Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 69
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Shqiptarët racë e pastër, vetëm 5% pakica! (Dosja e CIA-s për Shqipërinë)

Sipas agjencisë amerikane të zbulimit, nga 3 milionë e 581 mijë e 655 banorë, sa ka Shqipëria, vetëm 3% janë grekë, ndërsa 2% tjerë janë: vllahë, romë, serbë, maqedonas e bullgarë. Me përkatësi fetare, 70% janë myslimanë, 20% ortodoksë dhe 10% katolikë, por fenë e praktikon vetëm gjysma e shqiptarëve. Te popullsia me moshë të re, dominojnë meshkujt.

Sipas të dhënave të dhënave të fundit të CIA-s, në territorin e Republikës se Shqipërisë jetojnë 3 581 655 banorë. Këto të dhëna datojnë nga muaji gusht 2006. Nga 1 deri në moshën 14 vjeç janë 24.8% e popullsisë, nga të cilët 464 954 janë meshkuj dhe 423 003 femra. Nga mosha 15 deri 64 vjeç është 66.3% e popullsisë, nga të cilët 1 214 942 janë meshkuj dhe 1 158 162 femra. Mbi moshën 65 vjeç janë vetëm 8.9% e popullsisë, 148 028 meshkuj dhe 172 166 femra. Nga të gjitha këto të dhënat, tregohet qartë se shqiptarët janë popull relativisht i ri, ku femrat dominojnë, por jo edhe në lindjet e fundit. Rritja e popullsisë shqiptare është 0.52%. Shqipëria futet në kombet që janë racë e pastër. Kështu, sipas të dhënave të CIA-s, në territorin e Republikës së Shqipërisë, 95% e popullsisë është pastër shqiptare, ndërsa 5% e mbetur janë pakicat.

Ndërsa përkatësia fetare nuk kemi shumë ndryshime nga raportet e mëparshme. Kështu, 70% janë muslimanë, 20% ortodoksë dhe 10% katolikë. Vetëm 45% e shqiptarëve janë praktikantë të fesë, gjë që vërteton konkluzionin e antropologes angleze, Klarisa de Val, se në Shqipëri nuk ka tolerancë fetare, por indiferencë fetare. Sipas këtyre të dhënave 86.5% dinë të shkruajnë e lexojnë, dhe kjo nis që nga mosha 9 vjeç. Pra, 13.5% e popullsisë shqiptare e jo shqiptare që jeton në Shqipëri është analfabete. Në mesin e analfabetëve ka më shumë femra se sa meshkuj. Shqiptarët janë të varfër, por jo edhe nga përdorimi i telefonisë, sidomos asaj celulare. Me celularë janë të pajisur 1 milion 259 mijë persona. Sipas CIA-s, në Shqipëri demokracia është e brishtë, që do të thotë në hapat e para të saj.

Përshtati dhe daktilografoi: Davius. Artikulli i plote është botuar ditën e mërkurë, 14 mars 2007, në gazetën e përditshme Lajm, edicioni për Maqedoni.
    My silence doesn't mean I am gone!

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Ku i gjeti Kjo CIA e zhapave te pjeprit 3% greke....60 000 ishin ne 1990 e tani skane ngelur as 20 mije se te tjeret jane te gjithe ne greqi e skane per ta prure me koken...
    0,5 % jane greket aktualisht derisa te merdhifin fare..Na nxirrka CIA 110 mije greke...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    jam dakord aty ku thuhet se nuk ka tolerance fetare por indiference fetare, gje qe tregon se shqiptareve nuk i rreh nga feja.

Shqiptar 100% Maska e Kristo_fier
    Anëtarësuar
    15-02-2007
    Vendndodhja
    Selanik
    Postime
    33
    Kjo dosje e CIAS eshte kote. Greket nuk jane 3% dhe ku e di cia se ca fe kane shqiptaret?
    Budalleqe fare, ja fusin kote.
    Ah moj e shkreta Shqipëri Etnike

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,964
    Postimet në Bllog
    22
    Derisa te behet censusi i plote i popullsise shqiptare, premtuar nga Berisha ne 2005 se do te perfundoje brenda 2007, asnje shifer nuk eshte e sakte per arsyen e thjeshte se te gjitha shifrat e servirura me lart jane shifra qe ka prodhuar ose regjimi i Mbretit Zog, ose regjimi i Enver Hoxhes, pa harruar qe kane kaluar 2 dekada ne demokraci dhe shume gjera kane ndryshuar.

Spekullimet me te besueshme qe mund te behen jane ato shifra qe japin vete ministria e puneve sociale ne Shqiperi, ose vete shoqatat e minoritareve:

Minoriteti me i madh ne vend eshte ai arumun, shoqata e arumuneve shqiptare numeron mbi 300000 anetare, qe do te thote se perben 8-9% te gjithe popullsise se vendit.

Minoriteti i dyte me i madh ne vend eshte minoriteti grek dhe ai turk, me nga 4% te popullsise se vendit. Kjo bazohet tek elektorati i partise PBDNJ e cila ne menyre te perseritur ne te gjitha zgjedhjet lokale ka arritur nje 4% te votave te elektoratit shqiptar. Kurse minoriteti turk, i perqendruar kryesisht ne Shqiperine e Mesme e Shkoder dhe Elbasan, eshte minoriteti inekzistent pasi nuk reflektohet ne shifrat zyrtare. Ai mendohet te jete te pakten 4% e popullsise.

Minoritetet i katert per nga madhesia eshte minoriteti rom me 2.8% te popullsise se vendit, sipas shifrave te nxjerra nga vete ministria e puneve sociale.

Minoritetet e tjera, jane nje shifer e paperfillshme.

Jam i bindur qe kur sensusi i popullates te behet publik, do te perbeje nje shok per shume shqiptare qe u pelqen qe te jetojne me iluzionin se shqiptaret jane nje popull homogjen, kur kjo nuk eshte aspak e vertete. Shqiptaret, ashtu si gjithe popujt e tjere ballkanike, jane nje popull heterogjen dhe kjo nuk eshte dicka per te ardhur turp, dhe as dicka per tu mburur, ky eshte realiteti.

Bashkejetesa e ketyre minoriteteve me popullsine auktoktone, eshte nje nga vlerat qe duhen kuptuar, vleresuar dhe bere per vete nga te gjithe shqiptaret.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 31-07-2007 më 01:28

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    e zgjidh problemin e dritave kjo raca e paster jona? pfffffff

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    Oh, nuk besoj as CIA as asgje.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Qe kur ka ndryshuar perkufizimi i konceptit 'race'?
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Albo

. Kurse minoriteti turk, i perqendruar kryesisht ne Shqiperine e Mesme e Shkoder dhe Elbasan, eshte minoriteti inekzistent pasi nuk reflektohet ne shifrat zyrtare. Ai mendohet te jete te pakten 4% e popullsise.

Minoritetet e tjera, jane nje shifer e paperfillshme.

Jam i bindur qe kur sensusi i popullates te behet publik, do te perbeje nje shok per shume shqiptare qe u pelqen qe te jetojne me iluzionin se shqiptaret jane nje popull homogjen, kur kjo nuk eshte aspak e vertete. Shqiptaret, ashtu si gjithe popujt e tjere ballkanike, jane nje popull heterogjen dhe kjo nuk eshte dicka per te ardhur turp, dhe as dicka per tu mburur, ky eshte realiteti.

Albo
    Ore gjithe shkrimi eshte i mbushur plot me non sense,por une po te permend vetem me shume se 4% turq,po tall leshte ti apo si.Ke qene ndonjehere ne Shqiperi ti?apo keshtu te kane thene te shkruash,9% çobane,10%jevgjite,3% arixhinj,4%greke,4%turq,pa llogarit maqedons etc etc,po na nxjer minorance ti ne Shqiptareve ne shqiperi,slow down lal,a e di ti cili eshte realiteti,Shqiptaret jane raca me e paster ne gjithe Europen,ne nuk martohemi as me jevgen as me greken(une per vete psh e konsideroj teper inferiore nje femer greke me lekure te eret,ka lezet Shqiptaret e bardha mer lal)as me arumunen,as me arixheshken,as me maqedonsen,te vetmet raste qe di une se kam shume vjet ne perendim,jane kur Shqiptaret martohen me shtetase perendimore vetem per interesa dokumentash dhe me vone ndahen,pa lene femije,lal Gjermanet mbaheshin per race puro,por kta tani po e dh.jesin muhabetin,po ngaterohen dhe keta me zezake,te vetmit qe rezistojme jemi ne Shqiptaret,dhe mos kujto se une jam racist,aspak,vetem qe une preferoj njerezit e races time Shqiptaret,eshte e llogjikshme apo jo,ve bast qe shumica e shqiptareve e mendojne si une,jo per gje por ky eshte realiteti.Do u get it?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga land
    Ore gjithe shkrimi eshte i mbushur plot me non sense,por une po te permend vetem me shume se 4% turq,po tall leshte ti apo si.Ke qene ndonjehere ne Shqiperi ti?apo keshtu te kane thene te shkruash,9% çobane,10%jevgjite,3% arixhinj,4%greke,4%turq,pa llogarit maqedons etc etc,po na nxjer minorance ti ne Shqiptareve ne shqiperi,slow down lal,a e di ti cili eshte realiteti,Shqiptaret jane raca me e paster ne gjithe Europen,ne nuk martohemi as me jevgen as me greken(une per vete psh e konsideroj teper inferiore nje femer greke me lekure te eret,ka lezet Shqiptaret e bardha mer lal)as me arumunen,as me arixheshken,as me maqedonsen,te vetmet raste qe di une se kam shume vjet ne perendim,jane kur Shqiptaret martohen me shtetase perendimore vetem per interesa dokumentash dhe me vone ndahen,pa lene femije,lal Gjermanet mbaheshin per race puro,por kta tani po e dh.jesin muhabetin,po ngaterohen dhe keta me zezake,te vetmit qe rezistojme jemi ne Shqiptaret,dhe mos kujto se une jam racist,aspak,vetem qe une preferoj njerezit e races time Shqiptaret,eshte e llogjikshme apo jo,ve bast qe shumica e shqiptareve e mendojne si une,jo per gje por ky eshte realiteti.Do u get it?
    o zot kur flet kshu mer lal, ma bon mishin gjema gjema nga qejfi, ka lezet .
    As une nuk jam racist jo, thjesht jam teper perzgjedhes gjenetikisht.

Pastaj nje gje per engjelloren,
    po te kesh lekuren pak esmere nuk do te thote gje, se dielli ben punen e vet,
    ne e kemi fjalen per ata/ato qe duken qarte se kujt rrace i perkasin.

Pastaj ka nje menyre te pagabueshme per te percaktuar se kujt i takon.
    Nje teori e imja kjo qe sapo kam perpiluar, vetem se nuk thuhet ne publik.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 31-07-2007 më 06:31

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  2. A e duan shqiptarët bashkimin kombëtar?
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 05-05-2006, 11:56
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •