Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 69
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    une them se te gjitha racat kane te drejte te respektohen
    dhe t'a quash nje race te paster e tjetren te piset...them se eshte diskriminim

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga engjellorja
    une them se te gjitha racat kane te drejte te respektohen
    dhe t'a quash nje race te paster e tjetren te piset...them se eshte diskriminim
    edhe une dakord jam
    por vetem se nuk dua te perzjej rracat.
    Psh, une kam respekt te madh ndaj rraces afrikane, sepse eshte e paster, jane te zinj sterre, por ama jane ata qe jane. Gjithashtu ndaj rraces indiane Amerikane, ata qe ishin perpara kolonizimit , me te vertete rrace e shendetshme dhe e gjate.
    Fatkeqesisht pati ca te zinj e ca te bardhe qe u çiftezuan e dolen rracat e perzjera dhe gjall ne bote me mire vdekje sa sa te martohem me ndonji te perzjere, siç jane bota arabe,semitike(semi=gjysem rrace, e perzjere), amerikano latinet etj etj.

Ketu nuk flitet per superioritet, por per prezervim te gjeneve te tua.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga engjellorja
    o ti shoku maqo lakrori (kujdes kur ve epitete...se mund te gjej ndonje epitet me pikant) po c'mbijetese mor i zi (me fal i bardhe se ti e ke alergji nga e zeza) po turku per 500 vjet ta mbeshtolli mire me ate punen e races dhe ti thua pskemi mbijetuar ne si race

hajt shndet
    e dashur egjellore, po perse te djeg moj vajze, ti nuk je magjype.
    Pastaj sa per perzjerjen e rracave, hap syte, shiko njeriun tipik grek ose turk(qe nuk kane ndryshim nga njeri tjetri), e shiko njeriun tipik shqiptar. Jane si nata me diten.
    Kuptohet qe komunizmi beri te veten per te rraskapitur e kequshqyer baballaret tane, qe te duken jo me mire se magjypet, po shife pak rinine e sotshme, nuk kemi kurrfare lidhje me greket apo turqit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    Keto jane pallavra, Xfiles. Dhe pallavra te boshatisura bile. Dukja e nje personit nuk ka fare te beje me nacionalitetin e shaiptareve. Po! Eshte nje thenie qe karakteristika e shqiptarit eshte hunda e madhe, por edhe pakistanezet e kane hunden e madhe. Dhe ka turke qe u ngjasojne shume shqiptareve- sa qe nuk mund ti dallosh njeri nga tjetrin. Aman, ne shqiptaret gjoja qenkemi nga fizionomia dhe perkryer? Ej, zgjohuni nga kjo ender, sepse endrra te tilla e kane bere qe ne jemi ku jemi keto kohera. Ne jemi shqiptar, i zi, i bardhe, i gjate...Ne ekzistojme ne shume nuanca.

Kryesorja eshte ca vlere kemi si popull, e jo si dukemi.

Nc nc nc.

Kryesorja eshte ca vlere kemi si popull, e jo si dukemi.
    Per momentin te gjitha na kan rene, si vlerat, si paraqitja jashtme, te gjitha..
    Kshu eshte kur jeton ne mesjete, kthehesh ne kafshe.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Per momentin te gjitha na kan rene, si vlerat, si paraqitja jashtme, te gjitha..
    Kshu eshte kur jeton ne mesjete, kthehesh ne kafshe.
    Nuk eshte problemi nese je kafshe, por c'lloj kafshe je

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga land

Citim Postuar më parë nga Albo
    . Kurse minoriteti turk, i perqendruar kryesisht ne Shqiperine e Mesme e Shkoder dhe Elbasan, eshte minoriteti inekzistent pasi nuk reflektohet ne shifrat zyrtare. Ai mendohet te jete te pakten 4% e popullsise.

Minoritetet e tjera, jane nje shifer e paperfillshme.

Jam i bindur qe kur sensusi i popullates te behet publik, do te perbeje nje shok per shume shqiptare qe u pelqen qe te jetojne me iluzionin se shqiptaret jane nje popull homogjen, kur kjo nuk eshte aspak e vertete. Shqiptaret, ashtu si gjithe popujt e tjere ballkanike, jane nje popull heterogjen dhe kjo nuk eshte dicka per te ardhur turp, dhe as dicka per tu mburur, ky eshte realiteti.

Albo
    Ore gjithe shkrimi eshte i mbushur plot me non sense,por une po te permend vetem me shume se 4% turq,po tall leshte ti apo si.Ke qene ndonjehere ne Shqiperi ti?apo keshtu te kane thene te shkruash,9% çobane,10%jevgjite,3% arixhinj,4%greke,4%turq,pa llogarit maqedons etc etc,po na nxjer minorance ti ne Shqiptareve ne shqiperi,slow down lal ,a e di ti cili eshte realiteti,Shqiptaret jane raca me e paster ne gjithe Europen,ne nuk martohemi as me jevgen as me greken(une per vete psh e konsideroj teper inferiore nje femer greke me lekure te eret,ka lezet Shqiptaret e bardha mer lal)as me arumunen,as me arixheshken,as me maqedonsen,te vetmet raste qe di une se kam shume vjet ne perendim,jane kur Shqiptaret martohen me shtetase perendimore vetem per interesa dokumentash dhe me vone ndahen,pa lene femije,lal Gjermanet mbaheshin per race puro,por kta tani po e dh.jesin muhabetin,po ngaterohen dhe keta me zezake,te vetmit qe rezistojme jemi ne Shqiptaret,dhe mos kujto se une jam racist,aspak,vetem qe une preferoj njerezit e races time Shqiptaret,eshte e llogjikshme apo jo,ve bast qe shumica e shqiptareve e mendojne si une,jo per gje por ky eshte realiteti.Do u get it?
    O land pse irritohesh ti me ata qe duan te te mesojne?
    Tjetri te ve vetulla (padashje te nxjerr ndonje sy po s ka gje) dhe ti i tregon udhen...pale i thua dhe ta marre avash ...ca eshte ajo Slow Down(mos e kane vjedhur gje nga greket ata rrufjanet amerikane). Pastaj a nuk ke sy o i verber ? A nuk lexon dot? AY e thote cope, po cope fare ama (jo cope-cope, mos u ngaterro ketu)...pra AY ta thote shkoqur
    citim: Jam i bindur qe kur sensusi i popullates te behet publik, do te perbeje nje shok per shume shqiptare qe u pelqen qe te jetojne me iluzionin se shqiptaret jane nje popull homogjen, kur kjo nuk eshte aspak e vertete.
    Nga statistikat dhe raportet qe u jepen nderkombetareve, VETEM GREQIA eshte popull homogjen ne Ballkan por dhe ne Bote ndoshta. Pastaj mos u habit kur te te dalin nja 300 000 - 600 000 greke AUTOKTONE ne Shqiperi. Ay te doli borxhit...te tha mos u habit. Atlasi i popullsise i sajuar e qendisur nga palikaret e Akademise skipetaris eshte njesh fare.
    Pra dhe njehere Landis..as ti nuk e e di qe je grek, si shume e shume te tjere.
    Hajt te rroje Billano...djali me patriot shqiptar. Ai po. E kuptoi nga frin era dhe o burra, te shpetojme memedheun. Keshtu pra ju thoni rraca...ju se dini po jemi afrikane me duket

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    O BARAT,
    po si qenka greqia homogjene?
    shpresoj te mos e kesh thene me seriozitet.

satyr Maska e Gunnar
    Anëtarësuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Minoriteti i dyte me i madh ne vend eshte minoriteti grek dhe ai turk, me nga 4% te popullsise se vendit. Kjo bazohet tek elektorati i partise PBDNJ e cila ne menyre te perseritur ne te gjitha zgjedhjet lokale ka arritur nje 4% te votave te elektoratit shqiptar. Kurse minoriteti turk, i perqendruar kryesisht ne Shqiperine e Mesme e Shkoder dhe Elbasan, eshte minoriteti inekzistent pasi nuk reflektohet ne shifrat zyrtare. Ai mendohet te jete te pakten 4% e popullsise.

Albo

E kam degjuar edhe here tjetr po vetem nga ty kete muhabetin e minoritetit turk. Ku qenkan keta 4% (3.5 mln x 0.04 = 140,000) turq mor vlla se skemi degjuar asnjehere per ta. Une personalisht kam shetit shume neper Shqiperi dhe kurre skam degjuar per ta. Me thuaj vetem emrine ndonje familjeje te tille te pakten se do iki me e verifiku sa per merak, se po na cmend fare.

Apo thuj meqe ka 4% turq ketu edhe nje 4% me teper greke te behen sdo jete problem
    To look life in the face....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Problemi qendron se kur flasin me perqindje, i duket sikur po flasin per 4 turq e greke e jo per 140.000

Sa per minoriteti Vllah mund te jete e vertete, sepse une personalisht njoh shume te tille, gjysma e vendin tim eshte me prejardhje Arumune, dhe jane komunitete te njohura.

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  2. A e duan shqiptarët bashkimin kombëtar?
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 05-05-2006, 11:56
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •