Postuar mė parė nga
fisniku-student
Shiko vlonjate pergjigje te strikte dhe definitive nuk mund te te jap ne keto raste
sepse ne keto raste jam ne mes Po dhe Jo
por me shume do kisha anuar nga PO-ja , tash nvaret prej rastit dhe karakterit te personit konkret
Nga praktika e jetes me ka ra rasti te jem protagonist e nje rasti te tille
siq eshte kjo e pyetjes sate, nje vajze ishte e bukur dhe dukej e menqur dhe po filloje te interesohem per te dhe nje dite interesimin e tim e ushtrova ne praktike, po takohem me te dhe duke u bazuar ne qelimet mia te sinqerta qe kisha per te dhe per hire te seriozitetit te kesaj sfide ,mendova te perdori intervisten time d.m.th po filloje ta pyes per te kaluaren
dhe po me pergjigjet ,dhe tha se jam e virgjer mirpo kam dashuruar me pare nje djale apo jam dashuruar me te dhe jam ndare prej tij dhe nuk kam asgje me te d.m.th jam e pastert me virgjeri
Une nuk vendosa qe te I ipja asaj nje pergjigje as mohuese por as pohuese ne lidhje me mua, ne ate momente
por I thash qe duhet te te njof me mire ne menyre qe te jem me I sigurt ne lidhje me vendimin perfundimtar
Fatmiresishte pak me heret kisha kryer nje kurs te kriminalistikes dhe kisha mjaft metoda se si ta zbuloje nje genjeshter
dhe po filloje te I zbatoje ato metoda te kriminalistikes ne praktike me kalimin e kohes ,po e veren ajo vajze se nuk po I shkon plani si duhet
nga ana ime po e verej qe po qalonte ne shume gjera ,derisa e zbulova dhe e detyrova qe te pranoje qe te thote, se ate djale akoma e dashuroj dhe po me pengon qe ty te te dashuroje si duhet
d.m.th ajo dashuri e deshtuar edhe pse nuk kishte humbur virgjerin (kjo sipas fjeleve te saja) I pengonte qe te dashuroje derisa e zbulova me mjetet dhe metodat e mia qe ajo aktronte me mua
dhe I thash qe ti nuk je per mua
me fal se nuk mund te te pranoje
Kete nuk e bera nga fanatizmi si term qe disa ketu po e perdorin me te madhe por e bera ne interesin tim personal dhe familjare, kam objektiva te kjarta se si ta formoje nje familje ,si ti edukoje femijet dhe qfar grua te marre ,ne menyre qe ajo grua te ushtroje edukim ne keta femije etj etj
d.m.th ky eshte nje mission serioz per qdo njeri siq eshte edhe per mua ,qeshtja e nje krijimi te nje familjeje te shendoshe dhe te lumture,andaj une pergaditem dhe investoje ne veten time qe ta edukoje veten time dhe deshira ime eshte qe edhe ajo vajze te kete kete qellim ne jete
d.m.th te kete kete mentalitet( synimi per nje familje te shendoshe,ta edukoje veten e saje etj..) ne menye qe te perqendrohemi ne krijimin e nje familjeje te shendoshe ,dhe ky qellim arrihet vetem me bashkimin e forcave te dy bashkeshorteve,d.m.th per keta dy bashkeshorte duhet te jete breng vetem qeshtja e organizimit dhe planifikimit sa me te mire te familjes e jo te kete probleme te pazakonta siq eshte te ballafaqohesh me pasaojat e se kaluares se bashkeshortes apo bashkeshortit ,keto probleme nuk dua te me preokupojne ne jeten bashkeshortore
prandaj gjithmon perdori preventive ne jete ,preventive ne kete rast eshte te zgjedhi bashkeshorten e duhur qe ne fillim e pastaj ajo preventive ndikon gjate tere jetes ne menyre positive
nuk deshiroje ne jete te me godas ndonje fatkeqesi siq e konsideroje Divorcin kjo per mua eshte nje krim ,e quaj krim sepse gjate ketij krimi victim kryesore eshte femija ,nuk dua ne jete qe femija im te jetoje me njerke por te jetoje me nenen e saje te lindjes dhe te dashurise
Ka femra te sinqerta dhe te virgjera apo te ndershme
ka meshkuj te sinqert dhe te virgjer apo te ndershem,andaj lete bashkohen I ndershmi me te ndershmen dhe te mos perzihen jo te ndershmit dhe jo te ndershmet ne boten e te ndershmeve
Nje gje duhet ta pranojme me sinqeritet se ka me shume meshkuj se sa femra qe jan te veshura me petkun e sinqeritetit
mund te bazohem ne shoqerin time(shoket) qe kam, secili eshte me princ se tjetri dhe secili I konkuron tjetrit me sinqeritet dhe bujari ,andaj quditem se si nje vajze nuk pergaditet per keta djelmosha te mrekullueshem dhe te bukur
por mendojne ndryshe duke u degjeneruar dhe pastaj e qajn hallin e tyre duke u ankuar ,se nuk po e ralizojne nje qellim ,qe ta marrin nje djale te mire per tu martuar
tash ne kete moment shtrohet pyetja
qfar cilsi ke apo qfar vlere te ofertes ke pergaditur per ate djale qe ta perfitosh
Te flas te drejten kam edhe shoqe mirpo per ato femra nuk mund te garantoje asgje , sepse secila eshte infektuar nga kjo koha e modernizmit evropjane dhe secila ka historin e saj qe mund ta mbush nje liber goxha te trashe,nje fakte qe ndryshon me meshkujt apo shoket e mi,te cilet besoni jan te shumte dhe secilit ia njoh te kaluaren dhe te tashmen
por secili dallon nga tjetri me vlera te arta
Dhe tash ta imagjinojme keta djelmosha te sinqerte te cilet deshirojne dhe kan synime te sinqerta dhe secili enderron te kete nga nje familje te lumture dhe behet shkaktare nje femer jo e sinqerte dhe ia shkaterron ato synime ,ato endrra dhe qellime per te ardhmen e planifikuar
eshte e drejt kjo???
Andaj nese nje vajze deshiron te kete nje mashkull te sinqert dhe besnik per burr ne jete
ajo vajze duhet ti kete po ato cilsi
po nuk I pate ato cilsi te mos kerkoje nje djalosh te tille dhe ta marre ne qafe pastaj ate djalosh duke ia shkaterruar me te shtrejten ne jete ENDRREN
andaj keshilla per nje femer eshte investo ne veten tende dhe poashtu edukoje veten tende ,ne menyre qe te kerkosh nje mashkull te po atyre vlerave
.egoizmi ne kete rast quhet krim
Esenca e ketij problem qendron pikerishte tek sinqeriteti nese existon tek nje person kjo pasuri ,ai/ajo vlen shume
ndersa po nuk existoje sinqeriteti tek nje person ,ajo/ai person eshte I pavlere
Ja nje poezi per sinqeritetin qe e shkrova tani ne keto momente
Dashuria pa sinqeritet
Dashuria pa sinqeritet
Ndjenje e verbet me te vertet
Dashuri kjo me lloje, lloje ngjyra
Ne zotrim te saj ,jan shume fytyra
Tek I buzeqeshuri, gjendet nervoza
Se ,kur qesh I nervozuari ,nuk e qellon as prognoza
Genjeshtra synon ,ta njollos te verteten
Ndersa e verteta ,ta zbulon genjeshtren
Sa here them te dua ,mos me beso
Kur je ne veshtersi ,mos premto
E dua fjalen ,qe e pason vepra
Ndersa e dua vepren, qe e mbeshtet fjala
I pelqej ledhatimet ,por nuk I deshiroje
I dua fjalet ,kur nuk I degjoje
I pelqej pershperitjet, kur nuk mund ti theksoje
Ndersa nuk e dua syrin, qe nuk di te lotoje
E them fjalen ,kur nuk e mendoje
E mendoje fjalen, por nuk e meditoje
E premtoje fjalen,por nuk e realizoje
Por, vetem thoja se te dashuroje
Sa e shemtuar eshte dashuria, kur aktrohet
Sa e bukur eshte dashuria ,kur deshmohet
Te deshmuarit e saj, eshte realizim
Ndersa te aktruarit e saj ,eshte krim
symbol I nje dashurie JO te sinqert eshte GENJESHTRA
Dashuria e sinqert eshte kur thua te dua e perjeton dhe e ndjen ate
Ate ndjenje pastaj duhet ta shprehesh,ta interpretosh dhe ta deshmosh ne realitet
Krijoni Kontakt