Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 104
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    ...per mua nje devijim qe dita dites, po merr permasa gjithnje e me serioze...
    Kjo qe the eshte indikator i sigurt i krizes morale qe ka kapluar shoqerine tone gjate tranzicionit te kombinuar me diversionin e vendeve armike te instaluar neper Shoqerite (tona) Civile qe vazhdojne te veprojne me qellim te percaktuar mire te dezitegrimit te qendres me vitale te kombit shqiptar-FAMILJES.

Kualitete qe ata vete i kan humbur tash 50 vjete, -kush me heret kush me vone.

Rreziku nga nje shoqeri e pakompremetuar dhe e shendoshe me familje te shendoshe e cila eshte fundamenti i cdo shoqerie me premisa te nje zhvillimi te hovshem dhe te cendrueshem ka qene dhe ngelet shenjestra primare e ketyre diverzioneve.

Ata nuk kishin luksin t'ia lejonin vetes shikimin nga anash te mundesise se zhvillimit te demokracise dhe hapjes se papenguar te komunikimeve me boten permes nje shoqerie me baze ne familje te shendoshe dhe stabile te shqiptareve.

Tani qe kane instaluar njerezit e tyre dhe krijuar grupet e interesit kriminal, dhe korrupsoinin ne te gjitha poret e jetes shqiptare, mund te flejne rehat.

Ne keto kushte, njerezit e moralshem si ti shoku_tanku, behen te luhatshem dhe te pavendosur, ndihen te pafuqishem dhe te vetmuar, te provokuar per ta shijuar edhe vete nje pike helm te pasur nga kjo strukture e qelbur me autoritet te dyshimte, dhe qe u hecen fjala vetem pse kan pak me teper leke se ti.

Ky provokim joshes nuk mjafton ta rrenoje strukturen morale te drejte te individit te shendoshe por mjafton t'ia mbylle gojen, ta bej te ndihet i dobet, te hidhet ne letargji, mospjesemarrje e bojkot, duke persiatur me veten dhe shpesh duke akuzuar veten si te pazot, shpesh duke ia bere pyetjen vetes: c'kam une qe nuk e bej kete apo ate pisllek si filani e fisteku sa t'ia hedhe mbane? Apo s'qenkam i afte as per pune te pista qe me vijne ne dore?!

Pyetja me e gabuar ne jete! Sepse ketu arrihet te mosrespekti ndaj vetes dhe lakmija ndaj te pamoralshmes qe tani eshte prone e tjetrit.

Ne kete menyre kjo shoqeri merr fund dhe ne vend te zhvillimint te fuqishem bie ne dekadence te perhershme dhe te pashprese.

Ai qe mendon se kjo gjendje eshte rezultat spontan- eshte edhe me i pashprese, ai nuk ka shpetim!
    ---
    Ju faleminderit qe patet durimin ta lexoni kete fjalim te papergatitur dhe ju kerkoj ndjese per arsyen se megjithate nuk do t'ju beje te ndiheni me mire. Ata qe do ta kuptojne seriozitetin dhe peshen e rendeses se ketyre fjaleve, do te ndihen shume me keq se me pare. Por kjo eshte shenje pozitive.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga elbasanlliu_20
    ec aty tjetrii,paske fillu me llafe te mdhaja
    Ubung macht man Meister- thone gjermanet ..........(shaka),por duket se nga evolucioni gjerat jane me te kuptueshme,eshte teoria me e bukur qe kam lexuar ndonjehere.
    La vida es un carnaval

Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga donna76
    kot s'te kan bere spiker te national geographic
    Jo vetem kaq por sipas nje proverbi :"Burrat japin dashurine e tyre per hir te seksit,kurse grate japin trupin e tyre per te arritur dashurine".Kjo "asimetri" ka dhene jo pak telashe ne te shkuaren dhe mund te coje ne ndarje.
    Grate e dine shume bukur qe ne me te shumten e rasteve"burrave u intereson vetem ajo gjeja atje" prandaj perpiqen te evitojne koseguenza te renda si humbja e reputacionit apo gravidanca.
    Ndoshta ketu lind roli i dashuriseI dashuruari sillet ndryshe nga mashkulli i tipit
    "kafsho dhe ik"................Nuk iken,nuk shtiret, rri me te dashuren, nuk tradhteton sepse truri i tij eshte hipnotizuar nga imazhi i saj dhe nuk mund te mendoje nje tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga brandon : 18-03-2007 më 16:57
    La vida es un carnaval

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Citim Postuar më parë nga brandon
    Jo vetem kaq por sipas nje proverbi :"Burrat japin dashurine e tyre per hir te seksit,kurse grate japin trupin e tyre per te arritur dashurine".Kjo "asimetri" ka dhene jo pak telashe ne te shkuaren dhe mund te coje ne ndarje.
    Grate e dine shume bukur qe ne me te shumten e rasteve"burrave u intereson vetem ajo gjeja atje" prandaj perpiqen te evitojne koseguenza te renda si humbja e reputacionit apo gravidanca.
    Ndoshta ketu lind roli i dashurise dashuruari sillet ndryshe nga mashkulli i tipit
    "kafsho dhe ik"................Nuk iken,nuk shtiret, rri me te dashuren, nuk tradhteton sepse truri i tij eshte hipnotizuar nga imazhi i saj dhe nuk mund te mendoje nje tjeter.
    she she... sa te thella paskan qene keto pune
    kush ka me guxim te trdhetoj burrin tani
    Ndryshuar për herë të fundit nga donna76 : 18-03-2007 më 17:04
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga donna76
    she she... sa te thella paskan qene keto pune
    Problem hormonesh ,por edhe biologjik,kulture dhe lindje tradite edukuese
    La vida es un carnaval

Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Keto ndodhin ne vendet kapitaliste
    La vida es un carnaval

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Per Baptistin....peshen e ketyre fjaleve jo thjesht e kuptojme por e ndjejme ne kurrizin tone c'do dite e me teper.Eshe e veshtire te qendrosh i forte perballe kesaj dekadence!Megjithate,pamvaresisht pershkrimit qe po perpiqemi ti bejme
    ketij degradimi te frikshem...personalisht,pamvaresisht te ndjerit i dobet dhe i paperkrahur...jam perpjekur dhe perpiqem te mos bie ne letargji...ne c'do shkrim timin ne lidhje me tema te tilla,mund ti veresh qarte notat e protestes dhe bojkotin e hapur kunder ketij sistemi..ne te shumten e rasteve ne forma ironike por gjithesesi i dukshem.Lakmine ndaj te pamoralshmes, gjithmone e kam injoruar
    dhe kete e them pa asnje lloj hipokrizie...nuk njoh tundime te kesaj natyre, dhe a e di perse?!...sepse jam rritur dhe edukuar nga ajo familje Shqiptare,bazat morale dhe vlerat e se ciles,jane te rralla dhe te padiskutueshme. Egzistojne akoma familje me vlera te tilla Baptist!Jam i bindur se sado qe ky degradim te vazhdoje apo te pershkallezohet,vlera te tilla nuk do te humbasin...nuk kane per tia arritur qellimit pasi ka akoma njerez qe besojne ne vlerat e verteta!E perseris,
    sado i dobet dhe i pafuqishem,sado qe ndonjehere vendosmeria ime peson lekundje dhe mend" i dorezohem ketij sistemi,ne momentet me kritike perpiqem te vetepermbahem dhe te shpetoj nga kjo krize besimi...ne fund te fundit,eshte e pamundur te shnderrohem ne nje njeri te tille,sado i forte qofte tundimi...eshte nje thenie e vjeter e cila thote:..molla sado te rrokulliset,nuk bie shume larg nga pema!...une jam gatuar dhe kam marre nje trajte te tille,qe te gjitha predikimet amorale dhe te gjitha tundimet e kesaj bote nuk do te munden ta c'rrenjosin a ta ndryshojne...

Me teper se durim,ishte nje kenaqesi te lexoja tekstin tend te papregatitur...debate te kesaj natyre,na sherbejne te analizojme me mire situaten dhe te pozicionohemi si'c duhet ne kete teater i cili po merr ngjyrimet e nje shfaqjeje tragjike per rracen tone...Pikerisht kete duhet te bejme,te mos biem pre e skenareve qe mund te na duken spontane,por te luftojme me ato pak forca qe kemi ne menyre qe te pakten te mos behemi edhe ne,pjese e ketij rrenimi...

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    na corientuat me keto fjale filozofike! bijini shkurt..mashkulli eshte kafshe e padurueshme
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

Citim Postuar më parë nga Ervisa
    mashkulli eshte kafshe e padurueshme
    Ervisa c'i ke bere vehtes, kete postimin tend kam per me e rujt dhe kam me ja tregu burrit tat kur te martohesh
    Kristal...
    ..E bardhë...
    ..Që më mban gjall!

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Citim Postuar më parë nga klejla
    Imagjinoni nje situate te tille:
    Jeni e/i lidhur me dike qe e doni shume dhe shkoni relativisht mire. Por nje dite atij/asaj i duhet te largohet ne nje vend tjeter, por perkohesisht. Nderkohe asnjeri nga te dy nuk ka mundesi qe gjate kesaj kohe qe do jene larg te mund ta takoj tjetrin. Sa do ishit ne gjendje te rezistonit pa kryer marredhenie???? Pra me intereson periudha kohore, SA?
    Nuk do desha ti ktheja pergjigjen shume prej postuesve ne kete teme pasi kane devijuar nga tema.
    Kryesisht shikoj se pergjigjet kthehen pa u menduar shume gjate, dhe me nje paragjykim qe rendomte eshte bere pjese e mendesise femerore persa i perket tradhtise si princip dhe paresi e sexit mashkull ( Kjo eshte kategorikisht mendesi e atyre qe akoma skane dale ne jete ose mentalitet i trasheguar nga { eksperienca pa baza te forta, eksperienca te degjuara gojazi, flirteve kalimentare, etj etj }.
    Duket qarte qe shumekush mundohet te prek ate pike te ciles i druhet ose ka pritshmeri negative se mund ti ndodh.

Citim Postuar më parë nga klejla
    Imagjinoni nje situate te tille:
    Jeni e/i lidhur me dike qe e doni shume dhe shkoni relativisht mire.
    Duke u bazuar thjesht ne fjaline e pare une gjykoj pa asnje ezitim se kushdo qenie "normale" njerezore mund te rezistoje gjate. Idi qe ndodhet brenda cdonjerit prej nesh apo instikti kafsheror i cdokujt zbutet para nje egoje dhe superegoje te rafinuar mire dhe mbi te gjitha perpara nje kalaje te madhe dashurie qe ka ndertuar sebashku me partnerin e tij.
    Keshtu qe hedh poshte cdo lloj supozimi siperfaqesor qe mund te jete shkruar ketu ne kete teme.

Edhe dicka tjeter persa i perket atyre qe shkruajne me superlativa kundrejt (mashkullit tradhtare). Ai mashkull qe tradhton e ben me nje sex femer kam pershtypjen qe edhe kjo nga ana e saj ka tradhetuar mashkullin.
    Po te vazhdojme keshtu kushedi se ku del perfundimi, keshtu qe ju keshilloj te fokusoheni tek fjalia e pare e nismetares se temes.

Kalofshi mire!
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Objektet fluturuese të paidentifikuara, UFO
    Nga Darius në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Femrat dhe meshkujt komunikojnë ndryshe
    Nga Xhuxhumaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  3. Meshkujt, frikë nga “gjinekologu”
    Nga Davius në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 12:44
  4. Femra dhe Mardheniet e saja me meshkujt....
    Nga Estella në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 04-08-2002, 13:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •