Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 104
    Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Mesah shoh s'ja ke idene fare metafizikes,neuro-psikes...e keshtu me radhe.E une mund te beja nje mundim te te iluminoja,sikur ti te arrije te silleshe mire ndaj dikujt.
    Diskutimin do e vazhdojme atehere kur te kesh mesuar te respektosh mendimin e tjetrit dhe te diskutosh pa terma fyes.Deri atehere...qofsh me jete
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 16-03-2007 më 09:11
    Kam vetem nje limit: qiellin!

femmedecarriere Maska e Visage
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    LarG ... aty ke veriu i veriut
    Postime
    587
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Jo ne disa por ne te gjithe "facetat" e mundshem. Absolutisht nuk ka kurrfare dallimi.

Dallimet jane prej personit ne person (ne varesi nga vetedukata e tij), dhe qendrimi moral qe ka ndaj fenomenit.

Evoluciolni nuk ka te bej me asgje sepse eshte qesharake te mendosh se mashkulli dhe femra jane scpecie te ndryshme. Mashkulli dhe femra lindin prej mashkullit dhe femres.

Per sa i perkeet "konstruktit fizik" del se femra ka nevoje per seks me teper se mashkulli per shkak te ndryshimeve fiziologjike hormonale qe shkaktohen ne to.

Kurse keto dallime fiziologjike nuk ekzistojne fare deri ne pjekurine seksuale te dy sekseve. Te gjitha dallimet para kesaj moshe jane te imponuara nga rrethi social.

Dhe, te shtoj: paragjykimeve gjinore si keto qe ke shprehur ketu. Qe eshte gje normale marre parasysh se shkaktar i paragjykimeve eshte Mosnjohja por edhe moslejimi i te njohurit.
    Shume dakort!!!

Na lodhet me te vertet me keto paragjykimet mashkull-femer kur vjen puna per seksin. Per mendimin tim, gjithe keto stereotipe kane ardhur si shkas i dominimit qe ka pasur dhe ka deshire te kete mashkulli gjithmone mbi femren. Si mendoni ju se do mund te ndiheshin meshkujt me superior, me te pafajshem, e me te arsyetuar per veprimet e tyre qe normalisht donin t'i benin por sdonin t'ju beheshin nga partneret?? Duke nxjerre stereotipe te tilla!!! Beni sic them une po mos beni sic bej une!!! Megjithate mendoj se femrat e sotshme duhet te dine me teper, me mire se sa te besojne keto idera.

Cdo lloj reagimi ne kete prizem eshte personal dhe individual. Jo cdo mashkull eshte njelloj me tjetrin ashtu si dhe cdo femer eshte ndryshe nga tjetra.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Mesah shoh s'ja ke idene fare metafizikes,neuro-psikes...e keshtu me radhe.E une mund te beja nje mundim te te iluminoja,sikur ti te arrije te silleshe mire ndaj dikujt.
    Diskutimin do e vazhdojme atehere kur te kesh mesuar te respektosh mendimin e tjetrit dhe te diskutosh pa terma fyes.Deri atehere...qofsh me jete

Po te mos e respektoja mendimin qe ke shprehur nuk do t'ia kushtoja gjithe ato paragrafe se do ta anashkaloja.

Nese per ty eshte fyese barazimi i dy gjinive, une te kerkoj ndjese. Por ajo qe po kerkon nga une eshte bindje pa diskutim kurse ky eshte debat i hapur.

Argumentimet e mija jan shprehur ne menyre te njejte - hapur dhe pa paragjykime.

Si te tilla jane plotesisht te ekspozuara ndaj cdo lloj kunderargumenti per ata qe kane kulture parlamentare. Menyra se si u pergjegje eshte moniste.

Te ftoj te me ofendosh trefish me shume nga aq sa te kam "ofenduar" une ne argumentimet e siperme.

Sigurisht qe do ta vazhdoj diskutimin me ty atehere kur ta kuptosh se mospajtimi me mendimin e tjetrit nuk eshte mosrespekt, e sidomos atehere kur pranmosh faktin se kunderargumentimet nuk jane terma fyes.

Sidoqofte, ne boten time secili eshte i lire ti mbaj gjykimet edhe paragjykimet e veta per aq sa i arsyetojne atij por edhe t'i shprehe ato lirshem sa here qe te kete deshire ta bej kete.

Atehere, -deri atehera
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Visage
    Shume dakort!!!

Na lodhet me te vertet me keto paragjykimet mashkull-femer kur vjen puna per seksin. Per mendimin tim, gjithe keto stereotipe kane ardhur si shkas i dominimit qe ka pasur dhe ka deshire te kete mashkulli gjithmone mbi femren. Si mendoni ju se do mund te ndiheshin meshkujt me superior, me te pafajshem, e me te arsyetuar per veprimet e tyre qe normalisht donin t'i benin por sdonin t'ju beheshin nga partneret?? Duke nxjerre stereotipe te tilla!!! Beni sic them une po mos beni sic bej une!!! Megjithate mendoj se femrat e sotshme duhet te dine me teper, me mire se sa te besojne keto idera.

Cdo lloj reagimi ne kete prizem eshte personal dhe individual. Jo cdo mashkull eshte njelloj me tjetrin ashtu si dhe cdo femer eshte ndryshe nga tjetra.
    Visage e dashur,
    ose nuk je fare dakord ose me ke lexuar gabimisht, sepse me sa e kuptoj une nga keto qe ke shkruar ke shprehur nje pikepamje poaq ekstreme kunder gjinise mashkullore bile e ke tejkaluar. Ose-ose nuk je shprehur me qartesi te mjaftuar.

Livricka eshte livricke pa dallim feje as gjinie, dhe aspak nuk merzitet kush ke e dominon. Ai do te tradhetoje, ajo do te tradhetoje pavaresisht sa e nenshtruar mund te te duket ty. -Ajo do te shkoje ta bej "over-tajmin" e vet qofte edhe nen shami e dimi si te kthej syte ai pa asnje hamendje.

Stereotip eshte: "Meshkujt tradhetojne!"
    Stereotip eshte: "Femrat tradhetojne!"

Poaq sa do te ishte stereotiip:

"Meshkujt s'tradhetojne!" ose
    "Femrat s'tradhetojne!"

Prandaj jam i mendimit se ne kohen tone keto sjellje nuk kan te bejne me kurrfare dominimi dhe aq me pak me perkatesine gjinore.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Postime
    587
    Visage e dashur,
    ose nuk je fare dakord ose me ke lexuar gabimisht, sepse me sa e kuptoj une nga keto qe ke shkruar ke shprehur nje pikepamje poaq ekstreme kunder gjinise mashkullore bile e ke tejkaluar. Ose-ose nuk je shprehur me qartesi te mjaftuar.

Livricka eshte livricke pa dallim feje as gjinie, dhe aspak nuk merzitet kush ke e dominon. Ai do te tradhetoje, ajo do te tradhetoje pavaresisht sa e nenshtruar mund te te duket ty. -Ajo do te shkoje ta bej "over-tajmin" e vet qofte edhe nen shami e dimi si te kthej syte ai pa asnje hamendje.

Stereotip eshte: "Meshkujt tradhetojne!"
    Stereotip eshte: "Femrat tradhetojne!"

Poaq sa do te ishte stereotiip:

"Meshkujt s'tradhetojne!" ose
    "Femrat s'tradhetojne!"

Prandaj jam i mendimit se ne kohen tone keto sjellje nuk kan te bejne me kurrfare dominimi dhe aq me pak me perkatesine gjinore.
    Baptist, te njejten gje po themi, vetem se une shkova njecik me thelle te shpjegoj sipas llogjikes TIME si kane lindur keto stereotipe qe egzsistojne ne shoqeri persa i perket ndryshimeve te gjestit te tradhetise i bere nga meshkujt vs ate te bere nga femrat.

Llogjika e dominimit eshte kjo, qe dikur mashkulli ka qene dominuesi i nje lidhje, gjerat nuk shiheshin ne asnje menyre te barabarta, dhe po keshtu dhe gjesti i tradhetise. Normale qe s'eshte gje e bukur te te tradhetojne, por donin t'a benin, megjithate nuk donin qe t'i tradhetonte femra, dhe si rrjedhoje ne shoqeri lindi gjykimi teper i ashper kunder gjestit te tradhetise femerore po jo kunder tradhetise mashkullore, dhe mashkulli e linte gruan po t'a kish tradhetuar njehere te vetme, kurse femra s'e linte burrin dhe kur e kishte bere rruge (sepse mashkulli supposedly eksitohet shpesh/lehte dhe s'permbahet dot kurse femra duhet te eksitohet vetem nga burri i saj dhe ne raste te tjera duhet te permbahet se e ka me celes ).

Megjithate, ne diten e sotme dalengadale keto stereotipe po ndryshojne, dhe njerezit po kuptojne qe keto lloj dallimesh s'kane asnje vlere.

Pra tradheton kush tradheton eshte individuale, dhe jo e pergjithshme e atij seksi. Sic njoh meshkuj te papermbajtur ashtu njoh dhe femra te papermbajtura, dhe anasjelltas.

Se sa mund te durojne eshte perseri individuale dhe varet shume nga rrethanat e vetpersonit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Visage : 16-03-2007 më 10:23

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    goce jane te vecante ata qe presin...mendimi im eshte nese nej cun te do me gjithe shpirt...ateher s'ja ben zemra te bej seks me nje tjeter...nese ai te ka dash por s'duron dhe shkon me tjetren, do te thote qe s'te don me zemer por thjesht eshte mesu tu ndejt me ty dhe kjo eshte prova me e mire ne jet per ta provuar nese te don apo jo!!
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    sic e tha edhe njeri me pare qe ka menyra te ndryshme...dhe ske nevoj per me tradhetu.
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Normale qe s'eshte gje e bukur te te tradhetojne, por donin t'a benin, megjithate nuk donin qe t'i tradhetonte femra, dhe si rrjedhoje ne shoqeri lindi gjykimi teper i ashper kunder gjestit te tradhetise femerore po jo kunder tradhetise mashkullore, dhe mashkulli e linte gruan po t'a kish tradhetuar njehere te vetme, kurse femra s'e linte burrin dhe kur e kishte bere rruge (sepse mashkulli supposedly eksitohet shpesh/lehte dhe s'permbahet dot kurse femra duhet te eksitohet vetem nga burri i saj dhe ne raste te tjera duhet te permbahet se e ka me celes ).
    Dakord, por ato kohera kan klauar tash 50 vjet, Ok ku me heret e ku me vone...

Por si shpetoj dot kesaj pyetjeje:

Athua me ke drecin tradhetonin keta meshkuj grate e veta?

Pershendetje Ervisa cfare po degjon?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Postime
    587
    Por si shpetoj dot kesaj pyetjeje:

Athua me ke drecin tradhetonin keta meshkuj grate e veta?
    Eh me gruan e tjetrit doemos sepse te te tjereve ishin ...... kurse te tyret doesmos te ndershme

Ironike sa te trashe jane robt ndonjehere qe te kuptojne se what goes around comes around sepse s'ka ca tjeter te shkoje around (sdi t'a them shqip kete )

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Eh me gruan e tjetrit doemos sepse te te tjereve ishin ...... kurse te tyret doesmos te ndershme
    Ironike sa te trashe jane robt ndonjehere qe te kuptojne se what goes around comes around sepse s'ka ca tjeter te shkoje around (sdi t'a them shqip kete )
    Aaaabsolutisht.

.:: Keto jane idioma, nuk perkthehen por kerkohet nje idome tjeter qe e thote te njejten gje, si p.sh.:

-C'ka t'ia besh dikujt, ta ben dikush.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 16-03-2007 më 13:49
    Aeneas Dardanus

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Objektet fluturuese të paidentifikuara, UFO
    Nga Darius në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Femrat dhe meshkujt komunikojnë ndryshe
    Nga Xhuxhumaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  3. Meshkujt, frikë nga “gjinekologu”
    Nga Davius në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 12:44
  4. Femra dhe Mardheniet e saja me meshkujt....
    Nga Estella në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 04-08-2002, 13:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •