Close
Faqja 5 prej 39 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 383
    azagori Maska e Korca_Reli
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Chicago U.S.A.
    Postime
    355
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student
    "Frike rrespekti"

Frika eshte e vetmja gje qe njeriun e perule...te tjerat jan fontan deshirash
    Ajo qe ju besimtaret(dhe konkretisht ti) beni nuk mund ta quaj rrespekt sepse po te ishte rrespekt nuk do thoshe ne disa tema te tjera se po te mos besosh,ne jeten tjeter do te djegin dhe gjera te tjera te kesaj natyre
    Liones edhe disa te tjere me siper jane shprehur me shume llogjike.Po ti lexosh me mire shkrimet e tyre do ta kuptosh me mire.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga terili1
    me dukesh me i regullt dhe me normal ne krahasim me disa te tjere ketu ne biseden e kesaj teme. megjithate kam nje kundershtim te vogel per nje mendim tendin .....
    ne radhe te pare mishi i derrit nuk eshte i demshem per shendetin.
    dhe sigurisht nuk e ka ndaluar zoti . por thjesht nje njeri i zakonshem qe normalisht ishte me i zgjuar se te tjeret ne ate kohe . ( muhamedi ) ... sa per pijen jam dakort qe s'duhet tepruar por jo se e ka ndaluar zoti dhe kete .
    miku im duhet me qene shqiptar ne radhe te pare .
    mishin e derrit e ndaloi muhamedi se ne ate vend ku jetonin ishte nxehte dhe mishi i derrit prishet shpejt ne ato temperatura .
    dmth u ndalua vetem ne afrike a azi ku ndodhi dhe zanafilla e fese myslimane.
    ku ja priste mendja muhamedit qe myslimanizmi do te vinte dhe ne shqiperi ku klima ndryshon krejtesisht me ate ku ai jetonte.
    dhe ne shqiptaret deri para dhjet vjetesh e hanim mishin e derrit pinim dhe rakine dhe veren dhe sna gjeti asgje vllai.
    as zoti nuk u zemru me myslimanet . prandaj duhet me qene pak me real ne gjykimet tona per fete ne pergjesi jo vecanerisht per fene myslimane.
    te gjitha fete jane nje mashtrim i vazhdushem ndaj njeriut . fete akzistojne qe te jetojne disa me mire ne kurriz te njerezimit .
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria vellezer shqiptare as kristianizmi e as myslimanizmi . keto duhet ti crenjosim nga idete tona .
    kalofshi mire shqipetarisht dhe jo me kulturat e huaja !!!!!!!!!!!!!!!

Sa per informate , mishi i derrit dhe rakija jane te ndaluar edhe ne Bibel ( ne dhjaten e vjeter ) dmth 2000-3000 vite para a.s. Muhamedit .
    Muslimanet e respektojne udhrrine e Zotit nderda te tjeret (kristijanet ) nuk e marrin parasysh urdherin qe e kane ne
    djaten e vjeter qe ndalon mishin e derrit .

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ka mundesi ta shtjellosh pak me tej kete nocion? Dmth ti do, apo s'e sheh si problem qe Shqiperia mund te jete pjese e kesaj federate, dhe thua qe gjuha (traditat) do jete shqipja. Mire mo Gostivar, je ne dijeni se cfare u be me gjuhet e Lindjet e Mesme, qe u zhduken ne vend te arabishtes?!
    Gjuha berbere ka mbijetuar shum mirė, kur kihen parasysh idetė kuranore se arabishtja ėshtė "gjuhė e zotit", dhe kur kihen parasysh dyndjet e beduinėve nė Afrilėn veriore. Por nė pėrgjithėsi mund tė shikosh razultatin e zbatimit tė ideve kuranore:
    - Nė antikė, nė Afrikėn veriore, nuk kishte frymė arabi.
    - Sot Afrika veriore ėshtė njė arabi sikur gjithė arabitė e tjera.

Tė njėjtėn gjė mund tė thuash pėr Irakun, ku jetoni dhe sundonin njė kohė asirianėt, kurse sot asirianėt janė gjithsej 1.5 milionė nė tėrė atė rajon, ndėrsa sė paku 30 milionė arabė jetojnė nė Irak.

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga ILyrium
    nuk edi sa ki informata treli, apo ndoshta nuk ke parė arab me sy, por ja un po te tregoj se arabet jan rac e bardh, dhe Islami nuk eshte vetem per zezaket po per tere njerzimin.
    vetem te bardhe s'jane ata o ilyrium. dhe shume te zi sic e thashe nuk jane po,, rrace e zeze jane ske ci ben . jane kushtet e atilla qe ata te jene te zinj pak.

Larguar Maska e lone_star
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    kjo injoranca e disa njerezve qe mendojne keshtu si ti do i bej dem shqiperise o patriot . ne shqiptaret nuk jemi njesoj si ata zezake , qe te bashkohen vellezerit tane myslimane. qofte dhe ne idete qe kane per fene. i ke pare sesa ekstremiste tregohen kur lind nevoja per fene .
    ne jemi shqiptare dhe mos e haroni kete , ne vritemi vetem per komb dhe atedhe , dhe jo per budallalleqet fetare. nuk kemi te njejtin gatim me ta.
    ne mes afganistanit dhe pakistanit jetojne iliret 2 mije vjet qe ngelen mbas lufterave te aso kohe.
    u bene mysliman se ajo kulture ishte superiore ne ato vende, mirepo nuk u bene kurre fanatike myslimane dhe sot e kesaj dite ata pine vere dhe hane mish derri .
    nuk e haruan zakonin e tyre duke qene dhe te rethuar nga islamike ekstremiste.
    ndersa ne shqiptaret ne mes te europes jemi bo me keq se arabet.
    me sa mend kjo ?
    nji popull qe mendohet ti kete dhene kulture gjithe europes bie ne kurthin e islamizmit ekstremist.
    thirini sedres se shqiptarise dhe mos bini pre e myftive te shitur , qe ndoshta s'kane as gjak shqiptari dhe duan ta copetojne shqiperine ne 5 fe. kush ka kundershtim e ftoj ne bisede si vllai me vllane .
    respekte
    Ca dite qe nuk jam futur ne forum dhe po shoh qe qenka liruar fjala injorance fare e po u perdorka mare e mrapsh i themi ne nga Elbasani. Jo se me ofendon mua se une nuk e di veten per me te ditur se ty, po po te them nje gje ; eshte me mire te jesh injorant se sa te jesh i bindur per dicka e ta mbrosh me kokefortesi se ashtu te pelqen ose te intereson.
    Ca pika qe injoranca ime me pengon ti kuptoj:
    1. Me ato zezaket qe permend ti ben rracizem, po ne te njejten kohe tregon edhe injorance se as shumica e zezakeve jane myslimane dhe as shumica e myslimaneve jane zezake. Vendi me numrin me te madh te myslimaneve eshte Indonezia. Kombe me popullate myslimane te konsiderueshme fillojne qe nga Bosnja ne perendim e Indonezi ne lindje, nga Tataristani ne veri deri ne Afrike te Jugut ne jug. Pra Islami eshte fe boterore dhe shumerracore

2. Shqiptaret e vertete vertet vriten per memedhe dhe per kete nuk te pengon feja ty. Feja si ajo Islame dhe te tjerat na kane fisnikeruar ne shqipot dhe na kane bere me shqiptare. As nuk ekziston ndonje situate qe na duhet te bejme zgjedhje ne duhet te vritemi per fe apo per memedhene si thua ti. Ne fakt une kam bindjen se ti e njerez si ty nuk kane per te qene kurre ne nje medyshje te tille se nje shqiptar qe nuk respekton besimin e vellezerve te tij shqiptare nuk rrespekton as atdhene e tij mgjths mund ta trumpetoje ate. Ti e te tjere do fshiheshe ne nje bunker ose do shkoje ne Greqi e do thoje qe je grek pasi te mesoje dy llafe ne greqisht.

3. Pse nuk na sjell me shume fakte per keta iliret e mbetur midis Afganistanit dhe Pakistanit (sa gjynaf te shkretet) e qe vazhdojne akoma te pine raki e hane mish derri ? Jo per gje po qe te na shtohet edhe me shume krenaria dhe ndergjegja kombetare ne te tjereve. Apo eshte muhabet qe e ke degjuar se ta tha nje shok i nje shoku ne kafe? Se une s'kam degjuar gje te tille.

Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anėtarėsuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    ku iken ALBO dhe LIONESS qe e hapen dhe iniciuan kete teme ????!!!!

fushori Maska e Ermal 22
    Anėtarėsuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Do vin Den Bossi mos u merzit.
    Lioness ka hapur nje teme thelbesore qe ka te beje me te ardhmen e kombit shqiptar dhe jo teme bajate. Po te shikohen zhvillimet ne vendet tradicionalisht te moderuara te botes islame, si Bosnja, Turqia, Indonezia, Malajzia etj, vihet re nje rritje e konservatorizmit, arabizmit te islamit si dhe e rradikalizmit islamik. Nga sondazhet ne Bosnje per shembull 13% e popullsise perkrahin vehabistat.
    Pyetja eshte -- A do e shohim ne kete forcim te islamit problemartik ne tokat shqiptare?

Sic po shihet nga komentet e disa myslimanve shqiptare, po na flitet hapur per benefitet e shtetit islamik dhe kalifatit islamik, dhe po na zbukurohet periudha 'tolerante' e periudhes osmane.
    Asnje grup tjeter fetar shqiptaresh nuk flet per shtet fetar, vetem ju myslimanet e beni kete pune! Kjo eshte nje nga arsyet qe na keni ngjallur alergji dhe e kemi veshtire t'ju rrespektojme pasi ju mendoni si arrogante dhe me mendimet tuaja fyeni shpirtin e lirise, fyeni e shkelni mbi shqiptarizmin, dhe na largoni nga deshira per bashkom kombetar, dhe na frikesoni per te ardhmen. Por islami nuk njeh komb etnik, prandaj nuk ju vihet shum faj se ca nga ju vetem islam doni te perhapni e nuk e cani koken per pakica apo per te tjeret qe ju shohin si primitive dhe anti kombetare. Sa me shume po e mesoni fene islame aq me shume po shtohen komentet se as muzika e as instrumentet muzikore nuk duhen perdorur. Pse a do pritet qe ju te zhvilloni kulturen muzikore kombetare ne te ardhmen, apo ju do beheni vec pengese per shume zhvillime te tjera?
    Historikisht myslimanet e nje pjese te fshatrave shqiptare, sidomos ne veri e Shqiperi te mesme, kane qene gjithashtu djep i fanatizmit dhe pengese per zhvillimin social-kulturor te kombit. Pikerisht nga keto zona do na dalin nje dite femra e mbuluara me burka dhe konservatorizmi i theksuar e i prapambetur fetar.

Disa nga ju myslimanet e Shkodres dhe shoqatat rinore islamike per shembull ishit nder kundershtaret me te ashper qe mos ti ngrihej hic bust Nen Terezes ne Shkoder. Tani jeni po ju myslimanet e flakte qe gezoheni dhe luftuat qe nje nga bustet me te medha ne qender te prefektures Shkoder ju ngrit komandantit osman Hasan Riza Pasha, te cilit ministria turke e luftes athere i dha urdher qe te terhiqej prej Shkodres se rrethuar, sic u terhoqen nga Plava e Gucia. Por juve ju pelqen qe me nje person qe luftoi per Shkodren privatisht, ta lartesoni ne nivelin e nje komandanti te perandorise se semure osmane qe na la kaq prapa ekonomikisht, kulturalisht, politikisht, mentalisht etjer.

Ca nga ju te rinjt islamik jeni nder kritikuesit e studjuesit me te ashper te bibles, dhe eshte e qarte se synimi eshte per te lartesu Kuranin e islamin, dhe jo per te perhapur tolerance fetare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ermal 22 : 13-04-2007 mė 11:12

Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga lone_star
    Ca dite qe nuk jam futur ne forum dhe po shoh qe qenka liruar fjala injorance fare e po u perdorka mare e mrapsh i themi ne nga Elbasani. Jo se me ofendon mua se une nuk e di veten per me te ditur se ty, po po te them nje gje ; eshte me mire te jesh injorant se sa te jesh i bindur per dicka e ta mbrosh me kokefortesi se ashtu te pelqen ose te intereson.
    1. Me ato zezaket qe permend ti ben rracizem, po ne te njejten kohe tregon edhe injorance se as shumica e zezakeve jane myslimane dhe as shumica e myslimaneve jane zezake. Vendi me numrin me te madh te myslimaneve eshte Indonezia. Kombe me popullate myslimane te konsiderueshme fillojne qe nga Bosnja ne perendim e Indonezi ne lindje, nga Tataristani ne veri deri ne Afrike te Jugut ne jug. Pra Islami eshte fe boterore dhe shumerracore

2. Shqiptaret e vertete vertet vriten per memedhe dhe per kete nuk te pengon feja ty. Feja si ajo Islame dhe te tjerat na kane fisnikeruar ne shqipot dhe na kane bere me shqiptare. As nuk ekziston ndonje situate qe na duhet te bejme zgjedhje ne duhet te vritemi per fe apo per memedhene si thua ti. Ne fakt une kam bindjen se ti e njerez si ty nuk kane per te qene kurre ne nje medyshje te tille se nje shqiptar qe nuk respekton besimin e vellezerve te tij shqiptare nuk rrespekton as atdhene e tij mgjths mund ta trumpetoje ate. Ti e te tjere do fshiheshe ne nje bunker ose do shkoje ne Greqi e do thoje qe je grek pasi te mesoje dy llafe ne greqisht.

3. Pse nuk na sjell me shume fakte per keta iliret e mbetur midis Afganistanit dhe Pakistanit (sa gjynaf te shkretet) e qe vazhdojne akoma te pine raki e hane mish derri ? Jo per gje po qe te na shtohet edhe me shume krenaria dhe ndergjegja kombetare ne te tjereve. Apo eshte muhabet qe e ke degjuar se ta tha nje shok i nje shoku ne kafe? Se une s'kam degjuar gje te tille.
    sa per iliret na afganistan do ta gjesh ketu o shqiptar qe e mban veten per shqiptar, po qe nuk ke idene nga historia .............
    libri titullohet "ARVANITET DHE PREJARDHJA E GREKEVE "
    kjo teme fillon ne faqen 511 dhe mbaron ne 514.
    ky liber verteton se shqiptaret jane te zotet e ballkanit dhe qe ata e kane banuar te paret kete vend. sa per fene u detyrova te shkruaj ato qe shkruajta se disa forumsa pak me lart jane shprehur jo bukur.

Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga lone_star

dhe po do vertet te mesosh se cfare feje kishim ne shqiptaret dhe si u detyruam ta ndrojm,, lexo pak librin ................
    POPULLSIA SHQIPTARE E KOSOVES GJATE SHE. XV.XVI.
    pastaj dil e fol ketu grupi. ky liber eshte shkruar nga SELAMI PULAHA ne vitin 1983. dhe te dhenat jane perkthyer nga arkivat turke te asaj kohe .ky liber i ka dhe ne turqisht ( turqishte e vjeter ).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    me dukesh me i regullt dhe me normal ne krahasim me disa te tjere ketu ne biseden e kesaj teme. megjithate kam nje kundershtim te vogel per nje mendim tendin .....
    ne radhe te pare mishi i derrit nuk eshte i demshem per shendetin.
    dhe sigurisht nuk e ka ndaluar zoti . por thjesht nje njeri i zakonshem qe normalisht ishte me i zgjuar se te tjeret ne ate kohe . ( muhamedi ) ... sa per pijen jam dakort qe s'duhet tepruar por jo se e ka ndaluar zoti dhe kete .
    miku im duhet me qene shqiptar ne radhe te pare .
    mishin e derrit e ndaloi muhamedi se ne ate vend ku jetonin ishte nxehte dhe mishi i derrit prishet shpejt ne ato temperatura .
    dmth u ndalua vetem ne afrike a azi ku ndodhi dhe zanafilla e fese myslimane.
    ku ja priste mendja muhamedit qe myslimanizmi do te vinte dhe ne shqiperi ku klima ndryshon krejtesisht me ate ku ai jetonte.
    dhe ne shqiptaret deri para dhjet vjetesh e hanim mishin e derrit pinim dhe rakine dhe veren dhe sna gjeti asgje vllai.
    as zoti nuk u zemru me myslimanet . prandaj duhet me qene pak me real ne gjykimet tona per fete ne pergjesi jo vecanerisht per fene myslimane.
    te gjitha fete jane nje mashtrim i vazhdushem ndaj njeriut . fete akzistojne qe te jetojne disa me mire ne kurriz te njerezimit .
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria vellezer shqiptare as kristianizmi e as myslimanizmi . keto duhet ti crenjosim nga idete tona .
    kalofshi mire shqipetarisht dhe jo me kulturat e huaja !!!!!!!!!!!!!!!
    Nuk mund te pretendosh tani se u ndalua mishi i derrit ngaqe Arabia eshte vend i nxehte e se prishet shpejt dhe se Muhamedit nuk ia mori mendja se Islami do te vije edhe ne Shqiperi e me tej. Ketu e ke gabim.
    E para eshte se mishi i derrit eshte i demshem per shendetin. Te ta them pse-ne tani me fjale te mia, kam frike se po e ekzagjeroj, keshtu qe sapo te gjej materialet do ti postoj.
    E dyta eshte se Muhamedi eshte I Derguar per mbare njerezimin dhe per gjithe koherat. Ndryshe nga profetet e tjere te cilet u derguan te popujt e tyre, Muhamedi eshte I Derguar i mbare Njerezimit ( ke mjaft citime ne Kuran, te cilat mund ti postoje Ilyriumi, se me duket se ka njohuri me te gjera ne kete fushe).
    Gjithashtu Muhamedi ka pasur korrespondence me mbreterit e asaj kohe deri edhe me Herakliun, perandorin bizantin e mbretin persian, ne menyre qe te perhapej Islami sa me gjere, prandaj e ke gabim kur thua se Muhamedit nuk ia merrte mendja se Islami do te arrinte aq larg.
    E treta eshte kur thua se kemi vite qe pijme raki e hame mish derri dhe s'na gjeti gje!!! Ketu me dukesh si duhanpiresit, qe kur i thua mos pij duhan se te ben dem thote: "ka tash sa vjet qe pij dhe s'me ka gjet gje. Edhe baba im pi duhan qe ne ushtri e eshte bere 70 vjec shendosh e mire". Si thu ti a te ben dem duhani apo jo? E njejta eshte edhe me ate qe citove ti.
    E katerta eshte kur thua se nuk u zemerua Zoti. Ketu miku im ben shume gabim qe flet (jo vetem ti por kushdoqofte). Nuk mund te thuash se Zoti eshte i zemeruar apo i kenaqur pasi kete nuk e di askush. Dakord.
    Vazhdojme rradhes tjeter se tash jam pak vone.

Faqja 5 prej 39 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Shoqėria "Bashkimi" nė 100 vjetorin e saj.
    Nga Fiori nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-11-2010, 20:34
  3. Bashkimi Kombėtar: Sfida Dhe Realiteti
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-03-2009, 14:01
  4. Bashkimi Tirane, Shprefeja e re?
    Nga Tulipani Zi nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 21:27
  5. EUKARISTIA - BURIM BASHKIMI dhe PERSOSMERIE
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •