Postuar mė parė nga mesia4ever
NUK E GJEJ ASKUNDI FJALEN SH P A T E APO MOS GABOJ UNE.
ME FAL SE TE THEM PO METEVERTETE NUK KE TRU PER TI KUPTUAR AJETET KURANORE.......
Postuar mė parė nga mesia4ever
NUK E GJEJ ASKUNDI FJALEN SH P A T E APO MOS GABOJ UNE.
ME FAL SE TE THEM PO METEVERTETE NUK KE TRU PER TI KUPTUAR AJETET KURANORE.......
I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah
Dhe sapo u liruam prej turqve filloj masakrat me te mdhaja mbi shqiptaret ne historin e tyre.
Mbi 5 milion shqiptar u shperngulen me force nga Beogradi,Vranja,Bujanovc,Preshev,Kosov,Mal te zi dhe Maqedoni,kurse ato arvanitasit e tu mysliman te greqise shumicen i masakruan dhe mbi 1 milion i shperngulen me dhune ne Turqi.Endej nuk eshte i sakte numri i te masakruarve por te dhenurat jane biblike edhe kjo per nji periudhe per disa vite e te mos flasim cka ka ndodhur ma von.
E po flm shokit qė ma majte pak nasihat pėr atė ēfarė ka ndodhur pas 1912 - tės. Tema nuk ishte kjo mė sa di unė por me gjithė atė flm. Ty o qun po tė tregoj se unė jo qė nuk mė ka tregue babi pėr gjenocidin qė ndodhur edhe pas Turqisė por kam mėsuar mbi 40 vjet edhe pėr projekte tjera antishqiptare prej mė tė ndryshmet qė ti kurr nuk i ke parė por le ti baces se nuk ishte kjo temė. Unė kam dronė nga radikalet islam qė kanė marrė hov e nuk kanė tė ndalur, tė cilėt mund ta ērregullojnė harmoninė fetare ndėr shqiptare qė ka qenė denbabaden nė kėto troje, mandej dihet sa investohet nga qarqe tė ndryshme qė kjo tė ndodhė, kėtė duhet ta dish ti bacalok. Kėte qė them unė po e ilustroj me njė tė dhėnė. Isha nė Prishtinė nė verėn e kaluar, nė bibliotekėn e djelit tė vėėllaut tim, qė ėshtė i 14 vjeqar, pashė njė libėr tė pėrkthyer nga arabishtje me titull Myslimani i vocėrr, e pyeta nga kjo, ai mė tha se ma kanėn sjellė njė disa nė shtėpi.... nejse unė i thash mė mirė lexoje lulin e vocėrr tė Migjenit edhe leri kėto se nuk kanė vlerė dhe pikė.
Edhe ti shokit paske rėnė pre e grupeve tė tilla myslimane qė nuk dihet nga kush paguhen mbase mund tė jetė qė paguhen edhe nga Serbia.
E po flm shokit qė ma majte pak nasihat pėr atė ēfarė ka ndodhur pas 1912 - tės. Tema nuk ishte kjo mė sa di unė por me gjithė atė flm. Ty o qun po tė tregoj se unė jo qė nuk mė ka tregue babi pėr gjenocidin qė ndodhur edhe pas Turqisė por kam mėsuar mbi 40 vjet edhe pėr projekte tjera antishqiptare prej mė tė ndryshmet por le ti baces se nuk ishte kjo temė. Unė kam dronė nga radikalet islam qė kanė marrė hov e nuk kanė tė ndalur, tė cilėt mund ta ērregullojnė harmoninė fetare ndėr shqiptare qė ka qenė denbabaden nė kėto troje, mandej dihet sa investohet nga qarqe tė ndryshme qė kjo tė ndodhė, kėtė duhet ta dish ti bacalok. Kėte qė them unė po e ilustroj me njė tė dhėnė. Isha nė Prishtinė nė verėn e kaluar, nė bibliotekėn e djelit tė vėėllaut tim, qė ėshtė i 14 vjeqar, pashė njė libėr tė pėrkthyer nga arabishtje me titull Myslimani i vocėrr, e pyeta nga kjo, ai mė tha se ma kanėn sjellė njė disa nė shtėpi.... nejse unė i thash mė mirė lexoje lulin e vocėrr tė Migjenit edhe leri kėto se nuk kanė vlerė dhe pikė.Postuar mė parė nga muslim_965
Edhe ti shokit paske rėnė pre e grupeve tė tilla myslimane qė nuk dihet nga kush paguhen mbase mund tė jetė qė paguhen edhe nga Serbia.
keshtu mendon se mund te me bindesh.....Ne nje Hadith eshte ajo, pra citim i profetit Muhamed. Dhe jo i pasigurte apo 'i dobet', po nga Bukhari (Buhariu). Po te thuash ne shtetet islamike se ky hadith eshte i dobet sic po thone disa myslimane ne forum kur nuk iu konvenon, te shkon koka.
MEe kam lexuar disa her kete dhe me duket se ka te drejt halil_gostivariFAL SE TE THEM PO METEVERTETE NUK KE TRU PER TI KUPTUAR AJETET KURANORE.......
ti shkruan kot me duket...e ke pare se i shkon koka dikujt nese thot nje gje te tillePo te thuash ne shtetet islamike se ky hadith eshte i dobet te shkon koka.
Per piken e pare Mesia4ever nuk kam c'te them se edhe ti e di se pyll pa derra nuk ka, keshtu thojme ne ne Shkoder. E di edhe sa vrer ka ne opinionin musliman dhe te jesh i sigurte se nuk eshte aspak sic parashikon ti. Une do te thoja se nga nje opinion miqesor e bashkepunues (qe ishte) eshte kthyer ne nje opinion mosbesues ndaj jush. Pse? Kete e ke edhe ti parasysh. Ne mund ti shmangim krejt kollaj keto probleme qe po thyejne ngadale, por fuqishem, traditen nderfetare te shqiptareve, por si? Thjesht te merremi vesh me komunitetet tona.Postuar mė parė nga mesia4ever
Te gjithe palet denojne dhe nuk lejojne asnje klerik qe me veprimtarine e tij i bie ndesh tradites nderfetare (fyen anetaret e komuniteteve tjera, nuk i respekton, ben "konspiracion", etj), dhe sigurisht 3 komunitetet bashke e kane forcen qe te imponojne nje ligj, pra nje ndjekje penale per te lartpermendurit. Por si mund te merremi vesh ne kur ortodokset kane ne krye nje grek, ju keni gjysmen italian e ne qe s'kemi fare komunitet. Aq me teper edhe ju, edhe ortodokset keni lobe te mirefillta politike (ortodokset kane ndikimin grek, ju keni PDK e Jozefina Topallin) kurse ne muslimanet, e perseris, s'kemi fare Komunitet (qe eshte pasoje e politikes, e cila ne pjesen me te madhe lindi nga lobet e juaja e vecanerish ai Janullatos). Pastaj ne s'kemi vullnet, per me teper nuk keni vullnet. Do te thuash pse me drejtohesh mua? Po te drejtohem ty (komunitetit tend) sepse meqe ne s'kemi Komunitet e ortodokset kane Janullatosin, pozita me e favorshme per te pasur vullnet ju takon juve, por ju nuk po e tregoni aspak. Per me teper ngrini kryqe e kisha kendej e andej, dmth kryqezon token, e kur kryqezon token i ve nje perkatesi qe nuk i takon (te pakten jo te gjitheve) e kjo shkakton sigurisht pakenaqesi. Ndoshta te ishim ne nje kohe tjeter (si psh ajo e Lidhjes se Prizrenit) keto kryqe qe ngulni (qe i ngulin misionaret e huaj) nuk do te benin kete pershtypje qe bejne sot. Porse sot kane nje domethenie te madhe. Pse?
Sepse (sic e thashe keni poziten me te favorshme) ne vend qe te kontribuoni ne permiresimin e marredhenieve nderfetare, ju po shtriheni ne kurriz te tjetrit, po perfitoni nga gjendja e dobet e tjetrit ( e madje po e dobesoni perdite), e c'eshte me e keqja nuk po perdorni lobin tuaj politik kunder Janullatosit (qe ka te vetin), pra jo vetem qe nuk po ndihmoni shqiptaret, por po tregoheni indiferent edhe ndaj antishqiptarit. E kjo nuk do te ndodhte sikur Ju te mos kishit ndikim nga jashte (Vatikani). E kupton tani pse jemi mosbesues?
Me respekt
Konig
Mesia4ever nuk na fyeni kur thoni se Jezusi eshte Zot, pasi fundi i fundit eshte pune e juaja, ju e besoni per te tille, dhe ne nuk iua kemi kundershtuar ndonjehere, sepse e kemi ne Kuran ti respektojme Ehlu Kitabin (krishtere dhe hebrenjte). E shoh te paarsyeshme te zgjatem ne kete pike. Per punen pse jemi kunder kryqeve ta shpjegova te pergjigja siper, besoj.Postuar mė parė nga mesia4ever
Pastaj, Europa megjithese vend kryqtaresh, eshte laike, dhe te mos lejonte ndertimin e xhamiave nga muslimanet do te kundershtonte demokracine e saj, thelbin e sistemit qe ka krijuar. Pastaj ne muslimanet iua kemi lejuar kishat ne tokat tona edhe atehere kur ju ne tokat tuaja na pritshit kokat me gijotine apo jo? Jo per gje, por e kemi ne Kuran, e Kurani eshte i pakundershtueshem e i pandryshueshe, qofte edhe presje.
Ah, pastaj nqs keto xhami i sherbejne terrorizmit, qe eshte nje krim nderkombetar, i perket shtetit te marre masa te forta kunder, por jo te godase te gjithe muslimanet per hater te nje te mijtes se saj se pastaj jemi identike si ne Mesjete. Gjithashtu mos u habit nqs te them se terrorizmi i paraqitur si islamik, ka nje berthame amerikane (me sakte CIA, FBI e sherbime tjera sekrete). 11 shtatori nuk u be nga muslimanet dhe po deshe diskutojme edhe kete ceshtje.
Nuk e di pse thua se nuk ta imponoj besimin ne Jezus si Zot, une nuk tu drejtova ty. Permenda qarqe te cilet keto mendime (muslimanet shqiptare te kthehen ne te krishtere per hater te Europes) po i luajne politikisht dhe lobet e juaja nuk tregohen indiferente ndaj mbeshtetjes qe mund te japin (qofte edhe duke heshtur). Dhe kur perzihet politika, dmth te imponohet politikisht do te thote qe ne muslimanet mund edhe te kthehemi si pa te keq ne te perndjekur apo te shtypur politike (qe ne nje pjese te mire jemi). Dhe asnje komunitet nuk duhet te pranoje nje gje te tille, por heshtni. Dhe ne kete rast heshtja po nenkupton miratim, e kjo nuk duhet.
Persa i perket terrorizmit une kam c'te them, vetem se nqs do te kishim nje shtet per se mbari s'do ti linim as nam as nishan.
Cfare muslimanesh jane ato, nderkohe qe Profeti i porosiste ushtrite muslimane qe po shkonin ne beteje te mos vrasin pleq, gra e femije, te mos demtojne te korrat, te mos i prekin ata qe menjanohen nga lufta, te mos demtohen kufomat, te mos shkaterrojne pa nevoje.
Cfare muslimanesh jane ato kur Profeti na porosit qe edhe kafshes (qe e therim kur kemi nevoje se ta theresh kot eshte haram) t'ia presin koken me te bute e te mos e ndajne egersisht, nderkohe qe keto te ashtuquajtur terroriste edhe kafshe sikur te thernin ne vend te atyre njerezve do te merrnim haram.
Pastaj persa i perket Xhihadit, ai nuk ka te beje aspak me terrorizmin.
Xhihadi eshte mbrojtja e nderit, familjes e atdheut dhe fese. Dhe te pakte jane ato qe bejne xhihad ne Irak e Palestine, per te mos thene fare. Pra aktualisht nuk ka xhihad kund. A kemi te drejte te bejme xhihad?
Po, kemi, sepse USA ka pushtuar tokat tona dhe ne vend te demokracise ka sjelle anarkine totale qe vjen e i rendon pasojat e saj ne kurriz te irakeneve e jo te amerikaneve, te cilet marrin naften qetesisht. Ne Irak nuk duhet xhihad i muslimaneve por xhihad i te gjitheve qe jane me te drejten, se te padrejtet i jane bashkuar USA.
Persa i perket te drejtave te krishtereve ne vendet islame nuk e di per ke konkretisht e ke fjalen. E ke per Libanin ku ke parti krishtere?
E ke per Sirine ku ke kushedi sa kisha brenda Damaskut?
E ke fjalen per Arabine ku 100% jane muslimane?
E ke fjalen per Iranin e Libine? Ato jane diktatura.
Komunitetet tuaja ne Vendet islame nuk kane telashe dhe nuk ankohen Mesia4ever se tashme e kane nje pozicion komod ne shoqeri, qe e gezojne tash 1400 vjet. Pervec katolikeve libaneze (qofte pershtypje imja), katoliket ne vendet tjera arabe nuk kane genin agresiv, te cilin po e shfaqin nje pjese e konsiderueshme e krishtereve shqiptare.
Per paqartesi ketu jemi...
Me respekt
Konig
Une e kam thene edhe me perpara, jam shkodran.Postuar mė parė nga terili1
Sa per librat edhe kam te tjere qe argumentojne qendrimin tim, dhe mqs nuk mund ti shkembejme na mbetet te debatojme ketu ne forum.
Deri aty ku thua se shqiptarizmi eshte rruga jone e duhur, jam shume dakord me ty.
Por secili ka besimin e vet musliman, katolik apo ortodoks. Ku shtrihet caku i ketyre feve? Mos valle duhet te besojme te nje Zot qe do ta shpikim vete dhe ta quajme Shqiptar. Jo mor teril, fene s'mund t'ia heqesh askujt.
Zgjidhja qe pretendon ti (por qe nuk e shpreh si duhet) dhe qe e perkrahin gjithe shqiptaret, eshte shikimi i fese nen parimin komb. Dmth feja praktikohet, zhvillohet deri ne ato kufij ku nuk i bie ndesh shqiptarizmit. Dakord, apo ke ndonje gje kunder.
Me respekt
Konig
Une ia thashe edhe terilit e po ta perseris edhe ty.Postuar mė parė nga detiad
Feja eshte bindje personale qe nuk nderrohet per hater te askujt.
Sa te ndihmoi USA e Europa ne lidhje me ceshtjen shqiptare une ta shpjegova dhe po ta permbledh perseri shkurt fare:
Europa nuk te ndihmoi se je shqiptar, as nuk te kundershtoi se je musliman, por te perkrahi se shikoi interesat e saj te largeta e te aferta.
Pastaj sa te shkaterroi Turqia eshte ceshtje tjeter. Turqia pati te keqiat e saj por pati edhe te mira, dakord!
jimmychristPostuar mė parė nga jimmychrist
dakord qe USA ndihmoi Kosoven, nuk po e mohon kush ndihmen qe dha, por thjesht po them se as nuk duhet ti mbyllim syte e ta mbyllim se USA i kemi miq.
Nuk mund te lejojme qe te perdoremi per pazaret e tyre, jimmychrist. Ka menyra te falenderuari,dhe sakrifikimi nuk eshte e vetmja.
Tamam tha Bashkim Fino:"Eshte fyerje kombetare, ne nuk jemi Afganistan"
E pikerisht une s'dua qe Kosova te jete nje Bagdad i dyte apo i trete, te mos jete nje peng interesash mes USA e Rusise.
Me respekt
Konig
Ermal, ma bej hallall se postimin tend e lexova perciptazi se nuk kam kohe dhe po them vetem dy fjale:Postuar mė parė nga Ermal 22
1. Rasti i kusheririt tend eshte nje rast i cili duhet parandaluar. Eshte nje fenomen qe nuk duhet te ndodhe brenda nesh. Edhe une njoh tjere qe per kombin nuk flasin. Prandaj thashe se ne duhet ti integrojme ne shqiptarizem keto grupe e jo ti largojme nga shoqeria jone. Kjo eshte me e mire per te dy.
2. Kalifati nenkupton ne rradhe te pare dispozita fetare, dmth nje kryesi qe drejton ceshtjet fetare. Do te nenkuptonte edhe politike ne shtete sovrane muslimane, por nenkupton thjesht ceshtje dhe dispozita fetare per muslimanet qe jetojne jashte shteteve sovrane fetare si rasti qe permende ti i Greqise.
Me respekt
Konig
Krijoni Kontakt