A do ndryshonte jeta juaj, dhe si, nese egzistenca e Zotit provohej, por per fat te keq do te ishte teoria e nje besimi tjeter fetar dhe jo e juaja?
Ju lutem qe para se te pergjigjeni te lexoni e kuptoni pyetjen.
A do ndryshonte jeta juaj, dhe si, nese egzistenca e Zotit provohej, por per fat te keq do te ishte teoria e nje besimi tjeter fetar dhe jo e juaja?
Ju lutem qe para se te pergjigjeni te lexoni e kuptoni pyetjen.
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
A ka rendesi nese zoti ekziston apo jo?Postuar mė parė nga drity
jeta ime nuk do ndryshonte aspak.
[b]Une besoj ne Zot dhe si rezultat besoj dhe ne ekzistencen e tij.
Per mua nje gje ka rendesi. Ekziston nje zot. Kaq. S'me duhen prova.
Teorite fetare burojne te gjitha nga Zoti. Menyre jetese si me thene.
Shume shtete kane kushtetutat e tyre ku te drejtat dhe punet i rregullojne
me ligje. Ashtu jane dhe besimet fetare per mua.
Koha ėshtė e maskarenjėve
Por atdheu i Shqiptarėve
[
po ju a jetoni ?apo prisni vertetimin e ekzistences se zotit per te filluar jeten.ne fakt vetem ai qe beson, pret.dhe kur vertetohet ajo te cilen e ka pritur, lumturohet.ky eshte edhe qellimi i jetes,apo jo.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga beatles : 01-09-2007 mė 09:24
Une nuk pres qe te ma provojne te tjeret ekzistencen e Zotit, e kerkoj vete Perendine. Ashtu si jeten time e ndryshoj vete kundrejt raportit tim personal me Perendine, pa u ndikuar fare nga raporti i besimtareve te tjere qe i perkasin besimit tim apo besimeve te tjera te ndryshme nga i imi.Postuar mė parė nga drity
Me kane ndaluar plot njerez ne rruge apo ne jete per te me treguar se sa i madh dhe i mire eshte feja apo sekti i tyre, por deri me sot asnje besim qe kam hasur as nuk i eshte afruar bukurise dhe ushqimit shpirteror qe ofron Orthodhoksia, Krishterimi i Vertete.
Albo
Po jap disa argumenta,do i lutesha moderatoreve te lexojne mire dhe mos e fshijne shkrimin.
Argumentimi i zbulimit inkonsistent kundershton ekziztencen e divinitetit biblik mediooriental i quajtur zot ashtu siē pershkruhet ne shkrimet e shenjta,si tanakh ebraike,bibla kristiane,apo kurani mysliman,duke identifikuar kontradiksionet ndermjet shkrimeve te ndryshme,ato brenda te njejtit shkrim te shenjte,dhe fakteve te njohura.
Problemi i te keqes ne pergjithesi,argumentimi logjik dhe evidencial i te keqes ne veēanti,kundershtojne ne veēanti ekzistencen e nje zoti qe eshte ne te njejten kohe omnipotent(i gjithfuqishem)dhe omnibenevol(i gjithemiresishem)duke mbeshtetur qe nje zot i tille nuk do te lejonte ekzistencen e te keqes dhe te vuajtjes se perceptueshme,te cilat lehtesisht mund te demostrohen se ekzistojne.Ky argument quhet dhe argumenti moral,nese zoti do ekzistonte do ishte jo morale nga pikpamja e kuptimit njerezor,keshtu qe nuk ja vlen ti referohesh.Gjithashtu duke qene zoti infinit per natyren e tij do te duhet ta permbaje ne vetvete te keqen,princip qe kundershton dogmen ortodokse qe deklaron se nga zoti del vetem e mira pa asnje prezence minimale te te keqes.
Argumentimi i disenjos inteligjente i pa mjaftueshem,kundershton idene qe zoti ka krijuar jeten,duke u bazuar ne faktin qe llojet e ndryshme te specieve tregojne nje projektim te pamjaftueshem dhe keqedashes,i cili mund lehtesisht te spjegohet me evolucionin ose natyralizmin.
argumentimi i mosbesimit kundershton ekzistencen e nje zoti te gjithfuqishem qe do qe te gjitha qeniet njerezore te besojne tek ai,duke mbeshtetur idene qe nje zot i tille do bente nje pune me te mire per te grumbulluar besimtaret.
paradoksi i omnipotences(gjithefuqise)dhe paradokset e tjera teologjike jane nje nga argumentimet e shumta qe mbeshtesin qe percaktimi apo pershkrimi i nje zoti jane logjikisht kontradiktore dhe demostrojne keshtu jo egzistencen e tij
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 04-09-2007 mė 02:33
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Postuar mė parė nga drity
Gjithmone kam besuar se egziston nje Zoti dhe gjithmone jam lutur para tij,
por asnjehere nuk jam ndikuar nga besimet e tjera.
Besimi tek feja Ortodokse me ben te ndihem mire.
JETEN TA JETOSH PA E VRARE
Ndoshta ne pamje te jashtme duket se une nuk i jam pergjigjur pyetjes te hapesit te temes,por ne fakt une pikerisht asaj i jam pergjigjur.
nuk ka asnje shprese te provohet ekzistenca e zotit sipas nje dogme te caktuar fetare(ebraike,kristiane apo muslimane).
vini re se me ēfare absolutizmi flasin fetaret"krishterimi i vertete"nje mysliman mund te thote"myslimanizmi i vertete"nje hebraik"hebraizmi i vertete"pa llogaritur qindra sekte e nensekte tek secila prej 3 fefe kryesore,ku secili pretendon te verteten absolute dhe fene e vertete.
po ju bej nje pyetje,e verteta eshte relative apo absolute?,ka nje te vertete apo disa te verteta?
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Shume bukur...............Postuar mė parė nga Albo
per mua mjafton qe te besoj ne Jesu Krisht,
dhe feja me e bukur dhe me e paster qe mund te jete eshte orthodoksia.
me mjafton fakti qe jam ortodokse dhe nuk me ben pershtypje asgje tjeter.
dont worry be happy
Leri parrullat dhe pergjigju pyetjes. Ose injoro temen.Postuar mė parė nga Albo
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
Krijoni Kontakt