O Albanian musliman, shko pra dhe mesohu arabeve c'eshte xhihadi, se mesa kuptohet prej teje, e di ti me mire se ata qe e krijuan dhe qe jetojne per te.
Me ngjan pak a shume me Enverin, qe komunizmin e perqafoi nga Rusia e me kete te fundit dhe Kinen i prishi marredheniet vetem per shkakun e vetem, qe ata nuk respektuan rregullat e komunizmit. Ah po, me nje ndryshim te vogel, ju nuk e keni forcen e Enverit
Le name or babe, albanian dhe musliman jane antonime
Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi
Mendoj qe shkenca dhe feja jane dy gjera krejt te ndryshme.Feja merret me boten shpirterore,kurse shkenca me naturen.
Nuk mendoj se ka ndonje rezik per shkencen nga ana e fese,shekujt e mesjetes kane kaluar,zhvillimin e shkences e garanton shteti laik.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
land e ka fjalen per kete ajet qe si duket akoma ky nuk e di se eshte fjala per atmosferen e tokes e cila sdo mend se eshte krijuar pas krijimit te tokes dhe ka 7 shtresa apo sfera dhe nuk eshte fjala per hapesiren e universit.
2:29.
Ai (All-llahu) është që për juve krijoi gjithçka ka në tokë, pastaj vullnetin e vet ia drejtoi qiellit dhe i përsosi ata shtatë qiej. Ai është i gjithdijshmi për çdo gjë.
Vini re ate me te kuqe " vullnetin e vet ia drejtoi qiellit" te le te kuptosh se hapsira (qielli)ekzistonte sepse qiell e ka kuptimin edhe te kosmosit hapesires po edhe te atmosferes se tokes dhe kuptohet varesisht nga fjalia, "dhe i persosi ata shtate qiej".
23:17.
Ne krijuam mbi ju shtatë palë (qiej) dhe nuk jemi të pakujdesshëm ndaj asaj që krijuam.
21:30.
A nuk e dinë ata, të cilët nuk besuan se qiejt e toka ishin të ngjitura, e Ne i ndamë ato të dyja dhe ujin e bëmë bazë të jetës së çdo sendi; a nuk besojnë?
Why do people with closed minds always open their mouths?
Shkenca po avancon me ritme te papara sidomos keto dhjetevjeçaret e fundit,por kjo ndodh vetem ne shtetet e konsoliduara demokratike te perendimit dhe nje sere shtetesh te lindjes se largme(Japoni,Kore e Jugut,etc)qe gjithashtu jane demokratike.Nje shtet demokratik eshte dhe laik,ku feja eshte e ndare nga shteti,ne vendet laike feja e ka te pamundur te kercenoje shkencen.E kunderta ndodh me shtetet religjoze te lindjes se mesme,dhe po te shikohet me kujdes, zhvillimi i shkences eshte praktikisht zeeeeero,edhe ne shtetet islamike te pasura me nafte eshte fakt qe per nxjerjen e naftes perdorin teknologji perendimore,ne keto vende ne fakt nuk ka shprese se ndonjehere mund te zhvillojne teknologjine dhe shkencen per sa kohe dogma fetare te sundoje gjithe shoqerine dhe vete organizmat e shtetit.
Atje ka per te dominuar gjithmone erresira fetare,sa keq.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Krijoni Kontakt