Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 80
    sexy_mama Maska e nadule
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    235
    Moj cupe pse e ngacmon Tankun?
    Une per te thyer monotine martohesha me tankun... merrja nje shtepi me bace te madhe... tanku lero token, une ujit, ...te nesermen lero une ujit tanku... te pasnesermen tanku vil rrushin une prit poshte...mbas asaj une bej liko rrushi, tanku ha...erdhi weekendi...po eshte kohe e mire do dalim ndonje xhiro... po eshte kohe keqe, i fut lali nje tas fasule, ha tanku.... tanku lan enet, une e mbaj me muhabet qe mos te merzitet .......e keshtu me radheeeee ja iku dhe monotoniaaaaaaaaaaaaa
    Dhe kur te jem nen toke
    Qe vdiqa ti mos thuaj
    Me shkruaj dhe nen toke
    Se une do te te shkruaj...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga nadule
    Une per te thyer monotine martohesha me tankun... merrja nje shtepi me bace te madhe... tanku lero token, une ujit, ...te nesermen lero une ujit tanku... te pasnesermen tanku vil rrushin une prit poshte...mbas asaj une bej liko rrushi, tanku ha...erdhi weekendi...po eshte kohe e mire do dalim ndonje xhiro... po eshte kohe keqe, i fut lali nje tas fasule, ha tanku.... tanku lan enet, une e mbaj me muhabet qe mos te merzitet .......e keshtu me radheeeee ja iku dhe monotoniaaaaaaaaaaaaa
    Kurse une pikerisht keto si i pershkrove i quaj mema e MONOTONISE.
    Eshte saktesisht kjo menyre e te menduarit dhe zbatimi i saj ne praktike ajo qe shkakton monotonine.

Monotonia eshte rezultati i sjelljeve rutinore.

Oraret, paraplanifikimet e gjerave qe sherbejne per ta thyer monotonine jane ato qe shnderrohen ne mjete qe shkaktojne monotonine dhe qe e beje te pashmangshme ate.

Monotonia pos tjerash vjen si rezultat i semundjes se panjohur psiqike qe do ta quaja jospontanitet ose mungese e spontanitetit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 16-03-2007 mė 05:00
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

sexy_mama Maska e nadule
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    235
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Kurse une pikerisht keto si i pershkrove i quaj mema e MONOTONISE.
    Eshte saktesisht kjo menyre e te menduarit dhe zbatimi i saj ne praktike ajo qe shkakton monotonine.

Monotonia eshte rezultati i sjelljeve rutinore.

Oraret, paraplanifikimet e gjerave sherbejne per ta thyer monotonine jane ato qe shnderrohen ne mjete qe shkaktojne monotonine dhe qe e beje te pashmangshme.

Monotonia pos tjerash vjen si rezultat i semundjes se panjohur psiqike.
    Ja ky, gati per kundersulm, po prit ore se keto ishin vetem po te martohem me tankun, jo me kedo qe te martohem...
    Dhe kur te jem nen toke
    Qe vdiqa ti mos thuaj
    Me shkruaj dhe nen toke

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Oj tu pergjigja ty sepse ishe e fundit ne rendin e nje vargu qe thonin te njejten gje por ne rrethana e me mjete tjera.

shih se e zgjerova pak pergjegjen
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

sexy_mama Maska e nadule
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    235
    E lexova dhe zgjerimin, tani leri llafet po na thuaj si te dalim nga monotonia, jo te na thuash c'eshte monotonia.... he fol, mos na le te vdesim injorant
    Dhe kur te jem nen toke
    Qe vdiqa ti mos thuaj
    Me shkruaj dhe nen toke

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Te jesh spontane ne cdo gje qe ben.

Ky eshte art, mos bej rutine me gjera te gabuara.

Rutina eshte e dobishme s'ka fjale por vetem kur aplikohet ne gjerat qe te bezdisin. E ato jane obligimet dhe kryerja e tyre.
    Ketu ndihmon skeda dhe rutina qe te hiqen qafe me lehtesi dhe pa investim kreativ a emocional. E krijon rutinen dhe bje neper te. Por kurresesi jo me gjerat qe presupozohen te jene argetim, qef e kenaqesi.

Spontaniteti, eshte nena e artit bukurise se jetes bukuris se veprave. As veprat me kapitale ne bote qe jan bere vetem me mjeshtri e perfytyrim sado te paarritshem nuk arrijne te te prekin shpirtin dhe shqisen e njeriut per art.

Jeta eshte Art, -po dite ta jetosh me spontanitet kreativ!
    Perndryshe jeta do te jete nje godine e ftohte dhe e thate, (sado qofte madheshtore) pavaresisht sa e rregullt dhe e arrire qe te jeshe ne jete. Ne shpirte do te kesh zbrazdesire.

Arti i arteve eshte spontaniteti - bukuria e gjithesise me ty ne te eshte spontaniteti reciprok.

Mos i sforco gjerat qe di ti besh dhe mos i skedo. ...
    Aeneas Dardanus

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Citim Postuar mė parė nga alnosa
    auc more djal c'me paske thene !!
    shoku ,po njerezit qe vertet duhen dhe kane dashuri te sinqerte ndaj njeri tjetrit ,dhe ne maj te malit (atje ku gomari zbret me frena dore )krijojne mundesit me te pershtatshme per te jetuar apo shuajne monotonin,po i thash ,po kujt j'a thash
    ti mua do me coje te prashisja vreshtin heeeeeeeeeeeeee (ora 3 e nates po s'mu ndenj pa ta keputur dhe une nje kumbull si kjo qe shkruajte ti hihihi
    po ishall do e kishte bishtin te fort ajo kazma ,apo lopata se pas cackes kokes do ta kisha thyer ,cdo dit nga nje bisht lopate .
    anyway une fshati e njoh me mire se sa ti qe je fshatar ,dhe gjithmone me ka pelqyer po jo per te punuar po per te ndenjur larte neper peme dhe ngrene mushmolla ,fiq ,kumbulla s'ka me mire per te hequr monotonin ..
    me mende ne koke here tjeter kur te shkruash .....
    Me demek,i bie qe po te te marr ty per nuse,ti ve zjarrin fshatit...nje bukuri si puna jote,te rrije gjithe diten ne maje te pemes, i le fshataret pa pune i le!
    Po si keshtu?!...nuk dashke te punosh token zotrote eeeeeee!Po domozdo!....rrushte ja hani fshatit ju,edhe fiqte,edhe mollet,edhe gjalpin,edhe djathin...por djemte nuk doni tia merrni per dhendurre....ahh or Pandeli Raidhi" ,te ndrit'te shpirti atje ku te ka rene!....Po te te merrja per nuse pa ta tregoja une qefin ty!...qe diten e pare te marteses,do ti kepusja koken maces.....nje mace te bukur e kam ne shtepi dhe e kam rritur kastile per ate pune!))))....diten e dyte ,do ta shikoje ti,e merrje apo s'e merrje kasmen"....do te te jepja nje kazem te madhe
    qe te rraskapiteshe nga lodhja deri ne ate pike,sa te mos te mos te te vinte me as per qumeshtin e nenes,dhe te kerkoje me padurim te vinte mbremja ne menyre qe te te shtypja damaret per te te rregulluar qarkullimin e gjakut))))...ne kete menyre,do te pergjeroheshe qe ta kishe partnerin prane!

Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Citim Postuar mė parė nga alnosa
    auc more djal c'me paske thene !!
    shoku ,po njerezit qe vertet duhen dhe kane dashuri te sinqerte ndaj njeri tjetrit ,dhe ne maj te malit (atje ku gomari zbret me frena dore )krijojne mundesit me te pershtatshme per te jetuar apo shuajne monotonin,po i thash ,po kujt j'a thash
    ti mua do me coje te prashisja vreshtin heeeeeeeeeeeeee (ora 3 e nates po s'mu ndenj pa ta keputur dhe une nje kumbull si kjo qe shkruajte ti hihihi
    po ishall do e kishte bishtin te fort ajo kazma ,apo lopata se pas cackes kokes do ta kisha thyer ,cdo dit nga nje bisht lopate .
    anyway une fshati e njoh me mire se sa ti qe je fshatar ,dhe gjithmone me ka pelqyer po jo per te punuar po per te ndenjur larte neper peme dhe ngrene mushmolla ,fiq ,kumbulla s'ka me mire per te hequr monotonin ..
    me mende ne koke here tjeter kur te shkruash .....
    Me demek,i bie qe po te te marr ty per nuse,ti ve zjarrin fshatit...nje bukuri si puna jote,te rrije gjithe diten ne maje te pemes, i le fshataret pa pune i le!
    Po si keshtu?!...nuk dashke te punosh token zotrote eeeeeee!Po domozdo!....rrushte ja hani fshatit ju,edhe fiqte,edhe mollet,edhe gjalpin,edhe djathin...por djemte nuk doni tia merrni per dhendurre....ahh or Pandeli Raidhi" ,te ndrit'te shpirti atje ku te ka rene!....Po te te merrja per nuse pa ta tregoja une qefin ty!...qe diten e pare te marteses,do ti kepusja koken maces.....nje mace te bukur e kam ne shtepi dhe e kam rritur kastile per ate pune!))))....diten e dyte ,do ta shikoje ti,e merrje apo s'e merrje kasmen"....do te te jepja nje kazem te madhe
    qe te rraskapiteshe nga lodhja deri ne ate pike,sa te mos te mos te te vinte me as per qumeshtin e nenes,dhe te kerkoje me padurim te vinte mbremja ne menyre qe te te shtypja damaret per te te rregulluar qarkullimin e gjakut))))...ne kete menyre,do te pergjeroheshe qe ta kishe partnerin prane!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    opssssssssssssss tanku si shume 2 here e paske postuar ore dreq ...
    pse a thua ti me marr burr te martuar si puna jote aaaa ?jo te martuar qe se marr ,po te kulluar e dua dhe e kam ....
    ate kengen e di ti shoku tanu ..
    te djel u martova ,te hene mora kazmen ne pune shkova ,dhe te marten te lash shenden tek dera dhe tek shpija ime shkova .......iken ato kohe tanku qe grat merreshin per pune ngarkoheshin me dru ne korris dhe opaaaaaaa ......,po mir e kishin dhe ateher s'kishin te shkretat ku te hiqnin monotonin dhe arave duke korrur grurin takoheshin me burrat e tyre .
    kujdes ti se ANGELIN E KE VERDALL SOT ,APO SE DI QE E KE DHE XHELOZE TE MORI SHPIRTIN ,SE NUK I NJEH MIRE TROPOJANET TI ME THUAJ MUA QE KAM TE BEJ ME TA ......

pak seriozitet tani se na i fshijne gallatat ....
    mos u mundo ta thyesh monotonin me budalleqe si keto ,kinemat ,dhuratat ,po mundohu qe gjithmone ta besh jeten sa me te kuptueshme ,se do ti apo sdo ti monotonija eshte pjese e jetes ...jemi tani qe s'kemi shume halle mbi koke dhe ndonjeher futemi ne monotoni qe duhen dite te tera ta marresh veten....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alnosa : 17-03-2007 mė 12:20

Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Citim Postuar mė parė nga nadule
    Ja pra ku foli zeri i se vertetes!...ne kete rast monotonia kalon vetem ne krahun tim....megjithate,ne qofte se do te harrija ne kulmin e merzise,per te thyer monotonine nuk do te ndahesha prej teje,por do te te fusja nje te rrahur si gomari ne duhan ,qe ti beje vete fasulet dhe ti laje vete pjatat per nje fare kohe...gjithashtu do te te mesoja te ngisje tankun ne menyre qe te leroje token,
    per me teper do te te jepja kasmen tridhjete kileshe per te punuar token ne menyre qe te forcoheshe dhe te beheshe si Arnoldi"...ne kete menyre do te mund tja harrije qellimit te me rrihje edhe ti ndonjehere...thjesht sa per te thyer monotonine persa i takonte krahut tend

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sa ndikon e kaluara ne lidhjen e se tashmes?
    Nga Adiola nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 17-02-2015, 04:35
  2. ROLI I ULEMAVE NĖ LIDHJEN E PRIZRENIT, Shkruan: Mexhid YVEJSI, Gjakovė
    Nga Mexhid Yvejsi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 03:52
  3. Program qė rregullon lidhjen me serverin dhe permirson shpejtesine
    Nga benseven11 nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 02-10-2004, 06:40
  4. Shqiperia ne Lidhjen e Kombeve (Shqiptar)
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-04-2002, 09:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •