Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 75
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Zoti XhGashi, pyetja nuk kishte te bente me percaktimin tend fetar e as me fene, por me numrin shtate. Numer i cili lidhet me panteonin me te vjeter te perendive.
    Kurse ato ishin shtate!

Prandaj kjo qe ke dhene nuk eshte pergjegja e kerkuar.

Pyetja ishte:

Citim Postuar më parë nga Baptist
    a din me na-e spjegue pse kurbani dahet ne 7 pjese?

Kujt i shkon secila pjese?

Nese nuk e di, ose nuk pergjegjesh keto postime sebashku me pyetjen time nuk do te kene vlere dhe do te ngelin si postime jashte temes.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje..
    per etimolin e numrit shtat duhet shum te skjarohet sepse emri i keti numeri e ka perkthimin adekuat ne gjuhen Shqipe .
    Etimolin baz e ka tek emri i dites se PREMTE nese i keni renditur shkronjat e lemnosit per ta krijuar emrin Prometheot ateher do te shifni edhe vet se ky emer eshte qelsi i kuptimit te ca numrave juve me heret ne ket tem ju kam shkruar diç per numrin shtate .
    Une e kam paraqitur menyren se si e kuptoj emrin e ketij numri por ska dert se nese doni edhe 100 her do te shpjegoj mendimin tim ;
    E ceka me lart shkronja - P- e alfabetit te Lemmnosit eshte njeherit edhe numri
    nji ,njiherit paraqet edhe njeriun ,e kam cek me heret Generin, ketu e ka bazen- etimolin primar edhe numri shtate (shtati)shtathedhur ,shtatselvi,shtatmadhor
    shtatlart,shtatzane,shtatqjejt eshte fjal e moçme per planete,shtatore shtatditesh etjetj.
    Duhet cekur se numri nji eshte edhe numri qe percakton shum gjera tjera si psh
    emra toponimi emrim veprimi edhe ne gjuhe latine si psh initim-inisiativ inicues, njashtu emri i qytetit YLLIR- Dardan NAISUS etj etj .
    Edhe shkronja A tek Asirianet kishte shtat kunja por nuk e paraqet shtatin e paraqet koken - aleph dy brinj dy vesh dhe nje shkronj V vetem e myllur lart pra nje trekendsh .
    Numri shtat si edhe numrat tjer nuk munden te jen numra arab e as grek e as latin sa te gjejn perkthimin ne gjuhen Shqipe por eshte diç tjeter historia e pervetsimit si eshte psh muaji janar latinet e thonse eshte per JANUSIN ,kurse
    egjiptasit emronin me emrin JENER pra kush eshte me i fort te ay edhe do ta ket etimolin si edhe FEB-RI eshte shpjeguar diç me lart per keta dy muaj gjdo gjuhtar i mire apo gjurmues e zberthen leht etimolin kur niset nga etimoli parsor.
    Kerkoj falje per procesin e flijimit (kurbanin) se do te debatojm herave tjera.
    pershendetje

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Ketu e kam kopjuar alfabetin pellazg pra lexohet kjart dhe mund te themi se edhe Pellazget kishin alfabet icili eshte zbuluar ne ishullin Lemnos.

shiko ne kete veb faqewww.compmore.net/~tntr/text1.gif

Per arsyetim se pse erdha deri te njehsimi i tille i ditve te javes
    Apo renditja e objekteve ne simbol lexoni me posht;
    Shkronja e pare e dites se PREMËTE ne alfa betin PELLAZG te lart kopjuar eshte shkronja

P =1 vjen pastaj
    R =2 me pas
    M=3 vjen me pas
    E=4 kater kunja tre horizontal nje vertikal paraqesin shkronjen E
    dhe ne fund vin kater shkronja
    THOTI - ZOTI

Nese irenditim se pari shkronjat shofim 1234THOTI,
    1-shi paraqet edhe formen e njeriut edhe shkronjen e par te emrit njeri ,njiherit fillon numrimi me ket shkronj paraqet fillimin e jetes paraqet njohuri te numrave por kjo nuk eshte e rastit sepse verrtet Pellazget ishin popull hyjnor ky emer perputhet me mitin e shkruar me lart kam cekur se Premëteu i mesoj njerzimin te numrojn te peshkojn te prodhojn tjegulla te ndertojn shtepi te lexojn dhe te komunikojn etj .
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 03-04-2007 më 15:10

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    supozim -

Ne baz te shkronjave te alfabetit te Lemnosit emri - pellazg - reflekton nje kuptim te ri , me shkurt dua te them se i shtohet edhe nje kuptim tjeter ketij emri
    por edhe disa supozime mbesin mbrapa si te pa verrteta .

SUPOZIMI IM ESHTE KY;

PELLAZGET- PELLA-ZG - OTI
    PELLA = KOKA PALLATI -ndertes mbretrore PLISHI-shtof-tekstil ka-pella
    dhe PLISI i bardh si bora pjes e veshjes kombtare.

Per te arrit ne kete supozim - teze eshte thjesht ,leht vetem lexo nga e djathta ne te majt allep- krahazo me emertimin per koken tek Asirianet e ka edhe kuptimin e alfa-betit ketu edhe e gjen etimolin emri ALEK-SANDER kur dihet mire se emri i qytetit te LEKES MADH ishte pella nese ja shtojm vetem pjesen eprapme
    pella-zgoti kjo shtesa zgoti nuk don koment shum ketu eshte emri ZOTI.
    Ky emer ne shum mund te thuhet se disa gjuhe emrohet me emrin GOT- GOD
    ne gjuhen SHQIPE - ZOT .
    Kam shum per te shkruar por me falni vazhdoj herave tjera ky ishte supozim shkurtimisht .

Ky eshte vetem nje mendim i imi per emrin PELLAZGET .mund te komentoni por pa ofendime .

XH. GASHI.

PERSHENDETJE
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 03-04-2007 më 18:18

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje-

SUPOZIM

Vazhdim mendimesh dhe supozimesh per emrin Pellazg ky emer eshte etimoli parsore per shum emra siq eshte emri i diellit ,djalit , te disa gjuh sol sun son dhe sonne krejt jan nje ,edhe kryqi suas-tica paraqet stinet e vitit numerikisht kryqi si simbol perdorej me heret te shum popuj si te YLLIRET SUMERET MAJAT por jo ne kuptim religjioni ketu lidhet emri i SAISPREJ eky vjen prej emrit APOLLOS
    do te DIELL ketu edhe greket emund ta zberthejn emrin e zeusit edhe .

Te emri sasi ,suasi suastica gjejm edhe etimolin e emrit te yjsive e qe ne baz te pozites se tyre edhe formohet kryqi i degzuar keto jan disa supozime te miat
    shikoni nje kok te madhe te zbuluar ne turqi eshe koka e APOLLOS ,APO-LLOS
    nese lexojm nga e djathta SOLL -OPA zberthehet ne latinisht emri i DIELL .

VAZHDOJM TJERA HER VETEM SHKURT .

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    ja shifet kjart se pse dita e pare e javes eshte dita e PREMTE dhe pse ePREMTJA nuk mund te jet e MERKUR as e jte EJTE as AFERDITEpor edhe DIELLkurrsesi .

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    PERSHENDETJE-

Per etimolin e emrit EPIR , EPIRO-TET

Barati ka dhene nje baz per ket emer
    qe perputhet me kuptimin e sakt te ketij emri .

Pra edhe dariusi e cek ne nje referenc te tij se gjdo gje fillon nga numri 1

Ju te gjith pra ne nje menyre me supozimet ,mendimet tuaja po me afroni tek baza e etimolit paresor te emrit EPIR .

Dariusi - gjdo gje fillon nga 1 kurse Barati te ajo skica e alleph 11
    njemdhet rrathve koncentrik .
    Germa e pare te alfabeti i Lemnosit alfabetit PELLAZG-YLLIR eshte germa A ose mund te jet edhe kendi i krijuar te rrathet koncentrik te ditet e javes te piramida te suastika etj .etj 53 eshte i paraqitur te fotot qe kam postuar te ditet e javes .

Kurse qelesi i kryesor i kuptimit me te leht te ketij emri eshte dita e javes e
    PREMTE e kam cekur edhe per emrin PIRRO te tema e meshehtsive se edhe ky emer e ka etimolin parsor (primar) te piramida .
    Numri 1 = NJE =G ne disa raste mirret edhe si shkronj A eshte interesant ne nje liber te nje shkrimtari gjerman .

Gerd Scherm - Die poetische Kabbala

Ku ne ket liber shkruan per numrat , per numrin 1 i cili emrohet me emrin SEPHIROT eshte nje perkthim i ketij libri nga Gerdi .
    Pra emri EPIR eshte IPAR apo numri nje. 1 si ne rastin e ketij libri .

Ne ket liber ka shum gjera me rendesi te madhe per tu lexuar dhe studjuar .
    pra kjo eshte nje argumentim qe e ben me te qendrueshem mendimin - supozimin tim per etnomin e ketij emri .

Ketu lart i kam postuar qellimisht keto piramidat qe i kam skicuar vete pra perputhem shum te dhena nga ky liber i apostrofuar me lart i GERD SCHERMIT Ii cili eshte nje perkthim se autori i ketij libri i takon fillimit te eres son .

pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 07-05-2007 më 05:51

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Sipas Mendimit Tim Mire Jan Emrat Ska Nevoj Te Luhen

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Parapegma

Keshtu eshte numrimi i diteve ne baze te figurave me lart pra siq ekam thene me pare perseri po ethem eshte nje ngaterrim te emri i dites Ejte te gjuha latine , personi i vizatuar me mjekerr lart i gjashti ne radh duhet jet i pari para satunit - dites se shtune e kjo eshte dita e Premte ose personifikimi i i planetit te Jupiterit .

Ndersa ne kete figure te faraonve kemi paraqitjen figurative te vitit dhe muajve ne baze te hyjnive - planeteve .
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 24-07-2008 më 11:31

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Pershendetje,

E Diel = Dielli - Ska koment: Dielli o Atë , Dita e pare e javes.
    E Hene= Hena, ska koment
    E Mart= Mart - Ekuivalent Mars ne Latinisht, zot Ilir, pershkruhet si dite ters, per me shume pyesni pakes gjyshet tuaja mbi diten e marte.
    E Merkure = Merkuri - Ekuivalent me lat. Mercurius
    E Enjte = Enji zot suprem Ilir
    E Premte = Premt-i, ka shume mundesi te lidhet me prometheun
    E Shtune = Shtuni, ekuivalent Saturn ne latinisht.

Ne baze te ketyre qe shkrova me lart, sistemi ditor Ilir-Shqiptar eshte i bazuar ne Kultin e Diellit, Java ilire fillon me diell dhe mbaron me Hene, po sikur dita.

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tirana e ditëve tona
    Nga Edi-9/11 në forumin Albumi fotografik
    Përgjigje: 1014
    Postimi i Fundit: 18-01-2011, 16:59
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  4. Diskutim rreth rikthimit te te dhenave.
    Nga Miremengjes në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-06-2005, 11:26
  5. Cfare do ndolli pas 100 diteve !
    Nga cipani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-07-2002, 20:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •