Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 75
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ti miku XhGashi, merre me lehte se kemi edhe nje tjeter qe i di te gjitha. Te ishit me nje mendje, po i vinim piken muhabetit te botes se ju pyesnim ju. Po do ti qe, edhe pse dini cdo gje qe mund te dihet, ju te dy nuk jeni dakord?

Tashi ne teme, Jahweh more mik cifutet quajne Zotin, nje. Papo etimologjia e kesaj fjale eshte edhe me e cuditshme (por qe nuk do t'i hyj ketu ta sqaroj sepse e dini). Kaq gje ta thote me detaje kolegu yt. Qe Zeusi kishte nje sokol te minjve, mos ki pike dyshimi. Vetem se ne i themi Buf atij sokolit tend. Dhe me ne fund, ka edhe ca gjera te shkruara, qe kane arritur te mbijetojne, e qe flasin per ceshtje te cilat imagjinata e asnjerit nga ne te mijera vjeteve me pas nuk i rrek.

Jete edhe me te embel e gjume te patrazuar nga dituria.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 16-03-2007 më 23:56
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga XhGashi
    po ta dija a keni njohuri per emrin Jahwe te gjipsve qe po iquani ju kjo eshte e shkruar ne nje liber GJERMAN te Vait Valentin lexoje mire se qka paraqet dhe te Summert ponjashtu hasim ne ket emer edhe ne Dodon edhe iderguari Musa ose Mojsi ose Mosha çfar epiteti ai ijep ketij emri.
    Kurse per ate pyetjen çe e bere te emrat E PIRROS NEPTULENIT Leken e dyt edhe pse nuk ishte Grek po gjdo njeri lind ne dite te JAVES eshte e pa mundur te lind pa nje shenj psh nese lind te shShtunen eka per simbol dhin e nese lind te Merkuren apo te Ejten e ka per simbol shqiponjen mvaret se si e kuptoni ju ket un kam shqiponjen per simbol te dites se lindjes qe ne ceki ne baz te punimit te relefit (shkembit) gdhendsit Hetit nuk do te thot se eshte bir i Zeusit apo i Apollonit vetem ke kujdes se me emrat eshte veshtir te manipulohet sepse supozimet bien shpejt sepse deti- THETI JON ka emer Pellazg shi emrin JO nese e paraqesim realisht shqiponja ne baz te ketij punimi smund te jet e Zeusit mundet te jet ndonje bari sepse nuk qendron hupur as ne shqiponje e as ne lua e as ne tigerka pa merak me ba demdhe me shkop e nje sokol te minjve e ka pas ne maje te shkoptrittung naten e mir e se prallat i kishe te mira po te vejshan ne gjum veq lexo kete.jeta eshte e embel e mire por eshte si shkallet e pules e d...
    pershendetje
    Pershendetje XhGashi,

lexon per ndonje Saturn qe eshte Javan tek kjo faqja ketu poshte ?
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 17-03-2007 më 00:04
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Genesis
    Pershendetje XhGashi,

lexon per ndonje Saturn qe eshte Javan tek kjo faqja ketu poshte ?
    Zoteri Gegnesis e keni gabuar bashkebiseduesin ne kete kuotim, sepse kete e tha zoteri Styxe e jo XhGashi, -ja ku eshte:

Citim Postuar më parë nga Styx
    XhGashi, ka gjera interesante ne ato qe shkruan, vetem se duan marre me rend dhe sistemuar.

Java(n) eshte jo tjeter po Cham-i, ose Saturni. Deti Jon, eshte jo tjeter por deti Javan ose Cham. Problemi mbetet, cilat perendi shoqerohen me muajt, me javen dhe me ditet dhe perse? Ka mundesi qe te jete qe cdo perendi te kete nje muaj dhe nje dite? Sigurisht qe vetem nje mund te shoqerohet me Javen, e cila ne vetvete bart 7 dite.

Edhe nje lutje: kur sjell referenca, o silli te lexueshme o anashkaloj. Kjo qe ke vene e thene ketu, nuk ka kurrfare vlere, sepse nuk permban pergjegjen e pretenduar. Nuk arrine t'ia komunikoje lexuesit ate.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 17-03-2007 më 12:58
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Baptist, di gje ti ne se marrja e emrit te babait si mbiemer eshte nje fakt i lokalizuar apo shtrihet permes shume kulturave? Me kujtohet ta kesh cekur ne nje teme, por s'e mbaj mend ne se dhe pergjigje per kete.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 17-03-2007 më 12:59
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx
    Baptist, di gje ti ne se marrja e emrit te babait si mbiemer eshte nje fakt i lokalizuar apo shtrihet permes shume kulturave? Me kujtohet ta kesh cekur ne nje teme, por s'e mbaj mend ne se dhe pergjigje per kete.
    Kjo pyetje eshte jasht teme megjithate do t'i pergjigjem shkurt:

Nuk kam njohuri te holluar ne lidhje me ke-tæ qeshtje, por me gjase edhe iliret verior kan praktikuar te njeten. Ekstremin e kesaj praktike mund ta gjejme te meksikanet ne amerike. Ata per mbiemer i numerojne rend e varg pertej "tetragjyshit" duke filluar nga emri i babait.

Ma gjej postimin ku kam dhene info ne lidhje mekete qeshtje dhe do ta zgjeroj duke zberthyer edhe arsyen pse e si kjo praktike arriti gjer ne kontinentin amerikan.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Falemderit per pergjigjen. Eshte nje zakon i lashte Trojan dhe Cham, por nuk kam konkluduar ende ne se me siguri ne se eshte zakon unik i trojeve tona.

Tani hidhu tek faqja qe ka postuar Genesis dhe shif aty nga mesi rreshtit 9, para se te vendosesh ne se eshte brenda apo jashte temes. Ti nuk ke problem me latinishten, jo?

Jupiter Saturni (sic duhej te ishte shkruar) i njohur ndryshe si Javani/Chami/Joni kishte brire te buallit. Ca thone te dragoit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 17-03-2007 më 09:42
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Faqja eshte e palexueshme; ne dashte le ta skanoj ashtu si i ka hije e jo te prish librin duke u munduar ta shtremberoje per ta fshehur gjysmen e faqes.

As nga mesi as nga filimi i rreshtave faqja nuk eshte e lexueshme dhe nuk na komunikon informaten prej te ciles do te mund te nxirrnim ndonje gjykim. Le ta transkribuoj po deshi!

Por nga cka lexoj se shkruani:
    Ju vertete nuk keni lexuar me teper se "nje liber". Pa njohuri elementare te tradites antike thurni paragjykime nga me te palogjikshmet. Si behet Jupiteri Saturn?

Zeus Kronosi eshte me teper se refren neper libra. Prej nga kjo ngaterrese?

(citat nga kujtesa)
    Eumeu Odisese: "E me c'ftyre pastaj t'i falem une Zeusit, birit te Kronosit at?"

-Semi, Chami, Jafeti jan vellezer, bij te Noas.-
    Nga e nxorre barazimin: "Javani/Chami/Joni"?

???
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Perdor trurin apo apo tulin kur lexon e shkruan?

Me nje fjale po te themi Enea Anshizi na del qe Enea dhe Anshizi qenkan i njejti. Equivoc, me demek.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Me ne fund
    me mire vone se kurre
    tani qe te ra zhetoni, demek nuk qenka Jovi Saturn?
    Nuk qenka i njejti sic kishe thene ne postin tend #30 ne po kete faqe?

Mire me behet qefi kur shoh se edhe mesuesi famelarte arrine te mesoje edhe dicka nga femija parashkollor si une.

Cinizmi nuk eshte stoli, e thene bute; eshte shemti. Perdore sa me pak qe mundesh, sidomos ne keso raste.
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje
    ju e paskeni ber nje bised shqyrtuese shum te mire, por une ketij mikut mbrem von nuk kam pas mundsi ti pergjigjem sepse me flihej .
    Por edhe ashtu e paskeni marre nje mynyre nje preferim per at shkrimin e kopjuar te kisha lut qe nese me drejtohesh tjera her me ato shkrime te huaja nuk kryen pune me mire te kishit pas derguar nje pershendetje apo me citue at kopjim ne Shqip te kisha kuptuar ,
    Edhe baptistit i kam treguar me heret se nuk e zotroj gjuhen Latine .
    Per emrin qe ekishit ngatrruar emrin çam , qe ju e cekni shikoj ketu e ngatrrove ne tem sepse ste pat pyt kush per te por je munduar qe ta besh lidhjen ajo eshte edrejt e jote une skisha te bej me te edhe pse si emer eshte te IZRAELITET dita e EJTE , çAMISHI e PREMTE SHISHI vazhdojn me SHABAT ,RISHON,SHENI,SHLISHI dhe REVI I .
    E ceka me lart se MUSAU ka konfirmue per hyjnin e Sinajve JAHWE kjo eshte e shkruar ne Bibel.
    E per baptistin vetem emerin e muajit te pare mund te them se e ka etimolin prej nr nji jener , janar,januar etj etj kjo sishte edhe tema me falni .
    jeni shum te fortene zberthime e emrave mundeni te me thuani se a eshte e mundur qe emrat shat , shati ,shytnit, shatar, dhe kosa kanper etimol emrin e SATUNIT .
    PERSHENDETJE

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tirana e ditëve tona
    Nga Edi-9/11 në forumin Albumi fotografik
    Përgjigje: 1014
    Postimi i Fundit: 18-01-2011, 16:59
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  4. Diskutim rreth rikthimit te te dhenave.
    Nga Miremengjes në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-06-2005, 11:26
  5. Cfare do ndolli pas 100 diteve !
    Nga cipani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-07-2002, 20:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •