Close
Faqja 7 prej 16 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 155
    i/e regjistruar Maska e saimiri-uk
    Anëtarësuar
    13-01-2003
    Vendndodhja
    All over Albania
    Postime
    252
    Ne doni prova jo-shkencore, une do tu rekomandoja qe te prisni nje bilete per ne Jeruzalem dhe te ndiqni sherbesen orthodhokse ne Kishen e Ringjalljes ne Jeruzalem ne 7 prill 2007, ku cdo vit ndodh mrekullia e mrekullirave, zbritja e Flakes se Shenjte nga Qielli diten e te Shtunes se Shenjte te Pashkes Orthodhokse.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=5007

Dhe pasi ta deshmoni me syte tuaj, pastaj mund te ligjeroni apo te perpiqeni ta shpjegoni mrekulline ne terma shkencore.

Albo
    Me gjithe respektin qe kam po me habit me keto nonsence fetar!
    Hajde Baba Abaz Ali Tomorri, hajde!
    Hapu dhee hapu dhee te futemi!!!!!
    Ma ftohe trurin fare!
    Ore Ilir, por une mendoja qe ju ishit individ mendjemprehte dhe i zgjuar e jo viktime e miteve fetare!
    Ai Jeruzelam i te tera gjerave te keqijave! Teoria se ky vend eshte i shenjte eshte raciste dhe nuk ka te beje fare me llogjiken e shendoshe dhe realitetin rreth nesh!
    Per nje gje me vjen cudi, po ku vajte dhe mbete fetar ne USA more?
    Kjo eshte si tek pallati 176 "Po ku vajte e gerrmove te birin e Jovan Bregut moj e uruar?"
    Per sa me perket mua edhe une kam qene fetar dhe fanatik, mirepo kur erdha ne UK e pashe se ja paskemi futur kot dhe feja nuk ju jep pergjigjen e jetes dhe vetem sa ju skllavizon.
    Amerika eshte demokraci e re dhe hera heres mbet viktime e grupeve fetare te cilet kane para, njerez/ushtare dhe me zor presin ti ngulin thiken shkences!
    Me gjithe kete volum informacioni qe eshte ne bote, internet dhe ne forumin tone une me te vertete do kisha menduar qe njeriu mund ta zbuloje misionin e tij ne kete bote dhe jo te frikesohet dhe gjeje strehe tek mitet antike fetare.
    Tung

i/e regjistruar Maska e saimiri-uk
    Anëtarësuar
    13-01-2003
    Vendndodhja
    All over Albania
    Postime
    252
    Shkencëtarët vërtetojnë shenjat e Zotit
    Kjo eshte kot fare dhe pa lidhje!
    Ne fillim feja thoshte qe zoti ekziston ne qiell dhe yjet e hena jane per zbukurimin e tokes se shenjte!
    Kur shkenca perparoi dhe njerezit filluan te shkojne ne hapesire dhe nuk gjeten as pane zot atehere fetaret thane qe zoti eshte i padukshem dhe gjendet kudo!LOL Sa qesharake po ti shkosh prapa prononcimeve fetare gjate gjith historise!
    Shumica e shkencetareve mundohen ta zberthejne jeten duke te dhene pergjigje rreth menyres qe funksionon jeta. Ka gjera qe nuk kuptohen por feja nuk jep pergjigje dhe shkenca vazhdon me kerkimet e saj per pergjigje! Opinioni fetar mbetet sygjerim dhe jo shpjegim se si funksionon organizmi.
    Ne e dime qe AIDS apo Kolera ose Gripi jane semundje ose bakterie qe mundohen te mbijetojne ne trupin e njeriut ose kafsheve. Te thuash qe ato jane denim nga zoti per mekatet eshte me ja futur kot fare sepse sic thashe me lart ato jane organizma qe mundohet te mbijetojne ne komunitetet e tyre, dhe shkenca e ka vertetuar kete.
    Maksimumi qe shkencetaret e vertete i afrohen nje superfuqie, UFO apo zoti rreth misionit te jetes ne toke eshte Agnosticismi.
    Perderisa ne nuk e kuptojme si funksionon dicka nuk mund te themi qe eshte mister dhe e di zoti, UFOt apo dikush tjeter. Futeni trurin ne pune dhe kerkoni pergjigje dhe mos u kenaqni me nje version komfort fetar. Por eshte veshtire ta beni kete te fundit, me te vertete veshtire per te menduar!
    Ju fetaret as qe e vini ujet ne zjarr per pergjigje konkrete por jeni militantizuar ne fete tuaja dhe gati per te na ngulur thiken neve te lireve jeni pasi jemi qorr dhe nuk shohim krijuesin e vertete te padukshem! Por dijeni se nuk ka me kthim prapa ne kohet e erreta te fese!
    13-666
    Ndryshuar për herë të fundit nga saimiri-uk : 15-03-2007 më 22:17

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga saimiri-uk
    Kjo eshte kot fare dhe pa lidhje!
    Ne fillim feja thoshte qe zoti ekziston ne qiell dhe yjet e hena jane per zbukurimin e tokes se shenjte!
    Kur shkenca perparoi dhe njerezit filluan te shkojne ne hapesire dhe nuk gjeten as pane zot atehere fetaret thane qe zoti eshte i padukshem dhe gjendet kudo!LOL Sa qesharake po ti shkosh prapa prononcimeve fetare gjate gjith historise!
    Shumica e shkencetareve mundohen ta zberthejne jeten duke te dhene pergjigje rreth menyres qe funksionon jeta. Ka gjera qe nuk kuptohen por feja nuk jep pergjigje dhe shkenca vazhdon me kerkimet e saj per pergjigje! Opinioni fetar mbetet sygjerim dhe jo shpjegim se si funksionon organizmi.
    Ne e dime qe AIDS apo Kolera ose Gripi jane semundje ose bakterie qe mundohen te mbijetojne ne trupin e njeriut ose kafsheve. Te thuash qe ato jane denim nga zoti per mekatet eshte me ja futur kot fare sepse sic thashe me lart ato jane organizma qe mundohet te mbijetojne ne komunitetet e tyre, dhe shkenca e ka vertetuar kete.
    Maksimumi qe shkencetaret e vertete i afrohen nje superfuqie, UFO apo zoti rreth misionit te jetes ne toke eshte Agnosticismi.
    Perderisa ne nuk e kuptojme si funksionon dicka nuk mund te themi qe eshte mister dhe e di zoti, UFOt apo dikush tjeter. Futeni trurin ne pune dhe kerkoni pergjigje dhe mos u kenaqni me nje version komfort fetar. Por eshte veshtire ta beni kete te fundit, me te vertete veshtire per te menduar!
    Ju fetaret as qe e vini ujet ne zjarr per pergjigje konkrete por jeni militantizuar ne fete tuaja dhe gati per te na ngulur thiken neve te lireve jeni pasi jemi qorr dhe nuk shohim krijuesin e vertete te padukshem! Por dijeni se nuk ka me kthim prapa ne kohet e erreta te fese!
    13-666
    te lutem samiri...

une pajtohem me kapacitetin e dituris qe ke ne kete aspekt ...por je me mendimin tend..
    te lutem mos hyre ne thellesi te ketyre gjerave ...se per pos marrezirave nuk po lexoje tejeter gje...behu pak me i mature...

nese nuk je ne gjendje te flasesh pak me kjarte apo me fakte te kjarta qe deshmojne se fjalet tua kan domethenje...

e jo te flasesh me ate tone qe diskuton ne per forume dashurie ..kjo teme eshte pak me serioze...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

azagori Maska e Korca_Reli
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Chicago U.S.A.
    Postime
    355
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    te lutem samiri...

une pajtohem me kapacitetin e dituris qe ke ne kete aspekt ...por je me mendimin tend..
    te lutem mos hyre ne thellesi te ketyre gjerave ...se per pos marrezirave nuk po lexoje tejeter gje...behu pak me i mature...

nese nuk je ne gjendje te flasesh pak me kjarte apo me fakte te kjarta qe deshmojne se fjalet tua kan domethenje...

e jo te flasesh me ate tone qe diskuton ne per forume dashurie ..kjo teme eshte pak me serioze...
    Asnje teme nuk eshte me serioze se dashuria (po ta kesh ndiere me te vertete ate) sepse dashuria eshte e vertete dhe jo peralle

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    kush te tha qe dashuria eshte e vertet

Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Chicago U.S.A.
    Postime
    355
    kush te tha qe dashuria eshte e vertet
    Pak me lart kam shkrojtur :
    (po ta kesh ndiere me te vertete ate)
    Dhe kjo besoj se i jep pergjigje pyetjes tende

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Korca_Reli]

Dhe kjo besoj se i jep pergjigje pyetjes tende
    d.m.th diqka qe ndjehet qe dote thote nuk shifet apo i perket "Rres corporales"d.m.th existon por nuk shifet...por ndjehet...

si duket hyrem pikerishte ne kete teme...

Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Chicago U.S.A.
    Postime
    355
    d.m.th diqka qe ndjehet qe dote thote nuk shifet apo i perket "Rres corporales"d.m.th existon por nuk shifet...por ndjehet...

si duket hyrem pikerishte ne kete teme...
    Ti nuk kupton apo ben sikur skupton???????

Ate njeri per te cilin ndjen dashuri,e shikon,e ledhaton,e puth,e perqafon etj.
    Kjo eshte arsyeja qe ndjen.

Po te ishin "dijetaret" keshtu si ty,do na kishte mare lumi
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korca_Reli : 19-03-2007 më 17:10

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Korca_Reli
    Ti nuk kupton apo ben sikur skupton???????

Ate njeri per te cilin ndjen dashuri,e shikon,e ledhaton,e puth,e perqafon etj.
    Kjo eshte arsyeja qe ndjen.

Po te ishin dijetaret keshtu si ty,do na kishte mare lumi
    o i menqure ti ate person (objekte) qe dashuron e shef... mirpo ate ndjenjen qe e ndjen ndaj atij personi(objekti) nuk e shef...d.m.th ajo ndjenje i perket sendeve te pa trupshme apo jo te dukshme...mirpo qe existojne ,dhe ne gjuhen latine ato sende te patrupshme quhen "rres corporales"

ok u kutpuam...ka tema mjaft per dashurine vetem hape njeren dhe bisedojme per kete qeshtje ...d.m.th te mos e devijojme temen...

Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Chicago U.S.A.
    Postime
    355
    o i menqure ti ate person (objekte) qe dashuron e shef... mirpo ate ndjenjen qe e ndjen ndaj atij personi(objekti) nuk e shef...d.m.th ajo ndjenje i perket sendeve te pa trupshme apo jo te dukshme...mirpo qe existojne ,dhe ne gjuhen latine ato sende te patrupshme quhen "rres corporales"

ok u kutpuam...ka tema mjaft per dashurine vetem hape njeren dhe bisedojme per kete qeshtje ...d.m.th te mos e devijojme temen...
    Ti rron ne bote tjeter me duket.
    E shikon,e ndien etj pastaj e dashuron.Ma trego zotin qe ta besoj (e kuptove tani ???????????????
    ???????????????????????????????????????????????

Faqja 7 prej 16 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kundra Ateizmit !
    Nga _Mersin_ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 12-05-2011, 06:26
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  3. A duhen respektuar shenjat e mira/këqija?
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-09-2008, 17:29
  4. Dy mënyra për ta njohur Krijuesin
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2006, 18:49
  5. Shenjat e Kijametit
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 26-02-2003, 12:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •