Close
Faqja 2 prej 16 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 155
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    Citim Postuar më parë nga Kandili 1

Procesi i te pamurit eshte ne nje menyre fotokimik.Eshte nje proces qe te mahnite.

A mund te imagjinohen keto procese ,qe permenda me larte ,te jene zhvilluar nga hiqi?
    Ato jane teper te komplikuara dhe rrjedhin me rregulla teper te rrepta per tu zhvilluar nga hiqi.
    Mahnitja jote eshte prova?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2006
    Postime
    354
    Citim Postuar më parë nga godel
    Ok bukuri. Kompjuteri eshte krijuar nga mijera koka inteligjente. Me te njejten llogjike une mund te them se njeriu eshte krijuar nga mijera zotra, jo nje.
    A jemi dakort?

Godel, te me falesh por s`jam dakort.
    Ta marrim problemin tjeter.
    Ka mbi 50 vite, prej qe se shkenctaret kulminant te shteteve me te zhvilluara mundohen ta bejne „fuzionimin e ftohet“(procesi qe kryhet natyrshem ne diell) te berthamave atomike per qellim te fitimit te kontrolluar te energjise,qe do te ishte nje dobi e madhe per njerezimin.
    Pa sukses.
    Une kete proces nuk e marre si te paarritshem,por kjo tregon per rregulla shume te rrepta.Pra, keto nuk mund te jene rezultat i evolucionit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    Me late pa punuar o cuna.

Fuzioni i hidrogjenit ne helium eshte shfrytezuar ne H-Bomb, por qe eshte shperthim i pakontrolluar. Gjithsesi ajo c'ka ndodh ne diell eshte replikuar nga njeriu, sepse edhe ne diell fuzioni eshte i pakontrolluar.

Tani kandili, nuk je i detyruar te besosh asnje teori. Por ne momentin qe pranon ndonjeren duhet ta shohesh me syrin kritik, me forcen e arsyes dhe te pranosh ate qe duket me e mundshme.

Rregullat e rrepta s'kane nevoje per krijues. E pse xhanem?

Nqs ti thua qe kane nevoje per krijues, edhe une duke perdour te njejten llogjike mund te them se krijuesi ka nevoje per krijues. Po perdor te njejten llogjike, as me te forte e as me te dobet.
    Njeriu eshte perfekt, prandaj ka nevoje per krijues.
    Krijuesi eshte me perfekt, akoma me teper ka nevoje per nje krijues te dyte.
    E keshtu me rradhe.

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar godel për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2006
    Postime
    354
    Mahnitja jote eshte prova?

Nuk eshte prove mahnitja, por procesi ne baze te cilit ne shohim.

Nje forme e thjeshtezuar e procesit te te pamurit eshte si me poshte.
    Ne syrin e njeriut eshte nje proteine e konjuguar qe quhet Rhodopsine.Grupi prostetik i saj
    eshte 11-cis Retinal.Retinali ne fjale eshte derivat i vitamines A.
    Kur i bie drita syrit ,drivati 11-cis shendrrohet ne 11-trans(process fotokimik).Ky eshte fillimi i procesit te te pamurit.Ketu sistemi nervore luan nje rol te rendesishem.
    Pastaj, nepermes enzimeve vje deri te regjenerimi i formes fillestare CIS dhe keshtu vazhdon procesi i te pamurit prej fillimi.
    Eshte fjala pra per proces qe rrjedh ne baze te rregullave shume te veqanta dhe s´di si te jet rezultat i ndonje evolucioni.

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Kandili 1 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Biseda e Nje ateisti dhe nje besimtari : Nje diejtar I madh dhe I njohur I quajtur Ebu hanifja hyne ne bisede me nje ateist dhe fillojne biseden mirpo ajo bisede nuk ishte shtruari por ishte nje bisede e rastit dhe hyne ne bisede per univerzin dhe ne lidhje me krijuesin e kesahj bote mirp …keta te dy vendosin ta organizojne nje takim qe te bisedojne ..dhe I thojne njerit tjetrit se cili te te fiton ne kete bisede (cili ta bind me fakte)dota pranoje humbjen dhe dote nderroje qendrim … dhe keta te dy e caktojne takimin ,vendin dhe oren e takimit …

Dhe erdhe koha per te dale ne diskutim para publikut …dhe hyne ne fuqi koha e kontarktuar ..qe ishte percaktuar per bisede…mirpo ebu hanifja vonohet dhe para se te permbyllej ajo koha qe ishte kontraktuar qe do te zhvillohej biseda ..ky ebu hanifija vjen me ne fund…
    Dhe kur vjen I thote ky ateisti por pse u vonove ,cfar ndodhi…?
    Ebu hanifja I pergjigjet keshtu…isha duke ardhure per ketu dhe rruges verajta diqka …qe pas meje me percjellte nje sharre dhe po fillone te I preje lisat d.m.th ishte e vetme ajo sharre nuk e mbante ne dore askush…dhe po fillone po I pren vete mallin dhe lisat nje nga nje ,pastaj po I pren dhe po I bene drrasate shkurta dhe te gjata dhe te drejta…dhe ato derrasa po renditen dhe po palohen vete dhe po shkojne deri ne nje liqe…dhe po fillojne te renditen vete dhe po palohen vetevetiu dhe ngadal ato derrasa me renditjen e tyre po e marrin formen e anijes dhe ngadal u be anije dhe tash ajo anije vetevetiu po niset dhe po fillone lundrimin e saje dhe po shkon ne nje drejtim te caktuar te sajen…dhe ebu hanifja po e perfundon pergjigjen e tij …

Dhe ky ateisti po I thote po leje bre mos genje se na krymbe duke na genjyer…qysh ka mundesi qe ajo sharre te sharrise vetevetiu dhe ato derrasa te palohen dhe renditen vetevetiu dhe ne fund te bejne nje anije…dhe si ka mundesi qe ajo anije te lundroje vete pa pilote dhe marinare…dhe pa asnje njeri qe ta drejtoje ate anije…
    Ebu hanifja eh po kete e desha prej teje qe ta thuash …e pra si ka mundesi qe univerzi dhe qdo gje qe ka ne te ,toka ,dielli dhe shume planete te levizin vetevetiu ,ne menyre te perkryer, qe dote thote se hena ,dielli toka dhe e gjithe uneiverzi nuk mund te levizin vetevetiu por eshet dikush qe I shtyen dhe I bene te levizin …dhe Ai eshte Zoti dhe me fuqine Tij I bene te levizin qdo gje qe deshiron Ai…

Dhe ky Ateisti mbetet I ngrire ne ato momente sa qe nuk mund te beson se gjendej ne ate gjendje dhe fund detyrohete dhe pranon humbjen dhe nderron qendrim dhe behet besimtar…
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar fisniku-student për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Zeri_i_Mirdites]I pagabueshmi !!??

Me falni pak ju lutem.Sipas besimit tuaj gjithcka (perfshi ketu gjithe gjallesat) jane krijese e "te pagabueshmit".Le ta supozojme nje cast se eshte e vertete.Sa foshnja me anomali te ndryshme lindin c'do dite ne planetin tone? Sa katastrofa natyrore ndodhin ne kete planet duke fshire nga faqja e dheut mijera jete? I pagabueshmi?
    te lutem per te hyre ne kesi tema duhet te lexosh me shume matrial te ketij aspekti se paku te kesh pak njohuri fetare qe te bisedojme me bilatrialishte...

por po te spjegoje dicka si shkurtimishte ...feja si fe kete bote nuk e konsideron si parajse dhe nuk mund ti gjasoje aspak ...por kjo jete eshte vetem si provim ndaj nje sfide qe eshte bota e ardhshme,keshtu qe keto qe permende jan disa sprova qe perballet njeriu qe ne menyre qe te zbulohet durimi i tij dhe besimi tij se sa eshte i durueshem ndaj sprovave te Zotit ...sepse nese nje njeri pretendon se beson ne Zot ateher ai duhet ta deshmoje besimin e tij ne praktik...dhe menyra me mire qe te deshmon se a beson ne Zot eshte ..qe te jete fitimtar ndaj sprovave...pra nese tregon pjekkuri dhe tregohet i durueshem ndaj ketyre sprovave te shumta qe jan ne jete ateher ai deshmon se beson ne Zot ...sepse te gjitha ato sprova ai konsideron si mjet vlersimi te besimit te tij..qe ia bene Zoti ndaj tij..dhe nese del i fitues ne fund te ketyre sprovave atehere ai mund et quhet besimtar ...mirpo nese nje njeri thote se besoj ne Zot mirpo ne sproven a para qe takon ...ai menjeher thote se ku mbet Zoti qe nuk po me ndihmon...dhe me kete deshmon se ai nuk beson ne Zot ...

"Veshtiresia eshte sfida me e madhe e Durimit"

dhe qe permende ato anomali te femijeve dhe ato katastrofa natyrore...te gjitha keto jan si pasoje e veprave te tyre...nese nje njeri mirret me prostitucion apo mirret me gjera te ndaluara moralisht dhe bene mekate prej me te ndryshmeve...atehere ai do kete probleme me femijet e tij...ka njerez qe perqeshin ne menyra te ndryshme : ja djali i filanit sa i shumtuar .ja djali i filanit i gjymtuar,i sakatosur ,ka hune te madhe,eh shume ofendime qe ibene njeriu dhe mekate te medha atehere si thote nje thenje popullore "qfar qeshe ...dhe veshe" kjo eshet me se e sigurt e aplikueshme...

Tani si thua per katastrofat natyrore...edhe keto jan pasoja te veprave te njeriut duke pare se qfar eshte duke ndodhure ,se qfar amoraliteti eshet duke ndodhure ...ku qdo gje eshet ne kulminacion atehere ndeshkimi eshte i merituar...

ja nje fakt fetar...DETI MBRENDA DITES KERKON DY HERE NGA ZOTI QE TE PERMBYSE TOKEN ..por meshira e Zotit eshte e madhe dhe nuk lejon nje gje te tille ..per kete gje dhe shume te tjera Zoti quhet edhe ndryshe si i Gjithmeshirshmi...sepa ka meshire te madhe dhe i pelqen kur pendohemi dhe ka meshire qe te na shperbleje ...perkundrazi se qfar mekate te medha bejme...mirpo nese nje njeri tregohet mendjemadh ndaj kesaj meshire qe ia ofron Zoti atehere NDESHKIMI eshte i merituar...

Allahu nuk i bene padrejtesi askujt ...por i shperblen ata qe punuan mire ...dhe i ndeshkon ata qe punuan keqe ne kete bote....

por mrekullia me madhe per njeriun eshte 'PENDIMI" qe per kete mundesi qe i ka dhene Allahu duhet te falenderohet ...sepse i mundesohet njeriut qe permisoje gabimet e tij dhe ti u kthehet puneve te mira...d.m.th I falen gabimet e tij …

rrespekte …ne fund te ketij leximi..dashamires..

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar fisniku-student për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Zhgenjim total.
    Ne pamundesi per te thene/dhene ndonje prove, me sulmove mua personalisht, sic e kam pare qe e ke zakon ta besh edhe me te tjere.
    Nuk kishte si te ndodhte ndryshe.

p.s. Po te deshiroje mund te jepja nje leksion te tere, mbi c'eshte njohja, c'eshte prova, ku jane limitet e njohjes, ku jane bazat e ateisteve, agnostikeve, dhe besimtareve etj. Por sic e the edhe ti, eshte e kote.
    jo cuni ...

sipas provojes po flas ///une e di me kend ka sukses nje bised dhe me kend nuk ka ...keshtu qe te verejta se qfr mentaliteti ke, keshtu qe nuk po e zgjas me shume ...me jane te shtrenjete minutat ne kesi raste...

nese do jesh i sinqert gjate bisedes (te jesh fer play)mund te diskutojme ...perndryshe nuk humbi kohe ...

te pash ne postim se qfar mentaliteti ke keshtu qe ...e nderpreva biseden...

ti mesiguri kerkove qe te te ofroje ndonje UFO si fakt apo argumente pasi qe ne fillim refuzove qe te te ofroje argumente nga shkenca natyrore/egzakte ...gjegjesishte nga univerzi mirpo ti the mos me bjere asi fakte ...dhe refuzove qe te mbeshtetem ne kuran dhe bibel...keshtu qe e verejta cfar kerkon ...

"ti kerkon ate qfar nuk e di se qfar kerkon "

prej shenjave te vogla te kijametit eshte kur Ateistet perhapin haptazi mosbesimin e tyre publikishte...

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar fisniku-student për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    Jo more, UFO0-t eeee. Ja qe s'me paske kuptuar se une s'dua t'ia dij fare per UFO-t.

Tani per provat. Po si more kerkon te perdoresh kuranin apo biblen. Sipas jush ato jane libra te shkruajtura nga zoti dhe ti kerkon t'i perdoresh per vertetimin e zotit. LLogjike eshte kjo? Pra zoti verteton ekzistencen e zotit me ane te librave me permbajtje te pavertetueshme te shkruajtura prej vete shkelqesise se tij. Hajde llogjike hajde. Llogjike cirkulare quhet.
    Hajde se po te jap une nje cope leter dhe te shkruaj cfare te me doje qefi dhe te them qe une jam zoti, sepse keshtu e thote kjo letra qe kam shkruar vete une. Po te arrish te kuptosh kete do te marresh vesh se ne cfare bataku llogjik jeni zhytur ju besimtaret.
    Pastaj, pse lodhesh kot me fakte shkencore atehere? C'te duhen? Vete kjo teme pse eshte hapur? Ke kuranin ti, pse lodhesh kot me shkencen?

Tjeter. Ti me akuzon se une s'di cfare kerkoj. Ok shume mire. Kjo do te thote qe ti e din se cfare kerkon apo jo? (perndryshe s'do te me akuzoje) Pra me siguri qe e din dhe ajo qe kerkon eshte pikerisht zoti. Shiko se cfare fshihet pas kesaj llogjike.
    Ti pa e ditur per ekzistencen apo mosekzistencen e tij, e ke marre vendimin se cfare po kerkon. Tani po kerkon vetem faktet. Menjefjale e ke marre shabllon ekzistencen e tij dhe tani mundohesh te gjesh fakte. Kjo eshte nje metode kryekeput e gabuar. Eshte njelloj sikur nje gjykates te marre njehere nje vendim per nje te pandehur, pastaj te kerkoje faktet qe te mbroje vendimin. Ky eshte qendirimi yt.
    Ndersa une ndodhem ne anen e kundert te spektrit. Une nuk e kam te paracaktuar destinacionin. Une po kerkoj te verteten, kushdo qofte ajo une do ta pranoj. Por e verteta nuk mund te shpjegohet me dokrra, as nuk mund te jepet shabllon. Deri tani shkenca e vertete eshte shume bindese. Ajo studiohet debatohet dhe perparon ne saj te punes te njerezve te ndritur te kesaj bote, ndersa librat e pluhurosur mijevjecareve te kaluar jane thjesht libra plot kercenime dhe dokrra pa kurrfare vlere morale, shkencore, shpirtetore etj.

p.s.
    Po pati mundesi mundohu t'i kufizosh pershkrimet personale, jo je keshtu e je ashtu nqs kerkon te kesh nje debat civil. Nuk te detyron askush te hysh ne debat, nqs minutat i ke te shtrenjta. Nqs e ke te pamundur te mos flasesh per personin tim ben mire te ma thuash.

14. Anetarët më poshtë kanë falenderuar godel për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    Citim Postuar më parë nga Kandili 1
    Nuk eshte prove mahnitja, por procesi ne baze te cilit ne shohim.

Nje forme e thjeshtezuar e procesit te te pamurit eshte si me poshte.
    Ne syrin e njeriut eshte nje proteine e konjuguar qe quhet Rhodopsine.Grupi prostetik i saj
    eshte 11-cis Retinal.Retinali ne fjale eshte derivat i vitamines A.
    Kur i bie drita syrit ,drivati 11-cis shendrrohet ne 11-trans(process fotokimik).Ky eshte fillimi i procesit te te pamurit.Ketu sistemi nervore luan nje rol te rendesishem.
    Pastaj, nepermes enzimeve vje deri te regjenerimi i formes fillestare CIS dhe keshtu vazhdon procesi i te pamurit prej fillimi.
    Eshte fjala pra per proces qe rrjedh ne baze te rregullave shume te veqanta dhe s´di si te jet rezultat i ndonje evolucioni.
    Nese di anglisht dhe ke kuriozitet degjoje kete shpjegim.

http://youtube.com/watch?v=sezfMGjRQ...elated&search=

16. Anetarët më poshtë kanë falenderuar godel për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2006
    Postime
    354
    Nese di anglisht dhe ke kuriozitet degjoje kete shpjegim.

http://youtube.com/watch?v=sezfMGjRQ...elated&search=
    Me anglishten qendroj mire,megjithese gjermanishten e di me mire.
    Cka te them per demonstrimin ne video?
    Shkenctari sigurisht qe bazohet ne evolucion.
    Mirepo,vete mekanizmi i funksionimit te te pamurit dhe proceseve tjera ne organizma te gjalle eshte shume i komplikuar,preciz dhe mahnites .Kjo nuk mund te jet rezultat i
    Evolucionit,pra i zhvillimit nga nje materje pa jete.

PS: si mendon ti qe ne diell ndodhe fuzioni jashte kontrolli?Po te ishte kjo e vertete, ai do te eksplodonte qe moti.

18. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Kandili 1 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 2 prej 16 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kundra Ateizmit !
    Nga _Mersin_ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 12-05-2011, 06:26
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  3. A duhen respektuar shenjat e mira/këqija?
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-09-2008, 17:29
  4. Dy mënyra për ta njohur Krijuesin
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2006, 18:49
  5. Shenjat e Kijametit
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 26-02-2003, 12:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •