Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Si ta shndërrojmë zërin në tekst apo tekstin në zë

Përshëndetje kur dot ket pyetje dot ket përgjigje.
    Nëse nuk ju përgjigjem shpejt koha e ban t'veten.

CIAO

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Shume konfuz me dukesh o Rrush.
    A mund te spjegohesh pak edhe per ne qe ste kuptojme?
    (dhe ...mire qe e ke rregulluar shprehjen "apo tekstin ne zër"
    Te fala megjith mend

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Djaliepirotas
    Unë nuk kam dashtë me bo mundi pa nevojë pa e pa a ka të interesuar për këtë temë, ti në vend se të bësh pyetje je kap për një shkronje të cilën jam i bindur se e kam shënuar por nuk e di çka ka ndodhur.

Më vjen keq për ata afro 70 lexues që janë zhgënjyer në këtë temë me shkrimin e par por me të vërtet nuk kam pas kohë.

Do të jap disa shpjegime ne pika të shkurta.

Si ta shndërrojmë tekstin në zër?

Për këtë nevojitet një program, ka me dhjetëra por po i ceki tre "TextAloud" ky përdoret më së shumti si dhe "Power Text To Speech Reader", "Advanced Text to Speech" etj.

është e thjesht vetëm kërkoni në Google shkarkoni njërin nga këta programa, instaloni dhe filloni punës.

Nuk dot jap link për shkarkimin e këtyre prog. full version sepse pirateria nuk lejohet nga rregullat e forumit, një këshill me Torrent i gjeni shumë lehtë apo me programa shkarkimi p.sh. Warez, eMule, Limewire etj.

Si shembull po e marr "Advanced Text to Speech" është prog. i thjesht por ka opsione ma interesante se të tjerët një që ja vlen të theksohet është se mundesh me programuar me fol PC ne vend të alrmit (P.SH. Zotëri zgjohu se ora është kaq kaq për këtë e zgjidhni gjuhen gjermane pasi shumica shkronjave lexohen si në Shqip).

Kur ta instaloni njërin nga këta prog. mundeni me zgjedh gjuhen, gjinin apo shijen e zërit por pasi ti provoni gjitha këto vëreni një problem zëri nuk është kualitativ çka duhet bërë?

Për me qen zëri natyral duheni me shkarkuar ndonjë pako me zër 16 bit. këto mund ti shkarkoni po ashtu me këshillën e lart përmendur.

Emrat që mund ti kërkoni "Text-To-Speech 16K Kate" , "NextUp.com Text-to-Speech AT&T Natural Voices" , "PAUL 2Ndspeechcenter" etj.

Një faqe zyrtare: http://www.nextuptech.com/index.html

Si ta shndërrojmë zërin në tekst?

Për këtë nevojitet po ashtu një prog. un po e ceki këta "Voice Recognition" apo "Speech recognition" me këtë mundeni me shndërruar në tekst gjithçka që flitet jo muzik por p.sh. lajmet, ndonjë emision dokumentar (për shkencë te cilët i preferoj shumë) etj.

Vërejtje: Zëri duhet të jetë në atë gjuhë që është i konfiguruar programi, nëse prog. është Anglisht, p.sh. Lajmet duhet me qen gjithashtu Anglisht.

Mund t'ju lajmërohet "speaker recognition" por ky është për tjetër çka, lexoni shpjegimet në këtë web.

http://en.wikipedia.org/wiki/Voice_recognition

CIAO
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sirius : 14-03-2007 më 23:46

Tema të Ngjashme

1. a e di kush tekstin e kenges se Zagrebit ?
    Nga spirobeg në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 17-11-2008, 07:21
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-04-2007, 23:24
  3. RegEx - Kap tekstin brenda nje etikete (tag)
    Nga Gepardi në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-07-2006, 16:50
  4. Si te lexojme tekstin kur degjojme nje kenge
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-07-2004, 23:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •