Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 53
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Qipro, Parlamenti rrëzon pr/ligjin e taksës

IPRO- Ligjvënësit qipriot kanë rrëzuar taksën mbi depozitat bankare e kërkuar si kusht për marrjen e ndihmës ndërkombëtare nga Bashkimi Evropian. Më 36 vota kundër, 19 abstenim, Parlamenti me 56 vende refuzoi projektligjin që ishte kusht për paketën e shpëtimit prej 10 miliardë euro që do të ndihmonte ishullin mesdhetar. Vetë kryetari i Parlamentit u pati bërë thirrje deputetëve të votojnë kundër kësaj mase, të cilën ai e përshkroi si shantazh.

Por, rrëzimi i këtij projektligji efektivisht bllokon paketën prej 10 miliardë euro, për të cilën Qipro ka nevojë që të shpëtojë bankat e saj dhe të garantojë që punonjësit e administratës shtetërore të vazhdojnë të marrin rrogat e tyre.

Zyrtarët qipriot dhe ata të Eurozonës propozuan një taksë prej 6,75 % të llogarive bankare prej më pak se 100 mijë euro dhe 9,9 % për ato mbi këtë shumë. Kërkesa bëri që shumë klientë qipriotë dhe të huaj të tërhiqnin paratë nga llogaritë e tyre. Turma të entuziazmuara dolën jashtë Parlamentit qipriot pas vendimit të parlamentarëve për të rrëzuar projektligjin duke thirrur “Qipro i përket popullit të tij”./BalkanWeb)
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: Qipro, Parlamenti rrëzon pr/ligjin e taksës

Ligjvënësit qipriot kanë rrëzuar taksën mbi depozitat bankare
    Cdo shtet ne rrethana te Qipros ndoshta do te vepronte ngjashem...
    Asnje qipriot i rendomte parimisht nuk duhet te paguante per multimilioneret, miliardert, mafiozet dhe spekulantet e ndryshem nderkombetar, ne radhe te pare ruse.
    Ne anene tjere eshte e paqarte se si do te mbijetonte Qipro me nje standard te larte jetese nese nuk vazhdon te jete vend i preferuar i shperlarjes se parave te grupeve te lartepermendura.
    Ne fund me siguri do te paguajne te gjithe per kete sistem piramidal te organizimit ekonomik ne Qipro.
    Megjithate, zgjidhja me e mire ndoshta do te ishte insolvenca totale e bankave te atjeshme. Pavarsisht se shumica e qiprioteve do te duhej te jetonin nje standard dukshem me te ulet te jeteses se deri tani. Sistemi piramidal, gjithesesi, nuk eshte zgjidhje per mireqenjen afatgjate te nje populli. Edhe pse vende te tilla te vogla si Qipro dhe disa tjera ne te ngjashme ne gjithe rruzullin zakonisht jane te predestinuara per dicka te tille...

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Cdo shtet ne rrethana te Qipros ndoshta do te vepronte ngjashem...
    Asnje qipriot i rendomte parimisht nuk duhet te paguante per multimilioneret, miliardert, mafiozet dhe spekulantet e ndryshem nderkombetar, ne radhe te pare ruse.
    Ne anene tjere eshte e paqarte se si do te mbijetonte Qipro me nje standard te larte jetese nese nuk vazhdon te jete vend i preferuar i shperlarjes se parave te grupeve te lartepermendura.
    Ne fund me siguri do te paguajne te gjithe per kete sistem piramidal te organizimit ekonomik ne Qipro.
    Megjithate, zgjidhja me e mire ndoshta do te ishte insolvenca totale e bankave te atjeshme. Pavarsisht se shumica e qiprioteve do te duhej te jetonin nje standard dukshem me te ulet te jeteses se deri tani. Sistemi piramidal, gjithesesi, nuk eshte zgjidhje per mireqenjen afatgjate te nje populli. Edhe pse vende te tilla te vogla si Qipro dhe disa tjera ne te ngjashme ne gjithe rruzullin zakonisht jane te predestinuara per dicka te tille...
    qipro eshte nje ishull i vogel me nje popullsi prej 700 mije banoresh, dhe keto 40 vitet e fundit ka krijuar me sukses modelin e saj te zhvillimit, ne 2 kolona baze, Turizmi dhe Sistemi fiskal i bankave, duke thithur depozita te huaja kryesish ruse.
    Qipro eshte pjese e eurozone qe nga 2005, keshtuqe BE-ja dhe gjermania e dinin shume mire modelin qipriot, perpara se ajo te behej pjese e saj. dhe propozimet e gjermanise duken absurde deri ne cmenduri, per te vene takse mbi depozitat qe ndryshe quhet KONFISKIM, me pasoje largimin e tyre nga qipro. Gjermania ne kete rast nuk po ndihmon ne rregullimin e gjendjes, por po ben GJEOPOLITIKE (te eliminoje kapitalin rus) ne kurriz te mirqenies se qiprioteve.
    Gjermania ka filluar te hedhi shurren perpjete keto kohe.

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Jane si jane gjermanet eshte puna tyre dhe kane te drejte ta hedhin shurren biles deri ne moske sepse ata e duan atdheun dhe jane taksa pagues te rregullt dhe nuk jane barinj delesh dhe hajdute pulash si ne ballkanasit

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga KORCARI 2 Lexo Postimin
    Jane si jane gjermanet eshte puna tyre dhe kane te drejte ta hedhin shurren biles deri ne moske sepse ata e duan atdheun dhe jane taksa pagues te rregullt dhe nuk jane barinj delesh dhe hajdute pulash si ne ballkanasit
    nuk po flasim per popullin gjerman dhe politikat brenda gjermanise, se nuk na interesojne, por po flasim per politiken e jashteme aktuale te qeverise gjermane, qe prek edhe shtete te tjera.

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    nuk po flasim per popullin gjerman dhe politikat brenda gjermanise, se nuk na interesojne, por po flasim per politiken e jashteme aktuale te qeverise gjermane, qe prek edhe shtete te tjera.
    Kur shkon te kerkosh borxh te tjetri duhet ta pyesesh b....n mire,kushtet nuk i vendos borxhkerkuesi por borxhedhenesi.
    Ne Qipro prej rreth 70 miliard euro te depozituara ne banka pothuajse 30 miliard i perkasin ruseve.Eshte e thjeshte te thuash fajin e ka Gjermania.
    Ndihmen e kerkon nga ajo ndersa favoret ia krijon dikujt tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga freeopen : 20-03-2013 më 13:45

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Kur shkon te kerkosh borxh te tjetri duhet ta pyesesh b....n mire,kushtet nuk i vendos borxhkerkuesi por borxhedhenesi.
    ketu problemi nuk eshte se Qipro nuk gjen dot borxh, ka shume shtete bota qe jane gati te japin borxh.
    sot kryeministri i qipros ndodhet ne moske, per te pare oferten ruse. e cila ka si kusht te vetem hapjen e nje baze ushtarake.

por ketu behet fjale per politikat absurde te gjermanise brenda BE-se, keshtu sic e ka nisur gjermania, nje nga nje do ikin shtet nga unioni.
    pasi rasti i qipros ishte i paprecedent. pasi qipro e ka borxhin e jashtem vetem 70%, me te vogel edhe se vete gjermania.

ta kam shpjeguar me poshte qe gjermania po futet ne lojra te rrezikshme GJeopolitike qe nuk ka boothe ti perballoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 20-03-2013 më 13:51

Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    ketu problemi nuk eshte se Qipro nuk gjen dot borxh, ka shume shtete bota qe jane gati te japin borxh.
    sot kryeministri i qipros ndodhet ne moske, per te pare oferten ruse. e cila ka si kusht te vetem hapjen e nje baze ushtarake.

por ketu behet fjale per politikat absurde te gjermanise brenda BE-se, keshtu sic e ka nisur gjermania, nje nga nje do ikin shtet nga unioni.
    pasi rasti i qipros ishte i paprecedent. pasi qipro e ka borxhin e jashtem vetem 70%, me te vogel edhe se vete gjermania.

ta kam shpjeguar me poshte qe gjermania po futet ne lojra te rrezikshme GJeopolitike qe nuk ka boothe ti perballoj.
    Ne qipro Rusia nuk hap dot baze ushtarake sepse atje eshte nje nga bazat me te medha te Natos si dhe nje nga agjensite amerikane te kunderspiunazhit nga me te rendesishmet.
    Kryeministri mund te jete ne Moske vetem t'u lepije kembet Putinit dhe te tjereve jo per te pare oferten ruse.
    Sa per shpjegimet dhe perfundimet e tjera qe jep me duken thjesht si antipati per Gjermanine dhe asgje me teper.
    Gjermania eshte shprehur se eshte problem i Qipros kriza e sistemit bankar dhe jo i saj.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Ne qipro Rusia nuk hap dot baze ushtarake sepse atje eshte nje nga bazat me te medha te Natos si dhe nje nga agjensite amerikane te kunderspiunazhit nga me te rendesishmet.
    Kryeministri mund te jete ne Moske vetem t'u lepije kembet Putinit dhe te tjereve jo per te pare oferten ruse.
    Sa per shpjegimet dhe perfundimet e tjera qe jep me duken thjesht si antipati per Gjermanine dhe asgje me teper.
    Gjermania eshte shprehur se eshte problem i Qipros kriza e sistemit bankar dhe jo i saj.
    te duket si koment sentimental pasi nuk paske informacione mbi qipron.
    une kam simpati per gjermanine, por kjo nuk do te thote qe gjermania i ben te gjitha gjerat ne rregull.
    madje ne europe, si psh. anglezet, suedezet, francezet etj, i mbajne gjermanet si komb i trash, per sa i perket diplomacise dhe gjeostartegjise.

ne qipro nuk ka baza te Natos, sepse nuk eshte anetare e Natos.
    ne qipro aktualisht eshte ne nje status ""three party guarantee" . me nje baze ushtarake, Turke ne (pjesen turke), nje baze Greke , dhe nje baze Britanike ne mes tyre.
    vjet ne Nentor, USA beri propozimin qeverise qipriote qe baza britanike te kthehej ne nje baze te Nato-s por parlamenti qipriot votoi kunder kesaj.

te pakten lexo perpara se te besh kompetentin.

Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Akili....
    me nje baze ushtarake, Turke ne (pjesen turke), nje baze Greke , dhe nje baze Britanike ne mes tyre.
    E imagjinoja qe do kapeshe te kjo per te treguar qe je nje lexues i madh,apo per te vene ne dukje ''injorancen'' e te tjereve
    Meqenese une nuk mund te lexoj se me lodhen syte shpejt mund te me heqesh dyshimin per faktin se a bejne pjese ne NATO Anglia,Greqia dhe Turqia,keshtu dhe ''te painformuarit'' mund te jene te qarte.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •