Close

Rezultati i Sondazhit: Eshte normale nje nxenes Shqiptare te ngrej Flamurin Greke!ne Greqi?!

Votues
148. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • JO

53 35.81%
  • PO

24 16.22%
  • PSE JO

18 12.16%
  • KURRE

62 41.89%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 11 prej 17 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 170
    Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Nuk ju mbushet mendja se greku na eshte qepur me buke ne traste?! Edhe ne rrumpallen e '97 ka dore greku. Sa te gjeje shesh do te beje pershesh ai bashke me disa te tjere ketu qe "e duan shume popullin shqiptar".
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Fierak Ne Gjak Maska e rolua
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto - Canada
    Postime
    630
    fole me mina fole se njady nuk e kuptojne sa e rendesishme eshte qe mos te ngrihet flamuri greke!se thjeste nuk eshte nje ofentime per ta por eshte nje fitim loje qe bejne me ne shqiptaret!!!!!

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""roeli""""""""""""""""""""""""""""""''
    Fieri eshte qyteti endrrave te mia
    Fieri qyteti ku kaloj femirija
    Fieri qyteti ku jam ritur me mundime
    Fieri qyteti ku kam folur gjuhen time
    Fieri qyteti ku kam thurrur endrren time

......................^_R_o_L_u_A_^

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    [QUOTE]Postuar më parë nga rolua
    [B]fole me mina fole se njady nuk e kuptojne sa e rendesishme eshte qe mos te ngrihet flamuri greke!se thjeste nuk eshte nje ofentime per ta por eshte nje fitim loje qe bejne me ne shqiptaret!!!!!

Ca vetem nja 2 jane ata qe i kane syt te mbyllur edhe nuk kuptojne?

Pa he ti re rolua na thuaj pak sa e rendesishme eshte qe mos te ngrihet flamuri Grek? Edhe per ca "fitim loje" e kishe llafin?
    Ca rrini dhe i ngateroni gjerat ju ketu, ca lidhje ka ngritja e flamurit ne shkolle me patriotismin edhe me ceshtje politike edhe ku e di une ca tjeter?
    Nje nga vlersimet qe i behet studentit ne Greqi eshte ngritja e flamurit kur del me nota te mira. NGA MOMENTI QE VETE NE SHKOLLE GREKE ESHTE NJESOJ ME STUDENTET E TJER EDHE DO VLERSOHET NJESOJ ME ATA. Ju po nuk doni qe te ngrem ne flamurin aty ne Greqi domethen qe nuk duhet as te vemi ne shkolla Greke so mblidhuni te tera aty hapni nje komunitet edhe beni shkolla Shqipetare per studentet Shqipetar ne Greqi, nje gje te till ne Greqi as ta mendosh nuk te le Greku so pranoheni situaten asthu si eshte edhe mos beni shum llafe ose me qe e mbani veten per aq patriot rini ne Shqiperi mos vini fare ne Greqi.

Alda.

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Nuk i ndalon njeri per te hapur shkolla ne Greqi o xxx girl16xxx.....
    Puna eshte se shkollat duhet te jene private - te njohura nga shteti dhe diploma e tyre e barazvlefshme me ate te shkolles greke9 sic jane shkollat angleze, amerikane, gjermane, franceze, italiane, iraniane, palestineze etj ne Greqi) Por nje shkolle e tille kushton para...Dhe asnje prej emigranteve ne Greqi nuk eshte i predispozuar te shkoje ne shkolle me pagese vetem e vetem pse gjuha qe perdorej aty ishte shqipja. Po te ishte qyl , atehere po. Do shkonin te gjithe.
    Sa kerkesa per leje per te hapur shkolle shqipe ne Athine jane bere ? ASNJE!
    Sa emigrante do te conin femijet e tyre ne shkolla shqipe ? ASNJE!
    Mire Greqia u bie ne qafe .......po ne SHBA ku i kane te gjitha te drejtat shqipot, sa shkolla shqipe ka? ASNJE!
    Hipokrizia e disave nuk ka fund...Nga njera ane u kerkojne njerezve te famshem, aktoreve te Hollivudit deri dhe rrenjet e stergjyshit mos ka qene shqiptar.....nga ana tjeter kur nje njeri i thjeshte ushtron te drejten e tij si individ te marri pjese ne nje aktivitet shoqeror te kombit ku banon e jeton, hapen tema e debate te kota.
    Po e ndjeu dikush se do ta ngreje flamurin grek ne parakalime, le ta ngreje -ESHTE E DREJTA E TIJ, dhe askush prej nesh nuk ka arsye as te drejte ta gjykoje nese beri mire apo jo.
    Deri dje e kishin zene me Pirrro Dhimat e Luan Shabanet, sot kalojne e sulmojne njerezit e thjeshte...
    Te gjithe sa kalojne kufirin, behen patriote te medhenj....U djeg pse tjetri ngre flamurin grek , turk apo amerikan. Ku ishit deri dje ju mer kur ishte Lufta ne Kosove? "Luftonit" duke diskutuar neper kafenete e Tiranes, Romes, Athines me nga nje esspreso apo frappe ne dore.....Me teper kishte turq e afgane te gatshem te shkonin vullnetare ne Kosove sesa shqiptare Shqiperie....Jane me gishta cunat e Shqiperise qe lane qejfin e rehatin e Perendimit dhe u futen ne rradhet e UCK ( per mua ata jane heronjte e vertete te kombit) . Ju ketu ngelet duke na shitur dengla patriotizmi dhe nacionalizmi nga forumi.
    "Who is John Galt?"

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Toro te lumte goja.
    Pajtohem ne menyre absolute me mendimin tend.Jo vetem eshte krenari,por kjo gje tregon edhe njehere se ne shqiptaret jemi te etur pas dijes dhe dime ta cmojme buken ku qofte se edhe me mundime ne nje vend si Greqia e nxjerrim.Nuk jam pro grek,po ekstremizmi i teperuar nuk te con askund.
    Jam i bindur se pjesa juaj me madhe do benin te njejten gje si P Dhima apo L Shabani,M Manjani,po ti mbushnit xhepat me dhrahmi,e shpirtin me lavdi.
    Ndaj mos u terbonie mos shfryni,mos mbillni urrejtje te pafund,ne nje shekull,qe duam ta quajme te paqes.
    Aty ku mbaron llogjika e ftohte ,fillon urrejtja dhe dhuna,ja pra keto te dyja jane ato qe sollen ne fillim te viteve 30,shkizofrenin me te madh qe njohu njerezimi,HITLERIN.
    Pra lerini nxenesit shqiptar,te ngrejne nese e meritojne flamurin e cdo kombi ku punojne e jetojne.
    Pra lereni patriotizmin e teperuar,se patriotet e vertete,ata qe e deshen atdheun me shpirt nuk jane me midis nesh as ne kopjutera si ju e as neper kafenera sic tha edhe Toro.
    Mos u mundoni nga rehatlliku i perendimit apo i amerikes te na ngrini serish flamujt kryengrites te Ce Guevares.
    Per ju o patriotet e kombit,e rendesishme eshte kur do vij koha e te merrni ne xhepat tuaj pashaportat Amerikane,Kanadeze,Gjermane,Italiane,e pse jo edhe Greke.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

mes jetes e vdekjes Maska e kristal
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    176
    [QUOTE]Postuar më parë nga xXx-GirL16-xXx
    [B]une them PO nuk ka as gje te keqe. Une e kame ngritur ne vitin e pare gjimnaz (klas e 7-te), edhe as njeri nuk ka pasur problem, edhe ajo nuk do te thoshte qe une e ndjeja veten Greke besoj se ishte me teper ofendim per greket qe nje Shqiptare del me rezultata me te mira se ata qe kane lindur atie. Ne atie nuk e kishim fare si ceshtje u know po ngrite flamurin je patriot, me teper tregonte se ishe good student edhe ishte si tip "mburje." Te shumtat e herve edhe Greket vet nuk e din per ca po e ngren flamurin. Mbaj mend qe kishin bere nje tip emisjoni ne TV edhe pyesnin femiet ne shkolle "a e dini ju ca simbolizon kjo fest per Greqin edhe ca eshte bere ne ate vit" (1821) edhe ishte tragjike per greket qe shuuum pak ishin ata femij qe e dinin!

Studentet Grek jane "kot" nuk e kuptoj ca te keqe ka qe Shqipetaret te dalin me nota te mira edhe te ngren flamurin, e them prap qe ajo eshte OFENDIM per Greket edhe jo per ne.

Kissessssssssssssssss

Nuk e di e nderuar se ku eshte ndryshimi mes te qenit shqipetar dhe greke,per ty nuk ka asnje problem dhe e ke shprehur qarte.

Cudi qe nuk te paska bertitur asnje njeri,ti duhet ta ndjeshe vete se nuk duhet te behet nje gje e tille,per inate te vjerres do te shkoj tek komshia......
    Po ku kemi te bejme me patriotizem ketu,a mos valle qe gjithe shqipetaret qe studiojne ne shtete te ndyshme, duhet te ngrene flamurin e shtetit ne te cilin ndodhen.

Po ti tregohesh me e zgjuar se greket,duke ngritur simbolin e tyre me lart se sa duhet,a mos valle pse studentet shqipetare studiojne ne greqi duhen te ngrene flamurin e tyre,ata jane per te studiuar e me vone per ty kthyer ne vendlindje,per me shume ti nuk ke dekument greke apo shtetesi qe te thuash qe tani nuk e ndjej veten shqipetare si i panderuari e pa respektuari,luan shabani qe shperfilli dinjitetin e kombit te vet.

Zoti na lente mente ne koke.

kristali

Student Shqiptar Maska e Enri
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Në ëndërrim për një botë ideale
    Postime
    604
    Postuar më parë nga Redi
    Ndryshe te ngresh flamurin amerikan dhe ndryshe ate grek.
    NUk mund ti fusim te dy flamujt dhe te dy ato kombe ne nje vend.

Shqiptari ne Greqi, dhe 1000 vjet te rroje, prape i huaj do te mbetet per ate vend, vetem nese asimilohet.

Do te ishte krenari kombetare sikur nxenesit shqiptare te refuzonin ngritjen e flamurit grek ,ashtu sic eshte krenari kombetare fakti qe shqiptaret dalin te paret e shkollave.
    Mua, nese do te me propozonin te ngrija dhe valevisja flamurin grek, do te refuzoja dhe biles do te ofendohesha.
    Dikush ketu (ne Greqi) e argumentoi historine e atij djalit qe kishte dale i pari ne shkollen e tij, me faktin qe duhet te ishte mirenjohes per "mikepritjen" greke dhe qe i dhane nje shkollim. Ky eshte absurditet dhe mediokritet. Dhe une studioj ne Greqi, dhe une mbarova ketu studimet e mia me burse nga shteti grek. Qe une u jam mirenjohes, kjo s'diskutohet, pasi do isha teper hipokrit nese s'do e pranoja. Por mirenjohja shprehet dhe ndryshe. S'eshte medoemos ngritja e flamurit te ketij shteti.

Ketu, nese ai femija do te ishte i ndonje etnie tjeter, dhe jo shqiptar, s'do kishin aspak problem dhe bile ceshtja s'do ishte krijuar. E verteta eshte qe greket kane nje kompleks inferioriteti si komb, nje kompleks qe i detyron te sillen ne kete menyre. S'e pranojne dot qe dikush, i nje etnie tjeter, te jete me i zgjuar se ata. Kjo natyrisht qe s'vlen per te gjithe.

Krenaria ime eshte dhe do te jete mohimi i ngritjes se flamurit te huaj, kushdoqofte ai, grek, serb apo amerikan. Une nje flamur kam, nje shtet kam, nje kombi i perkas, ne nje komb jam rritur dhe kam lere, dhe vetem flamurin e vendit tim do ngre, te SHQIPERISE!!!
    Rregullorja e Forumit Shqiptar | Te Drejtat e Anetareve | Pyetje - Pergjigje |

Verejtje dhe Keshilla| Te Drejtat e Stafit | Probleme? Klikoni ketu...
    |

Feja e Shqiptarit është Shqiptaria !
    Burrat e dheut te thirrshin NANE...
    (Pashko Vasa)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    [QUOTE]Postuar më parë nga kristal
    [B]
    Postuar më parë nga xXx-GirL16-xXx
    une them PO nuk ka as gje te keqe. Une e kame ngritur ne vitin e pare gjimnaz (klas e 7-te), edhe as njeri nuk ka pasur problem, edhe ajo nuk do te thoshte qe une e ndjeja veten Greke besoj se ishte me teper ofendim per greket qe nje Shqiptare del me rezultata me te mira se ata qe kane lindur atie. Ne atie nuk e kishim fare si ceshtje u know po ngrite flamurin je patriot, me teper tregonte se ishe good student edhe ishte si tip "mburje." Te shumtat e herve edhe Greket vet nuk e din per ca po e ngren flamurin. Mbaj mend qe kishin bere nje tip emisjoni ne TV edhe pyesnin femiet ne shkolle "a e dini ju ca simbolizon kjo fest per Greqin edhe ca eshte bere ne ate vit" (1821) edhe ishte tragjike per greket qe shuuum pak ishin ata femij qe e dinin!

Studentet Grek jane "kot" nuk e kuptoj ca te keqe ka qe Shqipetaret te dalin me nota te mira edhe te ngren flamurin, e them prap qe ajo eshte OFENDIM per Greket edhe jo per ne.

Kissessssssssssssssss

Nuk e di e nderuar se ku eshte ndryshimi mes te qenit shqipetar dhe greke,per ty nuk ka asnje problem dhe e ke shprehur qarte.

Cudi qe nuk te paska bertitur asnje njeri,ti duhet ta ndjeshe vete se nuk duhet te behet nje gje e tille,per inate te vjerres do te shkoj tek komshia......
    Po ku kemi te bejme me patriotizem ketu,a mos valle qe gjithe shqipetaret qe studiojne ne shtete te ndyshme, duhet te ngrene flamurin e shtetit ne te cilin ndodhen.

Po ti tregohesh me e zgjuar se greket,duke ngritur simbolin e tyre me lart se sa duhet,a mos valle pse studentet shqipetare studiojne ne greqi duhen te ngrene flamurin e tyre,ata jane per te studiuar e me vone per ty kthyer ne vendlindje,per me shume ti nuk ke dekument greke apo shtetesi qe te thuash qe tani nuk e ndjej veten shqipetare si i panderuari e pa respektuari,luan shabani qe shperfilli dinjitetin e kombit te vet.

Zoti na lente mente ne koke.

kristali

I/e nderuar kristal ndryshimi te jesh Shqipetar edhe te jesh grek eshte qe po ke lindur ne Shqiperi je SHQIPETAR edhe po ke lindur ne greqi je grek (se mos nuk e dije po ta them)
    Tjetra eshte qe PO te tere Shqipetaret qe studjojne ne Greqi e ngren Flamurin (ne shtetet e tjera nuk e kane kete neper shkolla i think) edhe nuk e kuptova pse u be aq ceshtje e madhe me nje Odisea Cenai une kame pasur plot te njohur shqipetar edhe nje Angleze mbaj mend qe e kane ngritur flamurin. Nga momenti qe jemi ritur dhe kemi studjuar atie NUK KENI TE DREJT ju te na kritikoni per gjera te tilla, kritikoni veten tuaj dhe shtetin shqipetar qe na covi ne shtete te tjera!
    Sa per ate qe te ngrinim flamurin tone ne Greqi...e thua seriozishte ti apo te iku pa dashje?? ca jan keto gjera? po do te ngresh flamurin tend te thot tjetri ik ne shtetin tend. Ty do te peqlente te vinte nje i huaj ne shqiperi (nje Grek psh.) te kishte studjuar ne shkolle Shqipetare nga mesus Shqipetar ti jepnim buke ne edhe te ngrinte flamurin grek kur ti kerkohej te ngrinte Shqipetarin?!?! Greket e dime qe jane njeres te keq po ju mendohuni me shum para se te shkruani dhe mos i ngateroni gjerat se nuk ka lezet.

Sa per ate qe the qe zoti na lente mente ne koke, mos kerko me nga zoti te na lere mend ne koke se ate qe na dha qe ne fillim nuk na i mer dot mbrapsh as nuk na i shton dot i/e dashur kristal!!

Kissessssssss

Alda

mes jetes e vdekjes Maska e kristal
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    176
    E nderuara xXxGirl xXx Alda,bruna se nuk e di se si te shprehem me mire,zoti na dha trurin ta perdorim ne menyren me te zgjuar e jo ti shmangemi realitetit.

A mos te duket normale qe nese studion ne vend te huaj duhet te neshtrohemi,perulemi,te harrojme gjuhen e nenes,flamurin qe simbolizon kombin e sipas teje duhet te ndreme flamurin e grekut, se ndoshta nese nuk e bejme nje gje te tille do te te na thote shko ne vendin tend,pune e madhe me mire ne shqiperi e koke lart edhe pse eshte varferi, se sa ne greqi e i poshteruar.

Apo pune e madhe te studiojme e simboli shqipetare nuk ka se cfare na duhet,se eshte varferi ne shqiperi,politika rremuje hesapi te pakten ta ngrejme nje flamur.

Nese nuk ka asgje te keqe sipas teje,perse greku nuk lejon qe nese nje student shqipetar ka dale me rezultate te mira, te ngreje flamurin e shtetit te tije,apo qenka perulje per ta, e per ty nuk eshte fare te ngresh flamurin e nje sunduesi, qe po shtype e turturon shqipetaret ne menyren me barbare,kthehu pak minuta prapa e mendo se cfare eshte duke bere greku me polotiken antishqipetare duke i futur hundet kudo ne shqiperi,se e ka bere shqiperine anarki.

Ne vitin 1998 nje student shqipetar vazhdoi studimet ne amerike,edhe pasi kishte mbaruar per fizike ne shqiperi ju desh te bente vite shtese, per tu testuar, pas nje viti kishte dale me rezultatet me te mira ne universitetin e Floridas,dhe ishte nderuar me medalje ari,dhe ne ceremonine e ndarjes se dekorates kishte valvitur flamurin me shkaben dy krenare,per te treguar origjinen e tij,kombin e per te treguar me shume se kurre se kudo qe te shkoj, e cfaredo perfitimesh te keme krenaria e simboli shqipetar do te ngelet i pavdekshem,a mos valle sipas teje ka ofenduar amerikanet,kurresesi jo.

Faleminderit

Te gjykojme ne baze te llogjikes e llogjika ne rrjedhe te jehones.

kristali

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    kristal mos i ngatero gjerat me politiken thash, kame then ca gjera ne postimet me lart dhe besoj se jame pergjigjur komenteve qe po bene ti prap. Anyway sa per ate qe the qe nuk duhet te harojme gjuhen e nenes kur vemi ne shtet tjeter nuk besoj ta kesh then per mua, une edhe kur isha ne Greqi i kerkoja te me blinin prinderit libra Shqipetar edhe ju a kame per nder qe nuk me lane te haroja gjuhen time & jame krenare qe jame Shqipetare edhe per cdo gje qe mund te bej me vone ne jet nuk do haroj as nje here origjin time.
    Anyway nuk ja vlen te vazzdoj me ky diskutim per flamurin Grek se sikur me lodhi edhe seriozishte jame shum happy qe jame larguar nga ai shtet.

te jesh mire ti,

Alda.

Faqja 11 prej 17 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  4. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •