Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 58
    feja eshte indoktrinim,pra detyrim i personit te mos mendoje me trurin e tij,duhet te mendoje sipas dogmes....keshtu qe respekti im per fene eshte zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeero.

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    shka je ka thu bre fisnik

si e arrite ti ket perfundim se ai qe respekto prindrit nuk asht ateist?
    pse duhet te jesh besimtar qe ta dish se cka asht e drejt e cka asht e gabume.

un nuk vjedhi jo se kam frik se ka me me shti zoti ne zjarm, por sepse e di qi nuk asht e drjet e nuk me len ndergjegja ime. qashtu.
    kurse nje fetar vjedh se thot allahu ti fal gjynofet...qashtu

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    kurse nje fetar vjedh se thot allahu ti fal gjynofet...qashtu
    Kurse nje atesit nuk vjedh se i thot shteti qe ti pres k*qet ne burg

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    Kurse nje atesit nuk vjedh se i thot shteti qe ti pres k*qet ne burg
    ka ateista dhe ku nuk ka shtet.

se na se kena prifin me ni la mekatet sa her te dum permes asaj dritares ku shko njeri e rrefehet.
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    shka je ka thu bre fisnik

si e arrite ti ket perfundim se ai qe respekto prindrit nuk asht ateist?
    pse duhet te jesh besimtar qe ta dish se cka asht e drejt e cka asht e gabume.

un nuk vjedhi jo se kam frik se ka me me shti zoti ne zjarm, por sepse e di qi nuk asht e drjet e nuk me len ndergjegja ime. qashtu.
    Shembull: nga e fitove kete edukate qe te mos vjedhesh ? i bindur jam se kete edukat ke marr nga prinderit tuaj qe kan pasur edukatė fetare ,por edhe nese prinderit tuaj nuk kan pasur edukat fetare ateher prinderit tuaj jan edukuar nga prinderit besimtar,dhe keshtu kjo shkon si lloj trashegimie,dhe ka mundesi qe kjo trashegimie te nderpritet nga ti ne te ardhmen dhe femijet dhe nipat apo mbesat e tua te fillojn te ndryshojn dhe te fillojn ta duan me shume nje Qenė apo Mace se sa nje prinder dhe mos u qudit nese femija i juaj ne te ardhmen vendos qe te te dergoj ne shtepi te pleqeve,sepse konkurenca ne perkujdesje ndaj qenit dhe teje mund te vendos .

Keshtu qe tek ateher Nipat dhe Mbesat tua mund te prononcohen si Ateista Classic sepse per Ateistin nuk vlejn Rregullat Morale mirpo duhet ta dijmė se e gjithe sistemi Familjar eshte dhe mbeshtetet ne Moral.

keshtu qe mendoj se u kuptuam. kalo mire
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 02-12-2008 mė 15:37
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Shembull: nga e fitove kete edukate qe te mos vjedhesh ? i bindur jam se kete edukat ke marr nga prinderit tuaj qe kan pasur edukatė fetare ,por edhe nese prinderit tuaj nuk kan pasur edukat fetare ateher prinderit tuaj jan edukuar nga prinderit besimtar,dhe keshtu kjo shkon si lloj trashegimie,dhe ka mundesi qe kjo trashegimie te nderpritet nga ti ne te ardhmen dhe femijet dhe nipat apo mbesat e tua te fillojn te ndryshojn dhe te fillojn ta duan me shume nje Qenė apo Mace se sa nje prinder dhe mos u qudit nese femija i juaj ne te ardhmen vendos qe te te dergoj ne shtepi te pleqeve,sepse konkurenca ne perkujdesje ndaj qenit dhe teje mund te vendos .

Keshtu qe tek ateher Nipat dhe Mbesat tua mund te prononcohen si Ateista Classic sepse per Ateistin nuk vlejn Rregullat Morale mirpo duhet ta dijmė se e gjithe sistemi Familjar eshte dhe mbeshtetet ne Moral.

keshtu qe mendoj se u kuptuam. kalo mire

fmit e mi do i edukoj sic jam eduku vete. do i edukoj te respektojn ligjin dhe te drejten.

shum baballar besimtaresh jan ne shpit e pleqve sot or fisnik djali, e ksaj pune qysh i bahet?

o se harrova

shembull: vendet me popullsin ma te madhe ateiste ose jobesimtare ne bote jan vendet nordike: Norvegji, suedi, finlande, danimarke.
    Vendet me kriminalitetin ma te ulet ne bote jan vendet nordike, ku policia asht e armatosme me ni bilbil.
    Vendet me nivelin ma te larte te jeteses ne bote jan vendet nordike.
    vendet me demokratike ne bote jan vendet nordike.

kurse ne vendet muslimano kristjano tip sudan, somali, kolumbi, peru, afganistan, pakistan, bangladesh etj mir qe njerzit po vdesin per buk po dhe ta hjekin kryt e kerkush 5 pare si ep.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga derjansi : 02-12-2008 mė 20:35
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Megjithate FrikėRrespekti funksionon mjaft mire ne praktike dhe besa formuala e vetme per tu kercenuar epshet njerzore,perndryshim nga Teoria juaj e thatė,qe funksionon vetem ne forum dhe sa per ti renditur disa shkronja me efekte diplomatike.
    Nuk mendoj keshtu. Nuk mendoj qe formula e vetme per te kercenuar apo shuar epshet njerezore eshte frikerespekti ndaj fese. Feja (pavaresisht cila nga ato tri qe kemi) ne raste jo te rralla vetem sa i ushqen epshet njerezore. Shembuj: kur pashallaret osmane vershonin dhe plackitnin popujt jomulsimane, martonin disa gra, ndertuonin per vete dhe femijet e tyre pallate te shtrenjeta, cka ishin keto dukuri? Cka tjeter pos ushtrim i epsheve te pashallareve! Te gjitha keto dukuri e kishin driten e gjelbert nga feja. Dukuri identike gjen edhe tek vet Muhamedi dhe percjellesit e tij.

Sinqerisht Une mendoj se tek Ne ,ne trojet shqiptare nuk ka Ateista Classic,sepse ka vetem pretendime te tyre per Ateizem ,ndersa kan kulture dhe edukim fetar,dhe se e gjith edukimi familjar buron nga edukimi fetarė.
    Si duhet te jete nje ateist klasik?

Keshtu qe ai qe rrespekton Prinderit ,asesi nuk mund te jete Ateist (e kunderta nuk existon )
    Kjo eshte nje nder pasojat e infiltrimit religjioz. Genjen cdo profet apo klerik (i tri reigjioneve qe kemi), qe thote se religjioni na mesoi te nderojme veten, familjen dhe kombin.

Nderim te familjes si dhe vlera tjera te larta morale njohen njerezit ne antike mijera vite para se te ishin shfaqur tri religjionet tona ne bote. Shembull i thjesht dhe kuptueshem per te gjithe eshte sulmimi i Trojes nga ushtria greke, per te u hakmarrur kunder trojaneve te cilet i moren Helenen dhe "cnderuan" kombin grek, cnderuan familjen e mbretit Menelaos, cnderuan vellaun e Menelaos, pra Agamemnon.

Ka miliarda shembuj tjere, kur njerezit njohen vlera si nderim te prinderve, te anetareve te familjes, te kombit e tjera vlera, pa u ndjere kurre te shtyre as nga Krishti e as nga Muhamedi per kete nderim apo keto vlera.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Shembull: nga e fitove kete edukate qe te mos vjedhesh ? i bindur jam se kete edukat ke marr nga prinderit tuaj qe kan pasur edukatė fetare ,por edhe nese prinderit tuaj nuk kan pasur edukat fetare ateher prinderit tuaj jan edukuar nga prinderit besimtar,dhe keshtu kjo shkon si lloj trashegimie...
    Qe kjo te ishte e sakte duhen permbushur keto dy kushte:
    Kushti i pare: Duhet qe njerezit para shfaqjes se tri religjioneve qe i kemi te gjithe te kishin vjedhur.
    Kushti i dyte: Do te duhej qe te gjithe njerezit, te cilet nuk u perkasin tri religjioneve qe i kemi ne, te vjedhnin.

Cilin nga keto kushte e sheh te permbushur ti? Apo mos ndoshta ndonjeri eshte i panevojshem per te u permbushur (per saktesine e pohimit tend)?

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nuk mendoj keshtu. Nuk mendoj qe formula e vetme per te kercenuar apo shuar epshet njerezore eshte frikerespekti ndaj fese. Feja (pavaresisht cila nga ato tri qe kemi) ne raste jo te rralla vetem sa i ushqen epshet njerezore. Shembuj: kur pashallaret osmane vershonin dhe plackitnin popujt jomulsimane, martonin disa gra, ndertuonin per vete dhe femijet e tyre pallate te shtrenjeta, cka ishin keto dukuri? Cka tjeter pos ushtrim i epsheve te pashallareve! Te gjitha keto dukuri e kishin driten e gjelbert nga feja. Dukuri identike gjen edhe tek vet Muhamedi dhe percjellesit e tij.
    Mos me flis per Pashallaret Osman sepse nuk paraqet model fetar qendrimi i tyre.

Dhe fakti qe e fute Muhamedin a.s ne kete rang ,ateher mund te besoj se ke munges njohurish rreth kesaj qeshtje apo thjesht ke injoranc ne kete lami.

Si duhet te jete nje ateist klasik?
    Jam duke u munduar qe perfundimisht te nxjerri nje Definicion per perkufizimin e Ateistit ,mirpo akoma nuk e kam kompletuar nje gje te tille,mirpo per te te mos le pa u informuar rreth Ateistit Classic po te jap kete Definicion jo zyrtar timin:

"Ateisti eshte Materie qe i bindet Materjes"

deri tek definicioni zyrtar le te te sherbej ky<<

Kjo eshte nje nder pasojat e infiltrimit religjioz. Genjen cdo profet apo klerik (i tri reigjioneve qe kemi), qe thote se religjioni na mesoi te nderojme veten, familjen dhe kombin.

Nderim te familjes si dhe vlera tjera te larta morale njohen njerezit ne antike mijera vite para se te ishin shfaqur tri religjionet tona ne bote. Shembull i thjesht dhe kuptueshem per te gjithe eshte sulmimi i Trojes nga ushtria greke, per te u hakmarrur kunder trojaneve te cilet i moren Helenen dhe "cnderuan" kombin grek, cnderuan familjen e mbretit Menelaos, cnderuan vellaun e Menelaos, pra Agamemnon.

Ka miliarda shembuj tjere, kur njerezit njohen vlera si nderim te prinderve, te anetareve te familjes, te kombit e tjera vlera, pa u ndjere kurre te shtyre as nga Krishti e as nga Muhamedi per kete nderim apo keto vlera.
    Nuk e di ti qka kupton me Termin "Moral"???

Dhe nese di diqka rreth Moralit qe praktikon ISLAMI ateher nuk besoj qe do kishte gjetur kohe te na tregosh legjenda te dyshimta greke rreth Agamemnonit apo ku ta di une qka.
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Mos me flis per Pashallaret Osman sepse nuk paraqet model fetar qendrimi i tyre.
    Shembulli i pashallareve osmane ishte argument per te kundershtuar pohimin tend se kinse frikerespekti ndaj fese qenka siguri per shmangie ndaj epsheve. Perandoria Osmane baze te organizimit shoqeror kishte Islamin. Pra ne njeren ane pashallaret - si udherrefyesit e ketij sistemi - vepronin ne menyre te shthurur e te dominuar nga epshet, e ne tjetren ane keta i referoheshin Islamit. Ky shembull eshte fare i pershtatshem kunder pohimit tend.

Dhe fakti qe e fute Muhamedin a.s ne kete rang ,ateher mund te besoj se ke munges njohurish rreth kesaj qeshtje apo thjesht ke injoranc ne kete lami.
    Nese e perdor definicionin tim te meposhtem per moralin, do e shohesh se edhe Muhamedi dhe percjellesit e tij paten shembuj per sjellje te dominuara nga epshet: p.sh. shkaterrimi dhe plackitja e popjve per rreth apo martesa me disa gra, nder to edhe me nje te mitur. Sjellje te pamoralshme dhe udhehequra nga epshet jane keto. Nese pyetem une dhe paraftyrimet e mia per epshet dhe moranlin, po. Pavaresisht se sa apo a paska thene Allahu se keto gjera jane moralisht ok. Nuk mund ta leme Allahun te na "mesoj" se cka eshte morali e cka jane epshet. Sepse ne patem moral para se te kishim degjuar ndonjehere per Allahun. Per kete arsye fjala moral eshte me e vjeter sesa "fjala e Allahut".

Jam duke u munduar qe perfundimisht te nxjerri nje Definicion per perkufizimin e Ateistit ,mirpo akoma nuk e kam kompletuar nje gje te tille,
    Ja se pse besoj une se ti fole per "ateistin klasik" dhe the se ne shqiptaret nuk kemi ateiste klasike. Ti kete e the sepse e sheh se ketu ne forum ka shqiptare qe pohojne haptazi se s'ju ha palla per Islamin (pra per ty "ateiste"), por te cilet per nga temat mbi moralin, ndergjegjen, vetedijen kombtare jane te paarritshem nga asnje fetar si ti e ata te tipit tend. Dhe ti i habitur nga kjo e vertete, pra i habitur se si shqiptari s'paska nevoje per Allahun per te qene i moralshem, patriot dhe i ndergjegjshem, kthehesh dhe pohon se keta "shqiptaret ateiste" nuk jane ateiste klasike. Sepse te ka genjyer imami tere jeten duke te mesuar se ateisti eshte bishe (e jo si keta shqiptaret ateiste ketu, sepse keta kinse i paska mesuar terthorazi Islami mbi moral, ndergjegje dhe vetedije kombetare). Sepse ja se cka thua:
    Citim Postuar mė parė nga fisniku
    sepse per Ateistin nuk vlejn Rregullat Morale mirpo duhet ta dijmė se e gjithe sistemi Familjar eshte dhe mbeshtetet ne Moral
    Ne kete kontekst kundershtoj me vendosshmeri pohimin tend se Islami apo feja eshte burim i pashmangshem per moralin, dhe te ftoj serish te pergjegjesh postimin tim paraprak (me aty dy kushtet).

mirpo per te te mos le pa u informuar rreth Ateistit Classic po te jap kete Definicion jo zyrtar timin:

"Ateisti eshte Materie qe i bindet Materjes"

deri tek definicioni zyrtar le te te sherbej ky<<
    Definicion shume i pergjithesuar. Me trego thjeshte a jam une ateist. Une qe proklamoin haptazi qe s'i bindet Islamit ne ndoshta 99,9% te rasteve?

Nuk e di ti qka kupton me Termin "Moral"???
    Moral eshte teresia e sjelljeve te cilat sipas arsyes se shendoshe njerezore mund te shihen si te dobishme per shoqerine (per shkak te ketij definicioni biejne poshte poligamia, martesa me te mitur, genjeshtra, hajnia, deliktet e tj).

Dhe nese di diqka rreth Moralit qe praktikon ISLAMI ateher nuk besoj qe do kishte gjetur kohe te na tregosh legjenda te dyshimta greke rreth Agamemnonit apo ku ta di une qka.
    Shembulli i Agamemnon ishte vetem nje nga miliarda shembujt, te cilet mund te ceken si deshmi se dashuria, mbrojtja e respekti per familjen ekzistonin mijera vite para se te ishte degjuar ndonjehere ne Bote fjala Islam. Shembuj tjere kemi tek paraardhesit tane pagane dhe ata te krishtere, per te cilat une e kam bindjen e argumentuar se njohen norma shoqerore e familjare per nga morali me vitdrite me epersore sesa qe Islami na mesoi me vone.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •