ja sa pira nje kafe ...efektet e menjehershme ...dhembje koke ...marramendje
ja sa pira nje kafe ...efektet e menjehershme ...dhembje koke ...marramendje
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
1. Dhuroja ndonje dhurate (shtohet dashuria): dhurata ne rastin e dhurimit ndikon ne mase te madhe tek edashura …dhe njera prej metodave apo menyrave me efikase qe te shtohet dashuria …kjo eshte vertetuar ne shume raste dhe ka sjelle rezulltate te frytshme tek qiftet…sidomos dhurata ne forme luleje ecila ne keto raste preferohet me se shumti…perveq qe shton dashurin ,perforcon ndjenjat dhe akumulon ndjenja rezerva per te ardhmen …
2. Kerkimi faljes apo kerkimfalja: Edhe kerkimfalja eshte treguar shume efektshme tek qiftet …sidomos ne kete rast qe I lypset mashkulllit qe sa me shpesh te kerkoje falje femres…sepse eshte konstatu qe kerkimafalja qeteson zemren dhe perkule nervozen , aktivizon ndergjegjen dhe meshiren…mashkulli kete duhet te perdore sa me shpesh… (normal kur eshte nevoja) sepse rezultatet ne fund jane te frytshme…sepse njeriu kur kerkon falje personit tjeter atehere ai person krijon nje bindje se ky person qe kerkon falje eshte I ndergjegjshem dhe njeherit lirohet nga ai presion I caktuar qe e mundon sepse thote ne vete “qe une kam te drejte”dhe ai me kerkimfalje e pranoi fajin etij…kjo eshte menyra se si ti ikim mosmarrveshjeve te ndryshme…
(dialog)Thuaj: e dashur me fale>>>aktivizohet ndergjegja dhe meshira<te fali idashur per kete sepse me pelqeu pranimi I fajit tend dhe u tregove I sinqert dhe pranove fajin dhe gabimin tend….(dialog)
3. Nuk duhet qe tja permendesh te mirat qe ia ke bere dikur(femres):
Ja nje shembull si ilustrim> (Edashura ime te kujtohet se si te ndihmova atehere ,te pata blere shume gjera ,te kujtohet se si ia huazova disa para vellaut tend,dhe oj e dashura ime ate kujtohet se si te pata shpetuar ne nje rast dhe po te mos kisha qen une ti nuk do kishe bere asgje d.m.th te kam shpetuar jeten….etj…)keto jan disa gjera /te mira qe dikur jan bere mirpo tash kur te permenden para atij personi qe ia ke bere keto te mira ,me te vertet ai person bie ne pozite te pa lakmueshme dhe njeherit e ngushton ne shpirt dhe si perfundim ato vepra qe ke bere qe dikur jan konsideruar si vepra te ndershme dhe te sinqerta tash shendrrohen si vepra qe ngushtojne nje person ne ndergjegje …dhe ato vepra per pos qe humbin vleren e tyre por edhe mund te shendrrohen ne mekate sepse te mirat I perkasin se kaluares d.m.th asaj kohe qe dikur ke vepru ,ndersa tash ato sherbejne ngacmim te ndergjegjes se atij personi qe dikur I ke bere mire …dhe kjo eshte njera nder arsyet dhe burime te ngaterresave ,mosmarrveshjeve ,dhe pastaj si rezultat vjen prishja e nje lidhje dashurie…”Plagen qe e shkaton dora mund te sherohet ndersa Plagen qe
shkakton goja kurr nuk sherohet”
4. Mashkulli duhet ta lavderoje femren e tij ,kur bene ndonje pune te mire: Menyra me e mire se si te ia perforcosh karakterin te dashures tende eshte ta lavderosh kur bene ndonje pune te mire ,ne ate momend efektet jan shume positive sepse krijon nje vetebesim tek e dashura juaj dhe nje motiv per te ardhmen,qe sherben si nxitje qe te vazhdon me ate ritem te koncepit te saj dhe kur te existon kjo mbeshtetje prej mashkullit ndaj femres ,tash ajo ndjehet me mire , me e sigurt dhe e perkrahure apo e mbeshtetur dhe fillon te shtohet dashuria dhe rrespekti I ndersjellet ne mes ketyre … nje shembull: (ja e dashura ime se qfar pune te mrekullueshme ke bere ,por ti nje engjull ,ty te ka hije qfar do pune qe te besh,ti je ajo qe me motivon me vepra te tilla…etj)
5. Duhet te ja shprehesh dashurin femres ,dhe duhet te ja deshmosh dashurin : Motivi kryesore qe mban ne jete nje lidhje eshte dashuria,prandaj qdo individ I dashuruar (ne kete rast femra) ka nevoje qe ta ndegjoje kete qe e preferon me se shumti ne jete (sinqeriteti te jete mbi ate thenje)ajo ndjehet me e sigurt nese e thua ate thenje...mirpo nese nuk ia thua atehere ,tek e dashura juaj do krijohen dyshime dhe huti ne lidhje me kete lidhje…dhe lindin shume dyshime (ndoshta e do ndonje femer tjeter,dhe mua nuk me do etjj..)por nese ia thua kjarte se e do dhe ia deshmon ne veper…dhe rezultati eshte …shtohet besimi,largohet xhelozia dhe krijohet nje harmoni e ndersjellet..
Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 03-03-2007 më 06:59
8. Mashkulli nuk duhet ta nenvlersoje veten para femres(ti je embel –une jam I tharte, ti je pellumb-une jam nje shtaze,ti je princesh –une jam qoban,etj …)
Ne kete rast mashkulli duhet te kete kujdes se si vepron ...ketu duhet te perdoren nje preventive ndaj kesaj qeshtje qe ne fillim...
ka shume raste qe mashkulli prek dashurise se madhe qe ndjen ndaj femres/te dashures...bie ne ate pozite sa qe e nenqmon veten etij ne raport me femren duke e quajture veten e tij ne krahasim me te dashuren e tij si askushi ,dhe te pa afte ndersa ate e quan si superiore ,ti je jeta ime ,ti je ...dhe veten ai e pasqyron si nje njeri qe eshte i pa afte ne krahasim me te...
dhe tash femra ndjen pasiguri tek idashuri i saj sespe e shef burrin/te dashurin e saj se eshte i nenvlersuar dhe shef ne pasiguri tek ai ...dhe humb besimin tek ai ...sepse femra per nga natyra burrin apo mashkullin e konsideron si mbeshtetje ne jete per qfardo problemi apo halli ne jete mbeshtet ne aftesit e burrit te saje ... dhe tash nese kete mbeshtetje nuk egjen femra tek burri atehere ...prezente do jete nje mosharmoni rolesh dhe prej kesaj mosharmoni burojne shume qrregullime dhe prej atyre qrregullimeve rrjedhin ato gjera qe nuk i di askushe ...divorce ,ndarje etj.....
keto ishin keshillat per mashkullin ...qe ndryshe mund te konsiderohen si preventiva per nje jete sa me ,me pak probleme...dhe qe sherbejne si keshilla se si te veproje ...per te mso gabuar...nese do jete te sukseshme...
ne vazhdim >>>>keshilla per ferem (interpretim dhe egzagjerim)
Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 05-03-2007 më 15:07
Postuar më parë nga xhuliana
Shum e zhgenjyer ne dashuri me dukesh ti vajze...nuk e di pse po edhe ke pergjigja qe me dhe mua kete impresion me dhe. Te deshtosh ne nje mision qofte ky ne te gjitha kategorite e jetes nuk eshte faj..eshte gabim. Thjesh koha rrezon nje mal mbi te dhe gjumi fillon te qetesohet...endrrat fillojn te gjallerohen dhe ne zemer lind nje shprese e re. Egoja sundon te kaluaren dhe e ve posht...por asnjehere te tashmen dhe te ardhmen...sepse do te perbente ate qe quhet FAJ ( dyfishim i te njejtit gabim ) dhe kte nuk e fal as perendia, e jo me qenia e gjalle...as shpirti i personit ne faj nuk arrin ta fal me ate. Besoj se ti je tek gabimi. Mos e fut veten ne njerezit me faj...po mundohesh te besh veten fajtore per nje gje qe edhe ti e di qe nuk ke faj por e ben kete sepse akoma nuk di te besh dallimin faj-gabim. Mendoj se je diku te 15-16-17 vjecet . Kur te rritesh do lulezosh dhe pak ne mendje e zemer e do i kuptosh komplekset qe ke patur ne keto shkrime.
Cdo lidhje mund te behet perfekte ne momentin qe i jeton ato...por kjjo ka ndryshim me Dashurine perfekte...njeriu e njeh vetem nje here ne jete ate. Lidhjet perfekte mund te krijohen perdite. Dhe e ke gabim nqs mendon se pjesa me e madhe e popullsise jeton ne ate "cmiren dashurore, mjerimin dashuror" si e qu ti. Mu sme duket ashtu, se perdite shof cifte qe ecin rrugeve me buzeqeshje ne fytyre...vrapojne me njeri tjetrin, puthen perqafohen,kafshohen ne rruge etj etj...dhe kto me bejne shume optimist...por me sa duket nuk jam un ai qe duhet te behem optimist...por ti. Kur te njohesh dike tjeter qe te jape ngrohtesi shpirterore do ndjesh boten nen kembe. Perpiqu ta besh kete me optimizem.
Ma boni hallall qe u zgjata po mu duk e nevojshme.
Ja ke fut kot....Postuar më parë nga LlaCiPaCi
pike se pari fakti qe une mbaj nje lloj qendrimi ne lidhje me 1 teme nuk do te thote se ky qendrim reflekton gjendjen time personale...
Meqe me kete arsyetim qer ke bere ketu lart as ti vete spo e di se ku don te dalesh(dhe pastaj thua qe kalamani jam une), te them une dicka rreth gabimit..
Nese dicka ne jeten time shkon keq mund te ndodhe se mbase e kam pasur gabim ose jo..Po kush e vendos se ishte gabim....nje sjellje qe per mua mund te jete mese normale ti mund ta vleresosh si gabim...ose e kunderta...dhe kjo ndodh thjeshte sepse jemi te ndryshem,kemi mendime te ndryshme dhe arsyetojme ndryshe....llacipaci ti nuk duhet tja applikosh te tjereve mendimin tend se ai eshte thjeshte dhe mbetet thjeshte mendimi yt...keshtuqe mos u mundo tu japesh mend te tjereve por thjeshte limitohu te japesh mendimin tend ose te tjeret kritikoji per ate qe kane shkruar...por jo qe ti gjykosh ne baze te asaj qe kane shkruar...besoj se u morem vesh....
Krijoni Kontakt