Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 59
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

A mund të parandalohet shkatërrimi i një lidhje dashurie?

Keshilla per te dy gjinite:
    1. Zgjedhe ate qe te pelqen?
    2. Duhet te jete nderi I ndersjellet I bashkeshorteve !
    3. Te mos ekzistoje “dashuri te deshtuar”para kesaj lidhje
    4. Mos merre vendim kur te jesh I hidheruar
    Keshille per mashkullin:
    1. Dhuroja ndonje dhurate (shtohet dashuria)
    2. Kerkoni falje femres per ndonje mosmarreveshje edhe nese ajo eshte gabim …(kerkim falja qeteson zemrat)
    3. Mashkulli nuk duhet te ia permend punet e mira femres qe ia ka bere dikur
    4. Mashkulli duhet ta lavderoje femren e tij ,kur bene ndonje pune te mire
    5. Duhet te ja shprehesh dashurin femres ,dhe duhet te ja deshmosh dashurin ..
    6. Mashkulli nuk duhet te vonohet deri ne oret e vona tek shtepia e tij (pa arsye)
    7. Te mos ta ndjen mashkulli veten superior dhe ta injoroje diturin e femres
    8. Mashkulli nuk duhet ta nenvlersoje veten para femres(ti je embel –une jam I tharte, ti je pellumb-une jam nje shtaze,ti je princesh –une jam qoban,etj …)
    9. Problemet qe ke, zgjedhi me femren(gruan) tende dhe mos kerko ndihme prej te tjereve..
    10. Te jesh besnik ndaj bashkeshortes suaj dhe duhet te deshmosh besnikerine ndaj saj

Keshilla per femren:

1. Te zgjedhesh ate qe eshte I menqure dhe I sjellshem(te mos ndikoje epshi ne zgjedhje)
    2. Ta dashurosh (nuk e ke obligim ti a thuash)dhe ta deshmosh ne veper
    3. Te mos kerkosh shume dhe ta ngarkosh mashkullin shume financiarisht(sepse e brengos nese nuk mund ta ploteson ate deshire..)
    4. Te kerkosh falje per qdo gabim qe bene edhe nese eshte gabimi I vogel
    5. Ti japesh ndonje dhurate te dashurit tend(dhurata shton dashurin)
    6. Te jesh besnike ndaj burrit dashurit (bashkeshortit)tend
    7. Te I buzeqeshesh te dashurit sa me shume(sidomos nese eshte ne pune dhe kur vjen prej punes)
    8. Duhet ti ofrosh rehati te mjaftueshme burrit tend(sepse femra eshte prehje per mashkullin)
    9. Problemet qe ke ,zgjidhi me burrin tend ,jo te kerkosh ndihme prej te tjereve…
    10. Dhe duhet ta terheqesh burrin tend dhe duhet te gjesh menyra se si ta perfitosh zemren e burrit tend…
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 28-02-2007 më 16:06
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    Keshilla per te dy gjinite:

3. Te mos ekzistoje “dashuri te deshtuar”para kesaj lidhje
    Me kete perjashtimin qe ke bere ketu lart automatikisht ke eliminu nga tema qe ke hapur pjesen me te madhe te popullsise dmth kjo qenka teme vetem per kalamajte qe hyne ne fazen e adoleshences se vetem ata nuk jane dashuruar asnjehere....dhe skane pas asnje lidhje
    Nuk jam dakord edhe per shume gjera te tjera qe ke shkruajtur por kjo qe ke cituar lart me ben te mendoj se ti adhuron lidhjet perfekte, te perjeteshme...per fat te keq jemi ne jeten reale...

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    me duket se ne te dy jetojme ne 2 bote te ndryshme me lloj jetesh te ndryshme....
    dhe ti i pergjithesoke shume gjerat....
    une mendoj se pavaresisht nga cdo gje, para se gjithash njeriu duhet te jete i lire te pranoje dhe te kultivoje ndjenjat e veta, se po i shtypi me zor per te ndjekur ato rregullat qe ke listuar ti sa gjate e gjere, ka marre fund si njeri...

sa per divorcet...ata jane imazhi i lirise per ish-ciftin qe me pare jetonin ne parajse...pastaj per fat te keq parajsa kthehet ne burg per shume arsye...kupton??
    ky ishte mendimi im pastaj cdo njeri ka mendimin e vet se per fat te mire Zoti na ka bere te ndryshem

nese don te arrijshe te arritshmen duhet te sakrifikosh
    kjo vlen vetem per ty!!!

Ajo qe dua te arrij ne jeten time eshte lumturia ime...dhe nuk eshte e thene se do e arrij me nje martese afatgjate....
    Ndryshuar për herë të fundit nga xhuliana : 01-03-2007 më 17:54

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    =xhuliana]me duket se ne te dy jetojme ne 2 bote te ndryshme me lloj jetesh te ndryshme....
    dhe ti i pergjithesoke shume gjerat....
    une mendoj se pavaresisht nga cdo gje, para se gjithash njeriu duhet te jete i lire te pranoje dhe te kultivoje ndjenjat e veta, se po i shtypi me zor per te ndjekur ato rregullat qe ke listuar ti sa gjate e gjere, ka marre fund si njeri...
    jo besoje se jetojme ne te njejten bote ,por vetem me mentalitet dhe edukime te ndryshme..."lufta me e veshtire per njeriun eshte lufta ndaj vetvetes"kur njeriu lufton veset ,deshirat ,epshet ,egot,xhelozit apo semundjete zemres te cilat jan te shumta ...te cilat shpesh veprojne kunder vullnetit te vete njeriut...athere njeriu ka nevoje te i luftoje keto veti te cilan jan ne deme te tij...dhe si perfundim me shume udheheqe ndjenja njeriun se sa njeriu ndjenjen ...keshtu qe nuk duhet te i leshoje ndjenjat ne fushe dhe te veprojne lirshem ...sepse ia shofim sherin pastaj ne fund dhe i vuajme pasojat ...

sa per divorcet...ata jane imazhi i lirise per ish-ciftin qe me pare jetonin ne parajse...pastaj per fat te keq parajsa kthehet ne burg per shume arsye...kupton??
    ky ishte mendimi im pastaj cdo njeri ka mendimin e vet se per fat te mire Zoti na ka bere te ndryshem
    nuk jam kunder Divorci edhe pse konsiderohet si nje gje e Urryer ...por megjithate eshte mjete zgjidhje dhe edrejte e njeriut...edhe pse pasojat qe shkakton divorci ...mund te krahasohen me nje krim...mirpo eshte e drejte e njeriu dhe mjet zgjidhje problemesh...

nese don te arrijshe te arritshmen duhet te sakrifikosh
    kjo vlen vetem per ty!!!
    jo vetem per mua por per ata qe e duan veten e tyre dhe deshirojne te arrin diqka te mire ne jete...

Ajo qe dua te arrij ne jeten time eshte lumturia ime...dhe nuk eshte e thene se do e arrij me nje martese afatgjate....ti qenke viktim e nje mentaliteti evropian ...mirpo nese don ta shijosh fatin e tyre atehere ate lumturi qe ke si synim largoje nga menyja ...se nuk mund ta arrish dot ...per kete te siguroje nuk je as epara por jo edhe e fundit qe kan kete mentalitet te ketille ..

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

1 Zgjedhe ate qe te pelqen?:::[/

1. Zgjedhe ate qe te pelqen?:::kjo pike e ka rendesine e saj ,sepse njeriu ne kete rast duhet te terheqet ne ndjenja “Nuk eshte I bukur ai/ajo qe eshte e/i bukur,por i/e bukur eshte ai/ajo qe te pelqen”…d.m.th rendesia eshte mjaft e madhe qe dashuria te jete sa me e qendrueshme..sepse qendron harmonia ne ndjenjat e juaja dhe keshtu ndjenjat e juaja jan ne pajtim me zgjedhjen qe ke bere,dhe mund te dashuron pa ndonje dyshim ate q eke zgjedh sepse te ka pelqyer…
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 02-03-2007 më 15:48

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

2. Duhet te jete nderi I ndersjellet I bashkeshorteve:

2. Duhet te jete nderi I ndersjellet I bashkeshorteve:kjo eshte pika me e rendesishme dhe ecila mund te vendose ne menyre direkte ne nje lidhje ,ecila ndikon qe te shkakton prishje, divorce dhe ndarje ne mes qifteve ,dhe njeherit eshte kusht themelore per nje njeri icili deshiron te krijon familje…nese nuk plotesohet ky kushte ateher askush nuk mund te garanton se ajo lidhje apo familje te kete sukses…sepse nuk qendron dashuria complete ne ate lidhje …ajo dashuri me shume gjason ne nje aktrim se sa nje realitet ne vete…dhe aktrimi si aktrim zakonishte perfundon ,si ne filma …filmi mund te zgjas 1.50 min deri 2.00 min mirpo gjdo here eshet ne printje qe te kryhet ai film…dhe kur te kryhet ai film aktori pushon se aktruari (i/e dashuri) dhe kur te paraqitet me ndjenja reale ai/ajo ecila nuk ka dashuri te njemendet ne rast te ndonje mosmarrveshjeje kerkon divorc sepse nuk mund ta kete durimin siq ka nje person qe ka dashurin e pare me ty …andaj ai/ajo qe ka dashurin e dyte me ty ,statusi I atij persni me shume gjason ne nje mik/shok se sa nje person qe te lidh ndjenja dashuris me te.…prandaj kjo pike eshte aq e rendesishme sa qe eshte pike vendosje e ketij problem…
    Disa thone qe humbja e nderit ndikon me shume ne qrregullimin e ndjenjave tek femrat se sa tek meshkujt mirpo kjo teori nuk qendron plotesisht,sespe ne te shumten e rasteve edhe tek meshkujt sjell qrregullime te ndjenjave …d.m.th edhe mashkulli eshte peng e dashuris se pare …jo vetem femra…

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    8
    Sa mire po me duken te gjitha keshillat se i permbushim te gjitha .Great

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

3. Te mos kete “dashuri te deshtuar apo dashuri te pare “para kesaj lidhje:

3. Te mos kete “dashuri te deshtuar apo dashuri te pare “para kesaj lidhje: -Edhe kjo pike eshte me peshe te veqante ne kete sfere te problemit ,mirpo ne krahasim me peshen e “nderit” qe cekem me lart luan role terciar ne nje lidhje ,mirpo nvaret prej personave dhe tipave te personave dhe karakteret e tyre…mirpo nese ke qen I dashuruar me pare dhe nuk e ke humbur nderin (virgjinitetin) atehere ky problem mund te tejkalohet dhe te rikuperohet ne te ardhmen nese vendose sinqerishte dh eke synim te sinqerte qe te harrosh ate te kalaur jo dobiprurese atehere…por megjithate ky problem mund te rikuperohet..mirpo te mos lihet si diqka e thjeshte dhe jo e kujdeseshme ndaj saj...

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

4. Mos mere vendim kur te jesh I hidheruar:

4. Mos mere vendim kur te jesh I hidheruar: shpesh here ndodhin shuma raste te prishjeve te lidhjeve te dashurive apo divorce te papritura …dhe pasoja kryesore eshte nga ngutja ne vendime te rendesishme te cilat rrjedhin nga nje gjendje momentale tencionuese apo ne nje gjendje te tencionuar psiqike,kur gjendesh ne nje telashe, nervoze dhe ne ate moment qdo gje eshte me nxitim dhe njeriu mere vendime qe realishte jan te pakontrolluara dhe te verbeta,mirpo te mjaftueshme per te arritur ne nje zgjidhje te problemit qe ne te ardhmen e ngarkon ndergjegjen e tij…mirpo ai njeri pendohet per ate vendim ne te ardhmen d.m.th kur bie ne gjendje qetesie te shqisave nervore dhe eshef se nuk ka vepruar me vullnetin e tij te shendosh mirpo ka vepruar ne nje gjendje te trazuar qe ka qen ne ate moment icili vendim nuk ka qen deshira e tij e sinqert mirpo thjeshte ishte viktime e atij momenti dhe asaj nevoze apo dekocentrimi icili ndikoi qe ai te del nga binaret dhe te merr ate vendim qe tash po e veren se eshet ne dem te tij…

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-11-2006
    Postime
    23
    Pini kafe - ajo te ben mire!

Mberrijne me ne fund lajme te mira shkencore nga Italia, per ata miliona njerez ne bote, sigurisht edhe ne Shqiperi qe pijne cdo dite kafe. Ajo madje keshillohet si nje terapi e mire edhe per nje sere semundjesh, perfshi ate te zemres, por mos u cudisni, edhe per femijet. Por, nuk eshte e keshillueshme per grate shtatzena dhe ata me ulcer ne stromak

ne Milano

Kafeja, thote nje prej dietologeve me te njohur te Italise, te ben mire- ju, ashtu edhe femijeve.

Filxhani i mengjesit i ekspresit qe behet ne kuzhinen e shtepise apo pihet shpejt e shpejt ne nje kafene gjate rruges per ne pune, eshte nje rutine e perditshme per miliona italiane.

Por ka shume vite qe informacionet per menyren e tyre me te preferuar per te filluar diten jane negative, per shembull nje nga lajmet me te fundit ishte qe mjeket i kishin thene kryeministrit britanik Toni Bler te pinte me pak kafe.

Por tani duke se batica po ulet. Harrojini njoftimet frikesuese, thote dietologia Chiara Trombeti, e institutit Humanitas Gavazeni ne periferi te Milanos. Ka arsye te shendosha shkencore per ta gezuar ekspresin e mengjesit pa u shqetesuar per pasojat negative ndaj shendetit.

Kafeja mund te te beje mire- thote ajo- dhe sa me e forte te jete aq me e mire. Prandaj ajo rakomandon nje ekspes ne vend te nje neskafeje te pergatitur vete, qe nuk eshte fare italiane.

Te dhena shkencore

Dr. Trombeti thote se ajo e urren edhe vete kete gje- por ve ne dukje nje numer te madh faktesh shkencore qe mbeshtesin theniet e saj. Kafeja permban tanin dhe antioksidante- qe jane te mire per zemren dhe arteriet, thote ajo. Kafeja mund te te lehtesoje dhimbjet e kokes. Ajo eshte e mire per melcine dhe mund te ndihmoje ne parandalimin e cerozes dhe gureve ne veshka. Dhe kafeina ne kafe mund te zvogeloje rrezikun e krizave te azmes- dhe ndihmon ne permiresimin e qarkullimit brenda zemres.

Nuk mund ta mohosh se kafeja nuk eshte e mire per te gjithe. Nese pi me shume se c'duhet mund te te beje nervoz, te te shkaktoje shpejtim te rrahjeve te zemres dhe dridhje te duarve. Grate shtatzena, te semuret me zemer dhe ata qe vuajne me ulcera ne stomak zakonisht keshillohen ta shmangin kafene.

Edhe Dr. Trombeti thote se asnje nuk duhet te pije me shume se 3- 4 filxhane ne dite. Por eshte vecanerisht nje grup italianesh qe mund te perfitojne me shume nga keshillat e saj. Shume prinder mund te tmerrohen nga ky mendim, por Dr. Trombeti kembengul me force se nje filxhan qumesht me kafe mund te jete nje fillim ideal per brezin tjeter te te apasionuarve pas kafese- femijet gjumashe te Italise- duke i nxitur trurin atyre para nje dite qe shpesh zgjat nga ora 08. 30 ne 04. 30 mbasdite.

BBC

Kafeja ndikon mire per:

" zemren e arteriet

" dhimbjet e kokes

" melcine

" cerozen

" guret ne veshka

" azmen

" Ndersa aroma e kafese se sapo bere vertitet cdo mengjes ne mijera sheshe, lajmet jane te mira per miliona e miliona njerezit neper bote,- sigurisht edhe per shqiptaret,- per te cilet kafeja eshte pija me te preferuar e mengjesit "

Nga Mark Duf

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  2. Sqarim i dyshimeve në lidhje me risitë
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 29-05-2005, 11:21
  3. Shtypi Italian: "Liderat e Kosovës e Maqedonisë, lidhje me Bin Laden"
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 23-05-2005, 22:16
  4. Kujdes tek Dashuria
    Nga Dito në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-12-2004, 21:52
  5. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •