Keshilla per te dy gjinite:
1. Zgjedhe ate qe te pelqen?
2. Duhet te jete nderi I ndersjellet I bashkeshorteve !
3. Te mos ekzistoje “dashuri te deshtuar”para kesaj lidhje
4. Mos merre vendim kur te jesh I hidheruar
Keshille per mashkullin:
1. Dhuroja ndonje dhurate (shtohet dashuria)
2. Kerkoni falje femres per ndonje mosmarreveshje edhe nese ajo eshte gabim …(kerkim falja qeteson zemrat)
3. Mashkulli nuk duhet te ia permend punet e mira femres qe ia ka bere dikur
4. Mashkulli duhet ta lavderoje femren e tij ,kur bene ndonje pune te mire
5. Duhet te ja shprehesh dashurin femres ,dhe duhet te ja deshmosh dashurin ..
6. Mashkulli nuk duhet te vonohet deri ne oret e vona tek shtepia e tij (pa arsye)
7. Te mos ta ndjen mashkulli veten superior dhe ta injoroje diturin e femres
8. Mashkulli nuk duhet ta nenvlersoje veten para femres(ti je embel –une jam I tharte, ti je pellumb-une jam nje shtaze,ti je princesh –une jam qoban,etj …)
9. Problemet qe ke, zgjedhi me femren(gruan) tende dhe mos kerko ndihme prej te tjereve..
10. Te jesh besnik ndaj bashkeshortes suaj dhe duhet te deshmosh besnikerine ndaj saj
Keshilla per femren:
1. Te zgjedhesh ate qe eshte I menqure dhe I sjellshem(te mos ndikoje epshi ne zgjedhje)
2. Ta dashurosh (nuk e ke obligim ti a thuash)dhe ta deshmosh ne veper
3. Te mos kerkosh shume dhe ta ngarkosh mashkullin shume financiarisht(sepse e brengos nese nuk mund ta ploteson ate deshire..)
4. Te kerkosh falje per qdo gabim qe bene edhe nese eshte gabimi I vogel
5. Ti japesh ndonje dhurate te dashurit tend(dhurata shton dashurin)
6. Te jesh besnike ndaj burrit dashurit (bashkeshortit)tend
7. Te I buzeqeshesh te dashurit sa me shume(sidomos nese eshte ne pune dhe kur vjen prej punes)
8. Duhet ti ofrosh rehati te mjaftueshme burrit tend(sepse femra eshte prehje per mashkullin)
9. Problemet qe ke ,zgjidhi me burrin tend ,jo te kerkosh ndihme prej te tjereve…
10. Dhe duhet ta terheqesh burrin tend dhe duhet te gjesh menyra se si ta perfitosh zemren e burrit tend…
Krijoni Kontakt