Close
Faqja 5 prej 25 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 246
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Justinian2007 te te heq une ty vesvesen fare te them se Doret kishin inauguruar rroben njecopeshe qe ishte tipar themelor dallues i tyre. Dhe a e di se cili eshte kuptimi i kesaj te dhene?

-Nuk perdornin fare Fibula gjilpera, komcore apo kapese sepse s'kishin nevoje per to!

Ta hedhim poshte me nje here argumentin qe ke sjellur siper se eshte fallco. Prandaj nuk do ta shtyejm tutje.

Ndersa per pjesen ne vijim sepse e njejta do t'i bente edhe perset pasardhes te doreve, kam vetem kete koment :
    Hi, hi, hi
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx
    Habitem pse beri kaq pershtypje teoria greko-hetite. Apo nga frika se te kanibalizon teorine shume te "mbeshtetur" dardano-hetite, te cilen na e servire dhe ta gelltisim pa uje ...
    Une habitem me "Hipoteza absurde te dyndjes dorike" se jo me marrezia greko-hetite.

Hapni teme me titullin "afersia greke me hetitet" pa te shohim se ku do dalim. Te shohim kush me ke do te cuditet?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Patriot i moderuar Maska e Justiniani 2007
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    hej mos me thuaj qe rrobat njecopeshe "greke" nuk kane nevoje te kapen me fibul sepse do te me zhgenjesh shume.....
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Cka jane keto eksponate Justiniani2007?

Kur thash "njecopeshe" nuk e pata fjalen cope bastme te paprere qe ngaterrohej rreth trupit dhe bashkohej me komcoren. Po per rroben njecopeshe te qepur ne stilin rambo balboa, first blod qe e qepi prej thesit. E kjo do te thote se nuk kishin nevoje per komcore...
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Une habitem me "Hipoteza absurde te dyndjes dorike" se jo me marrezia greko-hetite.

Hapni teme me titullin "afersia greke me hetitet" pa te shohim se ku do dalim. Te shohim kush me ke do te cuditet?
    Me te paren habitem edhe vete, per te dyten, do ishte me me interes te shikonim "afersine" dardane me hititet, nuk mendon?

Justinian/Tanhaus, sic te kam thene shpesh mund te mbetesh ne shkolle tere jeten pa u bere shkollar. Papagallet jane me te lire.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx
    Me te paren habitem edhe vete, per te dyten, do ishte me me interes te shikonim "afersine" dardane me hititet, nuk mendon?

Justinian/Tanhaus, sic te kam thene shpesh mund te mbetesh ne shkolle tere jeten pa u bere shkollar. Papagallet jane me te lire.
    Jo hape temen Greko-hetitet dhe merremi vesh atje, e sa per insinuatat tua te tipit po shoh fall, shko shpreh paraftyrimet tua ne lidhje me mua tek ajo tema "perse e urreni..." ndoshta do te te dale ndihme ndonje hijene tjeter e grupit qe perfaqson tash kaq vjet ketu.

Ka gjasa te me duket interesante se me cfare lloj historish ke helmuar koken tende pasi aludon se:

greke&hetite=1.

Sikur kjo pune eshte e mbyllur me vule te shkrire dhe s'ka kund autorizim te hapet me per diskutim. E po nuk eshte, keto perralla me tupan i ka degjuar vetem grupi i hijenave qe vrojtojne forumin tash sa vjete me qellimet e tyre te 'ndershme'! regjistruar 25-04-2002 : 179 postime gjithsejt.

Prandaj mos e zgjat se ndodhe qe demaskohesh keqas. Me mire permbaju fakteve dhe argumenteve po pate ndonje; se perralla me Dore e me "greker qe civilizuan boten" jami ngopur te gjithe!
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    As qe ikam idene me te vogel se cfare po derdellis, por meqe nuk eshte hera e pare, jam mesuar mos te ta ve veshin. Mjafton te them se ajo pjesa ku po sheh ka gjate, eshte e kunderta e asaj nga del koka kalit.

Teorite dardano-hetite jane tuat dhe jo te mijat. Urdhero e sqarohu.

Nuk kam pike interesi te merrem me greket dhe origjinat e tyre. Ne se kam bere, ka qene gjithmone ne rastet kur ata kane ose synojne te kembejne identitetin e tyre si popull me "1000 zota" me ate te shqiptareve. Ne momentin qe ti thua qe Dardanet shqiptare jane hitite, kam automatikisht interes. Pervec, ne se i takon kategorise qe mbron se ka Dardane te Turqise dhe Dardane te Shqiperise pa lidhje me njeri tjetrin

Ne kete rast, kembime te embla ne gjuhen e perbashket me Tanhausin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 31-03-2007 më 22:47
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Derdellisje,
    derdellisje jane keto tiketimet tua qe s'te harxhohen kurre, sepse ende nuk pash nje shkrim tendin ku ke thene dicka dhe je munduar ta mbeshtesesh.

Tani te mos e perziejm tanhauz ketu sepse Tanhaus per ato qe thote, sjell edhe argumente te cilat i kan mjaftuar ta bindin ate per formulimin e opinionit te vet pavaresisht sa jane te sakta a te sigurta ato. Pastaj shqipja e Tannhausit eshte shume me e avancuar se e jotja! Duhet te te vije turp dhe t'ia kesh ziline se si nje jo-shqiptar e flet dhe e shkruan me mire se ti k'te gjuhe.

Mblidhi komplet hijenat e forumit dhe na sill fakte qe mbeshtesin etiketimin "greko-hetit" te personit x para se t'ju quajn "dorik" si pergjegje.

Hape temen, sill materialet, te shohim hetitine tende greke pastaj do te hedhim gure mbi kedo qe deshiron, po pat vullnetar si ti, sepse tjeter prirje, e tjeter motiv nuk shoh tek ti.

Ta them sinqerisht, nuk kam vullnet qe pas cdo postimi qe dergon dikush te lexoj sulme kunder personalitetit te dikujt qe as e njoh as me intereson ta njoh per shtatqind vjet. Jam ngopur duke lexuar reagime ne vend te kundershtimeve debatuese, jam ngopur duke lexuar fyerje e ofendime personale, ne vend te kunderargumenteve dhe qendrimeve origjinale.

Une Justinianit2007 nuk mund t'i them se eshte greko-hetit para se te di cka jane greko-hetitet. Nuk mund t'i them greko-hetit as pasi ta kem kuptuar se cka nenkupton kopeja juaj me kete nocion. Krejt cka mund t'i them une Justinianit, ty e Tanhausit me shoke, eshte dicka e ngjashme me ato qe kam shkruar siper dhe qe eshte qendrim i imi origjinal, -se nuk e pranoj si fakt historik hipotezen e "dyndjes Dorike" dhe ta perfundoj me aq shtuar ndonje pershendetje te perzemert mbrapa.

Por pas gjithe kesaj qe kam derdellisur si reflektim i nje postimi te papergjegjshem jasht temes nga "anetari i kopese", nuk i shpetoj dot perfundimit se kete e ben pikerisht me kete qellim:
    -te kesh me kend te hahesh!
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Postime
    181

Nje zyrtar i larte hittit. Minifundet dhe kapelet trashegohen them une.

i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Postime
    181

Baptist, na trego ketu ku e ke emrin ne liste. Po nuk qe do te ta shtoj.

Faqja 5 prej 25 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi origjinën e disa fiseve në Shqipëri
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 891
    Postimi i Fundit: 29-06-2025, 18:23
  2. Genjeshtra me e madhe ne historine Shqipe
    Nga gladiator në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 219
    Postimi i Fundit: 06-01-2012, 14:55
  3. Shqiperia Dhe Greqia Antike
    Nga Pelasgian në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 27-12-2002, 06:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •