Close
Faqja 7 prej 25 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 246
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Miresehyre o Zeu se na kishe munguar. Baptistin e ke tek tema Dodones duke postu rregulloren e Forumit.

Kjo teme eshte per Hititet, dhe me postimet per Aegeanet e keni nxjerre jasht binareve. Pervec po qe se ndonje nga te prononcuarit ka te dhena qe Aegeanet e lashte jane hitite.

Ka mundesi Zeu te na thuash si e ben kete perqasje mes minifundit hitit dhe fustanelles shqiptare? Sa per emrin Aleksander, versioni me bindes ne shqip eshte Pirro. Etimologjite e tjera do ti rishikojme porsa te na kete sqaruar Baptisti mbi "H" dhe pellaaget "hitite".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 02-04-2007 më 06:43
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga harmonies

Nje zyrtar i larte hittit. Minifundet dhe kapelet trashegohen them une.
    Minifund po por jo fustanelle...kshtu i kane pasur edhe ushtaret romake...dhe nuk eshte kjo fustanelle sic i kemi ne.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje-

Me keto perkthime te shjeshta nga gjermanishtja une vetem jam munduar ti argumentoj qendrimet e herodotit ndaj Pellazgve se as se kam zbuluar emrin dore e as akej e as hellen e grek per mua krejt jan njesoj , vetem nje gje greket jan popull qe kurre si kan pranuar PELLAZGET si popull
    me shum si fise shkaku eshte perqaj dhe sundo njiherit pervetso kulturen e tyre si per te veten .

E verrtet eshte se gjdo studiues i linguistikes ka paraqitur mendimin e vet ne baz te ngjarjeve te transmetuara, nese ato nuk pershtaten ne periudhat qe mund te dokumentohen argumentohen ato jan jan te pa verrteta .

hellenizim -greqizim do te thote ASIMIILIM per PELLAZG Yllir,Thrakas.
    ,Maqedon .

Sa i perket emrit te dites se PREMTE - PROMETEU - PROMETHOTI dhe bindjes sime se eshte dhe do te jet emer me etimologji parsore ne kohrat qe as un as ju nuk do te mundemi te dokumentojm tjeter eshte me prralla e me endrra te flasim tjeter eshte gjuha e argumentit.

VETEM NE SHQIP E GJEN PERKTHIMIN ADEKUAT EMRI PREMTE SEPSE VETEM GJUHA SHQIPE E MBAN NE FUNKSION .

e PREMTE

P - RE - MET - THOTI si dhe NUMRAT e kane etimolin parsor tek ky emer pome
    ket emer nenkuptojm fillimin e shkences kultures historis te emrit njeri .
    Edhe jeta me e imt çe ekziston e ka emrin e kesaj dite ADAM=EVA ME VON
    AMEVA - AMEBA ose PARAMETIUM krejt keto jan rastesi.
    Shkronja p ose g P -person dhe G - njeri te emri PREMTE kam cek te ditet e javes se ketu e ka edhe emri generi - njeri etimolin , kjo eshte lashtesi e shqipes
    shkronja RE ose RRO e gjen perkthimin ne SHQIPEN tone RROJ rro-patem rro-goj , rob , jet jeton e shume te tjer.

Emri Rea eshte edhe ne bibel mos gabofsha ka kuptimin e shpirtit- jetes saktsisht nuk mund ta them por e di qe ka ket kuptim te perafert

ju me tregoni se une nuk ditkam per gjuhe dhe histori po mos te ishin keta emra te gjuhes SHQIPE verrtet do te isha ndonji far e dreqit un nuk po etiketoj asnjenin mundemi te diskutojm ,por lugeterve te kulmave nuk jau kam friken e aç'me pak ju besoj .
    Une them kjart se argummenti eshte ay qe i ndan te verrtetat dhe te pa verrtetat e qka eshte reale , une nuk u besoj miteve , prrallave te pa argumentuara .

nuk kam cekur se leka i madh ishte grek po ju po ma mveshni , nip i epirit
    Mos gabofsha e kam cek per etimolin e emrit ALEKSANDER .
    Aty kam has ne nje mendim se Leka i madh eshte bir i zeusit qe pervidhet si hajn neper kulma te femrave te bukura dhe i len shtatzena si ne ket rast nanen e LEKES -II- te, nga kjo prralle edhe grekerit e birsojn thon se eshte biri zeusit .

per te gjith jam i njejt pamvarsisht se kush jeni ju une besoj vetem ne argumente , dokumenteve e jo ninullave te tipit Grek.

shikoni se ekziston nje piramid e ndertuar nga emrat e hyjnive greke nana djali baba gjyshi femiu jo legjitim etjetj.
    nese e gjej do tua dergoj ne ket tem sa per shikim .---------

-----E gjeta por ishin shum hyjni e ma merr mendja se ska vend te mjaftueshem per to ne ket faqe dhe veshtir per tu paraqitur piramida ne menyre figurative.
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 02-04-2007 më 07:27

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga XhGashi
    Me keto perkthime te shjeshta nga gjermanishtja une vetem jam munduar ti argumentoj qendrimet e herodotit ndaj Pellazgve se as se kam zbuluar emrin dore e as akej e as hellen e grek per mua krejt jan njesoj , vetem nje gje greket jan popull qe kurre si kan pranuar PELLAZGET si popull
    me shum si fise shkaku eshte perqaj dhe sundo njiherit pervetso kulturen e tyre si per te veten .
    Ajo ka qene ashtu mijera deri dhjetera vjet me pare XhGashi. Tashti pellazget per te cilet akush nuk kujton gje te sakte, sepse provat madhore i kane suvatuar, na i nxjerrin sa parardhes te grekve te sotem, aq edhe parardhes te pasardhesve te Ilireve. (Shqiptareve u duhet prapanice te zbulojne dhe dokumentojne kush jane Iliret dhe kush jane ata vete ne raport me ta, qe te dalin deri ne Pellagji. Ndersa greket e sotem ja kane shtruar rrugen vetes per komente si me poshte).

Citim Postuar më parë nga Justiniani 2007=Tanhausi 2006
    Ketu, mendoj une, sqarohet shume qarte qe Helenet jane shpikje e vete pellazgeve, (ose e Foenikasve per te percare popullsine) dhe ketu natyra njerezore ne menyren e vete me te vertete na tregon qe ata pellazge qe filluan te quheshin Helene thjesht deshironin te ishin ndryshe, keshtu qe per karakterin etnik te heleneve nuk ka se cfare te flitet me, vecse ne rastin qe me vone ka patur infliltrime te lindjes se mesme si pasoje e kushteve gjeografike qe kane ndikuar edhe ne ndryshimin e forte te dialektit helen te te folurit sa qe nuk kuptoheshin me me gjysemvellezerit e tyre pellazgjike te Epirit,Maqedonise dhe te Ilirise dhe i therisnin barbar ose varvari ( berr-berr ose verr-verr, qe do te thote qe tingellon ne veshet e tyre ne menyre disi te pakuptimshme) . Pra edhe per dyndjen Dore, popullsia nuk ka sesi te jene helene perderisa e kane origjinen nga pellazget e pastert te zonave me ne veri qe nuk ishin ndikuar shume as nga tregtia e as nga kultura e lindjes se mesme sic ishin Egjyptianet, Foenikasit etj. edhe sikunder kuptohet nga historia se vete ekzistenca e emrit helen eshte e kundershtueshme dhe nuk kupton nje grup etnikisht te ndryshem por nenkupton nje popullsi qe e kane quajtur keshtu dhe keshtu u mbeti...
    Me nje fjale, doret na qenkan pellazget me te paster. Qe kur kane ardhur nga Hitia kane sherbyer per t'i ruajtur origjinalitetin pellazg grekeve (heleneve), kurse pjesa veriore "gjysmevellazerore", lexo Shqiperia, eshte perzier gjuhesisht me Egjiptin dhe Libine, duke humbur keshtu gjuhen greke domethene pellazge, dhe po ne gjuhen e tyre te bastarduar e cila sot quhet shqip, kane quajtur veten berrberr.

Eshte cudi qe gjetjet me te vjetra ne token greke, transkriptohen nepermjet gjuhes hibride egjiptiane-shpipe, ndersa ajo e sotme greke nuk perputhet as tingullisht as me ate qe mbahet si alfabeti "origjinal" i saj.

Por, derisa dikush i larter e i gjithedijshem, dhe gjithe shpura greke ne forum, mendojne qe hititet jane pellazget puro, cfare dime ne bastardet shqiptare qe te kundershtojme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 02-04-2007 më 07:46
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Patriot i moderuar Maska e Justiniani 2007
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    ************************************************** ****......
    **************** ...................................

O Styx Dorianet jane nje pjese e Pellazgeve dhe kane lindur ne Epir dhe Maqedoni deri rreth viteve 1200 kur filloi edhe dyndja e tyre per ne jug. Ti jo vetem qe nuk ke tentuar ta kundershtosh me ndonje reference (sepse te gjitha qe ke gjetur ne internet nuk ta mbushin mendjen per pershkrimin qe ti deshiron ti japesh) por shperthen me paranojen e psiqikes tende te vuajtur e te varfer deri aty sa te shtremberosh edhe te zezen mbi te bardhe. Shqiptareve ti su vjen as deri te thoi i kembes.

Justinian jo me fyerje dhe epitete ofenduese te lutem. Diskutoni brenda temes. Gjerat e tjera neper mesazhe private. - Darius
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 02-04-2007 më 12:24

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx
    Miresehyre o Zeu se na kishe munguar. Baptistin e ke tek tema Dodones duke postu rregulloren e Forumit.

Kjo teme eshte per Hititet, dhe me postimet per Aegeanet e keni nxjerre jasht binareve. Pervec po qe se ndonje nga te prononcuarit ka te dhena qe Aegeanet e lashte jane hitite.

Ka mundesi Zeu te na thuash si e ben kete perqasje mes minifundit hitit dhe fustanelles shqiptare? Sa per emrin Aleksander, versioni me bindes ne shqip eshte Pirro. Etimologjite e tjera do ti rishikojme porsa te na kete sqaruar Baptisti mbi "H" dhe pellaaget "hitite".
    Jo zemrush, kjo teme nuk eshte per hetitet por pasi qe je i lajthitur plotesisht dhe lere se nuk i di rregullat e forumit por nuk di as ne cilen teme gjindesh e aq me pak se cfar llomotite ne deliriumin tend
    ka linkun baze te temes: http://www.forumishqiptar.com/showth...56#post1565456 mbase ndermedesh kur ta lexosh.

Nese deshiron te lexosh per hetitet kerko nga pronari yt me perulje te meshirohet ndaj teje dhe te hape temen me titull perkates, atje do te debatoj vetem me te zotin tend kurse ti do te kesh mundesine te lexosh me endje si si po ta bej pronari pershesh.

Kjo eshte tema KUSH JANE DORIANET dhe egjeu eshte "djepi" i dorianizmit tuaj. Andaj nuk eshte jahte temes as ne delirin tend me te mjegullt qe ke perjetuar deri me sot.

Edhe nje here so mos harron: Nuk gjindemi ne temen per hetitet por per Dorianet, -per cdo rast sa te te kujtoj.

Prandaj per ne te esullit eshte e qarte se ti bashke me pronaret tu ke gabuar teme dhe po shkruan jashte teme si zakonisht.
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    JA EDHE NJE ARGUMENT PER DORET

• Raporti i Platonit

Tregimet greke din nga mardhenjet mes Greqis dhe Egjiptit:

Aegyptosi dhe Danaosi jan vllezer dhe kan origjine njeherit vijn nga Libia Aegypti vendoset ne Egjipt kurse danaosi shkon ne Greqi .
    Vajzat e danaut martohen me bijt e Aepyptosit keto ata i mbysin dhe per ate krim do te denohen ne Tartar.Kjo tingellon si nje eho i tregimit per Atlantisin.

I. Der Bericht Platons

Die griechische Sage weiß etwas von, alten Beziehungen zwischen Griechenland und Ägypten:
    Aigyptos und Danaos sind Brüder und kommen aus Libyen Aigyptos besetzt Ägypten und Danaos zieht nach Griechenland. Die Töchter des Danaos heiraten die Söhne des Aigyptos bringen sie um und werden dafür im Tartaros bestraft. Das klingt beinahe wie ein Nachhall der Atlantisgeschichte und verweist wiederum auf die Seevölker (Danaer). ^o)

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Shumellagapeshi 2007
    O Styx Dorianet jane nje pjese e Pellazgeve dhe kane lindur ne Epir dhe Maqedoni deri rreth viteve 1200 kur filloi edhe dyndja e tyre per ne jug. Ti jo vetem qe nuk ke tentuar ta kundershtosh me ndonje reference (sepse te gjitha qe ke gjetur ne internet nuk ta mbushin mendjen per pershkrimin qe ti deshiron ti japesh) por shperthen me paranojen e psiqikes tende te vuajtur e te varfer deri aty sa te shtremberosh edhe te zezen mbi te bardhe. Shqiptareve ti su vjen as deri te thoi i kembes.
    Per ndonje qe shpreh interes, pa patur deshiren te shikoje, pergjigja ime per "dorianet" eshte permbledhur ne postin #33. Kjo do te thote qe nuk i njoh dorianet, e aq me shume te quaj dyndje levizjen e banoreve brenda vendit te vet. Rezervoj komentin mbi saktesine e perzgjedhjes se vitit 1200.

Tanhaus2007: kur t'ju mundoje deshira e papermbajtur te gjetur dylbere, e genesisa, kini parasysh se shumica nga ne, nuk perdorim organet gjenitale per te menduar dhe njohur kolegun. Ne kete apo cdo sens qe te tundon, shqiptari nuk matet me shqiptarin, sic nuk mbytet uji nga uji.

Messieur "Le lois c'est Mois", tema vertet nuk eshte per hititet, por ju ja dedikuat atyre. Aq hitite e bete sa nuk po bie ne sy asnje nga divergjencat ekstreme ne konceptimit te dorianve me te cilat filluat. Me qe na hititet kane kaq rendesi per historine e kombit tim, po pres te na parashtroni teorine tuaj se pellazget, ku hyjne edhe dorianet (me konsensus edhe nga Tanhausi tani) ishin hitite. Kjo perqasje i vendos hititet mu ne mes te temes "Doriane".

Ajo puna e germes H si eshte?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 02-04-2007 më 20:21
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Mire se iu gjeta o Styx, se edhe mue mu kan verbue syte me iu pa disa nga ju.

E sa per Baptistin, ti po ia mbane fenerin atije po ?

Ka mundesi Zeu te na thuash si e ben kete perqasje mes minifundit hitit dhe fustanelles shqiptare?
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch
    Minifund po por jo fustanelle...kshtu i kane pasur edhe ushtaret romake...dhe nuk eshte kjo fustanelle sic i kemi ne.
    Jo, une thash diçka e ngjajshme me fustanelen tone, se aso far minifustana kishin gati te gjith popujt qe kan patur kontakte me mesdhetaret apo kasje ne mesdhe.

(lexoje ma mire shoki, se ketu ne kete forumin tone ndodhin nga njehere disa keqinterpretime te fjalve tona nga disa, ma mer mendja pa qellim)

Me qe na hititet kane kaq rendesi per historine e kombit tim, po pres te na parashtroni teorine tuaj se pellazget, ku hyjne edhe dorianet (me konsensus edhe nga Tanhausi tani) ishin hitite. Kjo perqasje i vendos hititet mu ne mes te temes "Doriane".
    Bazuar ne zbulimet me te reja (pllaka me shkrim kuniform) te gjetura ne qytetin e Trojes ne bregun apo kodren Hisarlik ne Turkine e sotme, dhe bazuar ne faktin qe Hititet ishin "indoeuropian/indogerman", si dhe faktet e shumta qe argumentojne se Trojanet ishin Dardan (dallimi Dardan dhe Trojan eshte ashtu diçka si Shqiptar dhe Prishtinas apo si Shqiptar dhe Tiranas), une them qe Hititet ishin Pellazg, ose me mire themi qe "Hititet" ishin Dardanet me nje emer tjeter qe kishin nje territor pak me te madh se vetem Kosova e sotme, pra jo vetem nje pellmbe vend ne mes te Ballkanit por shtriheshin edhe ne Azi, te cileve Dardan ia futi emrin Hitit apo Hetit Martin Luther qe e mori nga emri hebre Chitim (apo Khitim) ne Bibel.

Pra Pellazget nuk ishin Hetit por Hititet apo Hetitet ishin Dardanet me nje emertim tjeter, ishin Pellazg sikur Acheanet, Doret, Ionet, Epirotet, Makedonet/Emathiotet etj. te cilet Pellazg quheshin edhe Illyr, Yllir, Hyllir, Hyllen, Hellen etj. per arsye te besimit te tyre ne Hyje, Yje, Perendi te shumta, dhe disa prej tyre kur emigruan ne Itali quheshin Grae-ci per arsye te Matriarkatit te tyre, te cilet Pellazg sot quhen vetem Shqiptar, Albanez, Arvanitas, Arbresh, Arnaut, Arbanas, Skipetare.
    Ndersa emrat e vjeter te atyre Pellazgeve qe quhen sot vetem Shqiptar, Albanez, Arvanitas, Arbresh, Arnaut, Arbanas, Skipetare i ka mare, kopiuar, vjedhur armiku i tyre i perhershem, me te cilet e kan shtyre gjithmone frontin apo linin e fuqise, sundimit, lindje perendim, e cila lini eshte shtyre deri sot her andej e her kendej.

Mos me thoni qe jam gabim por ma argumentoni qe nuk eshte ashtu siç po them une, sepse secili ka te drejt te gaboj, pra edhe une.

Ajo puna e germes H si eshte?
    tash po me intereson edhe mua kjo

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Qe puna e H-ës shkurt.

Grekt nuk dijne me thane H, bile as shkijet tu u mundu me u ba ma orthodoks se popi, e eskivojne perdorimin e aspirativit H ne fillim te fjales.

Po sic ke mujt me e vrejte edhe vet me bashkbiseduesit e forumit, na ktu kemi edhe grek shqipfoles, do me thane grek t'asimiluem n'shqiptar qi thojne Istoria, Imara e fjale t'ketij giasimi, nvend qi me thane Historia e Himares.
    Pe di ti ...
    Aeneas Dardanus

Faqja 7 prej 25 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi origjinën e disa fiseve në Shqipëri
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 891
    Postimi i Fundit: 29-06-2025, 18:23
  2. Genjeshtra me e madhe ne historine Shqipe
    Nga gladiator në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 219
    Postimi i Fundit: 06-01-2012, 14:55
  3. Shqiperia Dhe Greqia Antike
    Nga Pelasgian në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 27-12-2002, 06:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •