Une per se miri e kam lexuar Hammondin, dhe nuk eshte libri i vetem qe kam lexuar prej tij. Me kete postim i vure vulen leximit tend. Dyndja e Dorianeve e kishte zanafillen ne Epir, nuk eshte dicka e re kjo. Dhe nuk e tha i pari Hammondi. Madje i gjithe kombi grek e ka zanafillen ne Epir (reth Pindit), nga ku u shkeput i pari fisi Jonian, Fisi Etol dhe i fundit zbriti fisi Dorian (ne shek. e X para Krishtit). Keto dyndje u bene kur Iliret akoma nuk kishin hyre ne histori.Postuar më parë nga Justiniani 2007
Por ti duke menduar ne baze te historiografise nacional-komuniste se Epiri ka qene Ilir, te duket se meqe Hammondi thote se dorianet e kane pikenisjen ne Epir, pra ai deshmon se dorianet kane qene ilire! Prandaj lexoje Hammondin me Hammondin, jo me historine shqiptare.
Hammondi nuk thote gjekundi se emri Makedon eshte Ilir. Madje per ceshtjen e Maqedonise Hammondi ka shkruar me shume se tre libra dhe disa dhjetra artikuj ku e tregon qarte se Maqedonet kane qene greke. Me sa duket duhet ti hedhesh edhe nje sy librit.
Me jep karakteristikat e librit qe qarkullon ne shqiperi ta lexoj dhe ate.
Krijoni Kontakt