Me Kittim, sipas burimeve te ndryshme, (psh Enciklopedia Britanike) nenkuptohet Qipro.
Sa per referencat, ose Zeus, ose Testamenti i Vjeter, te dy bashke lol, nuk nderthuren.
Me Kittim, sipas burimeve te ndryshme, (psh Enciklopedia Britanike) nenkuptohet Qipro.
Sa per referencat, ose Zeus, ose Testamenti i Vjeter, te dy bashke lol, nuk nderthuren.
Ti mere si te duash dhe thuaj çka te duash, por une veq deshta te them qe keto perkufizime apo gardhe te fqinjeve tone Aziatik nuk duhet te vlejne se jan te rrejshme ...Postuar më parë nga Styx
Lexo me poshte si e marr dhe per cfare e marr.Postuar më parë nga Zëu_s
Per fat te keq, disa bimeve sa do qe t'u kujdesesh, nuk munden te celin lule. (Pergjigjet per te gjithe pikat me lart jane ne postimet qe kam bere. Nuk pranoj te perseris vetveten. Ky nuk eshte treinim. Gjithashtu, nuk merrem as me interpretimet e komenteve bashkekohore arbitrare te bibles. Cfare kam shkruar, eshte marre nga versionet me te hershme qe kane arritur te mbijetojne. Gomer nuk eshte tjeter pos Homer/Himare. Ka piramida qe e deshmojne kete perqasje. Ti ke gjetur fakte qe bejne Sllave e Gjermane, hej pse jo. Aleksandri madh paska lindur ne Azi. Po Skenderbeu di gje, mos ka lind ne Beograd? )
".... luftëtarët e Gjin Bua Shpatës i sulmonin armiqtë me thirrjen kalorësiake "ruaju" për t'u dhënë atyre mundësinë që të mbroheshin. Kjo ishte normë e së drejtës dokesore. Sado të ashpër që tregoheshin gjatë luftimit, shqiptarët fitimtarë nuk hakmerreshin mbi të mundurit në mënyra të vrazhdëta, siç ndodhte me shumë popuj të huaj.(Lexo pak per Babilonasit e dashur-shemin i Styx.) Robërit e luftës nuk u nënshtroheshin ndëshkimeve e gjymtimeve trupore. Shumë-shumë, në shenjë zhburrërimi atyre u pritej mjekra. Shpesh robërit e luftës, sidomos kur qenë personalitete me emër, mbaheshin peng si mjet presioni ndaj kundërshtarit. Në mjaft raste, siç e donin praktikat e kohës, ata liroheshin kundrejt pagesës. ....
Ndërkohë që çmonte trimërinë e fisnikërinë, qoftë edhe të kundërshtarit, morali shqiptar dënonte ashpër paburrërinë dhe tradhtinë. “Tradhtar” ishte sharja më e rëndë që mund t’i drejtohej dikujt. Më 1436 në Fano të Italisë u bë gjyqi i një shqiptari me emër Gjergj, i cili në zemërim e sipër kishte tentuar të vriste një banor vendas duke e thirrur atë “tradhtar”. Në statutet e Shkodrës kishte një dispozitë të veçantë për fyerjen me fjalën “tradhtar”. Kundravajtësit gjobiteshin me një shumë të jashtëzakonshme prej 500 hyperperësh, ndërkohë që prerja e mjekrës, e konsideruar edhe kjo fyerje e rëndë, dënohej me 50 hyperperë. Nga po të njëjtat statute mësohet se sharja “tradhtar” ishte mënyra më e mirë për të grishur dikë në dyluftim. Tradhtarët e frikacakët meritonin ndëshkimet më të rënda. Ky moral nuk bënte përjashtim as për bashkëpunëtorët më të afërt, as për njerëzit e familjes madje as dhe për njerëzit e fesë. Balshajt, Kastriotët, Dukagjinët, Muzakajt e të tjerë fisnikë shqiptarë nuk ngurronin t'i dënonin me burgim, madje dhe me vdekje, njerëzit e tyre, që në një moment të caktuar i kishin "tradhtuar ". Tradhtarëve gjithashtu u sekuestrohej pasuria."
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 10-04-2007 më 21:02
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
E pasakte, dhe arbitrare.Postuar më parë nga Lioness
Zeu ka sjelle disa citime shume te mira me lart. Fatkeqesisht, nuk i lexon per veten e tij.
Hidhi nje sy Postit #72, poshteshenimit (PS). Kujtohu qe kam shkruar qe Javan=Cham. Lexo ne nje teme teme ku kam shpjeguar manipulimet qe i jane bere emrave ngjarjeve dhe vendeve te historise, sa qe nuk gjen dy burime qe deshmojne njelloj te njejten ndodhi. Po harrova qe keni lexuar librin e pare, dhe kaq eshte e mjaftueshme per te pasur nje opinion.Postuar më parë nga Zeu
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 10-04-2007 më 22:14
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Arbitrar dhe vleresimi yt.Postuar më parë nga Styx
Me saktesi tamam asnje s'e di. Une thashe sipas burimeve te ndryshme.
Disa burime te tjera aludojne per Kreten apo dhe Italine.
Nqs ti e di me saktesi sqaro studiuesit qe te mos lodhen me me kete ceshtje.
Nuk mendova qe ju ishit Enciklopedia Britanike, si edhe qe kishit te drejten eskluzive te leximit te saj, kur shkruajta komentin e fundit. Dhe "sqarimet" e studjuesve te ropatur nuk behen me nje titull gazete sic ju takon ta dini, aq me shume kur behet fjale tabu te ekzitencializmit e kombeve te caktuar.Postuar më parë nga Lioness
Aeneas Dardanus
S'ka nevoje per skjarime te kota per mua dhe per ty Lioness sepse siç thot populli "çka e din Dhia çka asht taxhia", ose shiko me posht pse:Postuar më parë nga Lioness
Pse te kujdeset Kopshtari e ta mesoj Barit se si çelen lulet kur Bari i takon atije nivelit te ult te bimve qe nuk eshte i aft te çele lule, duke pasur bime qe çelin lule me ngjyra te lloj-llojshme ku pastaj ke mundesin te beshe perzierjen me te komplikuar te ngjyrave sipas qejfit.Postuar më parë nga Styx
(une e lash krejt se me kete nuk po u folka, po ia leshoj udhen ma mire)
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 11-04-2007 më 08:25
Dhia nuk e din çka asht taxhia, por ai superinteligjenti qe e din se çka asht taxhia asht Gomari.Postuar më parë nga Styx
(po te isha une ky, do te doja te isha une)
Ore si shpjegohet qe keni nje deshire per ti degjeneru temat deri ne ate far feje sa me i largu njerzit nga leximet e kota dhe pa fruta.... jeni per te ardhur shume keq o " Styx & Co. Ltd. " Ca jane ata greke qe ju nxirrni nga cdo interpretim ndryshe nga i juaji i historise apo i ndonje teme ?????????????
Ore ca ju rre mendja se e doni Shqiperine me shume se te tjeret ???????? me ler te te them qe jeton ne delir dhe shpesh keni edhe sindromat e njerzve qe vuajne nga kompleksi i madheshtise qe s'eshte gje tjeter vecse nje inferioritet i pafrenushem....
Un shoh te kunderten:
Baptist 29
Styx 20
Justiniani 2007 18
Zëu_s 10
Darius 10
Genesis 7
DYDRINAS 6
harmonies 5
GL_Branch 5
XhGashi 5
Kreksi 4
BARAT 3
Lioness 3
ajzberg 2
Clauss 2
Konig 1
terili1 1
Madje eshte interesante se kudo qe shkruan Styx & Co. ka gjithmone njerez te interesaur per te mesuar, por ka dhe nga ata qe mundohen te hedhin balte mbi punen e tjetrit. Jemi mesuar tashme ne shqiptaret, jo me balten, se car s'kan dash me na hedh siper, por si ta shmangim ate.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Krijoni Kontakt