Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-02-2006
    Postime
    91

Si të instaloj adapterin USB për lidhje pa tela (wireless)

Kam nje anten per internetin si me poshte keni te shenuar tipin dhe foton.
    Ju kerkojme ndihme atyre qe kane njohuri per kete tip antene, se, si te beje konfigurimin e kesaj antene ne komjuter dhe ku mund te qendroje kjo anten ne lidhje me kompjuterin (ne dhome, jashte, afer kompjuterit etj)

D-Link AirPlusTM G
    DWL-G122
    802.11g (2.4GHz) Wireless USB 2.0 Adapter

Pres pergjigje Faleminderit
    Skedarët e Bashkëngjitur Skedarët e Bashkëngjitur

i/e regjistruar Maska e fatua01
    Anëtarësuar
    09-12-2006
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    55
    Ketu foto nuk po shof shoku,por nese eshte si tip chipi USB me kete madhesi dmth,ajo futet te USB porta dhe duhet ta gjesh drejtuesin per te ne internet ta shkarkosh dhe mund te lidhesh me internet pastaj,mire eshte ta blesh edhe nje kabell te USB-se 1.5 ose 2m dhe e nxjerr afer dritares.
    Per tu lidhur me te ne internet,duhet te shkosh ne ISP qe ke aty ne vendin tend dhe duhet te besh pagesen.
    tung

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Kjo eshte nje antene usb e cila futet ne porten usb te pc apo llaptopit, ose ajo Kablloja qe kishe tregu ti futet ne poretn usb te pc dhe me pastaj e fut kete Anten ne te.
    Kjo anten sherben per ti pranuar dhe derguar valet ng Pc ne ndonje Wireles Roter apo Modem dhe anasjelltas.
    Pra per tu lidhur ne Net te duhet edhe nje Wireles Router e instalon dhe me pastaj te duhet te besh nje konfigurim te vogel te rrjetit.
    JO NEGOCIATA - VETËVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-02-2006
    Postime
    91
    Diskun e kesaj antene e kam. E kam instaluar dhe ne vend te ekraneve te networgut ne te djathte poshte ekranit me dalin dy ekrane te tjere qe jane me kryq te kuq. Si mund te veproje qe te me njohi kete anten (Konfigurimin). Pasi access pointin (LAN) e kam te dukshem dhe eshte 200 metra large.
    Faleminderit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Citim Postuar më parë nga nigji
    Diskun e kesaj antene e kam. E kam instaluar dhe ne vend te ekraneve te networgut ne te djathte poshte ekranit me dalin dy ekrane te tjere qe jane me kryq te kuq. Si mund te veproje qe te me njohi kete anten (Konfigurimin). Pasi access pointin (LAN) e kam te dukshem dhe eshte 200 metra large.
    Faleminderit
    Une nuk jam i sigurt se cfare access pointi je duke menduar ti me ate ce eshte 200 metra larg.

Nese mendon ta marresh nga ndonje access poin sic e bejn ne Kosove apo Shqiperi prej Isp direkt e me ate Anten ajo nuk behet se ajo eshte ne realitet nje wireles Networkadapter.

Shiko nese din pak Anglish ja po ta jep nje link aty e kam upload nje broshure lexoje kapitullin 3 dhe 5 te tregon si si behet nje lidhje me wireles
    http://rapidshare.com/files/18445960...k-DDU.rar.html

Kurse ne ket link e ki nje Video ku te tregon se si behet Instalimi dhe konfigurimi i rrjetes pa tela.
    http://rapidshare.com/files/18448432...ideos.rar.html

Nuk kam kohe tani per tani te spjegoj se si behet ajo pune ,por besoj se edhe ato do te ndihmojn nese jo trego.
    JO NEGOCIATA - VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e x-e-n-i
    Anëtarësuar
    09-05-2004
    Vendndodhja
    GjiLaN City
    Postime
    125
    shoki si fillim duhesh me pas cd e asaj usb pra driverin qe te mundeson te kyqesh tana te provajderi prej kujt e mer rrjetin si dhe ti japesh ip adresen,,, por nese eshte me larg se 200 m problem e ke problem mu kyqe,, nvaret ku e ke pc e vendost qfare pozite i bjen meprovajderin ,,,tung

i/e regjistruar Maska e lio.unik
    Anëtarësuar
    10-01-2010
    Postime
    24
    une e kam nje si kjo edhe eshte gjeja me e kollajte per ta instaluar... thjeshte fut cd... fut usb edhe i jep install drivers.... edhe pastaj del ne ekran ... i jep scan edhe finish... lidhesh me naji qe ja di passin ose qe e ka pa pass..
    klm..
    Kodi:
    Just Myself...

Tema të Ngjashme

1. Mjerë për ju …zgjohuni, o ju të rinj !!
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 18:20
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-01-2009, 13:43
  3. Si te ndaj skedaret ne një rrjet pa tela (wireless)
    Nga ILovePejaa në forumin Rrjeti kompjuterik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 07-02-2004, 18:51
  4. LDK-ja nën terrorin e pol-potistave
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 07-01-2004, 14:00
  5. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •