Sa me shume qe dua te te urrej, aq me shume te dua.![]()
Opo te hidhen tatpjete sa te duan ato te tjeret, nuk te le te ikesh nga ketu.![]()
Here tjeter gatuaj cik me shume ose mbete pa gje fare.lol
Sa me shume qe dua te te urrej, aq me shume te dua.![]()
Opo te hidhen tatpjete sa te duan ato te tjeret, nuk te le te ikesh nga ketu.![]()
Here tjeter gatuaj cik me shume ose mbete pa gje fare.lol
Live your beliefs and you can turn the world around.
E dini te dashur forumista se qka eshte kerlane me duqa?
Dua tua tregoj nje barcolete per koolerat e prishtines.me qe ky lloj ushqimi behet kryesisht ne fshatra,Prishtinasi nuk ka dite si e quajn.Dhe kur shkon ne fshat i qesin me ngern kerlane me duqa dhe kur ai kthehet ne prishtine ju tregon koolerave tjere:"hej njeri,jam kan ne katun dhe merrne me men kam hanger pite me cukla..."
Kerlane me duqa eshte nje lloj pite e cila gatuhet kur behet brumi sikur ai per flija dhe hidhet ne tere siperfaqen e tepsise ne nje trashesi prej 2 centimetra.Piqet ne furre dhe thermhot me pas me maje te luges.me pas vaji i djegur ne tigan perzihet me kos dhe pitje e shprishur mestitet,i themi ne nga Prizreni, ftohet pak dhe eshte shume e shijshme me u ngrane.
Si Korcare Puroooo Qe Jam Po Ju Them Se Buka Me Qiqra Eshte E
Veshtire Per Tu Bere.une E Gatuaj Shume Mire Por Vetem Kur Kam
Kohe Te Lire Sepse Ajo Do Shume Kohe Te Behet,
Ne Ketej E Gatuajme Per Pashket E Medha (sivjet Jane Me 8 Prill)
Dhe Bejme Buke Me Qiqra Me Veze Te Kuqe Ne Mes.
Mua Me Pelqen Shume Eshte Vertet Shume E Mire .
Po Te Doni Ta Provoni Per Pashke E Gjeni Ne Cdo Shtepi Korcare..............
Zhorzhina dhe nje pyetje:
- me cka hahet ajo buke? Me cka shtyhet me mire, apo hahet thate?
Edhe nje nga kurreshtja e lindur, -sivjet qenkan Pashket me 8 Prill, po vjet me sa kane qene?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Ahet Me Se Te Te Doje Zemra,
Por Me Djathe Shijon Me Shume........
Per Te Shuar Kureshtjen Tende Po Te Them Se Vjet Pashket Ishin
Me 23 Prill....................
E NUK E DI UNE CFAR QUHEN NDRYSHE kete recet ma ka dhene nje vajz nga klina e kosoves (se nga bije klina se ne jug se ne veri zoti e merr vesh nuk e di ,kurr nuk e kam pyetur )qe me solli nje dite nga keto se kam qene ne nje clase me ate .Postuar mė parė nga Gjallica
as fli nuk kam ngrene ndonjeher ,na e shtjello me tej receten po pati mundesi >>>.![]()
per pyetjen tende ?
mos e ke llafin per buke vale ,qe haet me gjalp ,dhe behet vec me buk dhe uji te nxeht ?se nuk e kam degjuar ndonjeher pershesh me uje ....
T'bafshin mir e gjak e dhjam kto qiqrrat... Na thuj kur ti bash ....Postuar mė parė nga beni67
SHQIPĖRIA ETNIKE
E VETMJA ALTERNATIVĖ
Postuar mė parė nga alnosa
Aha, une e kisha fjalen per veriun e Shqiperise.:-)
Receten e flise e ke ktu.
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=14031
Kurse ajo pyetja ime kishte te bente me buken e vales lol, mua ma treguan te tjeret, po nese ke ndonje mendim tjeter, bujrem![]()
Profesor, nje pyetje kam per juve, ato qiqrat (leblebite), nese keni mundesi te me pergjigjeni, keto qiqra a duhen te jene te papjekura, apo mund te marrim ato qiqrat qe ndodhen te gatshme ne treg, qe jane per ngrenie, te pjekura ?
Flm per pergjigjen
Krijoni Kontakt