Jam ne U.S.A.Me ka marre malli shume per buke me qiqra.Do te desha te dija si behet buke me qiqra.Ne qoftese ndonjeri e di se si behet ju lutem shume te me tregoje receten.Faleminderit dhe pershendetje te gjitheve.
Jam ne U.S.A.Me ka marre malli shume per buke me qiqra.Do te desha te dija si behet buke me qiqra.Ne qoftese ndonjeri e di se si behet ju lutem shume te me tregoje receten.Faleminderit dhe pershendetje te gjitheve.
qka jan qiqrat ?
kurse buka ne pergjithsi bahet : blen majen e bukes ne furr te bukes ose ndoj duqan dhe e shkrin me ujź e perzin me miel uj dhe krypź e duhet me lan me u fry brumin e formuar nge keto qe pemenda siper ..e tani e ben grumbull brumin e ndrydh shum e shum e qet ne nji tepsi te lyer me vaj tani mbi vaj qet pak miell e nuk e lyn me dorź por e sjell tepsin keshtu qe ata shkepet vet...kurse tepricen e miellit e gjun (kjo e ben buken sikur te piqet mbi guri ) dhe pasi ta qet brumin ne tepsi e len prap te fryhet edhe pak dhe e qet me pjek ato qiqrat nuk di qka jan ....
kurse pogaqja bahet me sode (bicarbonade ) ...
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
me sa di une qiqrat jane si tip fasulesh ,te forta ,dhe haen pasi ti kesh zier !Postuar mė parė nga beni67
po qe te ket buk qiqrrekete se kisha degjuar ndonjeher !!
mos e ke llafin per buken e misrit ?se buken e zakonshme ta paska shpjeguar dorentina ...po ti verte dashke qiqrra ne hellme duket mua ?\
qiqrrat ne usa i gjen ne cdo store maqedonase ose arabe pasi vet kam blere disa here !!!!!![]()
Buka me qiqra perdorej shume ne Korce, sidomos me raste gezimesh e hidherimesh. Une s'kam lene plake korcare pa pyetur, po asnje nuk me ka dhene ndonje pergjigje. Edhe vete nuk kam pasur kohe te bej eksperimente e te provoj mos ngaterroj ndonje gje : )...Nuk ka buke me te mire, dhe ata qe e kane provuar mund te deshmojne per kete.
Qiqrat haen dhe te pjekura dhe te ziera, ka dhe njerez qe i pijne si tip kafeje, sepse vete kafeja ju ben dem. Me qiqra mund te besh supe, ose dhe hummus. Ketu ne Amerike, quhen Chick Peas.
![]()
aha tash e di qka qenkan qiqrrat ...ketu i thojn poichich...
une kam hanger qyfte te qiqrave ....zihen bluhen dhe perzihen me shum magdanoz turqije dhe italie (ajo e tuqis ka arrome ajo e italis jo ) ...dhe asht nji aparat per ti ba qyftet me nji vrim ne mes ......
...keto bahen edhe nji ngjymź kur bluhen e perzihen me nji ngjym turk "Tahin" e limon ne restorane Libaneze e ke ne hymje me do buk ....i thojn HOMOS , ka HOMOS made in israel ne duqane , wauu shtrejt ....2 euro 100gr. (qiqra asht perim antikancerigjen .)
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Ca si heret e more vesh... Rri ne ca po qe... lolPostuar mė parė nga Dorontina
Beni do te doja me gjith shpirt te te ndihmoja po s'ja kam idene fare se ēfare jan kto qiqrat. Se dija as ēa ishin as si dukeshin po t'pakten tani fotoja e Florit me dha nje ide.. nese... un do te rekomandoja te beje nje research online tek google.com ose ask.com. Besoj se kto webside do te ndihmojne shume.
me respekte, Kapriēozja
SHQIPĖRIA ETNIKE
E VETMJA ALTERNATIVĖ
nese do kesh mundesi te na perkthesh ndonje fjale nga keto qe the do me beje nje nder te madh! kapricoze ssi thu ti i fusim jan pjat grosh ne?se kto qiqrat duhen pjek ne hell!Postuar mė parė nga Dorontina
![]()
E pyta nanen dhe me tha se buka me qiqrra qitet ne kete menyree i thy qiqrrat,me i vendos ne nje ene te pastert me hedh uje te nxeht mbi to me qite nje sasi mille dhe me pastaj me i perzi,tan naten me ndejt ashtu ne temperatur te vaket,nese (Vien) shkumojne (fryhet brumi) me ate perzihet brumi ne sasi me te madhe dhe prap lihet me ardhe ( me u fry) ne nje temeratur deri ne 30 grade,kur te fryhet brumi pas nja 40 minutash, i bene ne forme kifle ne tepsi, dhe serish pret me ardh( fry brumi) dhe pas 30-40 minuta mund te futet ne furr per tu pjekur.Keto ndryshe quhen simite tek ne ne Kosove
Fiori, do ta provosh ti e para apo une receten e Profesorit, se me ka shku mendja keq me ngrene "qahije", se keshtu i themi ne nga anet tona.![]()
Thx profesor per spjegimin !![]()
Where does a thought go when it's forgotten?
Hahaha,
-shih ti, Eblebijave po u thokan Qiqrra!!!
Ha ha
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt