Duke pasur parasysh disa situata te perjetuara kohet e fundit me ka lindur pyetja cfare eshte miqesia e vertete? Cfare duhet te jete per ty dikush qe te quhet miku yt me i mire?
Duke pasur parasysh disa situata te perjetuara kohet e fundit me ka lindur pyetja cfare eshte miqesia e vertete? Cfare duhet te jete per ty dikush qe te quhet miku yt me i mire?
bingo !!!
Teme shume e mire.
Miqet jane sikur rrenjet e nje lisi.
Sa me shume te kete nje lise rrenje, aq me i forte dhe me rezistent eshte.
Edhe njeriu eshte keshu.
Ndoshta tingellon si diqka e ndegjuar, por nuk ka ndonje menyre tjeter se si ta quajm ne mik te mire , per veq asaj thenjes se vjeter :
MIKU I MIRE NE DITE TE VESHTIRE.
Diqka eshte me rendesi te miqesia, se nese ju nje mik, ju kerkon ndonje te mire,
duhet ta keni parasyesh se: natura nuk e dergon nje njeri tek ju, para se te ju jete caktuar se nje dite ju do te kekoni prej atij.
Andaj kujdes silluni arsyeshem, se keshty do te sillen ME JU.
================================================== ================================================== ================
KOMBI KA NEVOJE PER NJE FAMILJE TE SHENDOSHE.
Ndryshuar për herë të fundit nga Bardhi : 24-02-2007 më 21:01
miqte e mire ske se si i vlereson lal respekti ndaj njeri tjetrit eshte vleresimi maksimal pra vetkuptohet qe ata lloj miqsh rralle se i zevendeson apo i krahason me te tjere
DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....
Miqt i vleresoj mjaft, por vetem ata qe meritojne nje rresp te tille ata te cilet kan vu doren ne zjerm per mua dhe qe kam bo nje gje te tille edhe une per ta.....
Do thosha qe kam ca shoke qe i njof qe 17 vite, qe kur kam qene ne moshen 6 vjec....edhe kurren e kurres nuk kam nderru naj pisllik per ta as ata per mua.
Miqesia Eshte Si Nje Cader Ne Ere Te Madhe,qe Kthehet Sipas Drejtimit Te Eres.
Miqesia Eshte Si Nje Zarzavate Fresket ,qe Ne Nje Moment Kalbet.
Miku Vertet Njifet Vetem Kur Ke Hall.
Me Mire Te Jesh Korekt Dhe Te Japesh Aq Sa Mer Nga Nje Mardhenje Shoqerore Sesa Te Ndihesh I Zgjenjyer.
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
po pyetje shum e bukur kjo dhe ka edhe nje pergjigje,se njeriu ne jet ska kuptim pos pate edhe miq ,pra miqesia eshte jo nje gje shum e lumtur por te jep jet dhe gjalleri per jeten se cdo disfat apo problem njeriu ka nvoj ta shpreh ate sidomos me nje muk te mir edhe miku mir pak a shum te jep kurajo apo te jep nje mendim te mir qe te kalosh ate ,prandaj thuhet edhe nje fjal e urt popullore miku mir me shok shum ,edhe them edhe kte tjetren lum si ai ose ajo qe rastis nje miqesi te mir ne jet , ka fjal shum per te then per kte tem por une thash pak fjal nga kjo tem flm shum.
I vlersoj kur jam veshtire edhe me ndihmojne me menyren e tyre ose me interesin e tyre.Kot nuk i thone miqesia ne kohen e veshtire duket.
Zgjerimi i miqesise krijon efektin e cadres dhe jo miqesia e vertete...Postuar më parë nga bebushja
Nese e konservojme kete zarzavate te quajtur miqesi,ajo s'ka per tu kalbur asnjehere...
Mikun e vertete e provon por edhe te provon ne dite te veshtira...
Me mire te ndihesh i zhgenjyer disa here deri sa nje dite te gjesh miqesine e vertete,se sa te rrish e te presesh qe miqesia te te jape prova se vlen per ty...kjo eshte shenje egoizmi...nuk duhet ta konsiderojme veten me te mire dhe me te gjendur se shoku...pikerisht ketu fillon krisja e shoqerise...nese beson ne nje miqesi,atehere jep maksimumin pa pritur te marresh pasi te jesh e bindur se ky zell do te shperblehet heret a vone...nuk mund te harrish nje miqesi te vertete nese nuk je e afte te besosh ne te...
i vleresoj shum fare sa nuk behet
por nese e shikoj qe eshte i interesit i jap rugen :0 se sja vlen ta mbash
me pak fjal shok edhe shoqe kemi shum por vetem me nje e dy behemi shum
Miku Vertet Njifet Vetem Kur Ke Hall jo vetem per qef etc
por edhe njepa njerz nuk jetohet ;P edhe ata qe na i kan me interes i mbajm sa per nje kafe kur skemi cbejm
ciao ciao mario
Partizoni
Si mik ,nuk kuptoj si mund ta kesh mik nje njeri qe se ke mik .
Krijoni Kontakt