sic ka zuska me damar te cthurur por kjo nuk i ben te tera se perndryshe vaj hali per te dy palet ë?
sic ka zuska me damar te cthurur por kjo nuk i ben te tera se perndryshe vaj hali per te dy palet ë?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Me duket se u keqkuptova.E humba fare sensin historik.Postuar më parë nga xhuliana
S ma merr mendja qe te kete sot njeri me mend ne koke qe te kete nostalgji per ato kohe kur gruaja kalonte nga autoriteti i babait ne ate te burrit dhe babai e conte nusen te altari ku e priste burri qe "do ta merrte ne dorezim".Akoma sot (dhe pse me pak e praktikuar) ka ngelur tradita e fustanit te bardhe,simbol pastertie,qe eshte sinonim vlerash per fene.
Po ti leme menjane zakonet dhe kuptimet e tyre ajo qe ka ndryshuar eshte fakti qe
cdo grua eshte e lire te zgjedhe se cilin do te martoje, pa nderhyrjen e prinderve apo te afermeve.Kjo vlen per shoqerite e industrializuara e te avancuara.
Une e kisha fjalen per fytyren tjeter te gruas,te gruas moderne,te asaj te emancipuar dhe te suksesit, asaj mondane.
Por grate kane abuzuar me gjithe fitoret e arritura ,tallen me gjithe ligjet dhe sakrificat qe burrat kane bere duke trasformuar si me "shaka" gjerat me serioze ne
"vogelsira".Ato kane lajkatuar me cdo lloj forme dekadence dhe kane gjetur te feja nje strofull te ngrohte per te perkedhelur mekatet e tyre.
Edhe dashuria eshte nje forme deshire sundimi.Te pergjeruarit qe predikon feja
s eshte gje tjeter vecse maskim i pasionit mizor per te komanduar.
Gruaja tenton te te sundoje n q s je i barabate te,e ben ne menyre instiktive ,dhe
intikti eshte me i mencur se gjykimi.Po qe se e ben me ndergjegje atehere te ka vene qylafin fare.
La vida es un carnaval
Kjo qe ke shkruar siper eshte pak simptomatike. Kjo tregon qartas se sa shume e kane shtremberuar realitetin historik ndjenjat feministe dhe propaganda ne fjale. Me keto qe ke thene ke bere nje te padrejte historike, apo me saktesisht e thene ke thene vetem gjysmen e te vertetes.
Nese femra i dorezohej autoritetit te burrit, burri serish ngelej nen autoritetin e babait ose te gjyshit.
Nga u zhduk e verteta per mashkullin?!!Postuar më parë nga brandon
Cili mashkull ka pasur te drejte ta zgjedh nusen e vet? Kurrnjeri!
Kjo ka qene edhe me tabu per mashkullin. Mashkulli nuk kishte te drejte te thoshte une dua kete apo ate aq me pak te kerkonte martesen me goje te vet, kjo ka qene e paimagjinueshme. Po s'iu kujtua atyre te shtepise te te gjejne nuse, ngale ti.
Mashkulli as ne rast te vdekjes se gruas nuk ka te drejte ta bej kete. TE tjeret duhet ta inicojne kete pune. Bile ne kete pike femra eshte shume me ne pozite te mire se mashkulli, sepse ajo ka te drejte edhe "t'ia bej me gisht", pra ta zgjedhi vet ate qe do pelqej, por jo edhe mashkulli.
Pra keto tabu kan vyer per te dy palet njesoj gjate gjithe historise deri ne periudhen e "industrializimit" qe the. Por edhe sot, anipse i lejohet mashkullit te kete te dashur. Nese prinderit (sidomos e ema), nuk e pelqen vajzen ku do ngelet pa e marre ate qe do.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
jo me vjen keq qe e degjoj kete nga djemtePostuar më parë nga Baptist
e verteta eshte se ju djemte e keni te drejten te zjidhni vet nusen por nuk keni mend e zotesi qe ta kuptoni
e ndaheni per budalleqe qe pse sme more ne tel ose pse dole me ate shoqe e pastaj beheni pishman e godisni koken ne murri se pastaj ajo nuk kthehet me se njeriu ka dhe personalitet e qelqi po u thye nje here nuk ngjitet me
"MY LOVE IS YOUR LOVE AND YOUR LOVE IS MY LOVE"
TE paren te them te drejten nuk e kuptova. Gjithsesi thone qe : Nje femer e martuar eshte ne nje jete te 2-te persa i perket "aspektit te Dashurise" dhe gjithmon e para eshte me e mira.Postuar më parë nga theodora*
Sa per Shembullin e 2-te: Te te jap shembullin tim personal : Kam 1 vit e gjysem i lidhur me te dashuren time dhe gjithmone vetem takohem me te dashuren time. Shum pak raste jane ato kur un dhe ajo jemi me SHOQERI TE PERBASHKET pra ajo qe mund te jete shoqa ime aty ne tavoline eshte dhe e saj.
Ndahen e dashura dhe shoqeria. Cdo njera ka kohen e saj dhe perkushtimin e saj.
Ky ishte menimi im theodoraMeqe e deshe.
Thea, po me cudite. Ti po fajeson boten mashkullore me dicka qe nuk i takon.Postuar më parë nga theodora*
Keto qe ke thene jane kaprice femerore.
Cuditshmerisht edhe ato qe kishe thene me heret jan kaprice femerore. Une di se gjithmone ka qene e kunderta.
Femra ka qene ajo e cila me cdo kusht sjellte me vete dy tri shoqe pa te cilat "nuk mundej kurresesi" dhe jo mashkulli. Kjo isht e para.
Jane femrat ato qe bejn kontabilitet per numrin e thirrjeve telefonike, dhe qe qesin tym po nuk e thirre per llafe te kota etj. Tani me le ne dyshim se me cilen gjini po diskutoj
Pastaj njeriu me personalitet nuk eshte i qelqte por i hekurt.
Aeneas Dardanus
shiko,ne shembulli 1 ai djali i theshte vajzes qe nuk kam problem qe ke qen e martuar se un te dua.e kur erdhi muhabeti per fejese pasi ajo mbeti me bare ai i tha nuk behet se nuk duan prinderit e mi seose ti ke qen e martuarPostuar më parë nga LlaCiPaCi
sa per ate te dyten te lumte qe vepron keshtu
por ja qe ka e ca djemka qe nuk din fare e pastaj jan vajzat e liga
qe ta kuptosh me mire,NUK JAN TE GJITH MESHKUJT NJESOJPostuar më parë nga Baptist
E KE DEGJUAR ATE LLAFIN E URTE QE THOTE QE MESHKUJT OSE PIQEN PAS MOSHES 40 OSE NUK PIQEN FARE,MBETEN AGURIDHE.
JA PYET GJYSHEN TE TA THOTE KETE LLAF
Ca keni ndermend ta zgjidhni ketu kete pyetje.
s'ka pergjithsime ne kete muhabet.
sejcili eshte bere ne menyren e vet. ka femra qe te cajne koken,po ka dhe meshkuj qe jane te padurueshem. une them me mire singell![]()
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
Shih, tani nuk qenkemi te gjithe njesoj a?Postuar më parë nga theodora*
Nuk e kam arritur asnjeren gjyshe te gjalle, e kam mungese...
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt