O shum e drejt kjo Baba ...po te ishe ne qdo famile zdo kishte zenkaPostuar më parë nga BaLLaKumi
![]()
O shum e drejt kjo Baba ...po te ishe ne qdo famile zdo kishte zenkaPostuar më parë nga BaLLaKumi
![]()
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Cudi e madhe me ty Diana ! Duhet te kesh nje kaos te madh brenda teje.Postuar më parë nga DI_ANA
Pak me pare krijoje pershtypje ideale dhe efekte hyjnore si ato te madonave
inocente e te perkryera qe gjejme tek afresket e mrekullueshme te Rafaelit.
Kurse tani krijon efekte sensuale dhe visive alla Pamela Anderson.
Sidoqofte kjo teme e ngaterruar duhet filluar nga fillimi pasi eshte krijuar nje konfuzion i madh dhe gjerat ngelen akoma te pazgjidhura si puna e nje cilkli vicioz.
La vida es un carnaval
ShprehjaPostuar më parë nga niktironci
rol i dores se "dyte" ka me shume kuptim figurativ.Atehere n q s nuk ju pelqen keshtu le te themi individ i klasit A,B,C.
Ne natyre individi A ha i pari dhe largon vetem me nje gjest agresiv kush guxon te sfidoje rolin e tij dominues.
Edhe shoqerite njerezore funksionojne keshtu;ne zyra, shkolle,ushtri, ne organizimin
e shtetit, kisha.
Egsitojne individe A,B,C te ulur ne shkallet e ndryshme te hierarkise dhe qe pranojne rolin e tyre .Edhe ketu hierakia zbut "zenkat" e per me shume paqeson grindjet.
Kjo eshte e dobishme ne menyre qe kur te merret nje vendim te mos kete sherr midis te gjitheve dhe te pranohen direktivat e shefit,presidentit,drejtorit,kolonelit,veskovit.
Po keshtu dhe familja ,jo vetem gruaja (individi B) por dhe femijet (individet C) pershtateshin kur kryetari i familjes kish vendosur se cdo behej.Ishte ai qe "u vishte pantallonat" -sic thuhej
Ndryshuar për herë të fundit nga brandon : 10-06-2007 më 19:12
La vida es un carnaval
brandon kjo qe thua ti eshte ne ushtri edhe ne kohen e qepes !!! tani kane ardhur kohera te tjera !!! nuk po flas per shqiperine qe ka akoma nuanca patriarkale ne thelb te saj por per te gjithe shoqerine ne bote !!! femra ka arritur shume te drejta tani biles mos them qe ka arritur njesoj si mashkulli keto te drejta pavarsisht sa e afte eshte ti shfrytezoj keto te drejta qe i jane dhene !!! gjithe te mirat !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Edhe pse kjo situate nuk ishte maksimumi i lumturise( ta leme menjane shtetin dhe kishen per te mos dale nga tema) ky ishte rregulli natyror i familjes i mbeshtetur nga
morali dhe ligjet.
Midis te tjerave kryetari i familjes jo vetem ishte depozituesi i fuqise ekonomike por dhe me i dituri, dhe thoshte ai fjalen e fundit si dhe mund te pregatiste valixhet.
Kurse sot i shkreti duhet te dorezoje femijet dhe shtepine per te vajtur diku gjetke,vetem e vetem se grate besojne se mund te bejne gjithcka dhe nuk e njohin hierarkine qe natyra ka krijuar.
Por fale zotit dhe zhvillimit ekonomik femra shkon ne shkolle, meson si mashkulli (here ja kalon), mund te krijoje firme, tutelon te drejtat e saj dhe e detyron burrin ta mbaje dhe kur eshte e ndare.
Bile bile ka ndryshuar edhe varesia qe dikur krijonte hierarkia "natyrore" ku mashkulli
ndihej leader ( shpesh burri-padron), dhe prane saj ka nje burre te forte dhe jo nje dhespot.
Meghithate sot mashkulli ka disi frike nga gruaja e "re" pasi nuk eshte me e mundur ta ndalosh revanshin qe ka marre femra qe ne pak kohe ka rrezuar sistemin qe rezistonte prej shekujsh.
Meshkujt ne pergjithesi nuk i japin rendesi preferences se inteligjences tek gruaja.
Ndryshuar për herë të fundit nga brandon : 14-06-2007 më 18:45
La vida es un carnaval
Thjesht jan tipa grifshah, o njeri, o tjetri, o te dy... ska e do se do.. ajo varet tek c'do cift.Postuar më parë nga theodora*
![]()
"and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern
Grindja vjen nga cdo gje ,mos kerko se kush e ka fajin ,fajin e ke ti e kam un ,sa kerko fajin kerko mirekuptimin ,faljen ,devijoje pak ti pak un sdo e kemi as njeri
Me Respekt DJAL_PELIVAN
shpi pa fjal ska dashuri pa xhelozi prap ska, kshuqe zenkat vetem femra i krijon se enderron shum.
Eshte mese e natyrshme qe te kete zenka ne nje cift normal. Ekzistenca e zenkave nuk eshte domosdoshmerisht nje tregues i dashurise apo i mungeses se saj.
Nga ana tjeter une nuk do ta kuptoja jeten, me njeriun tim te jetes pa zenka apo grindje.
Nje cift i cili do deklaronte se nuk ka pasur zenka, personalisht do i perkufizoja si dy mumje egjypti qe i bejne hije tokes.
»« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«
Krijoni Kontakt