Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    -Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anëtarësuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695

Question Besimtarët më të lumtur se ateistët!???

Para disa ditësh, në shtyp hasa në këtë artikull, ku thuhej se besimtarët bënin jetë më të lumtur se ata që nuk besonin fare në një Zot...
    Më poshtë po sjell artikullin e plotë!

Besimtarët më të lumtur se ateistët!???

Njerëzit të cilët besojnë në Zot janë më të lumtur se ateistët, kanë vërtetuar hulumtimet më të reja. Duket se besimtarët më lehtë përballen me testet e jetës dhe problemet siq janë papunësia apo shkurorëzimi. Për më shumë, ata bëhen më të lumtur sa më shpesh qe shkojnë në kishë, thonë profesorët Andreë Clark e Orsolya Lelkes.
    Rezultatet janë paraqitur ne konferencën Royal Economic Society, ndërsa ato dëshmojnë se besimi në shumë gjëra mund të permirësoje kualitetin e jetës së njeriut.
    Besimtarët do të vuajnë më pak për shkakë të ndarjes, papunësisë apo vdekjes së partnerit. Mirëpo duket se kur mbesin pa punë, ata më pak do të kërkojnë punë të re, për dallim nga ateistët.
    Studimi me emërtim simbolik “Na ruaj nga e keqja: Religjioni si sigurim”, zbulon se në Britani, më pak se një e gjashta e besimtarëve mendojnë se, më mirë është të shkurorëzohesh sesa të mbetesh në një martesë të pafat. “Religjioni zbut goditjet e jetës”, thonë autorët e studimit.

Po ju qfarë opinioni keni rreth kësaj??
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

Nga eshte marre artikulli?

DRAGUNOV Maska e SNIPER 79
    Anëtarësuar
    10-03-2008
    Vendndodhja
    TE CEPI I LAPRAKSAVE NE STADIUMIN QEMAL STAFA
    Postime
    252
    a besimatret te lumtur shum jan
    sidomos myslimanet mos pi mos ha mos shko me femra se esht harram
    ik ere futi nji got llall
    SHKELMIN NE FYT GJITHMON minjve bardh e blu
    ULTRAS PARTIZONI

Studimi qenka vetem per Europen, se per boten ka mundesi nuk u del llogaria.

Gjithashtu ne studim qenka nje statistike

"Less than a sixth (16%) of churchgoers agree with the statement that ‘It is better
    to divorce than to continue an unhappy marriage’ compared with more than a
    quarter (29%) of non-churchgoers"

Pra vetem 16% e atyre qe shkojne ne kishe thone qe do divorcoheshin nese nuk jane te lumtur. Kurse nga at qe nuk shkojne en kishe 29%.

Pra ata qe shkojne ne kishe ka me shume mundesi te jene ne nje martese ku nuk jane te lumtur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Jam dakord se besimtaret jane me te lumtur se jo-besimtaret ne pergjithesi, flas per besimtaret e te gjitha feve.
    Injoranca eshte lumturi, dhe kete nuk e them per te ofenduar, eshte diçka e vertete.
    Po une do preferoja dijen dhe te verteten, me nje jete pak me te stresuar se sa nje jete te qete e te lumtur por me genjeshtra.

DRAGUNOV Maska e SNIPER 79
    Anëtarësuar
    10-03-2008
    Vendndodhja
    TE CEPI I LAPRAKSAVE NE STADIUMIN QEMAL STAFA
    Postime
    252

Talking

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Jam dakord se besimtaret jane me te lumtur se jo-besimtaret ne pergjithesi, flas per besimtaret e te gjitha feve.
    Injoranca eshte lumturi, dhe kete nuk e them per te ofenduar, eshte diçka e vertete.
    .
    hahahahahaha
    o sa mir me qen shqiptar oe oe
    ashtu se u ngatarrova o sa mir me qen ateist oe oe
    SHKELMIN NE FYT GJITHMON minjve bardh e blu
    ULTRAS PARTIZONI

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Po une do preferoja dijen dhe te verteten, me nje jete pak me te stresuar se sa nje jete te qete e te lumtur por me genjeshtra.
    Un do preferoja te isha pak injorant, edhe te jetoja i lumtur, te pakten sdo kisha strese ne koke. Por ce do qe nuk e zgjedhim ne kte gje, dikush lind injorant edhe jeton i lumtur, dikush tjeter eshte i destinuar te dije shum gjera edhe te jetoje me strese per dite.
    He se po me heqin nga puna
    he se po behet kjo apo ajo
    He kendej he andej.. strese gjith diten

Kurse kta, vetem rrine e qeshin ter diten, sikur asgje mos tju interesoje.. kjo eshte jete.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    Ju duket sikur janë!Kjo është reklamë për të qetësuar besimtarët.Në asgjë ata nuk jan më të lumtur.Thjeshtë,shum thjeshtë,asnjëherë nuk është i lumtur një njeri që rron me frikë.!!!1+1=2

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    Citim Postuar më parë nga sam1r Lexo Postimin
    Para disa ditësh, në shtyp hasa në këtë artikull, ku thuhej se besimtarët bënin jetë më të lumtur se ata që nuk besonin fare në një Zot...
    Më poshtë po sjell artikullin e plotë!

Besimtarët më të lumtur se ateistët!???

Njerëzit të cilët besojnë në Zot janë më të lumtur se ateistët, kanë vërtetuar hulumtimet më të reja. Duket se besimtarët më lehtë përballen me testet e jetës dhe problemet siq janë papunësia apo shkurorëzimi. Për më shumë, ata bëhen më të lumtur sa më shpesh qe shkojnë në kishë, thonë profesorët Andreë Clark e Orsolya Lelkes.
    Rezultatet janë paraqitur ne konferencën Royal Economic Society, ndërsa ato dëshmojnë se besimi në shumë gjëra mund të permirësoje kualitetin e jetës së njeriut.
    Besimtarët do të vuajnë më pak për shkakë të ndarjes, papunësisë apo vdekjes së partnerit. Mirëpo duket se kur mbesin pa punë, ata më pak do të kërkojnë punë të re, për dallim nga ateistët.
    Studimi me emërtim simbolik “Na ruaj nga e keqja: Religjioni si sigurim”, zbulon se në Britani, më pak se një e gjashta e besimtarëve mendojnë se, më mirë është të shkurorëzohesh sesa të mbetesh në një martesë të pafat. “Religjioni zbut goditjet e jetës”, thonë autorët e studimit.

Po ju qfarë opinioni keni rreth kësaj??

besimi ne shume gjera? ne c'kuptim shume gjera, ne kuptimin pluralist... dmth te besosh ne hinduizem, budizm, mormonizem, deshmoret e jehovait si edhe ne konfucianizem edhe te praktikosh zen nderkaq qe je frutarian edhe nuk beson ne ngrenien e frutave para se te bien nga pema se ndryshe quhet vrasje, qe dmth se nuk mund te hash dot ne jeten tende kurre karota e patate ngaqe nuk e kane zakon te bien prej pemeve!?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    edhe si lidhet kjo me firmen tende?

"Our method is science, our aim is religion."

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Lumturia
    Nga nitROSHI në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 18:48
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •