Postuar mė parė nga Nika
Norēa.li i nderuar!
Jo pėr shkak tė polemikės me Ju, por pėr hir tė atyre qė i lexojnė kėto rreshta, po pėrsėris: /ndoshta ka edhe tė tillė?/, por nuk besoj aspak se ka shumė tė tillė qė ulen e u luten ekraneve tė mediave.
Eh more Nika (ish...)
Megjithėse tė kam konsideruar pėr njeri tė marrur vesh je gjithnjė e mė shumė duke e dėshmuar tė kundėrtėn.
Nėse me tė vėrtetė qenke i bindur se unė po bėhekam tendencioz me kėtė shkrim dhe paskam qėllime tė caktuara. Tė lutem, nėse nuk mė beson ta dėrgoj unė origjinalin (gjermanisht).
Edhe njė herė:
Kėtu nuk bėhet fjalė as pėr politikė e as fe. As pro e as contra ndonjė politike, feje, kombi a shteti as...as...as...
Ėshtė e kotė, nuk e ēmoj veten as kompetent, /por jam kėrkues shpirtėror dhe nxėnės i mistikėve, dhe shkrime religjioze, mistike ezoterike, spirituale etj.
Kėtė e kam lexuar shpesh prej teje. Mė shpesh se ka nevojė.
tė komentoj profecitė qė i sillni kėtu, por as nė 2002, as nė kėtė vit nuk ka ndodhur qė tė jenė e gjithė bota kundėr hebrenjėve. Nuk ke nevojė tė jeshė cinik...Duhet tė jeshė i gatshėm kur e ekspozon shkrimin nė publik, qė tė ketė edhe mendime qė nuk pėrputhen me mendimin Tėnd! Nuk bėn keq qė i sjell ato shkrime.
Shiko kėtu djal i mirė!
Numėr njė:
Ti si duket nuk paske dėgjuar lajme pėr mė shumė se disa vjet. Mbase "misticizmi" yt t'i paska marrė mendėt apo tė ka marrė shumė kohė "tė medituarit". Punė e jotja.
Numėr dy:
Ē'mė han mua palla a ia ka qėlluar ai asaj profecie apo jo? Profeciar ėshtė lloj parashikimi dhe, siē dihet, asnjė parashikim nuk realizohet ashtu siē parashikohet. Prandaj, ē'faj paskam unė se nuk paskan ndodhur gjėrat p.sh. sipas qejfit tėnd?
Numėr tre:
Siē po shihet ti e paske nė plan tė kėrkosh qime nė vezė. Ajo ēka ėshtė mė e keqe, ti kėrkon qime te ajo vezė e cila ende nuk ka dalur nga b*tha e pulės, meqenėse "profecioni" qė po tė zhgėnjen gjithnjė e mė tepėr ende nuk ėshtė postuar i tėri.
Numėr katėr:
Kėtu nuk bėhet fjalė pėr mendimin tim por tė tjetėrkujt. Unė jam duke e cituar autorin pėr ata qė kanė interesim tė lexojnė e jo pėr ata qė kėrkojnė qime si ti.
Numėr pesė:
Ku e gjete ti atė cinizmin tim?
Hebrenjt kanė bėrė dhe bėjnė krime kundėr palestinezėve, qė i kanė dėbuar nga vatrat e tyre, qė sillen si okupatorė kundėr tyre, por edhe palestinezėt gabojnė qė vrasin civilė tė pafajshėm. Lufta e tyre pėr ēlirim dhe liri ėshtė e drejtė qė e lejon edhe Zoti, por nėse ajo zhvillohetsipas konventave /ndėrkombėtare/ tė luftės!
Ku e gjete tash kėtė. Flitet kėtu pėr hebrenjtė e palestinezėt apo ėshtė fjala pėr diēka tjetėr?
Unė, pėr dy herat e para mendova se don tė debatosh me mua seriozisht. Siē po shihet fjala qenka pė "sporte" tjera. Mirė, zgjidhja ėshtė fare e thjeshtė.Ēka nuk tė shkon ty pėr shtati a nuk ta ka ėndja sillu tjetėrkah, lexo diēka mė tė "urtė" se "profecitė" e mia. Tė dyja herat e para mendova se je interesuar pėr sqarime. Kjo ėshtė e treta dhe (fytyra) e vėrteta, megjithėse kisha dashur ta kem gabim. Kėtė po e them meqenėse "tė njoh" pėr tė mirė nga shkrimet tua nė forum.
Mirembetsh!
Krijoni Kontakt