Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Postuar mė parė nga Nika
    Norēa.li i nderuar!
    Jo pėr shkak tė polemikės me Ju, por pėr hir tė atyre qė i lexojnė kėto rreshta, po pėrsėris: /ndoshta ka edhe tė tillė?/, por nuk besoj aspak se ka shumė tė tillė qė ulen e u luten ekraneve tė mediave.

Eh more Nika (ish...)

Megjithėse tė kam konsideruar pėr njeri tė marrur vesh je gjithnjė e mė shumė duke e dėshmuar tė kundėrtėn.

Nėse me tė vėrtetė qenke i bindur se unė po bėhekam tendencioz me kėtė shkrim dhe paskam qėllime tė caktuara. Tė lutem, nėse nuk mė beson ta dėrgoj unė origjinalin (gjermanisht).

Edhe njė herė:
    Kėtu nuk bėhet fjalė as pėr politikė e as fe. As pro e as contra ndonjė politike, feje, kombi a shteti as...as...as...

Ėshtė e kotė, nuk e ēmoj veten as kompetent, /por jam kėrkues shpirtėror dhe nxėnės i mistikėve, dhe shkrime religjioze, mistike ezoterike, spirituale etj.

Kėtė e kam lexuar shpesh prej teje. Mė shpesh se ka nevojė.

tė komentoj profecitė qė i sillni kėtu, por as nė 2002, as nė kėtė vit nuk ka ndodhur qė tė jenė e gjithė bota kundėr hebrenjėve. Nuk ke nevojė tė jeshė cinik...Duhet tė jeshė i gatshėm kur e ekspozon shkrimin nė publik, qė tė ketė edhe mendime qė nuk pėrputhen me mendimin Tėnd! Nuk bėn keq qė i sjell ato shkrime.

Shiko kėtu djal i mirė!
    Numėr njė:
    Ti si duket nuk paske dėgjuar lajme pėr mė shumė se disa vjet. Mbase "misticizmi" yt t'i paska marrė mendėt apo tė ka marrė shumė kohė "tė medituarit". Punė e jotja.

Numėr dy:
    Ē'mė han mua palla a ia ka qėlluar ai asaj profecie apo jo? Profeciar ėshtė lloj parashikimi dhe, siē dihet, asnjė parashikim nuk realizohet ashtu siē parashikohet. Prandaj, ē'faj paskam unė se nuk paskan ndodhur gjėrat p.sh. sipas qejfit tėnd?

Numėr tre:
    Siē po shihet ti e paske nė plan tė kėrkosh qime nė vezė. Ajo ēka ėshtė mė e keqe, ti kėrkon qime te ajo vezė e cila ende nuk ka dalur nga b*tha e pulės, meqenėse "profecioni" qė po tė zhgėnjen gjithnjė e mė tepėr ende nuk ėshtė postuar i tėri.

Numėr katėr:
    Kėtu nuk bėhet fjalė pėr mendimin tim por tė tjetėrkujt. Unė jam duke e cituar autorin pėr ata qė kanė interesim tė lexojnė e jo pėr ata qė kėrkojnė qime si ti.

Numėr pesė:
    Ku e gjete ti atė cinizmin tim?

Hebrenjt kanė bėrė dhe bėjnė krime kundėr palestinezėve, qė i kanė dėbuar nga vatrat e tyre, qė sillen si okupatorė kundėr tyre, por edhe palestinezėt gabojnė qė vrasin civilė tė pafajshėm. Lufta e tyre pėr ēlirim dhe liri ėshtė e drejtė qė e lejon edhe Zoti, por nėse ajo zhvillohetsipas konventave /ndėrkombėtare/ tė luftės!

Ku e gjete tash kėtė. Flitet kėtu pėr hebrenjtė e palestinezėt apo ėshtė fjala pėr diēka tjetėr?

Unė, pėr dy herat e para mendova se don tė debatosh me mua seriozisht. Siē po shihet fjala qenka pė "sporte" tjera. Mirė, zgjidhja ėshtė fare e thjeshtė.Ēka nuk tė shkon ty pėr shtati a nuk ta ka ėndja sillu tjetėrkah, lexo diēka mė tė "urtė" se "profecitė" e mia. Tė dyja herat e para mendova se je interesuar pėr sqarime. Kjo ėshtė e treta dhe (fytyra) e vėrteta, megjithėse kisha dashur ta kem gabim. Kėtė po e them meqenėse "tė njoh" pėr tė mirė nga shkrimet tua nė forum.

Mirembetsh!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    SUNDIMI I ANTIKRISHTIT

Kjo temė ėshtė duke u diskutuar shumė shpesh nėpėr qarqe tė ndryshme ekspertėsh nga kjo lėmi. A do t’i zbulohet Antikrishti njerėzimit gjat vitit 2002? Unė personalisht nuk e besoj kėtė gjė. Shumica e njerėzve Antikrishtin e konsiderojnė si demon (satan) apo edhe pėr ndokė i cili don ta shkatėrrojė botėn.

Megjithatė “Antikrisht” dtth: “ ai qė vie para Krishtit” e jo ai qė e lufton Krishtin. Dallimi ėshtė shumė subtil (i hollė), meqenėse Antikrishti e ka pushtetin mbi Bishėn. Prapseprap, pėr mendimin tim, ēdo gjė flet se paraqitja e Antikrishtit nuk ėshtė fare larg. Ky do tė jetė njė njeri nga fusha e komunikacionit, i cili do ta ketė nė masė tė madhe nė dorė komunikacionin botėror. Nė kėtė listė kemi kandidatė tė shumtė. Nė mesin e tyre bėn pjesė shefi i mirėnjohur i ndėrmarrjes kompjuterike (Microsoft), i cili qėndron nė disput juridik me regjimin amerikan. Fjala ėshtė pėr Bill Gate-sin. Po ta kishte pasur mundėsinė ky pėr t’i hedhur nė gjithėsi tė 42 satelitat pėr komunikim, atėherė do ta kishte pasur monopolin mbi informatat nė tė gjithė botėn. Pėr kėtė arsye regjimi amerikan ia kishte ndaluar kėtij lėshimin e kėtyre satelitave. Kėtė ofertė kanė qenė tė detyruar ta refuzojnė edhe vet Autoritetet pėr Fluturime Kozmike Europiane (ESA?). Gjėra tė tilla janė duke ndodhur para syve tanė dhe na lajmėsojnė pak a shumė drejtėpėrsėdrejti pėr ardhjen e Antikrishtit. Mė sė voni pėr afro 3-5 vite do tė tregojė vet ai njeri se ėshtė personalisht Antikrishti.

BISHA

Lidhje me kėtė Bishė ėshtė shkruar shumė, njėsoj sikur edhe pėr domethėnien e numrit simbolik tė tij “666”. 666 kg ari i kishte marrė edhe mbreti Salomon (Sulejman) pėr ēdo vit. Pjesėt pėrbėrėse themelore tė qelizės sė njeriut pėrmbajnė 666 “centriola”. Pėr njė numėr tė madh tė “mirėinformuarve”* kjo Bishė e paraqet vet njeriun. Ndėrkaq tė tjerėt, ndėr tė cilėt bėj pjesė edhe unė, kėtė Bishė e konsiderojnė pasqyrim tė njeriut dhe tė tėrė njerėzimit, i cili e ka flijuar “shpirtin” pėr epokėn e teknologjisė.

Kjo Bishė tashmė ekziston. Fjala ėshtė pėr gjithė rrjetin kompjuterik, me qėllim qė tė gjithė llogaritėsit (kompjutorėt) qė janė tė lidhur me rrjet tė komunikojnė me njėri-tjetrin. Nga komunikimi i tillė jemi tė prekur edhe ne, meqenėse ne i pėrkasim kėtij rrjeti. Emri ynė nuk luan mė kurrfarė roli. Neve jemi vetėm njė numėr (shifėr). Identifikimi ynė ėshtė duke u bėrė vetėmse nėpėrmjet tė numrit tė sigurimit social, numrit tė kartės sė bankės apo patentės pėr vozitje. Ne pra qysh tani jemi pjesė mė e madhe e kėsaj bashkėsie virtuale, tė cilėn me plot tė drejtė mund ta quajmė Bisha. Kurse perandoria e Bishės do tė zgjėrohet edhe mė shumė. Nė Bibėl bėhet fjalė pėr numrin (shifrėn), tė cilėn do ta mbajė nė ballė sejcili idhtar (i varur) i Bishės apo do ta ketė tė “tetovuar” nė dorė. Tash ėshtė duke u shkuar kah ajo qė ēdo njeri duhet tė bartė nė ballė njė lloj hologrami, me qėllim qė t’i shmangemi tė kujdesurit pėr numrin e sigurimit social, sasinė e tė hollave nė bankė, kartėn e sigurimit etj. Madje bėhet fjalė edhe pėr zhdukjen (asgjėsimin) e tė hollave tė gatshme (cash) mbrenda pak vitesh. Pa tė holla tė gatshme do tė jemi nė gjendje tė bėjmė shit-blerje. Kjo do tė bėhet me tė holla virtuale tė cilat administrohen nga kompjutorėt. Nėse ndodh edhe kjo, atėherė ėshtė fjala pėr realizimin e njė profecioni tė mėtutjeshėm tė Biblės, si: “ Dhe i tilli, i cili nuk e mban nė ballė shenjėn e Bishės nuk do tė mund tė shkėmbejė e tė blejė asgjė.”

Vetėm atėherė kur tė ndodhė edhe kjo fundi i epokės do ta tregojė fytyrėn e vet tė vėrtetė. Mė 2002 kjo Bishė do tė fitojė edhe mė shumė pushtet dhe do ta rrisė ndikimin e vet mbi njerėzimin, pėrderisa ēdo gjė tė mvaret vetėmse prej tij, prej kėtij kompjuteri gjigand, i cili njeh dhe din ēdo gjė. Kaq pėr profecitė biblike. Njėra prej tyre do tė ndodhė me shumė gjasa gjat kėtij viti kurse tė tjerat pasojnė mė vonė. Koha pėr ndryshime dhe transformime nuk ėshtė pjekur ende krejtėsisht, por gjatė kėtij viti do tė ketė shenja tė dukshme nė kėtė drejtim. Megjithėse ngjarjet e 11 shtatorit 2001 tregojnė pėr fillimin e fundit tė epokės, kėto ngjarje duhet t’i shikojmė nė konstekst global dhe vėmendjen tonė tė mos e pėrqendrojmė nė ngjarjet e njohura por nė ato elemente tė cilat shkaktuan eksplodimin e fuēisė sė barotit. Kėtu po mendoj pėr pendencėn VERI-JUG, e cila u manifestua nė mėnyrė tragjike gjat atentateve tė 21. shtatorit 2001.

***FUND***

©2003

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-04-2003
    Postime
    197
    po vjen antikrishti? vertete ke apo tallesh? une thashe se do vij pas 1000 vitesh ai ,por ndoshta jam gabuar.me ka filluar te me hy frika ,e s'di ku te fshihem.

Norēa.li!
    Nuk kam shkruar se je tendencioz, as qė ke qėllime tė caktuara. Tė falėnderoj pėr tė gjitha ēka shkruan pėr mua! Ke tė drejtė se e kam pėrmendur shpesh /se jam nx. i mistikėve/, por jo pėr tė reklamuar veten. As nuk mendoj, as nuk mund tė kuptohet nga reagimet e mia se Ti ke faj pėr mos/realizimin e profecive! Nuk e di pse nevrikosej, pse nuk u pajtova me profecitė, sikur ato tė kishin qenė tė Tuat???!!! Nuk e di ku e ke fjalėn rreth lajmeve qė nuk i dėgjokam, por nėse mendon se e gjithė bota ėshtė kundėr hebrenjėve, mendon gabimisht, siē edhe vjen shpesh tek konkluzat e gabuara. Cinizmin Tėnd e kam gjetur nė fjalinė Tėnde: - Nėse don fillojmė t'i sqarojmė edhe shenjat e pikėsimit.
    Tė kėrkoj falje qė je nevrikosur mė kot! Sikur ta kisha ditur se do nevrikosej, nuk kisha reaguar!
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Postuar mė parė nga Nika
    Norēa.li!
    Nuk kam shkruar se je tendencioz, as qė ke qėllime tė caktuara. Tė falėnderoj pėr tė gjitha ēka shkruan pėr mua! Ke tė drejtė se e kam pėrmendur shpesh /se jam nx. i mistikėve/, por jo pėr tė reklamuar veten.

Nuk kam menduar se po bėn rekllamė por, pėr fat tė keq, e kam dobėsi dhe mė nevrikos shumė kur lexoj tekste tė stėrpėrsėritura. Mė vie keq nėse tė kam prekur.

As nuk mendoj, as nuk mund tė kuptohet nga reagimet e mia se Ti ke faj pėr mos/realizimin e profecive! Nuk e di pse nevrikosej, pse nuk u pajtova me profecitė, sikur ato tė kishin qenė tė Tuat???!!!

S’di si tė ta shpjegoj por nga reagimet tua gjithnjė e kisha parandjenjėn se nuk po ta kėnaqi shijen. Nga ana tjetėr, mėnyra jote si mė drejtoheshe mė bėnte tė kuptoj se ke diēka me mua me gjithė potencimin tim se fjalėn e kam pėr shkrim tė huazuar.

Nuk e di ku e ke fjalėn rreth lajmeve qė nuk i dėgjokam, por nėse mendon se e gjithė bota ėshtė kundėr hebrenjėve, mendon gabimisht, siē edhe vjen shpesh tek konkluzat e gabuara.

Jo Nika. Gabim e ke. Unė nuk e mbaj mendjen vetėmse te hebrenjėt, serbėt apoēka di unė. Fjala ishte mu te FOTOGRAFIA dhe LUTJE, si ēėshtje tė disputueshme mes teje e meje. Fjalėn e kam te ajo se sa i madh ėshtė ndikimi i FOTOGRAFISE qe merr peshen aq tė madhe qė tė kalojė deri nė LUTJE, PĖRDĖLLIM e ADHURIM:

Ja njė shembull:
    Pata lexuar njė intervistė tė njė personi organizues i njė ekzpozite fotografishė nga Afrika pak ditė pas ngjarjes sė 11. Shtatorit, i cili pat thėnė afėrsisht kėshtu:

“Ja si reagon bota kur viktimat fotografohen, po ē’ti bėsh atyre qė as nuk fotografohen e as nuk flitet pėr ta nėpėr media”?

Me kėtė ka dashur dhe ka dėshmuar se p.sh. nė Afrikė vdesin edhe mė shumė se sa vdiqėn nė WTC, por atyre s’ua vė kush veshin. Me kėtė dua tė them se njerėz vdesin edhe mė shumė nė vende tjera por, atje ku “s’i kap” aparati a kamera atje “Ska as tė vdekur”. Pra, kush nuk ndėgjon e nuk sheh diēka mbi tė vdekurit – s’ka tė vdekur. Ky ėshtė ikonizimi i fotografisė.

Cinizmin Tėnd e kam gjetur nė fjalinė Tėnde: - Nėse don fillojmė t'i sqarojmė edhe shenjat e pikėsimit.

Edhe kėtu e paske pasur gabim. Unė, duke menduar (siē e kam cekur edhe mė herėt) se me ty mund tė mirrem vesh si njeri tė kuptueshėm qė tė njoh mendova sinqerisht tė bisedoj edhe pėr imtėsitė mė tė vogla deri tek shenjat e pikėsimit.

Tė kėrkoj falje qė je nevrikosur mė kot! Sikur ta kisha ditur se do nevrikosej, nuk kisha reaguar!
    S’ka problem Nika. Edhe unė, nėse tė kam prekur pėr diēka, megjithėse jo me qėllim nganjėherė jam ngapak edhe sarkastik (dobėsi imja) prap tė kėrkoj falje.

Mirėupafshim!

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Shihni pasi ne fillim e ceki hapesi i temes se tek muslimanet njihet me emrin dexhall per kete mund te postoj diq mirpo ka ana e fes muslimane sepse nga ana e fes krishtere nuk kam njohuri ju le juve te tregoni nese keni deshir te dini se si tregon Islami per dexhallin .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    3

čshtč e včrtetč

antikrishti dhe marka(vula666) e tij u identifikuan.shpjegim: bibla-egčrsira qč vjen nga deti(politika)duket si panterč(njeri i zi) flet si luan(bčhet pres. USA) dhe gjuan si ari(codi me vija-shikoni mč poshtč) nostradamus:ai(antikrishti) do tč duket paqčsor dashamirčs vegjetarian etj.profezi tjetčr:ai ndčrron ngjyrč por rruga ngelet po ajo(markimi me 666 nčpčrmjet microchip qč duan ta včnč nč dorč tč djathč ose ball,kjo ka brenda kodin me vija shikoni dhe ndčrtesčn si kryq i thyer i microchipve) kjo čshtč punč shumč e hershme e djallit qč me ndihmčn e njerzve si illuminati(kčrkoni tč zbuloni kush janč dhe cduan tč bčjnč)po ia arrin qčllimit tij KUJDES mr. OBAMA
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura    

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  2. Atropina
    Nga Vinjol nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:11
  3. Kujdes! Jo per t'u alarmuar, por... ndodh edhe keshtu
    Nga Janka nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 03-07-2006, 07:17
  4. Arqipeshkvi: Kujdes Botėrorin, kėrkohen 40 000 prostituta!
    Nga Davius nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •