Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    i/e regjistruar Maska e hysnib
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    41

Mënyra më e sigurt për shkatërrimin e fatit bashkëshortor

Napoleoni III u martua,nga dashuria me aristokraten e bukur dhe të re spanjolle,me Evgjeninë.Në fillim dashuria lulëzonte,dhe dukej se asgjë nuk do të turbullojë fatin bashkëshortor të bashkëshortëve të dashuruar.Evgjenia i kishte të gjitha ato që gruaja mund t'i dëshiroj:bukurinë,pasurin dhe famën.
    Edhe pse perandori e adhuronte,ajo megjithat vuante nga një dobësi e dëmshme:ishte jashtëzakonisht xheloze.Përherë e spiunonte,dyshonte dhe e mundonte me xhelozi.Shpesh ndërhynte në dhomën e tij të punës,e ndërprente në takimet më të rëndësishme shtetërore,vetëm për shkak të dëshirës që ta nënçmojë dhe ta turpëroj para të tjerëve.Ja se si ia doli që me sjellje të tillë ta shkatërrojë dikur dashurinë e madhe,thotë E.A.Rajnhart në librin e tij Napoleoni dhe Evgjenia: Tragjikomedia e një mbretërie."Napoleonit në fund nuk i mbeti asgjë tjetër",rrëfen Rajnharti,"përveç se të filloj,që natën të ikë fshehurazi nga pallati.Me kapelën cilindrike të futur thellë në ballë,në shoqërim të njërit nga përcjellësit e tij besnik,shkonte me të vërtet të kërkonte ngushllim në krahrorin e ndonjërës nga bukuroshet apo në shëtitjet e sorollatura nëpër rrugë,në qytetin e fjetur..."

Me pak fjalë, mendoni që xhelozia është një mënyrë e sigurt për të shkatërruar martesën, dhe si mund te neutralizohet apo të kurohet ky fenomen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga nausika : 27-02-2006 më 16:41

i/e regjistruar Maska e Ard
    Anëtarësuar
    09-05-2004
    Postime
    504
    Sigurisht qe xhelozia e tepert shkaterron nje lidhje apo martese,por veshtire te kurohet kjo ne mendje te semura.

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    njerzit xheloz vuajne nga kompleke te thella, dhe vertete qe behen shume te bezdisur per partnerin e tyre. pastaj xhelozia eshte si self fullfillin prophecy duke menduar dhe duke i care koken partnerit se ti me tradheton ti me tradheton e ti me tradheton ja fut edhe atij ne koke mendimin per kete akt, sepse ne fund te fundit kur ti e krijuar kete ide ckuptim ka se ka ndodhur apo jo ky akt. Te veje ne djall thote partneri cfare do mbjellesh do korresh.
    failure is not an option!

Tema të Ngjashme

1. Mënyra se si i lexojmë fjalët...
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 26-06-2007, 20:13
  2. C++ - Katër mënyra për të shoqëruar një objekt me një dritare
    Nga Neritan Hyso në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 23-04-2007, 04:39
  3. Letra e Kishës së Romës drejtuar Kishës së Korinthit
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 16:35
  4. Menyra e komunikimit te Shqiptareve
    Nga une jam Z... në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 17-11-2002, 22:41
  5. Menyra e komunikimit ne nje ekonomi Globale.
    Nga Estella në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-06-2002, 10:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •