Mendimi im personal mund te jete krejt ndryshe nga ky qe do te shpeh ne vazhdim.
Ne shqiptaret ngaqe ndoshta nuk na eshte dhene mundesia qe heret te kemi kontakte shoqerore dhe miqesira me kombe dhe raca te ndyrshme,jemi pak si egocentrik ne kete aspekt ,dmth menyra jone(besoj te gjithe ne)e te menduarit per kombesite e tjera,dhe cektesia e disa rasteve e te menyres se te menduarit na ben te kthehemi ne njerz te ceket.Harrojme se panvareshisht nga ngjyra e lekures i gjithe rruzulli tokesor eshte i krijuar ne te njejten menyre,dhe ndryshime i vetem midis kombeve dhe racave te ndryshme eshte vetem disa besime ,e folura dhe disa tradita ndryshe nga te tonat.
Prandaj nuk mund ta quaj si te pamoralshem/me nje person qe mund te gjeje pergjigjen e jetes me nje njeri te ngjyres tjeter.
Une personalisht nuk mundem ta bej,pasi ndoshta jam e ardhur ne america,konkretisht shume vone dhe ne nje moshe pak a shume te rritur.Por shume djem e vajza shqiptare qe jane rritur ketu dhe jane njohur me shume e shume kombesira,ua justifikoj dhe e quaj normal si veprim.
Eshte vete menyra e jeteses dhe fryma qe ushqehet ne cdo ambient dhe sic e dime te gjithe amerikanet i ushqejne femijet e tyre,studentet ne shkolle me frymen e dashurise ndaj njeri-tjetrit pa dallim besimi,komesie apo ngjyre.
Me respekt Matilda!!!
Krijoni Kontakt