Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 41
    WIND_OF_CHANGE Maska e matilda
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Midis atyre qe pelqej e admiroj nuk mund te gjej asgje te perbashket...............-
    Postime
    89
    Mendimi im personal mund te jete krejt ndryshe nga ky qe do te shpeh ne vazhdim.
    Ne shqiptaret ngaqe ndoshta nuk na eshte dhene mundesia qe heret te kemi kontakte shoqerore dhe miqesira me kombe dhe raca te ndyrshme,jemi pak si egocentrik ne kete aspekt ,dmth menyra jone(besoj te gjithe ne)e te menduarit per kombesite e tjera,dhe cektesia e disa rasteve e te menyres se te menduarit na ben te kthehemi ne njerz te ceket.Harrojme se panvareshisht nga ngjyra e lekures i gjithe rruzulli tokesor eshte i krijuar ne te njejten menyre,dhe ndryshime i vetem midis kombeve dhe racave te ndryshme eshte vetem disa besime ,e folura dhe disa tradita ndryshe nga te tonat.
    Prandaj nuk mund ta quaj si te pamoralshem/me nje person qe mund te gjeje pergjigjen e jetes me nje njeri te ngjyres tjeter.
    Une personalisht nuk mundem ta bej,pasi ndoshta jam e ardhur ne america,konkretisht shume vone dhe ne nje moshe pak a shume te rritur.Por shume djem e vajza shqiptare qe jane rritur ketu dhe jane njohur me shume e shume kombesira,ua justifikoj dhe e quaj normal si veprim.
    Eshte vete menyra e jeteses dhe fryma qe ushqehet ne cdo ambient dhe sic e dime te gjithe amerikanet i ushqejne femijet e tyre,studentet ne shkolle me frymen e dashurise ndaj njeri-tjetrit pa dallim besimi,komesie apo ngjyre.
    Me respekt Matilda!!!
    Kur linde ti,qave te tjeret qeshen per ty.Perpiqu te jetosh ne nje menyre te tille qe kur te vdesesh ti,te qeshesh,e te tjeret te qajne per ty.............

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Nuk ke pse ti thuash nje personi harram qumshti apo buka. C'fare nje person ben eshte zgjedhje personale, duke u bazuar nga cka personi vete kerkon te arrije nag jeta e tij/saj.
    Dikush e ka thene me lart por po e perseris se ne Shqipetaret ne pergjithesi jemi shume Egocentrike.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-11-2002
    Vendndodhja
    fl
    Postime
    93
    Une nuk e kuptoj si e merr mundimin [kushdo qofsh ti qe ke hap kete teme]dhe paragjykon veprimet e nje individi te pavarur dhe te lire ne zgjedhjet e tij/saj.Natyra njerezore eshte komplekse,e larmishme,kurioze.Askush ne bote ste jep ty te drejten morale te trajtosh ne ate fare feje figuren e vajzes shqipetare.Nese ti personalisht nuk e kaperdine dot thjesht injoroje,zemer.Une jam vajze,e kam marre kurbetin qe 17 vjece ,vetem pa perkrahje dhe jeten po e perballoj fillikat me te mira e me te keqija e zgjedhjet qe une bej ne jeten time sia le ne dore njeriut ti gjykoje se njeri sme ka ndejtur prane te me mesoje.Po ashtu edhe ajo tjetra....Ne vend te saj une sdo ta kisha bere ate por nuk e vleresoj dot.Ajo personifikon vetveten as mua as vajzat shqipetare.
    Ajo qe me revolton mua eshte se s`hoqem e s`hoqem dore nga paragjykimi ne.Qe nga titulli i temes e kupton se ne qender eshte pushkatimi i lirise se veprimit[vecanerisht ne raste te tilla] dhe kjo eshte per te ardhur keq
    glob

lala
    Anėtarėsuar
    05-12-2002
    Postime
    24
    Eshte e vertete qe shume vajza gjenjne nje lirim te lashtezakonshem ne nje vent te huaj, dhe bejne gjera qe ato nuk mund ti benin ne Shqiperi. Po kjo sdo te thote qe te gjitha vajzat ne mergim jane keshtu. Te gjitha menurat qe disa vajza bejne, i perket familjes se tyre..se si i kane rritur ata.

ecchime..... Maska e Pidocchio
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Vendndodhja
    Venezia (IT)
    Postime
    220
    Une jame mashkull dhe mbase mendimi im eshte i njeanshem .
    por shume nga ju kane te drejte persa i perket vajzave shqiptare jashte shqiperise . Dhe per fat te keq timin une jam djegur .............. Shpresoj zotin qe jo te gjitha te jene njesoj . por smund te gjykojm njeri, nese vajza shqiptare shkon me italianin o grekun o zezakun o alienin pun per te sejcili nga ne jeton zgjedhjet dhe vendimet qe merr ne jete , por mjafton qe me vone te mos vijne dhe qahen kot jeta eshte e jotja atehere jetoje si te duash askujt sduhet ti mungosh respektit dhe aq me shume nje bashkeatdhetari/e tend sepse e dime se nga vjen edhe ti si une nga balta..... jo pse zoti te ka dhene ......... dhe kushe e di ēte duket vetja . Pastaj bashkeatdhetare dhe bashkemoshatare te dashura mos harroni italiani me shoke deri sa tja japash shesin shpine ....... por kur e kane ta lerojn nenen para e mbrapa . ne jate nuk eshe vetem seksi o leku o nuk e di por dhe dashuria dhe besimi dhe garanzia qe nje djale te jep per jeten ( djali ne pergjithesi) pacit fat ...... dhe me mend ne koke ju edhe une
    :jSorridi alla vita la vita ti sorride....

i/e regjistruar Maska e Gessi
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    1
    O ti hapesi i kesaj teme!! une skisha as me te voglin dyshim qe ti do flisje nga anglia..sepse vetem aty mund te gjesh gjith llumin e shqiperise, vallaj deri ne sot fjalor me idjotesk, pa pike kuptimi dhe pa asnje lloj lidhje logjike te fjaleve , sme ka rene rasti . Zot i madh qe je ne qiell karg ktyre barbareve qe sdine se c'thone!!

i/e larguar Maska e Fredi
    Anėtarėsuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    55
    Une nuk bashkohem me ate mendim qe ti fusim te gjitha vajzat ne nje thes. Por ama une dua ta trajtoj kete teme ne dy aspekte.
    Se pari ne pergjithesi ata qe studiojne jane pak me mendjemedhenj dhe nuk ju pelqen shoqeria me patriote te shtresave te tjera shoqerore dhe nga njehere japin pergjigje qe nuk jane ne edukaten e shqipetareve. Duke lexuar prononcimet e "Mallit" jam shume dakort me te kur thote qe vajzat emigrante dine me mire se cfare duan ne jete sepse mbeshteten ne gjepin e tyre dhe jo ne portofolin e babait dhe te familjes. Por ama ka edhe shume djem shqipetare qe sillen shume keq dhe flasin nje gjuhe rrugaqesh shume te piste. Kjo vjen kryesisht nga mos ndikimi i familjes dhe edukates shkollore pasi kani emigruar qe ne moshe te vogel dhe kane marre jeten ne dore ne moshen me delikate ne adoleshence. Ne ate moshe dikush nuk eshte i sigurt akoma per orientimet e tij dhe shume prej tyre behen rrugaqe, hajdute,kriminele etj. Por pambaresisht nga te gjitha keto shqipetaret jashte shqiperise duhet te kene nje ngrohtesi ndaj njeri tjetrit. Ne te ardhmen komunitetet shqipetare neper bote do te jene edhe me efektive per te mbledhur shqipetaret ne arganizime te ndryshme kulturore,festa kombetare etj. Por edhe te jene te bashkuar qe te kerkojne me me force te drejtat e tyre.
    Per kete duhet te marrim te gjithe shembull nga lobet e hebrenjbe qe jane lobet me te fuqishme ne bote fale ndjenjes patriotike qe kane.
    Me respekt Fredi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2003
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    1
    Per mendimin tim jo te gjitha vajzat, por te them te drejten ne Uk ,Londer ,eshte e vertet ajo qe tha badkiller vajzat kane mare kot e me kot edhe me zezaket qe shkojne eshte me se e sakte ,por nuk jane goca rugesh ato qe shkojne me zezaket jane goca shkolle edhe me familje. Eshte si tua shpjegoj dicka mode ose mundohen te kopjojne Anglezet ose jane tolerante(me katolike se papa i romes ?)Tju them te drejten ne CLAPHAM eshte i goce nga tirona e re eshte shume simpatike punon ne Restorant ka edhe dokumenta e kam pare me i Zezak po cfare majmuni me ra pika ne koke kur i kame pare me doren ne qafe,edhe gorilla ishte me i mire.Kur hecte thu mo qe ky ka cliruar Angline e mban me leke se zeza“ku ska pune edhe ska dokumenta plus qe eshte martu me te per ti bo letrat, por nejse ai edhe smund te jete zezak?ai eshte nxire shume ne diell me i llaf ka bo shume plazh, ene i kom thone dreqit kur te dali dielli fute burin ne shtepi se naten kur del eshte veshtire ta njofesh vetem kur qesh dreqi .Por ka rene ne dashuri vajza ka rene brenda edhe eshte me bare tani

consider the source Maska e vullnet_a
    Anėtarėsuar
    22-04-2003
    Vendndodhja
    New Zealand
    Postime
    50
    Na shqiptaret hala po qajm me lot te perpjet! Keto gjera ndodhin gjithkund, edhe eshte normale. Mos i pergjithso gjerat!

Get real!
    Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

BeAuTiFuL Maska e roza
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    londer
    Postime
    263
    Per menimin tim Ti Badkiller bon mir te mendosh pak me teper para se te flassh (dmth te shkruash).
    Un per vete kom gati 4 vjet ketu dhe tani jam 18 vjec. E pra sic e shef vitet me te bukura te jetes mi mori mergimi. Per mu ka qen jashtzakonisht e veshtir te jetoja ktu sepse te gjith e dim cdo te thot te jetosh ne angli.
    Te lutem shum mos boj akuza dhe mos i fut te gjitha gocat me nji kallup se sinqeisht me bon te ndihem shum keq.

Pastaj un nuk e kuptoj si mund te te boj pershtypje sjellja e vajzave kur cunat jan shum me keq sepse shkojn me plaka angleze, me prosti ceke e polake(qe ju ropen farenga xhepat ) me zezake e ku ta di un.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A jeni prekur nga rracizmi nė mėrgim?
    Nga riminum nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 14-11-2009, 18:41
  2. Vėshtrim analitik nga Mergim Korca
    Nga Brari nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-08-2006, 01:48
  3. Shqiptare te humbur ne mergim !
    Nga ALBA nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-05-2004, 19:41
  4. Ne dhe jeta ne mergim.
    Nga kolombi nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 19-01-2004, 07:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •