Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 64
    i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Postime
    181
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Prandaj ne shqiptared dardan te tregojme se:
    Nuk ka dardane shqiptar, ka shqiptar dardan dhe shqiptar tradhetar si puna jote.
    Baptist, a qe Qezari me te vertete shkodran?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga harmonies
    Baptist, a qe Qezari me te vertete shkodran?
    Nuk e di zotni.

> A po pyet, a po tregon!

> > Thuana dicka ma teper ne kete drejtim...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Postime
    181
    Jo, nuk e besoj. Por kam degjuar se garda e tij pretoriane ka qene Illyre. Ndoshta e kam degjuar gabim. Sidoqofte ka ditur gjithmone te marre me te miren per te fuqizuar perandorine.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    AURELIANI, perandori i famshem ilir ne te cilin mbeshtetet edhe filmi GLADIATORI

Pas vdekjes se papritur te Claudius II, perandoria romake u udhehoq nga perandore te ndryshem ilire, te cilet njiheshin per aftesite ushtarake, ishin gjenerale te zote dhe u perpoqen ne menyre energjike qe te rikthenin ekuiliber brenda perandorise. Nje nga me te famshmit eshte padyshim edhe Aureliani. Ishte ai qe i mundi fiset gjermanike qe kishin pushtuar Alpet e veriut te Italise (kjo eshte ceshtje tjeter nese i kishin pushtuar per here te pare nga kishin ardhur etj-BARAT)

Filmi gladiatori ve ne qender pikerisht figuren e ketij perandori me origjine Ilire i cili eshte i njohur jo vetem per zotesine ushtarake por edhe per librat qe shkroi. Ai lindi prane Danubit dhe qendroi mbi tere Perandorine Romake

Jashte teme

Vaftisur
    Zoteri, nuk eshte hera e pare qe hedhe bagla neper tema te forumit pa e menduar fare kuptimin dhe manipulimin qe ben me to, por kesaj radhe po e ben te njejten gje ne temen qe e ke hapur vet.
    E para punes eshte harte gjeografike dhe jo administrative
    E dyta, ti si me nder moderator qe je ne fsh, te takon se pari te durosh "baglat" e pjesmaresve dhe me pas te pasurosh puseten tende..
    ok?
    E treta ...ashtu si te kam thene edhe me pare mister Bojaxhi \ restaurator i ORBIT, boll bere bojatisje \ katranosje...se po te del boja....jep versione dhe fakte...jo opinione per ti bere qejfin vetem vetes

Se fundmi

Vaftis
    Prandaj ne shqiptared dardan te tregojme se:
    Nuk ka dardane shqiptar, ka shqiptar dardan dhe shqiptar tradhetar si puna jote.
    Nik po kuptohet se kush eshte i verber dhe kush eshte doktor qe te nxjerr syte...
    ...ti hedh vickla lart e poshte duke folur ne emer te shqiptareve te kosoves dhe duke thene jo dardan jo shqiptare...fiksoje shoku vafto se ka vetem shqiptare, te cilet jane nje komb nen nje gjuhe nje flamur edhe sikur te jetojne ne 50 shtete te ndryshme...se karakteri i egzistences tone ka per te qene gjithnje shqiptaria...
    ...dhe me kete le te kthehemi serish ne teme....

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pasi ke hapur temen Iliret dhe Perandoria Romake, do te duhej ta dije paraprakisht se cili Imperator i Romes eshte quajtur RESTAURATOR ORBIS, e te mos baglosh teposhte e perpjete ne radhe te pare ndaj meje si kolegė te forumit pa kurrfare konsiderate ne menyre qe te fitosh te drejten morale ta kerkosh kete gje nga une.

Lexo te pakten A.Stipcevic Iliret kalpitullin e dyte se e ke te dhene mjaft shkurt dhe qarte se cili ilir u quajt keshtu qe ta kesh nje pasqyre te perafert bile.

Por me mosrespektin dhe injorancen qe ke treguar vazhdimisht pa asnje arsye por thjeshte duke u mbeshtetur ne mosdije te verber dhe vetkenaqesi te plote, ke anashkaluar edhe shprehjen e vullnetit te mire nga une per disa here, ku e fundmja ishte nje lavdate e percipte ne nje postim pa kurrfar vlere reale, me te vetmin qellim per te shprehur vullnetin tim te mire dhe per te normalizuar dialogun perhir te temes.

Por perkundrazi me papjekurine qe ende vazhdon ta shprehesh pa kurrfare ngurrimi, e vleresove si dobesi, aq sa vetbesimi yt prej injorances, kaloi ne vetdehje te plote. Dhe tani serish ke nervin te kerkosh nga une te duroj perllocjet tua ne llogari timen pambarimisht pa te shkuar mendja asnjehere ta kthesh koken mbrapa dhe te shohesh pak veten.

Mendoj se eshte koha te behesh pak me serioz dhe te nderpresh perdhunimet e pergojimet, para se gjithash ndaj meje qe kam pasur shume me teper tolerance se me njerezit real, ashtu edhe ndaj te tjereve qe mund te kene akcent verior per veshin tend ne menyre qe te mund te kalojme nga preokupimi yt me personalitetin tim drejte fokusimit ne subjektin e temave dhe ato qe shkruajme te gjithe se bashku.

Ju Faleminderit
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Baptist ke te drejte kur permend menyren e komunikimt, por harron se une kam qene ai qe kam folur i dyti gjithnje dhe te jam pergjigjur me te njejten monedhe qe ke perdorur vete...qe nga fillimi.
    Ta kam thene edhe me pare nuk kam antipati as per ty e as per njeri tjeter ne forum
    shendet e te mira

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    [QUOTE=BARAT]AURELIANI, perandori i famshem ilir ne te cilin mbeshtetet edhe filmi GLADIATORI

Filmi gladiatori ve ne qender pikerisht figuren e ketij perandori me origjine Ilire i cili eshte i njohur jo vetem per zotesine ushtarake por edhe per librat qe shkroi. Ai lindi prane Danubit dhe qendroi mbi tere Perandorine Romake

QUOTE]

Nuk e di o ti BARAT, me te vertet ēudi eshte me ju !

Perse e ben shkret historin keshtu ?

Perse i ngatrron koherat datat e personazhet ?

Perse e ngatrron Aurelienin me origjine iliriane me Mark Aurelin qe ne kohen e ketije perandori eshte zhvillua ngjarja e ketij filmi "Gladiator" e jo si thua ti ore....

Une se kuptoj se ku eshte problemi...ketu ne me dy perandorve ka me se 80 vite.

Marc Aureli ishte me origjine spanjolle i lindur ne Rom...121 vdes 180 pra filmi ben fjal per kete e jo per Aurelianin ilirė...

Aureliani lindi ne Pnonie(ilirie) lindi 215 vdes 275...

Mandej aty kur fillon filmi, aty edhe holivudi ka gabuar me data, ne vend qe te veje epoken pas krishti aty ne film e vendos para krishti, une si kuptoje disa njerez qe mundohen te dijne histori dhe e bejne lesh....e lamsh !

ke kujdes ju lutemi, mendo mire para se me postue.

L'inspiration de "Gladiator"
    Sorti en juin 2000, Gladiator de Ridley Scott doit beaucoup ą La Chute de l'Empire romain : mźme genre de héros, général de l'armée romaine avant sa disgrāce (Maximus dans Gladiator, Livius dans La Chute de l'Empire romain), mźme personnage (Commode et Marc Aurčle), mźme personnage féminin fragile et manipulateur (Lucilla dans Gladiator et Antonia dans La Chute de l'Empire romain, et mźme genre de scčnes, avec le défilé des troupes et le duel final.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 04-03-2007 mė 16:39

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E vertete. Ka nje perandor Aurelian dhe nje Markus Elius Anius Verus me pas Pius reth 120-180 PES, qe u njoht si Marcus Aurelus Cesar. Tani, si e deshmon origjinen spanjolle te ketij te fundit?
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Marcus Aurelus Tani,

si e deshmon origjinen spanjolle te ketij te fundit?
    E deshmoje duke iu falenderuar shkrimeve ne libra, enciklopedive qe jane si binaret qe trenin e qojne ne destinacion te duhur, poashtu edhe enciklopedite jane si keta binar,
    e drejtojne njerin sado pak kah rruga e drejte qe te mos e humbesh udhen si ky miku BARAT qe po na e humb shpeshehere...
    Pra fajet i kan binaret (enciklopedit ) e tija ?

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    A ban me na qite ktu nji citim encliklopedie qe dishmon origjinen spanjolle te Mark Aurelit? A qe spanjoll nga grueja, a?
    Aeneas Dardanus

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Islami Nė Trojet Iliro-shqiptare Gjatė Shekujve
    Nga Arber gerguri nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 16:01
  3. Epir + Dardani + Iliri = Shqipėri
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 25-08-2007, 21:55
  4. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  5. Informacion i pėrgjithshėm mbi Republikėn e Shqipėrisė
    Nga bastardi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-05-2004, 16:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •