Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 47
    . Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Ahuuuu per llogje skam nevoje un.

Ty gostivari usa te kerkova dicka,nese ke mundesi ma sill perndryshe boll shkrujte se nuk ka nevoje njeri per historira pa fakte.

Nje gje ta dini dhe nguliteni ne koke,Allahu do i begatoje vendet ne baze te drejtesise qe ka ne ate vend ,ne baze te ndershmerise.
    Kur them drejtesi nenkuptoje drejtesi ne cdo fushe te jetes, dhe ndershmeri gjithashtu.
    Me thoni nje vend musliman ju mua qe ka drejtesi aq sa ka ne saudi?me thoni nje vend musliman ju mua qe gjykohet me ligjin e Allahut ose qe ne kushtetut e ka ligjin e Allahut.
    Mos me flisni idiotesira tani qe jo aty ka sheriat por nuk zbatohet sic duhet se po that kshu un ju pergjigjem : jeni shum dobet nga historia islame se ne e dim shum mire se kur ka qen zbatu sheriati 100%.
    per aq drejtesi sa ka ne saudi aq dhe Allahu ju ka dhen begati...sikur me shum te kish me shum Allahu do i begatonte por njerzit kan qen dhe do jen zullumqare e sidomos mbreterit e njerzit me pozit.

Aq do doja un te kish drejtesi ne tokat islame aq sa ka ne saudi jo me shume do isha i kenaqur.

Acid efendi ti nxjerr ate duke ngren petulla un te nxjerr Fahdin me kryq ne qaf kur erdhi ne londer ja vuri mbreteresha...por po te isha qe sdi nga historia e islamit ateher do habitesha shum por mu kujtu Asadi e mu kujtu Kadafi e mu kujtu Hasani marokut etj etj dhe thash hajd ma.

Aman mor burr mos na hapni barkun seriozisht ,cdo gje e lidhni me menhexhin tuaj SubhanAllah.
    Ne saudi para 400 vjetesh myftiu ka perzen nje nder ulemat me te njofur pse falej me duart ne gjoks ,e ka fut ne burg der sa ran ne ujdi qe kur te falej ti mbulonte duart mos tja shifte xhemati dhe ti mante ku te doje..e ju me flisni sikur esht haxhaxhi aty e jo fahdi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alDI : 17-02-2007 mė 04:59
    .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Postime
    135
    selam alejkum

per mendimin tim nje musliman duhet ti permbahet 5 kushteve kryesore te islamit
    e mos te meret shume me gjera qe si perkasin atij se kta njerez mazamakeq se qka i pret ne diten e gjykimit ,edhe ti gostivari fali 5 vakte namaz , agjero,jepe zeqatin , nese ke mundesi shko ne haxh, po qysh pe shoh une aq shume urrejtje keni mbjedh per arabin saudite ju mevludgjinjet sa qe edhe tavafin keni me bo reth kapali qarshise e jo ne qabe.
    deri sa acidi na argumenton se qka ka shkruar nje pederast anglez , ti tash meresh me webfaqe te amerikano-jahudive .

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga valiii
    selam alejkum

per mendimin tim nje musliman duhet ti permbahet 5 kushteve kryesore te islamit
    e mos te meret shume me gjera qe si perkasin atij se kta njerez mazamakeq se qka i pret ne diten e gjykimit ,edhe ti gostivari fali 5 vakte namaz , agjero,jepe zeqatin , nese ke mundesi shko ne haxh, po qysh pe shoh une aq shume urrejtje keni mbjedh per arabin saudite ju mevludgjinjet sa qe edhe tavafin keni me bo reth kapali qarshise e jo ne qabe.
    deri sa acidi na argumenton se qka ka shkruar nje pederast anglez , ti tash meresh me webfaqe te amerikano-jahudive .

Degjo ti valiii , per ty mund te jene 5 kushte kryesore , per mua jane 6 , jane shtate edhe me shum.
    Per mua shtylle kryesore eshte edhe arsimimi , per mua shtylle kryesor eshte edhe respekti i mulimaneve pa mare parasysh perkatesin sektare, per mua eshte shtylle kryesore jeta e te pafajshmive .
    Ke te drejte kur thua se Acidi ka sjelle shkrimin e nje pederasti anglez , ke te drejte kur thua se une ju kam sjellur web faqe te amerikano-jahudive . Po e di cfar , deri ketu e kemi sjell punen qe per hallet tona te shkruajne edhe pederastat !!!
    Une e di qe ty kjo nuk te pelqen , fjalet mund te genjejne por fotografija , nuk ma merr mendja .
    Ne vend qe te mburemi me ditelindjen e profetit , ata duan tia trazojne qetesine , nese kjo ndodh , atehere ky do te jet akt me te cilin te gjthe armiqte e Islamit kane per te fituar .
    Pastaj ai pederasti anglez po rejka , keto web faqe qe ti sjell une , qenkan propagande .
    Po mire situata ne Irak , edhe kjo eshte propagande ?!! Kushi i ben ata krime atje , vret veten e tij dhe me dhjetra te pafajshem . Edhe ate ne mes te tregut , ku ka femije , pleq , plaka e gra shtatzana ?!!! Kjo eshte per ty Islam !!!
    Keto lajme cdo dite ti sjellin jahudit permes cnn , dhe e di cfar atyre u eshte bere zemra mal , kurr shikojne injorancen tone .
    E kur folim per injorancen qe eshte prezente ne ato vise , duhet te pyesim nga vjen ajo ?!!!
    Kush jane njerezit qe mbjellin kete injorance , cilat jane interesat e tyre . Fundja cili eshte interesi i nje muslimane qe te prishet xhamia e profetit ne Medine dhe te trazohet varri i profetit . Dhe nje njeri qe jep nje fetwa te tille a punon per interesat tona ose per interesat e armiqve.
    Fatkeqesisht keta jane personat qe jane ne pushtet ne lidjen e mesme , familjet mbretrore , ku ta dij une se cfar .
    Ne shoqerine e vertete Islame , sduhet te kete sheik , mbreter , kalif e ku ta di une se cfar . Sikur kjo te ishte deshira e profetit , ai do te kishte lene nje paardhes me ze para se te vdiste .
    Do te kishte zgjedhur njeriun qe do te pasonte punen e tij . Por jo ,profeti nuk tha asnje gje !!!!
    Pse a nuk e dinte profeti qe nje dite do te vdiste ?!!! Pse nuk e la me goje pas ardhesin ?!!
    Dhe keta mbretet e sheik , kush i solli ne pushtet , une , ti ai ?!!! Kush !!!

Amerika eshte shtet jo besimtaresh , mund ta kemi inat , por e din cfar neve duhet ta shikojme si shembull , e jo ta marrim inat !!!
    Deri ne ate pike respektohen drejtat e njeriu ne Amerik sa qe nuk e di se a ke degjuar per rastin kur nje amerikan djeg flamurin amerikan. Lexo rreth ketij rasti dhe do te shikojsh e cfar eshte drejtesi.

Sa i perket denimeve me vdekje ne Arabi Saudite , me jepet pershtypja qe ato i bejne per qef , per te argetuar familjen mbreterore . Mos mor Valli , nuk eshte ne regull 53 denime me vdekje per 4 muaj !!!
    Nuk eshte jeta e njeriut si jeta e nje qeni !!! Ne kete vend ashtu trajtohet . Gabimi e i vogel , shkon koka !!!.

Dhe kur folim per fene Islame , a te kujtohet ty nje hadhith i profetit qe ka te bej me besimtaret ne ardhmeri !!!
    Besoj se e din , po e perseris per ata qe nuk e dine . Nje pyetjete lidhur me te ardhem e besimtareve a.s. Muhamedi ka thene nje pergjigje te tille " do te vij nje kohe kur jahudit do te ndahen ne 71 sekte, kristijanet 72 ndersa muslimanet ne 73 , dhe vetem nje nga keto 73 sekte do te jete ne rrugen e drejte" .

Nga e di ti qe drejtim qe ndjek ti eshte i drejti , sa eshte perqindja qe drejtimin qe ke marre ti ne Islam te jete i drejti ?!! Te tregoj une vetem 1.3 % .

Andaj kur bisedojme per Arabine Saudite me trego cfar i ben Wehabistat unik , cfar eshte ajo qe ata i ben me te drejte se te tjeret ?!! Mos valle prerja e kokave cdo vit nga 200 ?!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Postime
    135
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Degjo ti valiii , per ty mund te jene 5 kushte kryesore , per mua jane 6 , jane shtate edhe me shum.
    Per mua shtylle kryesore eshte edhe arsimimi , per mua shtylle kryesor eshte edhe respekti i mulimaneve pa mare parasysh perkatesin sektare, per mua eshte shtylle kryesore jeta e te pafajshmive.
    mire gostivar une thash 5 kushtet e islamit e qe jane primare ne jeten time e jo per ato secondare se edhe une i kam edhe 50 kushte te tjera po te perqendrohemi ne teme . kte qe e kam cituar me ngjyre te kuqe me duket si kunderthenie sepse ti nuk po i respekton " wehabijt" e bera ne thonjeza sepse nuk egziston kjo thenje sepse kurkush nuk i thote vetit wehabi as qe ka ndonje levizje qe e etiketohet me kete fjali , ata praktikojn me Kur'an dhe sunet po ashtu si ebu hanifja si amam shafia etj....

Ke te drejte kur thua se Acidi ka sjelle shkrimin e nje pederasti anglez , ke te drejte kur thua se une ju kam sjellur web faqe te amerikano-jahudive . Po e di cfar , deri ketu e kemi sjell punen qe per hallet tona te shkruajne edhe pederastat !!!
    Une e di qe ty kjo nuk te pelqen , fjalet mund te genjejne por fotografija , nuk ma merr mendja ..
    thote nje fjale popullore 'fjalet e hallkut dhe birrat e gardhit kurr nuk mbyllen , ata do te shkruajn deri ne diten e kijametit po ti edhe acidi nuk guxoni te bieni pre e tyre , per ate une te thash mos u mer me gjera qe ste takojn ty.kush jemi ne ti shajm dijetart ,kush jemi ne ti gjykojm ata a nuk eshte All-llahu gjykatesi suprem?? a e din ti gostivar se nje dijetar eshte me i dashur te All-llahu se sa gjaku i shehidave?? nese je ti dhe acidi ne gabim ne lidhje me abdul wehabin,qka mendon se te pret ne diten e gjykimit a ke menduar per kete?? ose qka nese e ke me te drejt mos do te fitosh sevape une ta them jo nuk do te fitosh ,muhamedi a.s ka thene ;musliman i mire eshte ai qe prej gojes se tij dhe dores se tij nuk preket muslimani tjeter a shume zor e ke te jetosh me kete hadith.

Ne vend qe te mburemi me ditelindjen e profetit , ata duan tia trazojne qetesine , nese kjo ndodh , atehere ky do te jet akt me te cilin te gjthe armiqte e Islamit kane per te fituar .
    Pastaj ai pederasti anglez po rejka , keto web faqe qe ti sjell une , qenkan propagande ...
    Kėtė nuk e ka bėrė as Ai e as shokėt e tij, tė cilit mė sė shumti e donin dhe mė sė miri i dinin obligimet ndaj Pejgamberit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem], pas vdekjes sė Tij duke filluar me Halifet e drejtė (Hulefaur-rashidin). Kėtė gjė nuk e praktikonin as tre gjeneratat e dalluara.
    A thua te gjithe keto ishin tė injorate dhe nuk dinin t’i shprehin mirenjohje Muhammedit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] , apo thua se ata u treguan tė moskujdesshem ndaj tė Derguarit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem]. Jo pasha All-llahun kete nuk e thote njeri i menēur i cili e njeh gjendjen e sahabėve dhe atyre qė ndoqen rrugėn e tyre nė mėnyrėn mė tė mirė.
    padyshim se te gjitha jane propagand ,

Po mire situata ne Irak , edhe kjo eshte propagande ?!! Kushi i ben ata krime atje , vret veten e tij dhe me dhjetra te pafajshem . Edhe ate ne mes te tregut , ku ka femije , pleq , plaka e gra shtatzana ?!!! Kjo eshte per ty Islam !!!
    Keto lajme cdo dite ti sjellin jahudit permes cnn , dhe e di cfar atyre u eshte bere zemra mal , kurr shikojne injorancen tone .
    E kur folim per injorancen qe eshte prezente ne ato vise , duhet te pyesim nga vjen ajo ?!!!
    Kush jane njerezit qe mbjellin kete injorance , cilat jane interesat e tyre . Fundja cili eshte interesi i nje muslimane qe te prishet xhamia e profetit ne Medine dhe te trazohet varri i profetit . Dhe nje njeri qe jep nje fetwa te tille a punon per interesat tona ose per interesat e armiqve.
    Fatkeqesisht keta jane personat qe jane ne pushtet ne lidjen e mesme , familjet mbretrore , ku ta dij une se cfar ....
    sa i perket situates ne irak ajo dihet mire se amerika e ka nis per interesa te veta apo me mire te themi e ka rinise aty ku e ka lon babai i vet e ti sot kti njeriu ja paguan taksat, e sa per varrin e muhammedit une nuk di as nuk brengosem per ate pune une adhuroj Zotin e jo varrin e Muhamedit dhe nuk gjykoje.
    qka thuash ti per thenien e Muhamedit kur ka thene ; dote behen muslimanet aq shume sa qe do te jene si shkuma e detit, po qka nenkupton ti me kete .
    po ta mar nje shembull konkret ,kurr ne historin e islamit nuk ka pas me shume haxhiler se ne kohen tone ,po qka i duhet haxhi atij personi kur zbret ne medine the thote ku e ka tyrben Muhamedi ???beso qe ka shume prej tyre ateher qa ka bo ky person a e ka kry haxhin a ka qene vetem turist???.
    pra duhesh me dite se ne arabine saudite gjykohet me sheriatin e All-llahut InshaAll-llahu.

Ne shoqerine e vertete Islame , sduhet te kete sheik , mbreter , kalif e ku ta di une se cfar . Sikur kjo te ishte deshira e profetit , ai do te kishte lene nje paardhes me ze para se te vdiste .
    Do te kishte zgjedhur njeriun qe do te pasonte punen e tij . Por jo ,profeti nuk tha asnje gje !!!!
    Pse a nuk e dinte profeti qe nje dite do te vdiste ?!!! Pse nuk e la me goje pas ardhesin ?!!
    Dhe keta mbretet e sheik , kush i solli ne pushtet , une , ti ai ?!!! Kush !!! ....
    duhesh ta njofesh sheriatin e All-llahut se perndryshe nuk i kupton ti kto gjera.

Amerika eshte shtet jo besimtaresh , mund ta kemi inat , por e din cfar neve duhet ta shikojme si shembull , e jo ta marrim inat !!!
    Deri ne ate pike respektohen drejtat e njeriu ne Amerik sa qe nuk e di se a ke degjuar per rastin kur nje amerikan djeg flamurin amerikan. Lexo rreth ketij rasti dhe do te shikojsh e cfar eshte drejtesi.....
    ahahahahah me ke be me qesh shume , me trego ti mu se sa i respektojn drejtat e homoseksualave ,prostitutave,narkomanave , mos me fol ti mu se per drejta te njeriut e kemi Kur'anin dhe na ka mesu Resulullahi para 1400 vjeteve ,ja nje shembull ; human rights thone per diten nderkombetare te sides qe te perdorim kondoma,dhe shperndajn sa munden kondoma e ku ta di une broshura ,e tash qka u bo a u ndalu sida jo kurre ska mu ndalu as prostuticioni deri sa mbretron ligji i krijeses e ligjin e KRIJUSIT e kane lene anash dhe fatkeqsishte ti ju lakmon atyre.
    ja qa thote sheriati per kete mesele thjesht pa komplikime , i thote JO kurverise dhe kush ben denohet ska zine dhe tash ti krahasoje a ndalet SIDA me kondoma a me sherijat JO kurverise, qka nuk pash edhe une ne kete forum edhe musliman demokrate hajde de.....

Sa i perket denimeve me vdekje ne Arabi Saudite , me jepet pershtypja qe ato i bejne per qef , per te argetuar familjen mbreterore . Mos mor Valli , nuk eshte ne regull 53 denime me vdekje per 4 muaj !!!
    Nuk eshte jeta e njeriut si jeta e nje qeni !!! Ne kete vend ashtu trajtohet . Gabimi e i vogel , shkon koka !!!......
    nuk ke pruar referenca te mjaftueshme per kete nuk te mjafton nje webfaqe anti-islame.

Dhe kur folim per fene Islame , a te kujtohet ty nje hadhith i profetit qe ka te bej me besimtaret ne ardhmeri !!!
    Besoj se e din , po e perseris per ata qe nuk e dine . Nje pyetjete lidhur me te ardhem e besimtareve a.s. Muhamedi ka thene nje pergjigje te tille " do te vij nje kohe kur jahudit do te ndahen ne 71 sekte, kristijanet 72 ndersa muslimanet ne 73 , dhe vetem nje nga keto 73 sekte do te jete ne rrugen e drejte" Nga e di ti qe drejtim qe ndjek ti eshte i drejti , sa eshte perqindja qe drejtimin qe ke marre ti ne Islam te jete i drejti ?!! Te tregoj une vetem 1.3 % .
    ......
    per mendimin tim grupi i shpetuar eshte ;ai musliman qe nga goja dhe dora e tij nuk preken muslimanet e tjere dhe ai musliman qe nuk meret me punet qe nuk i takojn atij, e InshaAll-llahu teala edhe une edhe ti edhe acidi do te jemi prej atij grupi, zaten per ate grup jemi ka luftojm .
    Andaj kur bisedojme per Arabine Saudite me trego cfar i ben Wehabistat unik , cfar eshte ajo qe ata i ben me te drejte se te tjeret ?!! Mos valle prerja e kokave cdo vit nga 200 ?!!
    tani mua personalishte me kan mbet dy zgjidhje ; a me mar dijenin nga , ibn tejmia , abdul kajimi ,uthejmini , bekir halimi,sadullah bajrami,DR shefqeti,enes goga , etj.....
    a me mar dijeni nga gostivari , rapsodi,acidi
    qka po me sugjeron ti nga kush te mar une dijeni hajde tregom si te jem prej atij grupi te shpetuarve!!!!!

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Valiii !

Se pari emri i personit ne fjale eshte IBN ABDUL VEHAB dhe jo Abdul Vehab. Dallimi eshte mjaft i madh. Abdul Vehabi ka qene dijetar, por ne po flasim per te birin.

Se dyti, Sa i perket hadithit te Pejgamberit a.s ai eshte hak. Ashtu ka thene i Derguari a.s Musliman eshte ai qe nuk i ben keq muslimaneve as me goje e as me dore. Me ty jam, por mos harro se jane pikerisht kokerruajturit Neo Khavarixh ata te cilet ajetet e zbritura per mushriket jua veshen muslimaneve, jane ata qe jo vetem i shane me goje por edhe i plackiten e i cuan ne shpate muslimanet. Kjo tradite barbare e tyre vazhdon edhe sot.

Se treti Ditelindjen e te Derguarit a.s muslimanet kane filluar ta perkujtojne ne kohen e tabiineve ose tabi tabiineve. Me vjen keq qe ne kete moment nuk e kam kohen e sake dhe emrin e atij qe e shkruajti i pari. Inshallah do e sjell. Pra nuk eshte kjo praktike pas tre shekujve te bekuar. Kush thote ndryshe genjen.

Faktet historike jane te hidhura. Edhe gjendja e muslimaneve ne bote eshte e hidhur. E vetmja menyre per te ndryshuar eshte mos perseritja e gabimeve dhe te mesuarit prej se kaluares. Kur flasim per historine tone duhet te flasim hakun dhe jo ashtu si do donim ne te ishte.

P.S shume krahasim i bukur ky i fundit... ti diturine merre prej kujt te duash. Ketu diskutohet dhe ata qe jane te zgjuar bejne kerkim individual rreth ceshtjeve qe i preokupojne dhe vete vendosin.

Pyeti ata prej te cileve e merr diturine:

Si erdhi ne pushtet familja Al Saud? Cfare lidhje kishte Ibn Abdul Vehabi me kete familje? Me ke bashkpunuan spiunet anglez si Lorenci me shoke? Kundra kujt?

Mundesisht nese je burre pyeti dhe na i sill pergjigjet ketu qe te perfitojme dhe ne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Acid_Burn : 17-02-2007 mė 20:37
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Postime
    135

selam alejkum

acid dhe gostivar ju dua per hir te All-llahut jo veq juve po secilin njeri qe i bie sexhde All-llahut , dhe nuk e kam ndermend te debatoj me juve apo me cilin do musliman , ju i dini punet e juaja.
    dhe te flmderoj per korigjimin qe ma bere por kuptohet ajo se une kur kam shkruar kam menduar per te birin nese e shikon mire edhe hadithet nuk i kam thene ne origjinalitetin e tyre po kjo nuk dmth se nuk e ka kuptuar gostivari se qka po du me thone .
    per mua ka mare fund ky debat kalo bukur acid .

P.S| mos me akuzo tash per drejtshkrim

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Jo Jo ne nuk po debatojme. Pyeti ata prej te cileve e merr diturine per pyetjet qe te bera dhe na sill pergjigjet. Kaq gje e ben dot ?
    RIPPR

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga valiii
    ...

... e sa per varrin e muhammedit une nuk di as nuk brengosem per ate pune une adhuroj Zotin e jo varrin e Muhamedit dhe nuk gjykoje.
    qka thuash ti per thenien e Muhamedit kur ka thene ; dote behen muslimanet aq shume sa qe do te jene si shkuma e detit, po qka nenkupton ti me kete .
    po ta mar nje shembull konkret ,kurr ne historin e islamit nuk ka pas me shume haxhiler se ne kohen tone ,po qka i duhet haxhi atij personi kur zbret ne medine the thote ku e ka tyrben Muhamedi ...

Dmth sa kuptoj une ti nuk brengoesh shum per varrin e a.s. Muhamedit . A nuk eshte shtylla e pare e Islamit deklarime se " Nuk ka Zot tjeret vec Allahut dhe se Muhamedi eshte i derguari i tij " !!!
    Nese ti nuk brengosesh shum per varrin e Muhamedit , ateher mos valle e bie edhe ne dyshim shtyllen e pare te Islamit !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn
    Shikoje pak kete linkun :

http://www.ordoesitexplode.com/me/20...l_birthda.html

Nese te kapin duke festuar ditelindjen e Muhammedit a.s te fusin ne burg... edhe nese te kapin duke ju lutur Allahut prane varrit te Muhammediut a.s te fusin ne burg... keto i justifikojne me fetwa te "dijetareve" qorra ne sy e zemer

po kur ja festojne ditlindjen sekretares amerikane te shtetit ??? ky eshte ligji tha ky eshte maliqi... ligji ne doren e maliqit ... edini vete pastaj
    A nuk eshte e sakte futja ne Burg pasi ti e feston nje veper qe eshte Bidat ? kurse nga ana tjeter ata e festojne (sipas pretendimeve te tuja) ditelindjen e Asaj kafires po pastaj se e bejne, nga njera ane bejne nje veper te mire kurse nga ana tjeter bejne nje te keqe, kjo nuk don te thote asnje gje, per me teper, All-llahu s.u.t. i shperblefte qe mundohen te bejne aq sa kane mundesi.

Pastaj ti shikoje nje here veten tate se nga i merr informacionet (nga KAFIRAT) qe kjo ne islam nuk lejohet All-llahu s.u.t. na e ka thene kete gje ne Kur`an, porse cfare me thene me teper, ku dihet qe te gjithe Dijetaret kane rene dakort qe nuk meret per baze lajmi i Kafirit kundrejt Muslimanit.

Morse ju nuk keni mundesi me i mesuar keto gjera, pasi mereni me gjera koti gjithe diten dhe rrini gjithe diten duke shpif kundrejt muslimaneve.

Selamu Alejkum.

Nuk e kuptoj cfar ju pengon pushtetareve te Arabis Saudite qe besimtareve tua ndalojne festimin e ditelindjes se a.s. Muhamedit ?!!!!

Kete deri diku e kuptoj, por me te vertete nuk e kuptoj ndalimin e festimit te ditelindjes se profetit tone . E nga ana tjeter sic shikohet ne fotografi festojne ditelindjen sekretares Condoliza !!!

Skam koment . Dmth ne kete vend ndodh gjithcka !!!
    Nuk ke pse te habitesh vella, pasi kjo feste nuk lejohet te festohet, pasi po te ishte e lejume do ta festone Profeti (salall-llahua lejhi ue ala alihi ue sel-lem) mesepari (kjo eshte llogjike) dhe pas Tij (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) te cilet e kane dashur me shume se mua dhe se ti Profetin (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem), po tash a arrin ta kuptosh vella se pse nuk lejohet ajo feste ?

Selamu Alejkum.

Muhammedi a.s eshte varrosur ne dhomen e vet e cila sikurse e thashe eshte tani brenda territorit te xhamise.
    Nuk eshte e vertete kjo vella, pasi Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) eshte varrosur ne dhomen e Nenes se Besimtareve Aishes (radiall-llahu anhu) edhe pse kjo eshte e hidhur per ju, porse ky eshte realiteti.

Te gjithe besimtaret musliman qe shkojne te vizitojne Muhammedin a.s ne Medine e kane enderr te falin dy rekate namaz prane varrit te tij.
    Dhe kjo vella eshte rrene, pasi Muslimanet e kane enderr qe te shkojne ne Mekke dhe ne Medine dhe te falen ne ato Xhami dhe jo te falin dy rekate para Varrit te Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) pasi si i fale parra varrit apo ne nje vend tjeter, shperblimi eshte i njesojte.

Vetem nese ke ndonje argument qe parra varrit ka shperblim me te madh.

Deri ne diten qe do te vij Isa (alejhis-selam) te rrish duke kerkuar nuk ke per te gjetur argument te tille.

Ekziston nje fetwa famekeqe e bere nga Nasrudin Albani per prishjen e xhamise ne menyre qe varri i te Derguarit a.s te dale jashte saj.
    Mjaft shpifet mbi te vdekurit, nuk eshte e vertete kjo gje, nese mundesh silli referencat.

Po une nuk i kuptoj qellimet e ketyre idiotave qe duan tia trazojne eshtrat profetit ?!!!
    Pastaj ku bazohet ky "Nastradin"Albani dhe merr guximin te sjell nje fetwa te tille .
    Nuk jane te verteta keto vella, dhe jane shpifje, pasi Shejkh Albani (rahimehull-llah) kurre nuk e ka dhene kete gje, dhe kush pretendon te kunderten, dhe te sjelli fakte.

Dhe nese ekziston ndonje gje e tille nga donje Dijetar, atehere ajo ben fjale per prishjen e Xhamise (anes, qe me preishjen e saj Varri del jasht Xhamis), por te kete thene dikush qe te prishet Varri, kjo eshte shpifje dhe genjeshter e madhe, pasi asnje Dijetar qe e ka frik All-llahun s.u.t. nuk mund te thote kete fjale, pasi bjen ndesh me Hadithet e sakta per mos prishjen e Varrit.

Selamu Alejkum.
    Jahja Ibn Jahja (rahimehull-llah) ka thėnė:
    Mbrojtja e Sunnetit ėshtė mė e vlefshme se sa Xhihadi.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Etheristi !

Me juve eshte e kote te bisedohet. Ju e keni trurin e shpelare. Juve nuk lexoni asgje perpos atyre qe ju ofrojne qorrat e syve dhe te zemrave. Jeni te mjere e sillni mjerim.

Albani ne librin e tij Rregullat e Xhenzaes dhe Rsisite e saj haptasi ka kerkuar shembjen e xhamise ne menyre qe varri te dali jasht. Ik Lexoje edhe do e shofesh.

Etherist po kaq shume te kane verbuar e te shurdhuar? PO pse more i mjere po zbute more zemren, po mos u bej si dru o Etherist. Festohet ditlindja e Muhammedit a.s. e Muhammedit a.s o Etherist.

Shume jua ka helmu mendjen dhe zemren arabia saudite dhe dijetaret e verber me kete nocionin e bidatit. Eshte e kote te rrotullohemi ne vend e te diskutojme ca eshte dhe si ndahet bidiati.

Fotografia eshte e qarte. Prezenca e Qafirave ne token e shenjte eshte fakt. Fetwaja e Ibn BAzit ne lidhje ardhjen e forcave amerikane dihet nga te gjithe. Pra mjaft o Etherist me rrotullime dhe perdredhje. Hakku eshte Hakk.

Cili muxhtehid prej Muxhtehideve te fese Islame ka ndaluar te festohet Mevludi i Pejgamberit?? Turp turp te kesh. Si thua per nje gje qe nuk lejohet vetem duke u nisur nga ajo qe ti mendon? Madje ajo qe ti mendon nuk eshte kerkund fare se ti nuk e ve ne pune mendjen. Ti vetem shkon verberisht pas qorrave ne sy e zemer.

Ne dhomen e Aishes r.a Muhammedi a.s ka dhene shpirt, ama ajo qe une desha te them eshte se Ai a.s dha shpirt ne dhomen e tij ne ate dhome qe e ndante me Aishen. A e shikon sa shabllon qe jeni? Jo ne dhomen e tij po ne dhomen e Aishes. Po pse dhoma e Aishes a nuk ishte edhe dhoma e te Derguarit a.s ?? Sa te ceket qe jeni

Aspak nuk ka pse te me vije keq! Cfare eshte kjo idiotsi? Te me vije keq qe I Derguari dha shpirt aty ku dha ?? Cfare idiotsie.

Te gjithe Muslimanet qe shkojne ne Medine e kane enderr ta pershendesin te Derguarin me selam e t'i falin dy reqate prane Tij a.s. Po ju more dritshkurter qe Allahu ju denofte cfare nuk keni bere e cfare nuk beni per t'i penguar muslimanet te pershendesin te Derguarin a.s Ky eshte turp.

O Genjeshtar !

e kush ka permendur prishjen e varrit ?? ti fjalen time e ke kopjuar e ja c'kam thene une:

Ekziston nje fetwa famekeqe e bere nga Nasrudin Albani per prishjen e xhamise ne menyre qe varri i te Derguarit a.s te dale jashte saj.
    shiko cfare ke thene ti tani :

Mjaft shpifet mbi te vdekurit, nuk eshte e vertete kjo gje, nese mundesh silli referencat.

dhe shiko sa me paturpsi kundershton veten ku nje here thua qe eshte genjeshter kerkimi i prishjes se xhamise dhe nxjerrja jashte e varrit te Muhammedit a.s e me pas e pranon vete kete te fundit

Dhe nese ekziston ndonje gje e tille nga donje Dijetar, atehere ajo ben fjale per prishjen e Xhamise (anes, qe me preishjen e saj Varri del jasht Xhamis),

SHEMBJE E XHAMISE ?????? ME CFARE TE DREJTE?????

ti e paske degjuar kete fetwa dmth ? apo shtive fall ?

Ik o Etherist ik se e ke trurin e shpelare. Inshallah Allahu te udhezon e fillon t'i shofesh gjerat me mendje, sy e zemer te hapur.
    RIPPR

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Arabia Saudite, njė rezolutė pėr njohjen e Kosovės
    Nga strange nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 13-05-2010, 11:46
  2. Arabia Saudite njeh pavarėsinė e Kosovės
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 18-08-2009, 14:16
  3. Ja cfare mesojne femijet ne Arabine Saudite
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 16-06-2006, 16:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •