Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn
    o rrot a nuk e kupton Ironin ... hahahaha

lere ti a e kthej a si e kthej selamin une ... me sill ato hadithet qe selami jepet ne formen : selamu alejkum. kshu si e jep ti ... gjytrym
    Selamu Alejkum.

Nje gje me habit mua tek ty vella, si ka mundesi qe nuk e ke frik All-llahun s.u.t. me keto sharje qe i ben te gjithe muslimaneve Subhanall-llah.

Apo keshtu te kane mesuar ato Idjotat Sufinj.

Selamu Alejkum.
    Jahja Ibn Jahja (rahimehull-llah) ka thėnė:
    Mbrojtja e Sunnetit ėshtė mė e vlefshme se sa Xhihadi.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    ke po shaj une ?? te gjithe muslimanet ?? jo mer jo nuk po shaj muslimanet une po te shaj ty se je trushplare edhe e ke myll zemren

Hadithet m'i sill ... pa m'i sjell hadithet qe thuhet selamu alejkum ... he ki i ke hadithet ?
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    [QUOTE=Acid_Burn]ke po shaj une ?? te gjithe muslimanet ?? jo mer jo nuk po shaj muslimanet une po te shaj ty se je trushplare edhe e ke myll zemren
    QUOTE]
    Selamu Alejkum.

aha sa i trashe qe je, ne mos te gjithe Muslimanet ne gjithe boten, te pakten keta qe ndodhen ketu ne forum te gjithe i ke share pervec atyre qe mendojne si ty, porse sidoqetejete ata janeMuliman apo jo ??????

Selamu Alejkum.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Etheristi shko edhe gjej hadithet. Kur te sjellesh hadithet flasim prap.

Selamun ala ehlil Hakki
    RIPPR

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Jam duke humbur gati nje ore duke lexuar postimet e juaja dhe nuk kuptova se cfar ndodh ne Medine .
    Njeri thot , keshtu tjetri ashtu . Dua ta di , kjo fetwa qe ka te bej me prishjen e Xhamise . po ashtu parashikon edhe prishej e varrit te profetit , ose vetem te murre ve te xhamise .
    Te dyja ose njera .

Nga ana tjeter e shikoj se kundershtoni njeri tjetrin me fjale , per mendimin tim qe te dy jeni besimtare te devotshem qe fatkeqeshitsh operoni ne frekuenca te ndryshme .
    Cdo njeri ben gabime , edhe une dhe duhet te mesojme nga gabimet . Une jam nje mesues i shkolles fillore , nuk jam hoxhe , nuk ua perseris njerezve keshtu ka thene profeti ne kete hadith , keshtu ne ate hadith. Jeten time e jetoj duke u bazuar ne drejtesine , ne ate cfar kam lexuar ne Kuran ne ate cfar kam degjuar nga njerezit per rreth dhe ne ate cfar kam lexuar dhe degjuar nga dijetaret.
    Ndersa juve , qe jetoni ose mundoheni te jetoni sipas haditheve te profetit duke ndjekur Kuranin she sunnen e profetit . Ne shum raste e shikoj qe beni gabime.
    Gabime jo ne te besuar , por ne te menduarit . Psh ne debatin tuaj shikova qe akuzoni njeri tjetrin (ne fakt kete akuzim e bente etheristi ) per literaturen qe perdorni per te fituar dituri , nese ben te shprehem keshtu , une lexoj literatur besimtaresh , ti lexon literatur KAFIRASH !!!
    Tani sa di une qe jam vetem mesues , a nuk ka thene profeti qe nese duhet kerkojeni diturine deri ne KINE ?!!!
    Ne kohen kur e tha kete fjale profeti , a nuk ishin kinezet KAFIRA ( edhe sot e kesaj dite 90 % e tyre jane KAFIRA ).

Leximi i literatures , nuk ta prish besimin nese ti besimin e ke te forte , edhe literatur jahudish me lexuar nuk ka asnje te keqe . Andaj , se i perket literetures , eshte idiotizem qe neve te kufizohemi vetem ne literaturen tone , eshta pa pjekuri totale .
    Leximi i literatures se ndryshme ka vetem nje qellim , marjen e sendeve pozitive nga popujt e ndryshem !!!
    Diku ke cekur se literatura e shkruajtur nga besimtaret per shkak se jane musliman ka perparsi . Per mendimin tim me mire do te lexoj literaturen e nje KAFIRI se sa nje besimtari DEBIL , INJORANT DHE SY MBYLLUR !!!

Dicka tjeter qe me ka ne sy ishin ofendimet ( ne kete rast Acidi bente me shum ofendime - ndoshta i nevrikosur nga fjalet e tua por kjo nuk ka rendesi ) .
    Me kujtohet para ca viteve , ne nje xhuma ne xhami ne Gostivar ,Hoxha tregonte nje vajs qe kishte te bente me personalitetin e njeriut dhe bezoheshte nese jam i sigurt tek nje hadhith i profetit .
    Hadithin nuk e di permendesh , por kuptimi i tij kishte te bej me respktin e personalitetit te cdo besimtari dhe thoshte se besimtaret nuk duhet te nencmojne dhe injorojne njeri tjetrin!!!
    Une nuk ju njof , nuk e di se si dukeni nga ftyra , por ju ndjej shum afer sepse te dy jeni vellerezit e mij dhe dua qe jo vetem juve po te gjithve i dashuri Zot na ta urdheroj ne rruge te drejte .

Debate cdo here do te kete , mendimet , nukkane per te qene cdo here te njejta , andaj neve duhet ta ruajme gjakftohtesine . Duhet gjerat ti shofim ne kendin llogjik e jo ne kendin IDIOTIK.

Mos harojme se jetojme ne shekullin 21 , mos harojme se fjala burr dhe ajo grua ne Kuran permenden nga 24 here dhe ne vendet e botes Islame ( ne nje numer te madh te ketyre vendeve ) grate trajtohen si njerez te rendit te dyte .

Ju e dini me mire se une ajetin Kuranor qe thot se " Allahu nje populli qe devijon nga rruga e Tij ka per tia cuar armikun me te madh ..." !!! A nuk po ndodh kjo sot ne trojet Islamike a ?!!!
    Nese besojme se Kurani eshte i vertete ( cdo musliman e beson kete ) atehere duke analizuar kete ajet . kuptojme se neve jemi te devijuar nga rruga e drejte .
    Dhe neve jemi ata qe duhet te bejme cmos qe perseri te kthehemi ne binar .

Me falni qe kam nderhy ne biseden tuaj vellezer , ndoshta vendi im nuk eshte ketu , jam vetem mesues , e juve e shikoj se keni njohuri dhe besoj qe keto njohuri i keni mare ne medrese te ndryshme dhe ne ceshtjet fetare jeni ma kompetent se une dhe ju kerkoj ndjese nese kam gabuar dicka .

Zoti ju bekofte me krejt te mirat, Gostivari_usa
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 20-02-2007 mė 02:28

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Selamun Alejkum Gostivari

Allahu xh.sh ta shperblefte me te mira. Ke folur fjale te mencura dhe ke keshilluar drejt.
    Sa i perket fetwase se Albanit ajo eshte per prishjen e murit te xhamise dhe nxjerrjen jasht saj te varrit. Dmth zvoglimin e xhamise nga ai drejtim.

Ndersa kjo :
    23. E lejuat tė ashtuquajturin Mukbil ibn Hadi elVadi`ij i mirėnjohur pėr fyerjet dhe akuzat ndaj atyre qė nuk ndajne te njėjtat mendime me tė,tė akuzoj dijetarėt, thirrėsit nė rrugėn e Allahut, ripėrtėruesit e kėtij ummeti, argumenti ėshtė i shprehur qartė nėpėr shkrimet e tij. Ajo ēfar tė indinjon mė tepėr ėshtė tematika e studimit pėr tė mbrojtur diplomėn nė universitetin islam tė Medines me titull:”Rreth kubbes sė ndėrtuar mbi varrin e tė Dėrguarit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem” mentor i tė cilit ishte shejh Hammad el-Ensari.
    Nė kėtė studim kėrkoi haptazi, e me kėmbėngulje, largimin e varrit tė ndershėm nga xhamia pejgamberike, duke konsideruar prezencėn e varrit dhe kuben e ndershme nė xhami, risi tė madhe e cila mund tė shlyhet vetėm duke u larguar prej xhamisė e duke shkatėrruar kuben.
    Pėr kėtė , ju e shperblyet duke e diplomuar!!!
    A i nderoni ata qė e kundėrshtojnė tė Dėrguarin e islamit, tė dashurin e Allahut, mėshirė pėr mbarė botėrat sal-lall-llahu alejhi vesel-lem?!
    Ky njeri i udhėzoi me mijėra njerėz prej pasuesve e imituesve tė verbėr pėr zhvarrosjen e muslimanėve salihijn. Nė Jemen, nė Adėn para pak vitesh, kryen mbi tokė shkatėrrime duke zhvarrosur nė sipėrfaqe tė shumta. I nxorrėn kockat e disa tė vdekurve dhe i shkelėn tė drejta e tyre. Veprimet e tyre sollen si rezultat pėrēarje tė verbėra. E jo vetem kaq, u njoftuam se ata pėrdornin edhe eksplozivė nė disa pjesė tė Jemenit.(E gjithė kjo ėshtė e shėnuar nė fletėn e punėve tuaja).
    ka te beje me nje hap me tutje sesa vetem rrezimi i murit te xhamise.
    RIPPR

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Dmth ka te bej me edhe me perdhunimin e varrit te profetit :|

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Jam duke humbur gati nje ore duke lexuar postimet e juaja dhe nuk kuptova se cfar ndodh ne Medine .
    Njeri thot , keshtu tjetri ashtu . Dua ta di , kjo fetwa qe ka te bej me prishjen e Xhamise . po ashtu parashikon edhe prishej e varrit te profetit , ose vetem te murre ve te xhamise .
    Te dyja ose njera .
    Selamu Alejkum.

Vella Gostivari_usa, ne lidhje me kete qe ke shkrujt me lart, ka disa mendime Diejtaresh qe duke u bazuar ne Hadithe te verteta te cilat ndalin qe te falesh ne xhamia ku ka varre, kane thene qe me mire dhe t mos kishte kundershtime ne mesin e dijetareve (me nje fjale nje gje qe bjen dakort me te gjithe) ta prishin njeren ane te xhamise dhe ne kete menyre varri del automatikisht jashte, dhe Xhamia mund te zgjerohet para/mbrapa dhe ne krahun e djathte (nese e kemi parasysh hurjen kryesore, me ane te se ciles Varri i bjen te jete ne kharun e majte), kete zgjidhje kane dhene keto Dijetar, eshte zbatua do te zbatohet kete nuk e dime, mundet edhe te rri keshtu sikurse eshte, porse problemi eshte se disa nuk i rrespektojne mendimet e tyre porse me teper i shjane.

All-llahu s.u.t. ta shperbleft vella.

Selamu Alejkum.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Per mendimin tim ideja e prishjes se xhamise eshte e barabarte me KUTIN E PANDORES !!!
    Dhe nese une kam te drejte atehere , ishalla kjo kurre nuk ndodh .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Dmth ka te bej me edhe me perdhunimin e varrit te profetit :|
    Selamu Alejkum.

Jo vella nuk ka thene njeri qe te preket varri, porse keto jane pretendime te disave qe pretendojne se e dijne Gajbin.

Selamu Alejkum.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Arabia Saudite, njė rezolutė pėr njohjen e Kosovės
    Nga strange nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 13-05-2010, 11:46
  2. Arabia Saudite njeh pavarėsinė e Kosovės
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 18-08-2009, 14:16
  3. Ja cfare mesojne femijet ne Arabine Saudite
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 16-06-2006, 16:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •