Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 47
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn
    Me juve eshte e kote te bisedohet. Ju e keni trurin e shpelare. Juve nuk lexoni asgje perpos atyre qe ju ofrojne qorrat e syve dhe te zemrave. Jeni te mjere e sillni mjerim.
    Selamu Alejkum.

Me mire ti lexohet ketyre personave se sa ATYRE QE I LEXONI TE CILET JANE KAFIRA, tek e fundit keto jane Musliman dhe kane me perparesi se sa ata KAFIRAT prej te cileve lexon ti.

Albani ne librin e tij Rregullat e Xhenzaes dhe Rsisite e saj haptasi ka kerkuar shembjen e xhamise ne menyre qe varri te dali jasht. Ik Lexoje edhe do e shofesh.
    Faleminderit qe e tregove.

Etherist po kaq shume te kane verbuar e te shurdhuar? PO pse more i mjere po zbute more zemren, po mos u bej si dru o Etherist. Festohet ditlindja e Muhammedit a.s. e Muhammedit a.s o Etherist.
    Si ta festoj dicka qe vete Profeti (salall-llahualejhi ue ala alihi ue sel-lem) nuk e ka festuar ?
    All-llahu s.u.t. ka thene:
    Cfare t`ju jap i Derguari ate mereni dhe prej cdo gjeje ju ndalon, a nuk po i jepni fund.

Keshtu qe Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) nuk nuk e ka festuar dhe nuk ka keshilluar te festohet ajo.

Pastaj po te ishte dicka e mire festimi, do te na kishte lajmeruar Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ku ka thene ne nje hadith:
    Per cdo gje temire ju kam keshilluar dhe per cdo te keqe ju kam keshilluar.....

Po te ishte festimi dicka e mire, do te na lajmeronte, keshtu qe festimi i asj dite eshte humbje, deshe ti apo nuk deshe.

Shume jua ka helmu mendjen dhe zemren arabia saudite dhe dijetaret e verber me kete nocionin e bidatit. Eshte e kote te rrotullohemi ne vend e te diskutojme ca eshte dhe si ndahet bidiati.
    Po normale qe nuk ta vlen me diskutu, pasi jeni kap vetem pas dijetareve te saudise, i lejme nje here i harrojme qe ekzistojne si dijetar, dhe dialogojme vetem me te hershmit, duke fillu nga viti 700 hixhri e deri tek viti 1 hixhri, dhe te shohim se si keto dijetare e kane ndare bidatin, dhe mos harro SE SAUDIA NUK KA PAS EKZISTU ATEHERE SI SHTET.

Fotografia eshte e qarte. Prezenca e Qafirave ne token e shenjte eshte fakt. Fetwaja e Ibn BAzit ne lidhje ardhjen e forcave amerikane dihet nga te gjithe. Pra mjaft o Etherist me rrotullime dhe perdredhje. Hakku eshte Hakk.
    Po eshte e vertete qe HAKU ESHTE HAK, dhe vetem ate po themi, porse duhet ta dishe se pse Bin Bazi (rahimehull-llah) i lejoj te futen, pasi nje Kafir tjeter kishte sulmu dhe pushtuar nje shtet Islam (kuvajtin) dhe ishte drejtu drejte nje shteti tjeter islam (saudise).

Dhe nese ke studiuar Fi`kh duhet ta dishe se cfare thojne dijetaret per kerkimin ndohme nga Kafiret, apo nuk i lexon librat e Ibn Tejmijjes dhe Ibn Kajimit etj ?

Cili muxhtehid prej Muxhtehideve te fese Islame ka ndaluar te festohet Mevludi i Pejgamberit?? Turp turp te kesh. Si thua per nje gje qe nuk lejohet vetem duke u nisur nga ajo qe ti mendon? Madje ajo qe ti mendon nuk eshte kerkund fare se ti nuk e ve ne pune mendjen. Ti vetem shkon verberisht pas qorrave ne sy e zemer.
    Te gjithe pa perjashtim fusim ketu edhe kater Imamllaret e Medh`hebeve pa te permendur te tjeter.

Kurse ato qe e lejojne, jeni vetem ju Sufistat dhe Fatimijunet te cilet e fetuan per here te pare andej nga viti 700 hixhri SI SA VONE 700 VJET PAS VDEKJES SE PROFETIT (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ESHTE FESTUAR.

Ne dhomen e Aishes r.a Muhammedi a.s ka dhene shpirt, ama ajo qe une desha te them eshte se Ai a.s dha shpirt ne dhomen e tij ne ate dhome qe e ndante me Aishen. A e shikon sa shabllon qe jeni? Jo ne dhomen e tij po ne dhomen e Aishes. Po pse dhoma e Aishes a nuk ishte edhe dhoma e te Derguarit a.s ?? Sa te ceket qe jeni.
    Eshte e Medh`hebit tuaj, qe kur sharra ngec ne gozhde, doni te gjeni menyren qe te rreshqisni, vella historite e KAFIRAVE po i din shume mire kurse Historine e Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) nuk po e dikte.

Dhoma e Aishes (radiall-llahu anha) ka qene dhoma e saj, kurse Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ka pas dhomen e tij, keshtu qe dhome qe e ndante nuk ka pas, pasi secila prej Nenave te Besimtareve kane pas dhomat e veta, porse juve kur nuk dine cfare te thoni, shpreheni se nuk kam pas kete gje per qellim apo shi sa shabllon i merni gjerat.

O Genjeshtar !

e kush ka permendur prishjen e varrit ?? ti fjalen time e ke kopjuar e ja c'kam thene une:
    Me poshte do ta marim vesh se kush eshte GENJESHTARI.

Keni thene:
    Ekziston nje fetwa famekeqe e bere nga Nasrudin Albani per prishjen e xhamise ne menyre qe varri i te Derguarit a.s te dale jashte saj.
    Jam pergjigjur une:
    Mjaft shpifet mbi te vdekurit, nuk eshte e vertete kjo gje, nese mundesh silli referencat.
    Keni thene:
    dhe shiko sa me paturpsi kundershton veten ku nje here thua qe eshte genjeshter kerkimi i prishjes se xhamise dhe nxjerrja jashte e varrit te Muhammedit a.s e me pas e pranon vete kete te fundit
    Do ta shohim se kush e kundershton veten.

Jam pergjigjur:
    Dhe nese ekziston ndonje gje e tille nga donje Dijetar, atehere ajo ben fjale per prishjen e Xhamise (anes, qe me preishjen e saj Varri del jasht Xhamis),
    Tashti sa i perket se kush eshte GJENJESHTARI mesoje tashti, kur ju e postuat postimin qe gjendet ne te varri i Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue Sel-lem), pas jush postoj vella Gostivari usa dhe ka thene:
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Po une nuk i kuptoj qellimet e ketyre idiotave qe duan tia trazojne eshtrat profetit ?!!!
    ................ Dhe ishalla kjo qe thua nuk ndodh kurre , pastaj une nuk e di sili eshte ai njeri i cili me doren e tij do ti trazoj eshtrat e profetit , cili besimtar ?!!!
    A e shikon vella ? ju po te ishit kaqe te sinqerte sapo hiqeni tashti, do t`ja kishit permendur vellain ne fjale qe:
    Ne kete Fetau behet fjale per shembjen e Xhamise dhe jo per trazimin e eshtrave te Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem).

A e shikon pra se cfare ka kuptuar vellai ne ate postim tuajin, dhe une jo pa qellim e permenda prishjen e xhamise KUR JU E MORET SI ARGUMENT QE PO E KUNDERSHTOJ VETEN.

E kam bere aq shkolle (ti as nuk ke enderruar ndonjehere) sa te kem mundesi te mos ngatarrohem me veten time apo ti kuptoj gabimet para se te postoj.

Selamu Alejkum.
    Jahja Ibn Jahja (rahimehull-llah) ka thėnė:
    Mbrojtja e Sunnetit ėshtė mė e vlefshme se sa Xhihadi.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    o ETHERIST !

Ti nje here thua qe Albani nuk ka thene ashtu pastaj thua qe ka thene. Ma thuaj mua te qarte ktu a ka thene Albani qe xhamija duhet te shembet e varri te nxirret jashte saj?

Me c'te drejte? Si u shembka xhamia?

Si ta falesh nje namaz te cilin Muhammedi a.s e ka falur ndryshe??? Mos ka thene Muhammedi a.s qe mos e festoni ditlindjen time?? Cili prej muxhtehidave 4 Imameve 4 Medh'hebeve e ka ndaluar festimin e ditlindjes se Pejgamberit??

Referenca ke ?? Ku ne cilin liber ?

Ajo qe thua ne lidhje me 700 hixhri nuk eshte e vertete.

Mos u gezo e as eksito. Lexoje pak kete me poshte :

Citim Postuar mė parė nga Jusuf bin Sejjid Hashim Er-Rifai
    23. E lejuat tė ashtuquajturin Mukbil ibn Hadi elVadi`ij i mirėnjohur pėr fyerjet dhe akuzat ndaj atyre qė nuk ndajne te njėjtat mendime me tė,tė akuzoj dijetarėt, thirrėsit nė rrugėn e Allahut, ripėrtėruesit e kėtij ummeti, argumenti ėshtė i shprehur qartė nėpėr shkrimet e tij. Ajo ēfar tė indinjon mė tepėr ėshtė tematika e studimit pėr tė mbrojtur diplomėn nė universitetin islam tė Medines me titull:”Rreth kubbes sė ndėrtuar mbi varrin e tė Dėrguarit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem” mentor i tė cilit ishte shejh Hammad el-Ensari.
    Nė kėtė studim kėrkoi haptazi, e me kėmbėngulje, largimin e varrit tė ndershėm nga xhamia pejgamberike, duke konsideruar prezencėn e varrit dhe kuben e ndershme nė xhami, risi tė madhe e cila mund tė shlyhet vetėm duke u larguar prej xhamisė e duke shkatėrruar kuben.
    Pėr kėtė , ju e shperblyet duke e diplomuar!!!
    A i nderoni ata qė e kundėrshtojnė tė Dėrguarin e islamit, tė dashurin e Allahut, mėshirė pėr mbarė botėrat sal-lall-llahu alejhi vesel-lem?!
    Ky njeri i udhėzoi me mijėra njerėz prej pasuesve e imituesve tė verbėr pėr zhvarrosjen e muslimanėve salihijn. Nė Jemen, nė Adėn para pak vitesh, kryen mbi tokė shkatėrrime duke zhvarrosur nė sipėrfaqe tė shumta. I nxorrėn kockat e disa tė vdekurve dhe i shkelėn tė drejta e tyre. Veprimet e tyre sollen si rezultat pėrēarje tė verbėra. E jo vetem kaq, u njoftuam se ata pėrdornin edhe eksplozivė nė disa pjesė tė Jemenit.(E gjithė kjo ėshtė e shėnuar nė fletėn e punėve tuaja
    Ti akoma nuk e kupton sa e ke kundershtuar veten? Ke thene ne fillim qe eshte genjeshter se Albani nuk ka kerkuar prishjen e xhamise, pastaj ke kerkuar referencen pastaj ke falenderuar qe kam sjell referencen sepse ti e ke ditur qe referenca eshte.
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    Selamu Alejkum.

Ti nje here thua qe Albani nuk ka thene ashtu pastaj thua qe ka thene. Ma thuaj mua te qarte ktu a ka thene Albani qe xhamija duhet te shembet e varri te nxirret jashte saj?
    Vella po behesh shume qesharak dhe kjo ndoshta eshte shume vone per ty pasi ora eshte 3:30 e mengjesit.

Kur une e ka mohuar ate thenie te Shejkh Albanit (rahimehull-llah) e kam treguar shkakun i cili gjendet ne postimin tim para ketij qe do te postoj, keshtu qe nuk eshte shume e nevojshme ta shpjegoj, porse po e tregon veten se sa shume tru ke ke koke.

Rikthehu dhe nje here postimit NR:21.

Me c'te drejte? Si u shembka xhamia?
    Ma ben hallall porse muhabeti filloj te trashet shume, me ate te drejte qe u ndertua, me ate te drejte shembet, pastaj nuk behet fjale shembja e gjithe xhamise porse e nje pjese se saj dhe ne kete rast varri ngel jashte xhamise, dhe kush e thote kete e thote duke argumentuar me Hadithet qe e NDALOJNE te falesh ne nje xhami ku ka varr.

Porse juve nuk ju intereson shume pasi jeni mesuar duke ju falur varreve.

Mos ka thene Muhammedi a.s qe mos e festoni ditlindjen time?? Cili prej muxhtehidave 4 Imameve 4 Medh'hebeve e ka ndaluar festimin e ditlindjes se Pejgamberit??
    PO as nuk ka thene Festojeni, dhe mos festimi nga ana e Tij (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ka me perparesi nga mos thenia e Tij (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) mos e festoni.

Pastaj tek e Fundit Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) na ka thene:
    Per cdo gje qe ju con ne Xhennet ju kam treguar.....

Kushtu qe po te ishte festimi dicka e mire e cila te con drejt Xhennetit me pare do ta festonte Ai (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) dhe do te na lajmeronte, porse per kete nuk na ka lajmeruar keshtu qe ajo eshte humbje, ku ne nje Hadith Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) na ka lajmeruar duke na thene:
    Kushdo qe vjen ne diten e kijameti me dicka qe nuk e ka origjinen nga ne, nuk do ti pranohet.

Festimi i ditelindjes nuk e ka Origjinen nga Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) dhe pse me u lodhur per nje veper e cila e dime sigurt qe nuk na pranohet.

Kurse sa i perket 4 Medh`hebeve, riktheju librave te tyre dhe e mer pergjigjen.

Pasi ti e mban veten se ke studiuar, ne rastin tone kush eshte i obliguar te sjedhi argument, une apo ti, Une po e mohoj nje adhurim (sipas teje) kurse ti po e sjedh nje te tille, ndersa rregulli thote:
    Cdo adhurim eshte harram dhe behet i lejuar vetem me argument.

Keshtu qe une jam ne origjine, dhe ty te takon te sjedhesh argument.

Ajo qe thua ne lidhje me 700 hixhri nuk eshte e vertete.
    Lexo pak historine e Muslimaneve dhe leji rrenat e kafirave, dhe ne kete rast do ta kuptosh se kush genjen.

Mos u gezo e as eksito. Lexoje pak kete me poshte :
    A e din dicka vella, keto shprehje qe i perdor ti neper postimet e tuja, i perdorin vetm Kafirat, dhe eshte mese normale se po te lexosh vetem prej tyre dhe ti maresh per baze fjalet e tyre, thote All-llahu s.u.t:
    Kush i perngjan nje populli, ai eshte prej tyre.

Apo sikurse i thojne nje fjale qe e ka thene nje i mencur:
    Me thuaj me ke rrin, te te them se kush je.

KY JE TI.

Kurse sa i perket shkrimit qe ke sjedhur per Shejkh Mukbilin (rahimehull-llah) desha te te them nja dy fjale per autorin qe e ka shkrujt, kerkoj falje, porse ai nuk din se nga lidhet Gomari, apo qe eshte me injorant se gomari i Ebu Xhehlit, nuk mer vesh fare nga feje dhe me teper fjlat e tij te merren per argument.

Kurse sa i perket se Shejkh Mukbili (rahimehull-llah) nuk paska lene varr ne Jemen (ne disa qytete/fshtra) vetem se i ka prishur varret, di te them, se mire ja ka bere, ka punuar me fjalen e Profetit (salall-llhu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ku i ka thene Aliut (radiall-llahu anhu):
    Mos e ler asnje varr, vetem se rrafshje ate........

Dhe Shejkhu (rahimehull-llah) nuk ka bere me teper nga ajo qe i Dashuri i tij e ka keshilluar.

Selamu Alejkum.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Etherist !

pak rendesi kane lojrat e fjaleve . Ne postimin tend numer 19 me je drejtuar mua ... pasi me ke quotuar duke thene se ajo qe kam thene une eshte shpifje. Me pas ate e ke pranuar ke pranuar qe e ka thene dhe Albani.

A e kupton ti more qyqar cfare dmth me prish xhamine ??? Me thua me ate argument qe u ndertua me ate argument prishet ??? Po pse more debil ndertimi dhe prishja njesoj jane ??

Ne nuk i falemi varreve i falemi Allahut Zotit te tokes dhe qiellit.

O Etherist !

Ne cilin medh'heb prej kater medh'hebeve eshte haram festimi i mevludit ??? Mos u perdridh. Une po ndjek nje tradite qe e kane ndjekur mesuesit e mi , e kane ndjekur muslimanet me shekuj e shekuj e per kete jane ne konsensus. Ju thoni qe eshte haram me c'te drejte? Kush prej 4 medh'hebeve e ben haram?

Perkujtimi i Ditlindjes se Muhammedit a.s nuk eshte adhurim. Eshte tradite perkujtimore. Eshte pjese e trashigimise tone ISlame. Ti kaq nuk e kupton? Kete tradite e kane praktikuar muslimanet me shekuj e shekuj e askush nuk e ka ndaluar pervec jush.

Ti aq injorant je sa nuk lexon dot shprehjen eksito. I eksituar nuk dmth vetem ajo qe ke ti ne kok o kokbosh. Eksitim eshte shkalle e larte e te gezuarit. Hapi librat e gjuhes dhe lexo.

Se kush jam une ate e di Allahu e dine edhe ata qe me njohin nga afer, nuk ka ngel surrati jot te me thote se kush jam . Ti po mund te thuash se kush jam per ty. Ate po. Per ty jam ai qe mendon ti se jam.

Etherist!

Debati me ju eshte humbje kohe. Dije qe as nuk do merrja mundimin kurre te debatoja me ty nese nuk do doja qe te lexonin dhe te tjeret se cfare po ndodh.

qe ta permbledh edhe nje her:

Ju doni te prishni xhamine e Pejgamberit, shembni kuben mbi varrin e Tij a.s sikurse i keni prishur shtepine ku lindi, shtepine ku i zbriti shpallaja, shte[ine e Hatixhes, Xhamine e Ebu Bekrit etj etj etj ...

Te njejten gje qe po bejne Izraelitet ne Kuds ju po e beni ne Medine.

Keto jane fakte Etherist jane fakte qe shikohen e nuk duan komente. Keta jeni ju. Dhe kete nuk e them une e thone veprat e juaja.
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    Selamu Alejkum.

Vella, fjalori qe kei perdorur ne postimin tuaj te fundit tregon edukaten qe e ke dhe qe ta kane mesuar mesuaesit e tuj.

Shume i trash qenke.

Selamu Alejkum.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    na mer ti dijetar .. thuhet ose selamun alejkum ose es-selamu alejkum, por asnjehere selamu alejkum
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    na mer ti dijetar .. thuhet ose selamun alejkum ose es-selamu alejkum, por asnjehere selamu alejkum

ahahahahahah

Tashti na bere per t qeshur, kush ta tha ty kete ???????????

Tepakten me mir e thua keshtu sikurse e them une (e cila eshte ne rregull, pa hyre ne hadithe, se pastaj do te ngeleh me gisht ne goje) sesa mos ta thuash fare sikurse vepron ti, te tjeret te japin selam (dhe kthimi i selamit eshte Uaxhib) dhe ti nuk ja kthen.

Selamu Alejkum.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    hadithe qe thuhet selamu aljkum ?

po selamu nuk eshte fjale e sakte nuk eshte as e shquar as e pashquar ... silli silli hadithet t'i shohim.

une ta kthej selamin .. po nuk e shkruj ktu ... e them me men
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    hadithe qe thuhet selamu aljkum ?

po selamu nuk eshte fjale e sakte nuk eshte as e shquar as e pashquar ... silli silli hadithet t'i shohim.

une ta kthej selamin .. po nuk e shkruj ktu ... e them me men
    Selamu Alejkum.

Po kjo tregon se sa je i dhene mbas mesimeve fetare, sa dhe hadithet nuk i din gjerat elementare qe kane te bejne me selamin vaj hallit pet te tjerat.

Kush eshte ai hoxh Budalla qe te paska mesuar qe selami u ktheka me MEND ahahha

HAJDE XHEHL HAJDE.

Selamu Alejkum.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    o rrot a nuk e kupton Ironin ... hahahaha

lere ti a e kthej a si e kthej selamin une ... me sill ato hadithet qe selami jepet ne formen : selamu alejkum. kshu si e jep ti ... gjytrym
    RIPPR

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Arabia Saudite, njė rezolutė pėr njohjen e Kosovės
    Nga strange nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 13-05-2010, 11:46
  2. Arabia Saudite njeh pavarėsinė e Kosovės
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 18-08-2009, 14:16
  3. Ja cfare mesojne femijet ne Arabine Saudite
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 16-06-2006, 16:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •