Selamu Alejkum.Postuar mė parė nga Acid_Burn
Me mire ti lexohet ketyre personave se sa ATYRE QE I LEXONI TE CILET JANE KAFIRA, tek e fundit keto jane Musliman dhe kane me perparesi se sa ata KAFIRAT prej te cileve lexon ti.
Faleminderit qe e tregove.Postuar mė parė nga Acid_Burn
Si ta festoj dicka qe vete Profeti (salall-llahualejhi ue ala alihi ue sel-lem) nuk e ka festuar ?Postuar mė parė nga Acid_Burn
All-llahu s.u.t. ka thene:
Cfare t`ju jap i Derguari ate mereni dhe prej cdo gjeje ju ndalon, a nuk po i jepni fund.
Keshtu qe Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) nuk nuk e ka festuar dhe nuk ka keshilluar te festohet ajo.
Pastaj po te ishte dicka e mire festimi, do te na kishte lajmeruar Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ku ka thene ne nje hadith:
Per cdo gje temire ju kam keshilluar dhe per cdo te keqe ju kam keshilluar.....
Po te ishte festimi dicka e mire, do te na lajmeronte, keshtu qe festimi i asj dite eshte humbje, deshe ti apo nuk deshe.
Po normale qe nuk ta vlen me diskutu, pasi jeni kap vetem pas dijetareve te saudise, i lejme nje here i harrojme qe ekzistojne si dijetar, dhe dialogojme vetem me te hershmit, duke fillu nga viti 700 hixhri e deri tek viti 1 hixhri, dhe te shohim se si keto dijetare e kane ndare bidatin, dhe mos harro SE SAUDIA NUK KA PAS EKZISTU ATEHERE SI SHTET.Postuar mė parė nga Acid_Burn
Po eshte e vertete qe HAKU ESHTE HAK, dhe vetem ate po themi, porse duhet ta dishe se pse Bin Bazi (rahimehull-llah) i lejoj te futen, pasi nje Kafir tjeter kishte sulmu dhe pushtuar nje shtet Islam (kuvajtin) dhe ishte drejtu drejte nje shteti tjeter islam (saudise).Postuar mė parė nga Acid_Burn
Dhe nese ke studiuar Fi`kh duhet ta dishe se cfare thojne dijetaret per kerkimin ndohme nga Kafiret, apo nuk i lexon librat e Ibn Tejmijjes dhe Ibn Kajimit etj ?
Te gjithe pa perjashtim fusim ketu edhe kater Imamllaret e Medh`hebeve pa te permendur te tjeter.Postuar mė parė nga Acid_Burn
Kurse ato qe e lejojne, jeni vetem ju Sufistat dhe Fatimijunet te cilet e fetuan per here te pare andej nga viti 700 hixhri SI SA VONE 700 VJET PAS VDEKJES SE PROFETIT (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ESHTE FESTUAR.
Eshte e Medh`hebit tuaj, qe kur sharra ngec ne gozhde, doni te gjeni menyren qe te rreshqisni, vella historite e KAFIRAVE po i din shume mire kurse Historine e Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) nuk po e dikte.Postuar mė parė nga Acid_Burn
Dhoma e Aishes (radiall-llahu anha) ka qene dhoma e saj, kurse Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ka pas dhomen e tij, keshtu qe dhome qe e ndante nuk ka pas, pasi secila prej Nenave te Besimtareve kane pas dhomat e veta, porse juve kur nuk dine cfare te thoni, shpreheni se nuk kam pas kete gje per qellim apo shi sa shabllon i merni gjerat.
Me poshte do ta marim vesh se kush eshte GENJESHTARI.Postuar mė parė nga Acid_Burn
Keni thene:
Jam pergjigjur une:Postuar mė parė nga Acid_Burn
Keni thene:Mjaft shpifet mbi te vdekurit, nuk eshte e vertete kjo gje, nese mundesh silli referencat.
Do ta shohim se kush e kundershton veten.Postuar mė parė nga Acid_Burn
Jam pergjigjur:
Tashti sa i perket se kush eshte GJENJESHTARI mesoje tashti, kur ju e postuat postimin qe gjendet ne te varri i Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue Sel-lem), pas jush postoj vella Gostivari usa dhe ka thene:Dhe nese ekziston ndonje gje e tille nga donje Dijetar, atehere ajo ben fjale per prishjen e Xhamise (anes, qe me preishjen e saj Varri del jasht Xhamis),
A e shikon vella ? ju po te ishit kaqe te sinqerte sapo hiqeni tashti, do t`ja kishit permendur vellain ne fjale qe:Postuar mė parė nga Gostivari_usa
Ne kete Fetau behet fjale per shembjen e Xhamise dhe jo per trazimin e eshtrave te Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem).
A e shikon pra se cfare ka kuptuar vellai ne ate postim tuajin, dhe une jo pa qellim e permenda prishjen e xhamise KUR JU E MORET SI ARGUMENT QE PO E KUNDERSHTOJ VETEN.
E kam bere aq shkolle (ti as nuk ke enderruar ndonjehere) sa te kem mundesi te mos ngatarrohem me veten time apo ti kuptoj gabimet para se te postoj.
Selamu Alejkum.
Krijoni Kontakt