Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 50
    Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028

Arrow

Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Vura re nga televizioni shqiptar si dhe nga shume te tjere qe jetojne jashte shiperise,se shumica e shqiptareve (myslyman) po e feston shen valentinin...

Kjo gje me duket teper pozitive per kombin tone......Te rinia shqiptare ka filluar te ndikoje ndjeshem kultura perendimore...dalengadale dallohet tendenca e shkeputjes nga traditat orientale te myslymaneve duke perqafuar traditat perendimore europiane...kjo tregon qarte edhe ndjenjat e shqiptareve per traditat e humbura fatkeqesisht per 500 vjet..si dhe deshiren e "myslymaneve" shqiptare per te qene pjese e familjes europiane....
    1.Kur thua " Shumica e shqiptareve ( Musliman ) "
    ateher po ben diskriminim fetar pasice ka edhe katolik , ortodoks , protestant etj.
    2.dalengadale dallohet tendenca e shkeputjes nga traditat orientale te myslymaneve
    Mos valle ke urrejtje rreth Fese Islame ?
    3.kjo tregon qarte edhe ndjenjat e shqiptareve per traditat e humbura fatkeqesisht per 500 vjet
    Mos valle ke jetuar ne ate kohe para 500 viteve ? Apo bazohesh ne Gojedhena te pabaza ?!?
    Komunizmin perse nuk e cek fare?

4.Sipas teje Pjesetaret e Fese Islame s'ben te vazhdojne dashurine qe e kane per njeri-tjetrin , me te vetmen arsye se kjo dite qenka feste e huaj , kam respekt ndaj festes se huaj , mirepo ne menyren se si shkruan ti , jep mundesine njerezve te kuptojne se kjo dite Patjeter Duhet Hjekur Nga Kalendari dhe muslimanet s'ben te duan njeri-tjetrin ne kete dite edhe pse kjo feste qenka e huaj edhe pse kjo qenka dite/nate e zakonshme per dike tjeter?
    Sipas teje Ti e don nje person vetem me 14-15 shkurt dhe me s'don fare te dashuren?! Une mendoj qe me mire eshte te duash dike 365 duke mos bere dallim ne asnje dite/nate , thjesht duke mos perkufizuar diten/naten te cilen ti do ja reflektoje te dashures me disa lule plastike , te brishta , dhe pa arome ?!
    5.Kush tha qe s'ben ti perket dikush familjes Evropiane , ose asaj Perendimore ?!?
    Nese shef dicka te mire qe eshte Evropiane apo Perendimore mere pse mos ta marresh , mirepo s'esht mire te marresh gjerat e keqija ?! Duhet bere dallimin mes asaj qe eshte e arsyeshme , mes asaj qe eshte e mire dhe e keqe !

Akil uroj te kalosh bukur ne kete Feste
    Respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 17-02-2007 më 02:01
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    avash ti avash ti nuk ka fe dashuria si spaska fe dashuria. Pse martohesh ti me nai te fes tjeter? Un per vete jo, pik e par eht te jet e fes time.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    C`domethene MUNAFIKA?????
    MUNAFIKA - DYFTYRSHA kjo eshte domethenja ...muslimani nuk ndjek nje rruge pa logjik dhe pa baze te mirfillt ..nuk e emiton te tjeret ..
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

BUKURIA SHERRI I LUMTURIS Maska e koder kiss
    Anëtarësuar
    03-03-2006
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    206

Thumbs up

Vura re nga televizioni shqiptar si dhe nga shume te tjere qe jetojne jashte shiperise,se shumica e shqiptareve (myslyman) po e feston shen valentinin...

Kjo gje me duket teper pozitive per kombin tone......Te rinia shqiptare ka filluar te ndikoje ndjeshem kultura perendimore...dalengadale dallohet tendenca e shkeputjes nga traditat orientale te myslymaneve duke perqafuar traditat perendimore europiane...kjo tregon qarte edhe ndjenjat e shqiptareve per traditat e humbura fatkeqesisht per 500 vjet..si dhe deshiren e "myslymaneve" shqiptare per te qene pjese e familjes europiane....

o akil me vjen keq te them po je i cik ofendues me kete teme
    me sa duket ti po flet per veten tende se shqiptaret pa dallim feje krahine dhe ideje
    e kane festuar perpara popujve perendimore shen valentinon
    por me duket se ti qenke dashuruar kesaj radhe
    se me perpara se ke pare

respekt
    KULTURA , SJELLJA, EDUKATA ,ZBUKURON NJERIUN!!!!!!!!!!!!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Akili ben mire te sqaroje disa gjera me pare, sepse keshtu ne hava sic e ka filluar temen, me te vertete mund te duket pak absurde (apo ofenduese) per shume anetare ketu.

Ne nen-forumin e komunitetit myslyman, ekziston, po debatohet ne nje teme qe quhet "Thuaji JO Shen Valentinit."

Per me teper :Kliko ketu

Pra, duke u nisur nga ai debat, mund te jystifikohet disi toni "sensacional" i kesaj teme.

PS: Ne Shqiperi festohet Shen Valentini, pa dallim feje. Nga ana tjeter, sikur besimtaret myslymane do ta festonin, mire do ishte per ne te tjeret, se cmimet nuk do ishin kaq te larta (sic i ngrene per festa) ... ke parasysh "demand, supply" :P ... (shaka)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    Shumica e "myslimaneve" shqiptare, jo vetem qe festojne shen valentinin, por edhe pijne raki, vishen me minifunde (femrat), zhdepen me mish derri, mishin e hane haram (dmth bagetia nuk vritet sipas procedurave te islamit) etj etj.
    Dhe keshtu myslimanet shqipetare rrojne me iluzionin e te qenurit mysliman dhe kenaqen me faktin qe jane 70% e popullsise.

i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anëtarësuar
    24-03-2004
    Postime
    986

Ja kukuvajkat greke edhe diten e dashurise duan tu prishin oreksin shqiptareve, po harojn qe tregojne se kete dite dashurie jane ata mbushur me hidherim e ligesi e te pakten nje dite te gezonin a ndjenin kenaqesine e dashurise.

Si kur ta dija kur e pashe kete teme kaq apsurde qe e kishte hapur ky Akili kamikazi grek i forumit.

Shqiptaret shkeputen nga orienti se jane te bore te bardhe, europian ne gjenetike, po cti bejme ca komshive tane qe dhe kur behen kristian edhe kur lahen e thahen nga prifti prape aziatik jane me ADN,gjenetike, e ne fytyre dallohen qarte si te tille, sic dihet nga e kane origjinen greket e sotem.

Plus sic dihet mire qe shqiptaret vijne nga nje kohe ateizmi e qe akoma shumica jane te tille e te ritur e edukuar me letersine e kulturen perendimore ne gjithe nivelet e shkollave.

Vazhdojne akoma greket me propoganden e mesjetes harojne qe eshte tjeter kohe sote.

Problem jane ca qe kane dhe 30 vjet ne BE e ngelen rrugeve te Athines duke protestuar ''poshte perendimi'', ''poshte amerika''.

GEZUAR FESTEN E DASHURISE GJITHE SHQIPTAREVE

E mos ja varni ketij te shkretit qe tregon qarte qe ska dashuri .... edhe ne nje dite te vetme ne vite.

Shume here shovinizmi te ben te tille, te mbush vetem me hidherim a ligesi per te tjeret, ose kontigjentet qe rekruton shovinizmi jane ata qe u mungon dashuria ne jete.

PS: Plus 'vura re ne TV qe shumica e shqiptavere ...'' - ka te pakten 16 vjet [pas diktatures ateiste] qe kjo behet vit per vit, e kjo s'eshte asgje e re, per nje qe ka jetuar ne shqiperi a njeh ate.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Iliriani : 14-02-2007 më 17:31
    O malet' e Shqipërisë, që mbani kryet përpjetë,
    Tëmerr e frikë përhapni, përpini qiejt e retë!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga XX22
    JOOOOOOOOOOOOOO valentines se ka qene femer e degjenerume,donte me u martu vete ngaqe qe prift/priftereshe(se nuk i dihet mire e percaktuar sex ketyre)dhe shpiku rituale e me pas injorante te tjere e bene feste.Kush e beri te shenjt kete ?????
    PSer ju te tjeret eshte me mire te dilni e te gjeni ndonje dashnore se i keni ngel familjes ne der (ekskluzivisht per hapesin e temes qe e ka len mosha)
    Po pse moj vajze nxitohesh lol?
    Merre shtruar e leri prifterinjte (priftersha me ligj te kishes nuk kemi) menjane.

Shen Valentini ka mbetur si feste popullore. Ka tre origjina te ndryshme, jo ajo qe permende ti me siper, por nesje, se s'do bejme teologji ketu.
    Une s'jam katolike, por sa per sqarim, Kisha Katolike e ka hequr festen e Shen Valentinit nga kalendari i Shenjteve qe ne 1969.

S'e ka fajin Kisha, apo prifti pse duan te festojne dynjaja. Secili eshte i lire mos/ta festoje.
    Nga ana tjeter, psh, mos te festojme festen e Nenave, ngaqe nenat i duam dhe i respektojme cdo dite . Me kete llogjike, mos te festojme asnje feste, se jemi "bujare" gjithe vitin.

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anëtarësuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    C`te keqe ka ?!
    Feel the pump √

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Po pse moj vajze nxitohesh lol?
    Merre shtruar e leri prifterinjte (priftersha me ligj te kishes nuk kemi) menjane.

Shen Valentini ka mbetur si feste popullore. Ka tre origjina te ndryshme, jo ajo qe permende ti me siper, por nesje, se s'do bejme teologji ketu.
    Une s'jam katolike, por sa per sqarim, Kisha Katolike e ka hequr festen e Shen Valentinit nga kalendari i Shenjteve qe ne 1969.

S'e ka fajin Kisha, apo prifti pse duan te festojne dynjaja. Secili eshte i lire mos/ta festoje.
    Nga ana tjeter, psh, mos te festojme festen e Nenave, ngaqe nenat i duam dhe i respektojme cdo dite . Me kete llogjike, mos te festojme asnje feste, se jemi "bujare" gjithe vitin.
    po pra prandaj dhe XX22 pikerisht ate donte te thoshte (meqense prifteresha me ligj te kishes nuk keni)mund ti kete ngaterruar me murgeshat meqense vazhdimisht gjenden ne nje strofkull me prifterinjet!

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •