Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 98
    i/e regjistruar Maska e Ektoras
    Anėtarėsuar
    28-12-2006
    Postime
    35
    krenar eshte cdo njeri qe i perket nje komb. tani krenaria ka dhe ajo nivelet .................... c'krenar te ndjehen turket per shembul qe shkatruatn boten dhe kane 20 milion te varur dhe nuk respektojne te drejtat e njeriu...............
    krenar eshte per shembul te jesh grek , se greket ishin ata qe dhane dritat e kulutres dhe te shkencave e tjera.......................... per greket po

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    ma mir zezak sesa grek,

te isha grek do kisha vra veten.
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    thjesht sepse anglishtja eshte gjuhe nderkombetare

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga KACAKU
    Kam vite te tera qe dua te gjej pergjigjien e kesaj pyetje.
    Mundeni ju antare te forumit te me jepni nje pergjigjie?
    Por dua nje pergjigjie te mire menduar dhe jo te rrembyer nga vrulle patriotike qe nuk kane asnje llogjike.
    Pse nuk degjojme asnje suedez, apo francez te thote: "proud to be french" etj.?!
    Eshte kjo nje mungese sigurie e shprehje e ndjenjes se inferioritetit qe kane shqiptaret ndaj te tjereve?!

KACAKU
    Ne ate pergjigje pak me lart reshtova disa nga arsyet e mia per te qene krenar por harrova te ve arsyen kryesore pse postova ne kete teme dhe c'fare me beri pershtypje nga postimi yt.
    Ne ndoshta kemi me pak kulture se te tjeret dhe e ngreme pak me shume zerin kur themi "jam krenar te jem Shqiptar" por e kunderta e kesaj do te ishte, kur te pyet dikush nga je panvaresisht nga niveli ekonomik, social apo politik i vendit te tyre te thote jam dicka tjeter p.sh te jete Francez dhe te thote jam Gjerman apo dicka tjeter. Te gjithe njerzit pavaresisht nga vendi jane krenar per ate qe jane, tani ne jemi Shqiptare dhe "proud to be Albanian" na bie rasti te degjojme dhe gjykojme se ato te tjeret jane ca me krenare se ne ato nuk e thone ne Anglisht proud to be .... perkundrazi perdorin gjuhen e tyre.

Gjithe te mirat,
    Ed

dude Maska e smoki
    Anėtarėsuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    somewhere
    Postime
    68
    ka plot krenari per te qene shqipar.

droge, prostitucion, gjakmarrje, mafjoze, vrasje, masakra, djegie. perdhunime, pedofillizme, homoseksualizem, shitje organesh, shitje foshnjash, etj etj.

pak te duken kto

Proud 2 be Albanian
    SHQIPTAR

Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Edir.

Nuk kemi pse te themi qe nuk jemi shqiptare,se nuk ke si e mohon edhe te duash,por une psh kudo, neper cdo profil te nje shqiptari,apo ne cdo pershkrim te nje biografie te nje shqiptari neper faqe te ndryshme te internetit (MySpace, YouTube etj.) shof shprehjen "proud to be albanian".
    Kush e shpiku kete njehere?
    Ka popuj qe kane me mijera arsye te jene me te vertete krenare edhe nuk dalin individet me ate parrulle ne ball.
    Kjo tregon inferioritet dhe nje si tip paraprirje te sulmit.
    Eshte njesoj sikur dikush na thote "iiiiiiiii sa turp te jesh shqiptar" edhe ne pergjigjemi me shprehjen "proud to be albanian" menjehere per vetmbrojtje.
    Edhe nese do te kishim arsye te ishim krenare ( qe per fat te keq nuk kemi asnje ) prape nuk duhet te dilnim e ta ulurinim kudo, se kemi habitur gjithe boten me kete.
    Po thote bota ore po keta kush i shau qe dalin e ulurijne "im proud" etj.

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar mė parė nga derjansi
    ma mir zezak sesa grek,

te isha grek do kisha vra veten.
    te kishe pas qene grek,do te flisje si ai lamashi mesiper dhe jo si ti

femmedecarriere Maska e Visage
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    LarG ... aty ke veriu i veriut
    Postime
    587
    Citim Postuar mė parė nga FierAkja143
    a te keqen e temes!

Mire eshte te jemi patriote dhe ta duam vendin ton. Por le ta tregojm me vepra sa patriot jemi dhe jo me llafe. Le te behemi pak me te dashur dhe te rrespektueshem me njeri tjetrin dhe mos te shikojm vetem si ti prishim pune njeri tjetrit (sidomos ne ne kurbet). Ne rinia, e kam thene dhe here tjeter, po te jemi aq patriot le te studjojm jasht shtetit dhe te kthehemi atie pastaj sepse shqipria ka nevoj per ne. Ne 1997-ten kemi vrar njeri tjetrin pa pik turpi gje qe nuk duhet hequr nga memorja sepse na ka ulur shume si komb.

Le te jemi realist dhe te shikojm gjendjen tamam si eshte dhe si thash te jemi patriote me vepra...jo me nje flamure trekendesh qe do cojm tek pasqyra makines apo me nje targ makine apo tatu me shqiponj ne krah.

Gjith te mirat
    A te lumte goja, e ke thene shume bukur.

Dhe te shtoj dhe dicka qe keta qe thone "proud to be albanian" jane te njejtit qe mezi presin te ikin nga albania ... me pak fjale thjesht eshte ne mode dhe nje facade inferioriteti.

New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar mė parė nga EdiR
    Nuk e kuptoj se c'fare pergjigje do te kete kuptim per ty pasi kjo ndjenja patriotike eshte ndryshe per secilin.
    Une nuk jam nga ata qe e perdor ate shprehje por jam shume krenar qe jam shqiptar per disa arsye.
    -Gjate gjithe historise se njerezimit per shkak te vendosjes gjeografike kemi qene ne qender te interesave te vendeve fqinje dhe kemi mbijetuar.
    -Kemi shume gjera te perbashketa me shume kombe dhe perseri jemi te vecante.
    -Kemi te pakten 3 fe dhe te pakten deri tani nuk jane bere problem ndarje mes njeri-tjeterit.
    -Ne pergjithesi si komb vleresojme familjen ne nje shkalle te larte.
    -Kemi respekt per veten dhe jemi gati te mbrojme me c'do kusht integritetin personal.

Keto ishin disa nga gjerat qe me bejne mua te ndjehem krenar qe jam Shqiptar nuk jane recete qe mund te ndjeke kushdo, nuk jane justifikim qe te bejme gjoksin grope se kushedi kush jemi.
    Kalofshi mire te gjithe,
    Ed
    skam cfar shtoj me shum ktu ne kete mes edir i ka then me se sakt
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga KACAKU
    Edir.

Nuk kemi pse te themi qe nuk jemi shqiptare,se nuk ke si e mohon edhe te duash,por une psh kudo, neper cdo profil te nje shqiptari,apo ne cdo pershkrim te nje biografie te nje shqiptari neper faqe te ndryshme te internetit (MySpace, YouTube etj.) shof shprehjen "proud to be albanian".
    Kush e shpiku kete njehere?
    Ka popuj qe kane me mijera arsye te jene me te vertete krenare edhe nuk dalin individet me ate parrulle ne ball.
    Kjo tregon inferioritet dhe nje si tip paraprirje te sulmit.
    Eshte njesoj sikur dikush na thote "iiiiiiiii sa turp te jesh shqiptar" edhe ne pergjigjemi me shprehjen "proud to be albanian" menjehere per vetmbrojtje.
    Edhe nese do te kishim arsye te ishim krenare ( qe per fat te keq nuk kemi asnje ) prape nuk duhet te dilnim e ta ulurinim kudo, se kemi habitur gjithe boten me kete.
    Po thote bota ore po keta kush i shau qe dalin e ulurijne "im proud" etj.
    Faleminderit per postimin Kacaku,
    Ne radhe te pare dua te di pse ke zgjedhur identifikimin "Kacaku"?
    Per mendimin tim "Proud to be Albanian" ka ardhur si pasoje e kercenimit nga te tjeret dhe jo nga Shqiptaret.
    Mendon se nqs kjo shprehje nuk do te ekzistonte bota do te kishte me shume simpati per ne Shqiptaret?
    Nese te gjithe te mbajne neper goje per nje gje apo nje tjeter atehere njeriu vepron ne dy menyra: 1) e mohon identitetin gje qe e sugjeron ti me te ulim koken se habitem boten, 2) mendon se mqn nuk mund ti mbush mendjen pergjigjet me "I am proud to be Albanian" sido qe te jete. Proud to be Albanian ndoshta i ngaxmon veshin dikujt por per mendimin time te thuash ate dhe te besosh ne ate qe thua eshte te maresh pergjegjesi per vete dhe per kombin tend, interpretimi im eshte qe nqs une jam krenar qe jam Shqiptar atehere kam pergjegjesine qe me punen dhe jeten time ta bej ate komb krenar.
    Eshte pak me veshtire te behesh Amerikan, Italian apo Grek kur i ve rendesi se c'do te thote "proud to be Albanian". Une perdor faktin qe jam Shqiptar qe ti prezantoj dikujt tjeter Shqiperine, ti tregoj se ndoshta ka shume te keqia por ka dhe njerez cilesore qe nuk e hedhin poshte por perkundrazi perpiqen ti permiresojne imazhin.
    Nje gje dua te te kujtoj se nqs mendon se nuk ke asgje per te qene krenar qe je Shqiptar ti nuk duhet te prekesh fare nga kjo gje, por dua te te kujtoj se asnje kombi mbi toke nuk meriton te jete me krenar se Shqiptaret.
    Une jetoj ne Amerike:
    Amerika- po hap lufte ne dite me diell si i do qejfi, po shfrytezon 90% te te mirave te planetit, mendjen intelektuale, prodhimet dhe jep 12% te ndihmave per vendet e varfra dhe katastrofat.
    Gjermania-shkaktare e dy luftrave boterore, kane masakruar me shume njerez se c'do gje tjeter ne historine e njerezimit.
    Greqia-pastrim etnik qe nuk ka njohur historia jo vetem Shqiptareve ne Cameri por edhe te gjithe fqinjeve te tjere,
    Serbia- tre luftra ne kohet moderne, Kroaci, Bosnje, Kosove shpresoj te kesh qene verdalle kur ndodhen keto gjera.
    Arsyeja e vetme per ne per te qene krenar eshte qe Gjergj Kastrioti ishte Shqiptar dhe per shkak te tij Europa ruajti qyteterimin e saj qe gezon dhe sot.
    Nejse, une keshtu e shikoj dhe prandaj mendoj keshtu po ti jap dikujt tjeter syte e mi do ta shikoje keshtu por mqs kjo gje eshte e pamundur atehere secili ta shikoje dhe te nxjere konkluzionet e veta.
    Kalofshi mire kudo qe jeni,
    Ed

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Ē'ėshtė krenaria
    Nga ajzberg nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 09-05-2007, 06:25
  3. Krenaria e ekonomise kosovare Musa Limani
    Nga Deti i Madh nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:13
  4. Krenaria E Kombit E Thurrur Ne Vargje
    Nga Poeti nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 06:50
  5. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •