Ja vlen thuaj, por nuk ke cfare pergjigjie te japesh.
Kaq kollaj kujtuat ju se do e argumentonit pyetjen time?
Po te ishte aq e thjeshte nuk hapja teme ketu une. Asnje deri tani nuk mbush mendjen per te qene "proud".
Ja vlen thuaj, por nuk ke cfare pergjigjie te japesh.
Kaq kollaj kujtuat ju se do e argumentonit pyetjen time?
Po te ishte aq e thjeshte nuk hapja teme ketu une. Asnje deri tani nuk mbush mendjen per te qene "proud".
kaēak,Postuar mė parė nga KACAKU
shtetet jane si familjet, ca jane familje te medhaja ca te vogla, ca me shum fat ca me pak fat, ca jane kriminele ca nuk jane, ca jane shume te pasura ca jane te varfera.
kemi ca nga kto familjet e medhaja kriminele qe vjedhin, vrasin, perdhunojne ca nga keto familjet e vogla,......por megjithate ca nga keto te funit kane mbijetu, bile jo vetem kane mbijetu por jan edhe duke u zmadhu, pa bo asnji nga ato pislliqet e lartpermendura, dhe kjo i ben krenare.
Tashti, problemi im me ty osht qe, megjithe se ti e di qe ato familjet e mdhoja ta kan bo nonen gjith jeten ti prap i adhuro dhe i vlerso. Per mu, ky osht mentaliteti i skllavit.
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
Drity fliska kot.
Une nuk po flas per familjet e medhaja apo et vogla, por po them pse shqiptaret jane krenare?!
Se sipas teje, ti qe nuk je skllav, je gjithe kohen duke luftuar me familjet e medhaja? Apo thjeshte je duke i share me llafe?!
Postuar mė parė nga drity
Ky eshte edhe mentaliteti i botes islame.......Ata e urrejne perendimin se deri ne 1945 ishin kolonizatoret e tyre.....nen udheheqjen e kesaj urrejtje te kultivuar bota islame, i kundervihet me force cdo gjeje te dale nga perendimi,si te drejtat e njeriut,teknologjia,arti dhe te gjitha vlerat njerezore...si rezultat i ketij mentaliteti, ata kane krijuar shoqerite me shtypjet dhe paradokset me te medha qe ka pare bota...
Ky eshte mentaliteti i skllavit dhe i te shtypurit......
Mos valle ishin te cmendur iluministet gjermane qe thoshin:"JA DIME PER NDER LATINEVE (ROMES SE LASHTE) QE NA NXORREN NGA BARBARIZMI".....
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Ne here me thua qe nuk po flet per "familjet e medhaja"
Pastaj me pyet a jam duke luftuar "familjet e medhaja".Postuar mė parė nga KACAKU
Daje menjen cilen linje llogjike do ndjekesh, se per ndryshe do bohemi ēorap.Postuar mė parė nga KACAKU
Lufta sot ne Evrope behet ne tryeze, ne mbledhje, me argumenta, pra me llafe, Kaēak djali.
Dhe do z'do ti, sot ne shqiptaret jemi te ulur ne te njejten tryeze me familjen evropjane.
Ne te njejten tryeze me fqinjet tane qe Evropa i beri pjestare vetem per arsye gjeostrategjike.
Bota eshte me e komplikuar seē duket nga dritarja e atij apartamentit tend ne Athine![]()
Akili,Postuar mė parė nga Akili-A
ne dy llafet qe ke shkruar me siper, ke bere tre gabime.
E shikoj qe besimet fetare dhe perplasjet ndermjet tyre kane rendesi te madhe per ty.
Me beso mua, perderi sa nje besim fetar mendon qe iluzionet e tija jane me reale se sa iluzionet e tjetrit, do te kete gjithmone probleme.
Per sa i perket kolonizimeve, me ato qe thua ti tregon naivitetin tend (qe na karakterizon te gjithe ne shqiptarve). Nuk ka pasur dhe nuk do te kete kolonizime me karakter fetar, "it's all about the money", kur ka nje lufte koloniale ata qe e shkaktojne nuk bejne dallim feje, rasti me i fresket eshte lufta e dyte boterore, ku nazistet vrane e prene e vodhen me shume katolike, orthodoks, protestante e ēifute sesa te tjere.
Nje gabim tjeter qe ben ti, eshte qe ngaterron civilizimet me besimet fetare. Ne qofte se i analizon gjerat ne nje spekter me te gjere kohor, do vesh re qe civilizimet kane pasur, kane, dhe do te kene shkelqimet dhe renijet e tyre. Civilizimi oksidental i ka sjelle njerezimit as me pak as me shume se sa civilizimi orjental ai aziatik apo ndonje tjeter. Te keshilloj te lexosh me shume mbi historine e matematikes, mekanikes, artit, etc...,dhe do vesh re qe faqet jane te mbushura me emra e origjina nga i gjithe planeti.
Nje tjeter shembull i keti vizioni te ngushte kohor qe te karakterizon, eshte kur flet per te drejtat e njeriut. Jo me larg se 100 vjet me pare skllaveria ishte e ligjeruar ne te gjithe planetin, jo me shume se 100 vjet me pare grate votuan per here te pare, jo me shume se 100 vjet me pare femite punonin neper miniera. Kur mendon historine e "njohur" 2000-3000 vjeēare te njerezimit e kupton qe, qe te gjithe jemi vetem ne fillimet e te drejtave te njeriut.
Me vjen shum keq qe te shof ne kete krize te thelle identiteti, por eshte normale, ne qe jemi jashte Shqiperise e kalojme te gjithe. Gabimi qe ben ti eshte qe u hedh te tjereve pergjegjesine e deshtimit tend personal.
Por ka nje sherim... lexo, lexo pa para seleksionim te ēfardo lloi, lexo libra nga fe te ndryshme, kontinente te ndryshme, civilizime te ndryshme..... te gjitha jane thesare te njerzimit, pa rendesi se kush i ka shkruar.
E shikoj qe paske shume veshtiresi te kuptosh sensin e fjaleve te mia.........
E mora boten islame thjesht per shembull..per te treguar se si mendon njeriu me mentalitetin e te shtypurit dhe se si ndikojne ato mendime ne realitet......
Rasti i botes islame eshte i fresket...sepse ky lloj mentaliteti ekziston SOT...
Ketu ka edhe nje perputhje vlerash midis teje dhe atyre qe solla si shembuj...duke te analizuar se si keto vlera qe ti mbron me force krijojne nje realitet negativ...
Tema nuk eshte fetare....por analize e nje gjendje inferiore..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Akili-A : 18-02-2007 mė 09:34
Jam shume dakort me ty. Le ta reduktojme debatin tone ne esencialen.Postuar mė parė nga Akili-A
Une te thashe qe ndihem krenar sepse nuk kam vrare prere perdhunuar etc.... dhe megjithate kam mbijetuar dhe po forcohem.
Ndersa per ty une jam viktime, dhe krenar duhet te ndihet njeriu qe i ka bere keto gjera.
Pyetja ime per ty eshte; si e shpjegon ti faktin qe, po aq viktime sa dhe une (meqe jemi te dy shqiptare), ti adhuron dhe vlereson ata qe te kane vjedhur perdhunuar e vrare babane, mamane, macen e shtepise dhe lopen e veteme qe kishe?
Kush ndihet me inferjor, une apo ju?
Pergjigjuni kesaj pyetje, ti edhe Kaēaku.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drity : 18-02-2007 mė 10:53
Me duket se tu pergjigja me nje shprehje te iluministeve gjerman....Postuar mė parė nga drity
Megjithate do ta analizoj ne shkrimin e ardhshem....
Postuar mė parė nga Akili-A
Spo flisja per persona qe me gjestet e tyre i kane prishur imazhin vendit tone dhe qe urejne veten e tyre thjesht per faktin qe jane shqipetare.Une jetoje jashte shqiperis dhe deri me sote jam munduar te jem vetvetja dhe jam kranare sepse ne kete menyre kam treguar kushe jam une,nga vije dhe cilat jane vlerat e verteta te vendit time.Nuk me intereson se cfare menyre jetese krijojne njerezit dhe nese urejte shoqerin ne te cilen bejne pjese,cdo kushe jetoj per veten dhe jo per te tjeret.
(atehere si mund te ndihet krenare individi??????) duke qene vetvetja dhe duke u treguar te tjereve se nga vine pa pature turp qe ata mund ta gjykojne.Pastaje cfare kerkone nga te tjeret kur jemi ne te paret qe flasim keq per vendin tone dhe shqipetaret,ketu nuk hyne fare kranaria por injoranca do te thoja une.Mos e mere si dicka personale shkrimin time sepse skam asgje ndaje teje,por me vjen inate qe egzistojne akoma keto gjera, ka ardhur koha te bejme dicka o te jemi krenare per ate cka jemi ose jo te fillojme te them te gjithe qe sjemi shqipetare e ndoshta popullsia e vendit tone do te ndihet me mire.Me respekt ANISA.
Krijoni Kontakt