Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 98
    Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Deri tani une personalish vleresoj mendimet tuaja e ju falenderoj, por megjithate konsideroj me vlera te vecanta disa postime te Akili-A te cilave ju per fat te keq nuk keni mundur ti jepni pergjigjie.
    Jene me te vertete te mire menduara e te nxjerra nga eksperienca shekullore te historise se njerzimit.

Shigjeta.
    Po te them dy fjale meqe je kohe ne kete forum.
    Une personalisht jam kunder "ultra nacionalizmit" (te cilin shqiptaret e kane te theksuar ne pergjithesi) dhe persa i perket popujve te cilet kane me te vertete gjera per t'u permendur, ata megjithate nuk vendosin parrullen "proud to be..." por bejne vepra qe me gjithe mend i bejne ata per te qene proud.

Me pak fjale mendimi im edhe pas leximit te postimeve te secilit ketu konkludon ne faktin se ne shqiptaret jemi krenare per asgje.
    Sa me i humbur te jete nje individ, aq me te theksuar e ka parrullen ne balle.
    Bold,pastaj underline e pastaj Caps.

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga KACAKU
    Edir.
    Emrin KACAKU para nja 7 vjetesh kur u regjistrova ne AlbaSoul, e vura krejt rastesisht edhe me ngeli,me njofin shume tani me ate emer,por nuk ka ndonje shprehje, madje mua nuk me pelqen fare si emer, po me ngeli tani kaq vite.

Se dyti ne si komb as per heroin tone kombetar Gjergj Kastriotin nuk dime shume gjera as prejardhjen e tij se dime mire e flasim per te me fakte te pa vertetuara mire.
    Kaq keq jemi ne per te thene "proud to be albanian"
    Me mire mos u ndjej fare thuaj se nga je edhe po te pyeten i thua aty me gjys zeri "im from bania" edhe te leme veprat te tregojne identitetin e secilit.

Pse je proud i thash njerit nga keta qe vene parrullen ne balle une, jam tha ai se ne vrasim nuk falim. Aq bukur e mendonte ai te qenit proud.
    Kendveshtrimi mbi jeten ne nivelin zero te 70% te popullsise edhe prape jane proud.
    Ku e ke bere shkollen ti Kacaku se ky profili yt thote 2002 dhe deri ne 2007 ka vetem 5 vjet ku 7?
    Nqs nuk do ti dalim perzot ne Skenderbeut mendon se te tjeret, Serbet apo Greket do te na servirin te verteten.
    Shiko une nuk shpresoj qe ti ndryshoj mendjen njeriu se si duhet te ndihet ai per identitetin e tij kombetar por kur dikush hap nje teme per te marre nje opinion duhet te kete pak mendjen e hapur dhe ti gjykoje gjerat me objektivitet dhe jo nepermjet fundit te kavanozit, c'do gje e zeze duket ashtu.
    Shqiperia ka shume gjera te keqia por ato jane pjese e c'do shoqerie , ne cilin vend te botes nuk ka vrasje, vjedhje, droge, trafik te droges, armeve, qenieve njerezore, etj? As une, e askush nuk mund te mbaje ate pergjegjesi secili pergjigjet per veten e vet.
    Nese ke mundesi mbylle fare kete teme se ti mendjen e paske mbushur dhe nuk dua te harxhoj me kohe duke u perfshire ne debate pafund.
    Ishte nje kenaqesi,
    Kalofsh mire,
    Ed

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Edir ke marre ca pergjigjie nga Akili-A qe jane me te vertete me vend.
    Se dyti, meqe je i ri ketu po te mesoj une se ky forum ka qe ne 2002, por para ketij kishte edhe nje forum tjeter qe ne i themi forumi i vjeter, por atehere ti kushedi se cfare mendimi ke pasur per internetin.
    Se treti nuk te detyroj te japesh mendim ne temen time, por te falenderoj per ato qe ke postuar me siper.

KACAKU

Shigjeta.
    Po te them dy fjale meqe je kohe ne kete forum.
    Une personalisht jam kunder "ultra nacionalizmit" (te cilin shqiptaret e kane te theksuar ne pergjithesi) dhe persa i perket popujve te cilet kane me te vertete gjera per t'u permendur, ata megjithate nuk vendosin parrullen "proud to be..." por bejne vepra qe me gjithe mend i bejne ata per te qene proud.
    Une te permenda vetem disa shembuj me lart, por ka plot te tjere. Nuk e di nese iu referoheshe gje atyre shembujve per perkufizimin e ultranacionalizmit. Se te jesh krenar per kombin tend, nuk do e quaja ultranacionalizem. Gjithesesi, secili i shikon keto koncepte ne menyren e vete, se ka edhe nga ata qe e mohojne fare kombin e tyre.
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Edir ke marre ca pergjigjie nga Akili-A qe jane me te vertete me vend.
    Se dyti, meqe je i ri ketu po te mesoj une se ky forum ka qe ne 2002, por para ketij kishte edhe nje forum tjeter qe ne i themi forumi i vjeter, por atehere ti kushedi se cfare mendimi ke pasur per internetin.
    Se treti nuk te detyroj te japesh mendim ne temen time, por te falenderoj per ato qe ke postuar me siper.

KACAKU
    Kacaku,
    Dua vetem te te kujtoj se nuk jam i ri as ne jete e as ne forum por faleminderit po e mar si kompliment. Pergjigjet e Akili-A do ti lexoj me vone dhe shpresoj te jene me me vend se keto te tuat.
    Gjithe te mirat,
    Ed

BUKURIA SHERRI I LUMTURIS Maska e koder kiss
    Anėtarėsuar
    03-03-2006
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    206
    o kacak

pa na thuaj per veten si individ si e ndjen veten ti kranare apo
    te perulur? perpara nje nacionaliteti tjeter
    KULTURA , SJELLJA, EDUKATA ,ZBUKURON NJERIUN!!!!!!!!!!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Pa dashur te ofendoj hapesin e temes, vetem nga vendi ku jeton (dhe mesa kuptoj ke jetuar shume koh aty) ka te drejt qe mendon keshtu. Te jesh shqiptar ne greqi eshte ofendim sepse me ate mentalitet riten njerezit atie. Eksiston nje racizem i perditeshem i cili mbas ca kohesh duket si gje normale per ke jeton aty. Ne ne greqi jemi "mexikanet" e Amerikes. Duhet te jetosh ne nje vend tjeter ti KACAKU ne te cilin kur thua "I'm Albanian" nuk te duket sikur ke shar vehten dhe njerezve u ndrin fytyra dhe duan te din me shume gjera per ty.

Po i them kto nga eksperienca. Personalisht sa koh isha aty skam patur as probleme racizmi as gje, ose tepakten ashtu me dukej sepse nuk dija ndryshe.

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Fierakja.
    Une po flas per shqiptaret qe jane kudo me ate parrulle ne balle, s'po te flas per veten time sepse une nuk behem krenar nga gjera qe as ne goje nuk me vjen per ti zene.
    Une personalisht duhat te jem krenar ndaj vetes time e jo te ngopem me lugen bosh apo te ushqej veten me idera qe nuk ekzistojne.
    Kjo teme nuk eshte hapur as per shqiptaret e greqise vetem e ne kete teme nuk thuhet qe mua personalisht me bejne racizem.
    Fierakja e ju te tjeret si puna e fjerakes qe nuk kuptoni shume po ju flas me fjale me te thjeshta: ai qe eshte inferior e qe ndjehet i shtypur e i dalluar nga shoqeria qarkullon me parrullen "proud to be..." edhe kete nuk e luan topi.
    Nuk te bejne racizem ne asnje vend te botes po te tregosh me vepra se cili je edhe kete e kam nga eksperienca personale, nese je i humbur e vetedallohesh nga shoqeria jo me tabelen te vesh ne ball proud to be albanian po edhe pupthi te hidhesh nuk i ndryshon dot mendjen botes, perkundrazi aq me keq dukesh ne sy te saj.

KACAKU

Per ne Greqi desha te theksoja dicka: se pothuajse nje pjes e mire e shqiptarve kur pyeten se nga jan e pohojn qe jan shqiptar por me gjysem zeri per shkak te racizmit te madh qe ndodh ne Greqi ndaj nesh dhe mund te shtoj se: shume prej tyre jan vaftisur neper kishat e Greqis per te evituar racizmin e grekut mbi ta, mendoj, per t'u afruar dhe per t'u afruar disi me teper nga greket pasi eshte mese e llogjikshme perderisa jeton aty dhe rritesh aty.
    Ju uroj shqiptarve qe jan refugjat ne Greqi te kalojn sa me mire dhe ishalla mbarojn pune shpejt me dokumentat se u hengren shpirtin ata qenet.
    P.s. sorry qe dola pak nga tema
    Kaloffshi mire.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar mė parė nga EdiR
    Nqs nuk do ti dalim perzot ne Skenderbeut mendon se te tjeret, Serbet apo Greket do te na servirin te verteten.
    Ju thate se "duhet ti tregojme europers per historine e skenderbeut dhe mos tja leme grekeve apo serbeve ta servirin ate"......
    Mos valle europianet jane kaq naive,sa qe historine dhe qyteterimin e tyre ta mesojne nga greket dhe serbet??????

Shqiperia ka shume gjera te keqia por ato jane pjese e c'do shoqerie , ne cilin vend te botes nuk ka vrasje, vjedhje, droge, trafik te droges, armeve, qenieve njerezore, etj? As une, e askush nuk mund te mbaje ate pergjegjesi secili pergjigjet per veten e vet.

Edhe une,ketu ku jetoj, ja kam perplasur ne fytyre shume nacionalisteve e racistave te huaj qe i fusin te gjithe shqiptaret ne nje kallup(pa qene e nevojshme qe te them "proud" ne cdo ore te dites(dhe aq me keq midis shqiptareve,sikur ne, nuk e njohim njeri-tjetrin,veset,zakonet dhe mentalitetin) ....por te thuash se je "proud" vetem qe ti mbushesh mendjen disa racistave te huaj,eshte njelloj sikur jeton per inat te tjetrit(pra,i jep rendesi racistit) duke u shkeputur nga realiteti...dhe realiteti ne shqiperi ne te vertete nuk te ben shume "proud"....
    Te jesh proud, d.m.th te jesh dikushi ne fushen tende apo edhe ne vlera shoqerore (shume shqiptare e kane vertetuar kete gje jashte shtetit) por si shoqeri dhe si shtet ne nuk po shquhemi per ndonje gje te mire,dhe duke thene se jemi krenare per kete shqiperi qe kemi,atehere cdo i ri ne shqiperi do pyesi veten:"perse na lind nevoja per te ndryshuar vlerat dhe menyren e te menduarit, perderisa ne jemi krenar per kete shoqeri"???????
    E pra,te jesh krenar per nje shoqeri jo te mire eshte baraz me vetevrasje...sepse e keqja(qe mbizoteron sot) do behet vlere,krenari,vyrtyt...te gjithe do ta pranojne te keqen si nje gje te mire dhe ndryshimet do jene minimale...
    Ne kemi krijuar tradite ne kete lloj te menduari negativ....ne 50-vjet komunizem te gjithe e shikonin shkaterrimin e kombit qe vinte nga viti ne vit,dhe te gjithe e mbronin kete shkaterrim me fanatizem...."mos me thoni se ishte vetem byroja politike shkaktare e diktatures"se 10 veta apo 100 veta jane shume te pafuqishem perballe nje populli 3 milionesh,pra ishte 80% e popullsise qe e mbronte ate sistem.......dua te them me kete shembull se po nuk e pe vehten ashtu sic je,,kurre nuk do ndryshosh....
    Dhe ne shqiptaret e sotem nuk kemi guxim te shohim realitetin dhe veten tone ne sy...na pelqen ti bejme shplarje trurit,si droga,per te qetesuar shpirtin me fjale dhe jo me vepra....

Nese ke mundesi mbylle fare kete teme se ti mendjen e paske mbushur dhe nuk dua te harxhoj me kohe duke u perfshire ne debate pafund.
    Kur nuk na pelqen nje teme,eshte e udhes te ikim nga tema...dhe jo te mbyllim temen.....sepse duhet te mesosh, qe ka edhe njerez qe i shqeteson ky fenomen....dhe eshte e dreja e tyre ta shfaqin shqetesimin e tyre ne forum....Ky nuk eshte edhe qellimi i forumit????
    Besoj se ky forum nuk eshte hapur vetem per te shprehur shqetesimet qe te duken ty apo disave, te arsyeshme....
    Ne kete menyre meson edhe ti mendjen e te gjithe shqiptareve dhe jo vetem te atyre qe ti ke ne fantazine tende....pra ky debat na meson te shikojme realitetin dhe veten tone ashtu sic jemi.....
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Ē'ėshtė krenaria
    Nga ajzberg nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 09-05-2007, 06:25
  3. Krenaria e ekonomise kosovare Musa Limani
    Nga Deti i Madh nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:13
  4. Krenaria E Kombit E Thurrur Ne Vargje
    Nga Poeti nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 06:50
  5. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •