Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 98
    Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599

Krenaria e shqiptarėve

Kam vite te tera qe dua te gjej pergjigjien e kesaj pyetje.
    Mundeni ju antare te forumit te me jepni nje pergjigjie?
    Por dua nje pergjigjie te mire menduar dhe jo te rrembyer nga vrulle patriotike qe nuk kane asnje llogjike.
    Pse nuk degjojme asnje suedez, apo francez te thote: "proud to be french" etj.?!
    Eshte kjo nje mungese sigurie e shprehje e ndjenjes se inferioritetit qe kane shqiptaret ndaj te tjereve?!

KACAKU

afer detit Maska e Simpatikja
    Anėtarėsuar
    13-09-2003
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    93
    Citim Postuar mė parė nga KACAKU
    Por dua nje pergjigjie te mire menduar dhe jo te rrembyer nga vrulle patriotike qe nuk kane asnje llogjike.
    Pse nuk degjojme asnje suedez, apo francez te thote: "proud to be french" etj.?!
    Eshte kjo nje mungese sigurie e shprehje e ndjenjes se inferioritetit qe kane shqiptaret ndaj te tjereve?!

KACAKU
    Nuk mendoj qe duhen paragjykuar ata shqipetare qe shprehen''proud to be albanian''jane krenare dhe ndjehen mire qe jane shqipetare nga vete ajo qe ata shprehin.Dhe nuk eshte thene qe te njejten shprehje qe perdorin shqipetaret t'a perdorin edhe francezet apo dikush tjeter,secili vend ka menyren e vet te te menduarit,sipas vendit edhe kuvendi....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Simpatikja : 13-02-2007 mė 11:47

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    proud to be schweiz......proud to be norge.......proud to be danish...

vendet me te perparuara te planetit nuk i njohin keto shprehje.....

keto jane terma te dala nga inferioret....(si per te bindur vetveten se jemi "superior")
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anetar i Rrezikshem Maska e kacaku basket
    Anėtarėsuar
    16-10-2002
    Vendndodhja
    Torino (Itali)
    Postime
    1,700

KACAKU
    Kete shprehje ,ne nje forme tjeter,e perdorin shume Italianet.Ska asgje te keqe te jesh krenar per prej ardhjen tjeter.Italianet e perdorin "Made in Italy" sidomos tani qe fituan Boterorin shikoje grate shtatzene te shkruar mbi bark shprehjen e mesiperme.

Kto jane iluzione te kota qe po shkruani me lart.

Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Italianet fituan nje kampionat te pakten...
    Megjithate "proud to be italian" skam degjuar.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar mė parė nga kacaku basket
    Kete shprehje ,ne nje forme tjeter,e perdorin shume Italianet.Ska asgje te keqe te jesh krenar per prej ardhjen tjeter.Italianet e perdorin "Made in Italy" sidomos tani qe fituan Boterorin shikoje grate shtatzene te shkruar mbi bark shprehjen e mesiperme.

Kto jane iluzione te kota qe po shkruani me lart.
    Iluzion quhet kur mburresh me fjale, e jo me vepra.
    Italianet u mburren me nje arritje konkrete,keshtuqe mos bej paralelizem qe nuk i pershtatet realitetit.

Eshte nryshe kur arrin dicka dhe e gjithe bota flet per ty....dhe ndryshe kur nje dite te bukur me diell, del ne rruge dhe bertet se je "proud" pa asnje motiv.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Akili-A : 13-02-2007 mė 12:54
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    a te keqen e temes!

Mire eshte te jemi patriote dhe ta duam vendin ton. Por le ta tregojm me vepra sa patriot jemi dhe jo me llafe. Le te behemi pak me te dashur dhe te rrespektueshem me njeri tjetrin dhe mos te shikojm vetem si ti prishim pune njeri tjetrit (sidomos ne ne kurbet). Ne rinia, e kam thene dhe here tjeter, po te jemi aq patriot le te studjojm jasht shtetit dhe te kthehemi atie pastaj sepse shqipria ka nevoj per ne. Ne 1997-ten kemi vrar njeri tjetrin pa pik turpi gje qe nuk duhet hequr nga memorja sepse na ka ulur shume si komb.

Le te jemi realist dhe te shikojm gjendjen tamam si eshte dhe si thash te jemi patriote me vepra...jo me nje flamure trekendesh qe do cojm tek pasqyra makines apo me nje targ makine apo tatu me shqiponj ne krah.

Gjith te mirat

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Nuk e kuptoj se c'fare pergjigje do te kete kuptim per ty pasi kjo ndjenja patriotike eshte ndryshe per secilin.
    Une nuk jam nga ata qe e perdor ate shprehje por jam shume krenar qe jam shqiptar per disa arsye.
    -Gjate gjithe historise se njerezimit per shkak te vendosjes gjeografike kemi qene ne qender te interesave te vendeve fqinje dhe kemi mbijetuar.
    -Kemi shume gjera te perbashketa me shume kombe dhe perseri jemi te vecante.
    -Kemi te pakten 3 fe dhe te pakten deri tani nuk jane bere problem ndarje mes njeri-tjeterit.
    -Ne pergjithesi si komb vleresojme familjen ne nje shkalle te larte.
    -Kemi respekt per veten dhe jemi gati te mbrojme me c'do kusht integritetin personal.

Keto ishin disa nga gjerat qe me bejne mua te ndjehem krenar qe jam Shqiptar nuk jane recete qe mund te ndjeke kushdo, nuk jane justifikim qe te bejme gjoksin grope se kushedi kush jemi.
    Kalofshi mire te gjithe,
    Ed

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464

KACAKU

LooL Ke Te Drejt Me Fjalen E Fundit Jemi Shume Te Pasigurt Sa I Perket Anetaresis Sone SHqiptare Keshtu Eshte Mendimi Im

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    dhe amerikanet e perdorin ket shprehje, proud to be an american, pra nuk jemi vec ne te vetmit

ndersa sa per proud to be an albanian i ka than arsyet Ediri
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Ē'ėshtė krenaria
    Nga ajzberg nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 09-05-2007, 06:25
  3. Krenaria e ekonomise kosovare Musa Limani
    Nga Deti i Madh nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:13
  4. Krenaria E Kombit E Thurrur Ne Vargje
    Nga Poeti nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 06:50
  5. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •