Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    dude Maska e smoki
    Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    somewhere
    Postime
    68

A mund të justifikohet mohimi i kombësisë shqiptare?

Shpesh në Ballkan ndodhin incidente për shkak të kombësise. Në mjaft raste, diskriminimi racor është tepër evident, sidomos kur për emigrantët. Shumica e emigranteve shqiptare, që kanë ndjerë diskriminim mbi shpinë janë në Greqi dhe Itali. Gjithmonë ka përjashtime, jo të gjithë janë keqtrajtuar, por në pjesën dërrmuese të tyre, të gjithë këta bashkatdhetarë mbartin vuajtje dhe histori të dhimbshme. Vërtet, që dhe shqiptarët kanë mëkatet e tyre, por a është kaq e turpshme të jesh shqiptar apo qoftë me përkatësi të çdo kombi tjetër sado i humbur të globit!? Ka pasur shumë prej këtyre “shqiptarëve”, të cilët nuk e kanë duruar dot presionin dhe kanë ndryshuar emrin, fene, kombësine e shtetësine. Dikush e ka bërë për para, dikush tjetër për nevojë jetike dhe dobësi e dikush tjetër për të gjitha këto së bashku dhe për faktin, se ka ndjerë turp, që është shqiptar… A janë vërtetë kaq primitivë e të pashpirtë shqiptarët? Mos vallë besa dhe miqësia, virtytet legjendare të kësaj treve kanë mbetur në kuadrin e gojëdhanave? Fundja, a bëjnë mirë këta njerëz, që ndryshojnë kombësinë dhe shtetësinë, duke pasur turp nga lidhja e tyre me Shqipërinë dhe gjakun që ju rrjedh në deje? Ju e keni pasur ndonjëherë këtë dilemë? Si keni vepruar dhe si do të vepronit në këtë rast?

Koment i marre nga "Gazeta shekulli"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-02-2007
    Postime
    59
    Ne krahasim me popujt e tjer, shqiptaret e ndrrojn kombsin me leht dhe i sherbejn me leht fuqive te huaja. Tashme greket e kan kuptuar qe shum shqiptar duan te behen grek (sine shqipri edhe ne greqi) dhe e perdorin kete fakt duke i njerr neper televizore duke pranuar qe jan grek dhe i bejn qe te mohojn vendlindjen dhe te shajn shqiptaret e tjer. Po te ishin treguar shqiptret me te vendosur e mos ti lepinin ****** kaq shum te huajve me siguri te huajt do kishin me respekt dhe emigrantet do ishin me pak nen presion per te ndrruar lekuren.
    Po u largove nga vendi jot ti atomatikisht e ke filluar procesin e ndrrimit te kombsis.
    Ndryshuar për herë të fundit nga lushnjar : 12-02-2007 më 12:36

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga lushnjar
    Ne krahasim me popujt e tjer, shqiptaret e ndrrojn kombsin me leht dhe i sherbejn me leht fuqive te huaja. Tashme greket e kan kuptuar qe shum shqiptar duan te behen grek (sine shqipri edhe ne greqi) dhe e perdorin kete fakt duke i njerr neper televizore duke pranuar qe jan grek dhe i bejn qe te mohojn vendlindjen dhe te shajn shqiptaret e tjer. Po te ishin treguar shqiptret me te vendosur e mos ti lepinin ****** kaq shum te huajve me siguri te huajt do kishin me respekt dhe emigrantet do ishin me pak nen presion per te ndrruar lekuren.
    Po u largove nga vendi jot ti atomatikisht e ke filluar procesin e ndrrimit te kombsis.

Lushnjar kjo teologjia jote sikur nuk duket aq reale.Shqipetaret ne Greqi sikur edhe ketu ne Itali Ndryshimet i bejne nga Halli pasi askush nuk ka ikur ne Emigrim nga Qejfi.

Aktualisht jam ne Itali por kjo nuk do te thote qe kam filluar Procesin e nderrimit te Kombesis.

Shqipetar Perjete.

Justifikime per ata qe mohojne Kombesine e tyre nuk ka sipas mendimit tim.

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Une kam gati gjysmen e jetes sime te kaluar ne kete shtet dhe si puna ime ka shume te tille qe jane te detyruar ti pershtaten vendit dhe jetes duke patur pashaporta te huaja,po ama kombesia jone eshte shqiptare ,dhe e tille do ngeli edhe sikur asnjehere te mos kthehemi ne vendin tone...

Shqiptare dhe krenare qe jemi te tille...
    "Carpe Diem"

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    Une kam gati gjysmen e jetes sime te kaluar ne kete shtet dhe si puna ime ka shume te tille qe jane te detyruar ti pershtaten vendit dhe jetes duke patur pashaporta te huaja,po ama kombesia jone eshte shqiptare ,dhe e tille do ngeli edhe sikur asnjehere te mos kthehemi ne vendin tone...

Shqiptare dhe krenare qe jemi te tille...

DI_ANA ajo puna e pershtatjes eshte e drejte por nuk e dij si funsionon aty ku je ti por ketu ne Itali Kur merr Nenshtetesin Italiane nuk duhet te mohosh Ate Shqipetare por i mban te dyja Nenshtetesite.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-02-2007
    Postime
    59
    Pothuajse te gjith emigrantet qe kan ikur vetem pak kan per tu kyhtyer. Sidomos familjaret qe rrisin femijet atje edhe ne qofse vet thon jemi shqiptar femijet kan per te then jemi te huaj dhe femijet e tyre edhe me te huaj etj.
    Nuk ka renci ca do ta quash veten ti ne qofse femijet e marrin kombsi jo shqiptare, ti vetem sa nise procesin. Me ne fund te gjith do behen te huaj. Pra ti po ike zere se e ke ndyshuar kombsin qe ne fillim
    Ndryshuar për herë të fundit nga lushnjar : 12-02-2007 më 14:51

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Te marresh nje kombesi te dyte nuk eshte se ke mohuar kombesine tende origjinale!Ne pasaporte serish krahas nenshtetesise se shtetit qe te pais me pasaporte eshte dhe ajo e origjines.Te pakten keshtu eshte ne UK.

Pastaj e gjitha kjo ka te beje me situaten,ekonomine,mireqenien dhe politiken ne Shqiperi.Emigrantet perdorin te gjitha menyrat per te gjetur nje rruge qe i ben te ligjeshem ne vendin ku jetojne e punojne.Nese eshte per tu treguar patriot,e vetmja rruge eshte kthimi ne Shqiperi

Ke te talentuar (si disa sportiste ) qe kane shanse 1 nder 1 milion Shqiptare mund ta kene,per ta bere Shqiperine krenare,por kur vje puna e shesin identitetin e tyre per hir te karrieres.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Kjo s'ndodh vetem me Shqipot, por ma do mendja nje pjese prej mendjengushteve s'kane dale neper bote qe te shohin c'behet e u duket se gjithe hallet u kane rene kombit te tyre ne krye. E bejne Amerikanet kur vejne ne Europe e Europianet kur vijne ne Amerike. C'eshte nderrimi i fese? E bejne te gjithe edhe pa emigruar. Tjeter, si mund ta quash "diskriminim racor" kur Ballkanezet jane te bardhe? Nuk eshte kaq alarmante, mgjs si komb si vogel qe jemi, na duket se prej ketij fenomeni do humbasim nje pjese te mire te popullsise. Nuk eshte e thene; ne Shqiperi njoha nje plak Shqiptaro-Amerikan qe po vizitonte Shqiperine per here te pare, e s'dinte vec se dy fjale Shqip sepse ishte brezi i dyte Amerikan.

Edhe Charlize Theron eshte Afrikane per plot njerez e Gjermane per plot te tjere. S'mohoet qe Greqia po manaxhon nje shtypje sistematike kunder te huajve... ata aq dijne, e kane ne kulture prej mijera vitesh... duke filluar qe te trajtimi qe i bene Homerit. Nuk e di pse bejne emigrantet si te shokuar nga kjo. Edhe Italianet e kane ne kulture kete prej mijera vitesh (kujtoni Romaket), mgjs i shohin Greket me percmim, por Italianet jane ne mes te Europes e jane integruar goxha. Ndersa Greku e di qe eshte kufiri midis kultures se madhe Europiane dhe... "barbarizmit Lindor." Me gjithe ate patriotizem e mendjemadhesi, ndjejne se kane me shume per ti vertetuar botes... dhe bam, e nxjerrin te te huajte.

Kulmi eshte kur me vjen ndo nje qe ka ardhur ketu 16-17 vjec dhe pas 4 vjetesh ne Amerike shkruan Shqipen si mos-o-Zot e me thote, "Kam ardhur i/e vogel, prandaj s'di." Nje fare mohimi eshte edhe ky... se 10-11 vjet shkolle per se i beri? Ka te tjere me 2 klasa shkolle ne Shqiperi qe shkruajne me sakte.

Rasti tjeter eshte se kur kam prezantuar nje Çam me nje Greke, ia beri ky i pari, "Jemi njesoj, une e ti," dmth e quante veten Grek. Kam hapur syte... lol.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 12-02-2007 më 15:56
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

dude Maska e smoki
    Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    somewhere
    Postime
    68
    Kulmi eshte kur me vjen ndo nje qe ka ardhur ketu 16-17 vjec dhe pas 4 vjetesh ne Amerike shkruan Shqipen si mos-o-Zot e me thote, "Kam ardhur i/e vogel, prandaj s'di." Nje fare mohimi eshte edhe ky... se 10-11 vjet shkolle per se i beri? Ka te tjere me 2 klasa shkolle ne Shqiperi qe shkruajne me sakte
    Ktu ke shume te drejte, per arsye se sado te kesh ndjet jashte shtetit, prap se prap nuk e harron dot gjuhen qe ke mesuar qe kur ke lind, ndaj me duket absurde per disa qe fshihen pas ksaj shprehje "kam ardh i/e vogel ktej ndaj sdi te flas mire shqipen"

Ata qe mohojne kombesine shqiptare, sjan shqiptar, por thjesht kan lind ne shqiperi. Sjan shqiptare me gjak e me zemer.
    SHQIPTAR

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    shdo njeri mund te mari pashaport tjeter por kombesia nuk ndrohet se ne pashaport thot albania vendi i lindjes asnje shtet se ben dot vendin e lindjes ne vend tjeter pra duan sduan
    do thopt albania per ata qe mohojn qe jan shqiptar mbase i ka halli edhe ku di un por per te tjer turp te ken
    Partizoni

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •