Postuar më parë nga
conman
Shume individe ketu kane permendur cenimin e te drejtave te individit.
Se kuptoj si mund te flasin shqiptaret per cenim te drejtash te individit, kur vete ata nuk ngriten koken kunder Enverit per 50 vjet apo kunder turqve per 5 shekuj. Shqiptaret jane shoqeri burracakesh, qe prioritarizojne vlera siperfaqsore kundra atyre thelbesore. Te gjithe mundohen te hiqen si njerez interesant, me kulture, me moral. Fakti eshte qe te shumica e shoqerise shqiptare jane komplet e kunderta e asaj qe permenda me siper. Jam menduar shume here se cfare i ndryshon shqiptaret nga bota perendimore dhe jam perpjekur te gjej nje fjale qe mund i karakterizon me se miri shqiptaret. Dhe kjo fjale eshte burracak.
Albanian/English burracak -----> coward, milk-livered, poltroon, rat, recreant, slack
Shqip/Shqip burracak ------> frikacak, legen, i korruptuar, dembel, shker dhat,
burokrat, servil, llafazan, minj, pederast, macho
Per ta vene ne kontest te temes, shumica juaj ketu shqetesohen me shume per faktin qe Rames iu cenua e drejta e individit [ceshtje dytesore per nga rendesia], sesa per faktin qe nje shoqeri e degjenuar si ajo e tiranes[kryeqyteti i shqiperise] drejtohet nga nje njeri pa vlera [ceshtje paresore]. Me ane te ketij shkrimi, nuk dua te gjykoj Ramen, por shoqerine shqiptare ne pergjithesi e cila vit pas viti, election after election, nuk arrin te pozicionoje veten e saj ne spektrin politik dhe te marri duar fatin e ardhmes se saj.
Ne rastin konkret, Tiransit do shkojme ne votime neser me mendimin qe do votojne ose per Edi Ramen [i cili sipas tyre ka sjelle shume gjera pozitive per tiranen por nga ana morale nuk e meriton te fitoje statusin e te zgjedhurit te popullit] ose per Olldashin [ i cili nuk sipas tyre nuk ka aftesine e rames per te drejtuar tiranen]. Pra, pas 17 vjet demokraci, shqiptaret serish do ti drejtohen kutive te votimit duke PRANUAR te votojne per zgjidhjen/zgjedhjen me te mire nga e keqja. Sic e thashe edhe me lart, kjo shoqeri qe refuzon te ngrihet ne kembe dhe te jete pro-aktive per fatin dhe te ardhmen e saj, mund te permblidhet nen nje emer:::: shoqeri burracake [lexo frikacake, legene, e korruptuar, dembele, shker dhate,burokrate, servile, llafazane, minj, pederast]
Krijoni Kontakt