[QUOTE]Nuk është e keqe, por e keqja është se ju së bashku në ato të ndarat e bardha, të kuqe, të kaltëra, të verdha e të zeza për plehëra, po i hudhni e edhe gjërat me shumë vlera: ar e margaritar(pra miq e ndihmëtar) dhe këtë e bëni me gjakftohësi, me injorim, me përbuzje, me kryenecsi, sikur të ishe më e pasura e botës, sikur të ishe më e zonja i të gjitha zonjave( ndërsa fort mirë dihet se të pasurit nuk i përbuzin dhe hudhin lehtë gjërat as të mëdha dhe as të vogële të vlerëshme(ndryshe si mund ta krojonin dhe si mund ta mbronin, ruaninn atë pasuri)! Edhe në Kosovë, vend i varfër, hudhen plehrat, vetëm plehrat, ndonëse nuk klasifikohen sikur atje në Belgjikë, por ato hudhen! Dhe ka shumë plehra për tu hudhur, por nuk bënë së bashku me plehra të hudhet edhe ari, edhe margaritari, pra miqtë që në momentet më kritike e shpëtuan Kosovën! Preke kokën Doruntinë dhe bëja vetës një pyetjePostuar më parë nga Dorontina
farë do të bëhej me Kosovën, në Vitin 1999, po të mos ishte kembëngulësia e SHBA-Ve, Britanisë së Madhe, e NATOS..., të cilat sot po e përkrahin dhe paralajmërojnë nga ana e tyre njohjen e Pavarsisë së Kosovës?! Cfarë do të ndodhte me Kosovën po të mos ishin ato gati tre muaj bombardime mbi Serbinë?! Dhe, tani, këta miq që na ndihmuan, na ndihmojnë dhe paralajmërojnë të na mbështesin edhe pas Pavarsisë, këta margaritar duhet hedhur, madje edhe duhet ndarë, në ato të ndarat e bërllogut?! Jo! Miku i vertetë duhet nderuar, kjo është në traditën shqiptare, kjo është urtësi e përvojë shqiptare! Edhe amerikanët, supërfuqi ushtarake dhe ekonomike botërore, kërkojnë miq, duan miq, gëzohen kur kanë miq, qoftë edhe të vegjël, sepse mbështetja sado e vogël qoftë është ndihmë e madhe! Ndërsa ne, aq të vegjël që jemi(krahasuar me të mëdhenjët) t´i hudhim miqtë mëdhenj në të ndara bërllogu?!
Rumunët fatkeqësisht, edhe më parë, është parë që nuk kanë prirje për miqësi proshqiptare, por ata i kishin, edhe ashtu, ditët e numëruara në Kosovë! UNMIKU një ditë do të shkonte dhe dikush i ngjashëm(EUMIK, apo...) do të ishte me i vogël dhe me kompetenca më të kufizuara, por e keqja është nuk është dashur t´u jepet rasti rumunve për t´i vrarë shqiptarët! Qindra lutje e thirrje, nga NATO e UNMIK, bashkë me thirrje edhe paralajmërime dhe të tërthorta kërcënime kanë shkuar, dhe atë publikisht, në adresë të Vetëvendosjes që të mos e bëjë atë që e bënë se ndryshe...! Por, Vetëvendosja e bëri të vetën dhe fundi tragjik, i dhëmbshëm. dihet! Vetë Ceku, kryeminister i asaj Qeverie të Kosovës(ajo që është dhe ai që është) ka pranuar se para demonstratave tragjike ka takuar Albin Kurtin! Ka takuar Albin Kurtin dhe e ka lutur mos e bë këtë! Gjeneralët dekorohen për betejat e fituara, por "gjeneralët" ndëshkohen me zhgradohen, madje edhe denohen me vdekkje për betejat e humbura, për ushtarak e ushtar të humbur në luftë! Albin Kurti nuk e fitoi luftën këtë rast! Nuk meriton as të gradohet, as të madhërohet e aq më pak të hyjnizohet!..e kush jan te ju Dardang ? psh rumunet e armatosur "paqeruset e juaj " ....te lutem kruje koken ma shum ....
Me porositë: "Kruaje kokën!" Përse ta kruaj kokën?! Nuk i ka mo..., që të më kruhet koka, pra ndergjegjën e kam të pastër! Por juve të "Vetëvendosjes"është dashur ta prekni kokën dhe të pyesni: Rusia, Serbia e kundërshtojnë Pavarsinë e Kosovës! Përse ta kundërshtoj këtë edhe "Vetëvendosja"?!
[B]B]Mos u mundo te mesosh qka asht atdheu ket e dij ....[/
Atdheu nuk është pronë e imja dhe e askujt, por është detyrim i cdokujt?! E aq më pak eshtë e drejtë e atyre që luajnë me fatin e tij, pra të Atdheut! E ata që luajnë me fatin e Atdheut ka mundësi që nuk e ndjejnë atë Atdhe për Atdhe!
Krijoni Kontakt