Close
Faqja 70 prej 77 FillimFillim ... 20606869707172 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 691 deri 700 prej 770
    ...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Këtu fajin e ka pasë poltika pacifiste e Rugovës që u bëpnte thirrje popullit për paqë. Ai thoshte se ne do t'a fitojmë lirinë' me paqë dhe me dialog, se nuk bën të luftojmë kundër Serbiosë sepse ajo është shumë e fortë dhe mund të na shkatërrojë, e shumë pisllëqe të tjera që vetëm Rugova ka ditur t'i nxjerrë nga goja. Por populli nuk ka faj, popullit i duhet një drejtim i mirë, drejtim i natyrshëm, dhe jo ideologjitë e infiltruara nga agjentët e shkijeve siç ishte rasti i Rugovës.****
    Qe e ka patur fajin politika pacifiste impotente e Rugoves s'e ve ne dyshim fare - por habitem shume PERSE E VOTUAT PERSERI PARTINE E RUGOVES PER T'U UDHEHEQUR VENDIN??? Ju e dinit se ai s'donte te luftonte serbet! Perse i fitoi perseri zgjedhjet dhe i dhate te drejten te NEGOCIOJE me serbet???

Pse s'votuat per nje parti tjeter e cila do u nxirrte nga kriza?
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i ç'regjistruar...
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    736
    Citim Postuar më parë nga Alienated

Pse s'votuat per nje parti tjeter e cila do u nxirrte nga kriza?
    ehhhh, tash te gjithe e bejne kete pyetje? PSE gabuam?
    mendoj se problemi eshte se edhe kosovaret jane shqiptare, Te prirur per gabime ne momente te medha, ose me mire ta them te prirur te gabojne gjithmone kur duihet te marrin vendime te medha.

ta ruajm amanetin Maska e deqanas
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    diku tjeter
    Postime
    267
    po mire bre burra, po cila parti - sipas juve - do na kishte nxerr nga kriza??
    shihemi n´gjykate

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga deqanas
    po mire bre burra, po cila parti - sipas juve - do na kishte nxerr nga kriza??
    Pyetja me vend do pergjegje adekuate...

ne Demokraci ka vetem, demoparti ....asnje nuk vlen pa pas nji radikal mbas ...

Partia me e mira asht: Te gjith se bashku per nji iedal shtetin siq e kerkum dhe luftum me qinra vite si te gjith popujt tjer.flamurin qe mbajtem mshefur ne gji e jo te imponuar ...

kur isha e vogel kam ndegju qe kerri e gruja nuk i ipen askujt, po shteti e vlerat e saj ????
    kjo tash asht pyetja ime ...
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    [
    QUOTE=Dorontina]
    ....asnje nuk vlen pa pas nji radikal mbas ...
    Një radikal budallë i tipit Sheshel! "Mrekulli"!

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Del pak ma larg ...skemi me shkije asgje te perbashket.....
    jemi europian e jo sllavê...

Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Citim Postuar më parë nga Dorontina
    Del pak ma larg ...skemi me shkije asgje te perbashket.....
    jemi europian e jo sllavê...
    Ne nuk kemi asgjë të përbashkët me sllavët, ndonëse ndonjëherë jemi zier në kazan sllav dhe atë me dashjen tonë! Disa nga fara e jonë cuditërisht, edhe pse armiq të përbetuar sllavët ndaj nesh, kanë gjetur interesa të përbashkëta politike me sllavët, madje gati na bënë "vëllezër" me ta! Edhe tash ca nga ata, të "farës sonë" armikun më të madhin e kanë armikun më të madh të serbit, pra të sllavit! Cuditërisht, ndonëse nuk është hera e parë që përseritet e zeza histori për ne!
    Më në fund edhe ne e kemi kuptuar (disa fatkeqësisht e mohojnë apo edhe e thojnë me gjysmë zëri, sa për ta thënë) se jemi europianë, porse thuaju rusëve, polakëve, cekëve, sllovakëve, ukrainasve, bellorusëve, kroatëve, bullgarëve, sllovenëve, maqedonasëve, serbëve, ukrainasëve... se nuk janë europianë! C´përgjigje do marrësh nga ata kur kuptojnë se t´i ua mohon të drejtën për të qenë europianë?!

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    DardanG pajtohem plotesisht me ket pershkrim historije me plot ngjyra te gjalla dhe te vdekura.
    Kur permend sllavet qe jemi lidhur me dashje e pa dashje ...me kujton burrat me te mir e te arsimuar u martun me serbe e ne na takojshin do mjeshter.do zidar, do pllumagji...
    tash ato gra te "bukra"i kan ruajt femijt afer vete pak i kan lan me ardh ne KS
    historin e kan flliqur me se shumti burrat dje sot dhe neser ....
    Per ate historia po na denon ,per ate edhe ju permenda radikalet , exttremistat qe kan vleren e tyre se paku me jau shti ethet ne bark ......

--------------------------------------------------------------
    Me pelqeu nji liber ne shqip qe ishte shkru nga nji profesor shqiptar....nuk e di emrin e profesorit por e gjejm nese kemi aq dashuri per historin dhe mburrjen e vendit ton te shejt Shqiperi siq e kendon Tingulli 3"Shqiperia ne rrjedhen e luftes se ftoft" pse e ceka ket liber ? nji tneie franqeze; qdo liber se paku te meson nji resht ....ne ket liber flet profesori per spiunat e luftes se ftoft, per pozicionin e shqiperis ne ket katastrof njerzore dhe mbijetesa e saj.....nuk e kam dasht kurr Enverin por duhet te jesh nganjiherê Enver per mos te pas armik ne derê .------------------------
    Po folim po folim po me fjale nuk ndertohet muri, kur po e lironi Albinin dhe qka ju duhet mbrend ? a nuk keni mjaft dijetar ?....
    DardanG a pajtohesh sot me mu ?...

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Nuk duhet me kan shum i menqur per te vlersu se vetvendosja beri gabimin shume te madh sepse duke qen kunder te gjithve beri vetvrasje.Plani i ahtisarit eshte vetem pretekst se nuk kan te bejn asgje me kete plan,dhe po ti ndegjosh lideret e tyre japin te kuptojn se as qe e kan lexu kete plan.Keta quna qe akoma ne moshen e adoleshences duhet te kuptojn se populli nuk mashtrohet kollaj.Neqoftse keta mendojn se elita shqiptare qenka tradhtare dhe jo e zoja per ta udheheq kosoven,qfar alternative na ofrojn keta.Ne kohen e luftes ne e provuam qe vet nuk ishum te zot ta perzam shkaun,por kerkuam ndihm nga te gjith dhe kur na u ofru kjo ndihm tani e perbuzim.Vetvendosja kerkon qe bashkesia nderkombtare ta leshoj kosoven kete e kerkon edhe serbia te jeni te bindur dhe kerkujt me teper se serbis nuk i konvenon.Ju keshilloj lereni politiken sepse u tregu qe politika per ju eshte si telefoni per pulen.

Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Citim Postuar më parë nga Dorontina
    ... pajtohem plotesisht me ket pershkrim historije me plot ngjyra te gjalla dhe te vdekura.
    Nuk e kuptova mirë se cfarë mendove kur the kështu, por për mua ngjyrat e gjalla dhe ngjyrat e vdekura janë një, ashtu sic jeta rrjedh nga vdekja e vdekja nga jeta!

...me kujton burrat me te mir e te arsimuar u martun me serbe...
    Ata burra të martuar me serbe, të mirë apo të këqinj, ishin shumë të paktë dhe thuase numëroheshin me gishërinj dore! Dhe sigurisht se burrat e martuar me serbe heret a vonë janë penduar, keq janë penduar! Unë mendoj se, në mos për asgjë tjetër, atëherë populli i ynë, i cili jetoi nën sundim të egër sllav nje kohë kaq të gjatë, mbi të cilin u provua jo vetëm zhdukja e tij fizike, por edhe asimilimi i tij me anë të martesave me serbe edhe me detyrim, ka deshmuar gjenin e tij të fortë, sa që ndonjëherë habitem se c popull jemi në kështu. Ndaj jemi kështu, sic jemi, ndër popujt më të vjetër në Europë, në mos më i vjetëri, me gjuhën poashtu më të vjetër. Nuk shkrihet e as shuhet kombi me 20 martesa, dyqind, apo së shumti me dy mijë martesa me serbe dhe atë brënda një shekulli! Shqiptarët nuk kanë pësuar nga martesat, por kanë pësuar nga grindjet e brëndshme, por edhe nga lakmitë për ofice, qoftë të lakmuara si dhuratë nga armiku!

radikalet , exttremistat qe kan vleren e tyre se paku me jau shti ethet ne bark ......[/B]
    Edhe unë do të isha një ekstremist i madh, por nuk mund të jem ai që s´mund të jem! Populli i ynë thotë"Arusha me shoshë nuk tutet" dhe ne si ta frikësojmë "Arushën e Bardhë" se për këtë të murrmën lehtë do ia bënim! Ndaj, na duhet një radikalizëm politik, një mencuri diplomatike, na duhen shumë miq, me shumë sec kemi tani, e këta që i kemi tani, më parë nuk ishin miqë tonë por ishin miqë të anmiqëve tonë! Nuk të duket kjo një radikalizëm.kthesë radikale politike në të mirën e kombit tonë?!
    .....nuk e kam dasht kurr Enverin por duhet te jesh nganjiherê Enver per mos te pas armik ne derê .------------------------
    Nuk mund të gjykoj asgjë për Enverin, fundja misioni i tij i mirë apo i keq ka përfunduar! Por unë mendoj se e keqja më e vogël, apo kjo nuk është kurrfarë e keqja po që se e ke armikun në derë! E keqja e madhe është po të jetë armiku në shtëpi dhe t´i e konsideron mik të shtëpisë! Kështu u konsiderua, pra mik i shtëpisë, ndoshta edhe Zot i shtëpisë, në kohën e Enverit, Popovici, Mugosha..., të cilët edhe krijuan PK shqiptare, bënë një mijë ngatërresa dhe faqe të zeza, saqë sherrin po ia shohim edhe sot!

...kur po e lironi Albinin...
    Unë nuk e kam burgosur Albinin dhe as që jam ai që do ta liroj! E bëma e tij e burgosi atë! Unë besoj në institucionet e Kosovës ( sadoqë do të dehiroja që ato të jenë 100 herë më të mira sec janë sot) dhe nëse ato do ta lironin unë do të shlirohesha edhe unë, por edhe nëse vendosin ta mbajnë më gjatë në burg, atëherë nuk kam arsye të mos besoj se ai ka bërë faj dhe meriton burgun!

DardanG a pajtohesh sot me mu ?...
    Edhe me ata që jamë sharë shumë keq në Forum jam i pajtuar dhe ndjej rrespekt për ta! Mendoj se gjithëcka që diskutohet në Forum ( mund të këtë përjashtime, por edhe diskutues qëllimëkëqinj) shprehin mendimet e veta, ndonjëherë me nervozë, por nuk duhet zënë për të madhe askujt! Jemi bërë argat partish dhe jo të arsyes, luftojmë për pushtet dhe jo për shtet, të gjithë duam të jemi të parët dhe të na thurrin kurora e këngë lavdie...Fatkeqësisht kjo është vetëdia e ynë, atdhetarizmi i ynë, të mos them demokracia e jonë, e cila është shumë larg nesh!

Faqja 70 prej 77 FillimFillim ... 20606869707172 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çamëria
    Nga artur në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 21-04-2010, 17:31
  2. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  3. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •