Close
Faqja 68 prej 77 FillimFillim ... 18586667686970 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 671 deri 680 prej 770
    ...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Institucionet nuk janë të popullit por janë kundër popullit, sepse UNMIK ka pushtetin mbi çdo gjë. E drejta e Vetëvendosjes është problemi kryesor në Kosovë tash për tash, sepse kjo së bashku me lirinë janë të drejtat kryesore që po i mohohen populli tonë.
    O pllugu - ato institucione i keni zgjedhur ju o mik! I keni votuar ne zgjedhje te lira e demokratike. I keni dhene voten LDK-se qe te merret me keto ceshtje! Nuk behet politika neper kafene e neper dhoma gjumi, por ne parlament, ne qeveri, ne insitucione - pa marre parasysh a te pelqejne ty personalisht ose jo! Edhe politikanet qe keni votuar ne zgjedhje e duan Kosoven te pavarur - por perdorin mjete tjera - jo alla Albinkurtçe.

SHPK është vetëm një vegël e UNMIK-ut për të shtypur popullin. U pa më 10 shkurt. Çfarë institucione janë këto kur 28 ligje ia ka hedhë poshtë UNMIK-u.
    Sikur të ishin institucione do të punonin në favor të popullit, por këtojanë tradhetare që gënjejnë popullin.
    SHPK eshte policia e Kosoves qe duhet te krijoje rend dhe te mbaje qetesi, dhe ka per detyre te vere situaten nen kontroll - edhe nese kjo ndonjehere nenkupton perdorimin e dhunes (TE CILIN S'E ARSYETOJ - por ja qe e kane per politike gjithe POLICITE E BOTES).
    Me 10 shkurt kishte dy pale fajtore:
    Pala e pare ishte Policia (SHKP dhe UN POLICE) qe perdoren dhunen e tepruar, dhe per pasoje Ministri i Rendit morri pergjegjesine dhe dha doreheqje ndersa policet rumune qe kane shtene ne drejtim te protestuesve po ndiqen penalisht - dhe nuk do habitem nese shume shpejt do i shohim ne burg (nese s'i kane burgosur akoma).

Pala e dyte fajtore ishte levizja e Albinit, qe s'dinte te organizoje nje proteste paqesore, per t'i bere me dije edhe institucioneve te popullit, edhe atyre nderkombetare se (sipas tyre) po shkojne ne rruge te gabuar! U vrane protestues - dhe kjo s'eshte pune fare e mire. Pjese e pergjegjesise per vrasjen e protestuesve duhet t'i ngarkohet edhe Albin KURTIT i cili si organizator proteste duhej te kishte ndermarre te gjitha masat e duhura qe protesta mos eskalonte ne dhune ndaj institucioneve publike!

Në zgjedhje kanë marrë pjesë vetëm 49,5% e votuesve dmtyh më pak se gjysma, le që edhe programet elektiorale nuk janë zbatuar. Në vend të një Prishtine të ndërtuar kemi një Prishtinë të përgjakur nga pushkët e UNMIK-ut.
    Në vend se të na japin lirinë na e japin robërinë, e burgosin pikërisht atë që ka vizion për të ardhmen, at' që e mbron popullin me të vërtetë, Albin Kurtin.
    Institucionet janë tonat atëherë kur kanë mandatin e popullit. UNMIK nuk e ka mandatin e popullit.
    Zgjedhjet kane qene te lira dhe te hapura per cdo qytetar kosovar i cili ploteson kushtet sipas ligjit zgjedhor. Pse s'votuan te tjeret? Mendoj qe kishin opsione te bollshme politike per te zgjedhur! Pse lejuat qe te fitoje LDK dhe te beje qeveri? Ju e njihnit politiken impotente te LDK-se. Prishtina e pergjakur nga pushket e UNMIK-ut?! Po Kosova e pergjakur nga pushket serbe - kur s'guxonit as zerin te ngrini?! E ke harruar?

Nese Albin KURTI ka vizion per te ardhmen - pse s'ben partine e vete, le te mbledhe popullin (qe e perkrah) rreth vetes dhe le te punoje ne menyre institucionale. Vizioni i tij per te ardhmen eshte perdhunimi i institucioneve te zgjedhura nga populli - dhe kjo s'i sherben per te mire asnje shqiptari - askund!

Jo sipas meje por siç është realiteti vetëm Lëvizja Vetëvendosje po punon në drejtim të realizimit të drejtës për vetëvendosje.
    Pse mos po punojnë politikanët?? Jo, politikanët po e shtypin me gjak këtë lëvizje sepse nuk e duan vetëvendosjen. Ata duan që një grup mafioz në biseda me shkije dhe ndërkombëtarë të vendos për fatin 2 milionë njerëzve.
    Per kete komentova me siper! S'dua te perseritem!

Sugurisht nuk janë e njëjta gjë. Por është kjo lëvizje që po lufton për të drejtën për vetëvendosje.
    Dhe në'se ti merr pjesë në demonstratën që organizon kjo lëvizje, ti nuk po del në rrugë për këtë lëvizje, por po del në rrugë për të drejtat tua, për të drejtën tënde për vetëvendosje.
    Kjo levizje s'eshte e vetmja qe lufton per vetvendosje! Ka dhe levizje tjera qe s'u eshte degjuar zeri ne kete mase kaq te madhe sepse kane menyra tjera te veprimit. Une besoj qe cdo shqiptar, cdo parti shqiptare kudo qe eshte - ka si pjese e programit dhe pavaresine e Kosoves, kohen kur populli i Kosoves do vendose per vete!

Per ta perfunduar, do kaloj ne anen e nje joshqiptari dhe ne anen e nje joserbi. Ne anen e nje pale teresisht indiferente!

Nga pozita indiferente, une mendoj qe sa keni merituar aq edhe keni fituar. Kur filloi lufta clirimtare ne Kosove, pjesa me e madhe e popullates (gjinise mashkullore) u larguan nga Kosova bashke me grate e tyre, per t'u vendosur neper kampe refugjatesh, e neper shtepi private te vellezerve te tyre te gjakut si ne Shqiperi, ashtu edhe ne Maqedoni, Mal te Zi, e ne tere boten.
    Une mund te deshmoj se mysafiret nga Kosova (meqe ate term perdornim ne Maqedoni per fjalen REFUGJAT) kalonin tere naten neper kafene e restorane, duke bere aheng, duke u dehur, duke kercyer neper pube e ne disko, perderisa shtepite u digjeshin, perderisa toka u pergjakej, perderisa ata qe kishin ngelur te mbrojne kete toke perballeshin me bishat serbe!

CDO RESPEKT CDO PERJASHTIMI - S'DUA T'I FUS TE GJITHE NE NJE THES!!!

Perse nuk luftuan te gjithe burrat por iken nga lufta? Perse disa pjese te Kosoves u dogjen e ca te tjera s'u preken, por iu lane ne dore serbeve pa krisur as edhe nje plumb? Sa keni bere per vetvendosjen qe kerkoni? Perse se mbaruan bombardimet e NATOS dhe nderkohe qe forcat okupatore terhiqeshin nga Kosova, nuk u clirua Mitrovica menjehere, perse s'u pastruan te a.q. enklava serbe qe sot akoma ekzistojne ne Kosove? Perse nje numer i madh burrash - treguan burrerine duke uzurpuar pronat serbe - ne vend qe te clironin token e tyre, ne teresi?

ME KEQARDHJE TE MADHE ME DUHET TE PRANOJ SE TE DREJTEN PER VETVENDOSJE ESHTE DASHUR TA FITONIT NE LUFTEN CLIRIMTARE - KUR DO LUFTONIT TE GJITHE PERKRAHE ME UCK-ne E JO TE IKNIN NEPER KAMPE REFUGJATESH E NEPER VENDE TJERA PER TE BERE AHENG E QEJF!

Sikur te ishte cliruar tere Kosova nga serbet, forcat nderkombetare s'do kishin nevoje te qendronin deri tani ne Kosove - dhe Pavaresia do ishte fituar shume me heret, por tani qe keni patur per PARTNER CLIRIMI KOMUNITETIN NDERKOMBETAR - DO DUHET QE NE KOORDINIM ME TA TE VENDOSNI TE ARDHMEN E VENDIT TUAJ!

P.S. Kerkoj falje qe u zgjata kaq shume!
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Me gjysmën e dytë të kësaj fjalie, po e tregon se je me vetëvendosjen, por të duhet edhe pak të përmirësohesh.
    Kanë mbetur pa përkujdesje sepse pushteti nuk është i yni. A mendon ti se UNMIK-u dëshiron t'i ndihmojë atij që luftoi Serbinë? Jo, nuk dëshiron t'i ndihmojë.
    As politikanët nuk duan t'i ndihmojnë atyre që mbetën jetimë e invalidë'etj
    sepse iu intereson kapitali i tyre e asgjë tjetër.
    Cfare te garanton ty pllugu qe Albin KURTI s'e ben levizjen VETVENDOSJE per qellime karieriste? Cfare te garanton ty qe s'do dali ai neser me nje PARTI POLITIKE dhe do thote UNE LUFTOVA PER VETVENDOSJE (duke perdhunuar institucionet e zgjedhura nga populli)? Cfare te garanton ty mik i dashur se Albin KURTI do sillej me mire me femijet jetime te luftes, me invalidet?

Pse s'merr nje inisiative per te sensibilizuar opinionin publik te Kosoves se PRINDERIT E KETYRE JETIMAVE VARFANJAKE DERDHEN GJAKUN QE JU TE BEHENI HAJDUTE E QE NE TE THYEJME XHAMAT E INSTITUCIONEVE, PO HAJDE SHTERNGONI NJE CIK ****** E NDIHMONI TE GJORRET QE MOS BREDHIN RRUGEVE DUKE KERKUAR LEMOSHE PER NJE GOJE BUKE?

Cfare te garanton ty se Albin KURTI s'eshte thjeshte nje element tjeter destabilizues, i shtyre nga elemente antishqiptare te cilet duan te tregojne se shqiptaret S'DINE TE MBAJNE SHTET?

Cfare te garanton se Albin KURTI eshte i vetmi njeri (se paku person publik) qe i plasi per vetvendosjen?

**** miliona pyetje me vijne pa dashur por do mbesin pa pergjigje
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    O pllugu - ato institucione i keni zgjedhur ju o mik! I keni votuar ne zgjedhje te lira e demokratike. I keni dhene voten LDK-se qe te merret me keto ceshtje! Nuk behet politika neper kafene e neper dhoma gjumi, por ne parlament, ne qeveri, ne insitucione - pa marre parasysh a te pelqejne ty personalisht ose jo! Edhe politikanet qe keni votuar ne zgjedhje e duan Kosoven te pavarur - por perdorin mjete tjera - jo alla Albinkurtçe.
    O mos fol permensh o daj.
    Kanë votuar 49,5% e popullit e ka thënë vetë OSBE. Kur të merr pjesë në zgjedhje më shumë se gjysma, pastaj flasim.
    Pos kësaj me vota të lira ka ardhur në pushtet edhe Hitleri edhe Sllobodani sepse e mashtronin popullin si donin vetë. Jo vetëm që këtu tek ne votimet kanë qenë të pavlefshme për shkak të numrit të vogël të votuesve. Por edhe institucionet janë vetëm për sy e faqe, sepse institucionet zgjedhen aty ku ka shtet, e ne nuk kemi shtet.
    Ti po thu se Fatmir Sejdiu është president. Po mirë, president i kujt është?? Kosova nuk është shtet.
    Së pari duhet të bëhet shteti, e ky bëhet në mënyrë shumë të thjeshtë e që është e vetmja alternativë, me vetëvendosje apo referendum.
    Pas shtetit vinë punët e tjera me rend. Po këta të huajt i kanë shkuar punëve mbrapsht sepse edhe vetë janë të mbrapshtë. E as nuk dojnë me punu mbarë.
    Këto institucione janë marrëzia më e madhe që mund të shohësh. Këta kanë brohoritur gjat fushatës elektorale për pavarësi, kurse e pranuan Pakon e Ahtisarit e cila është pikërisht e kundërta e pavarësisë. Më duket se Pakoja është e shkruar dikund këtu, bën mirë t'a lexosh, nëse nuk e kupton konsultohu me ndonjë jurist.

Çfarë mjete tjera me përdorë?? Ne jemi në diktaturë. Diktatura duhet të destabilizohet sa më tepër. Duke e destabilizu diktaturën, stabilizohet demokracia.

SHPK eshte policia e Kosoves qe duhet te krijoje rend dhe te mbaje qetesi, dhe ka per detyre te vere situaten nen kontroll - edhe nese kjo ndonjehere nenkupton perdorimin e dhunes (TE CILIN S'E ARSYETOJ - por ja qe e kane per politike gjithe POLICITE E BOTES).
    Me 10 shkurt kishte dy pale fajtore:
    Pala e pare ishte Policia (SHKP dhe UN POLICE) qe perdoren dhunen e tepruar, dhe per pasoje Ministri i Rendit morri pergjegjesine dhe dha doreheqje ndersa policet rumune qe kane shtene ne drejtim te protestuesve po ndiqen penalisht - dhe nuk do habitem nese shume shpejt do i shohim ne burg (nese s'i kane burgosur akoma).
    Së pari SHPK si institucion është një vegël në duart e UNMIK-ut.
    Disa nga policët edhe mund të arsyetohen, janë të varfër, s'kanë mundur të gjejnë punë dhe u është dashur të punojnë nën urdhëra të UNMIK-ut për 150 euro në muaj për me i mbajtë cullët që i kanë në shtëpi. Shpesh i shohim edhe si pjesëmarrës në protesta sepse edhe policët janë pjesë e këtij populli dhe duan vetëvendosje. Por janë policë pasivë dhe nuk drejtohen kundër popullit.
    Por janë edhe disa që nuk arsyetohen asesi. Psh ata pitbullët dhe rotfajllerët, që vnojnë edhe maska për të mos i njohur në media, ata janë tipikë antishqiptarë. Ka prej tyre që kanë punuar në kohën e Sllobodanit si policë. Këta janë të gatshëm edhe të vrasin shqiptarë masovikisht, sepse janë të xhveshur nga çdo ndjenjë kombëtare dhe njerëzore.
    Sa më' lart që shkon në hierarkinë e "institucioneve" aq më larg janë ata nga populli.
    Për 10 shkurt s'ke çfarë më tregon ti mua. Unë këtu në Prishtinë dhe ti mua nga Tirana po më tregon për 10 shkurt??
    Qëllimi ka qenë që aktiviteti i Vetëvendosjes mos të vazhdojë sepse bie ndesh me ta, dhe me diktaturën e tyre. Prandaj kanë organizuar masakrën. Që ta frikësojnë popullin.
    Ndërsa policët nuk janë dënuar, pra shihet se ti nuk e përcjellë politikën sa duhet. Policët janë kthyer në shtëpi të veta, kanë marrë dekorata etj

Zgjedhjet kane qene te lira dhe te hapura per cdo qytetar kosovar i cili ploteson kushtet sipas ligjit zgjedhor. Pse s'votuan te tjeret? Mendoj qe kishin opsione te bollshme politike per te zgjedhur! Pse lejuat qe te fitoje LDK dhe te beje qeveri? Ju e njihnit politiken impotente te LDK-se. Prishtina e pergjakur nga pushket e UNMIK-ut?! Po Kosova e pergjakur nga pushket serbe - kur s'guxonit as zerin te ngrini?! E ke harruar?
    Njësoj ka qenë dhe atëherë. Dhe kemi ngritur zërin. Mos fol pallavra për qielli.
    Zgjedhjet kanë qenë të imponuara sepse ata e kanë terrorizuar popullin duke i thënë "dilni në vota sepse vetëm kështu e fitojmë pavarësinë" kurse tash në vend të pavarësisë po e fitojmë të kundërtën, pra Pakon e Ahtisarit.
    Si mund të votosh e të zgjedhësh dikënd kur nuk ke shtet??
    Nese Albin KURTI ka vizion per te ardhmen - pse s'ben partine e vete, le te mbledhe popullin (qe e perkrah) rreth vetes dhe le te punoje ne menyre institucionale. Vizioni i tij per te ardhmen eshte perdhunimi i institucioneve te zgjedhura nga populli - dhe kjo s'i sherben per te mire asnje shqiptari - askund!
    Të krijosh parti derisa nuk ke shtet dmth të mashtrosh veten. Këto parti që thua ti se e kanë pushtetin, unë po të them se nuk kanë asgjë, ato janë vetëm një vegël e UNMIK-ut. Sepse pushtetin e ka UNMIK-u kurse këto parti e fshehin këtë fakt duke thënë se ne kemi institucione, e mashtrojnë popullin.
    Parti mund të krijojë kush të don pasi që të krijojmë shtetin.
    Të punosh në mënyrë institucionale do të thotë t'i përkulesh UNMIK-ut t'ia kthesh bythët pederastëve ndërkombëtarë, ja kjo është mënyra institucionale. Sepse që nga politikanët, presidenti, parlamenti, qeveria, gjykatat, mediat televizione, radio, gazeta pothuajse që të gjitha i nënshtrohen një cenzure të rreptë, nga ana e UNMIK-ut.
    Kur ka dashur një gazetë ditore të shfaqë Pakon e Ahtisarit në faqwet e saj e ka lajmëruar në televizion se do të shtypet, mirëpo ka intervenuar UNMIK-u dhe i kanë mbetur faqet e bardha sepse nuk ka guxuar ta shtypë Pakon me kohë, e ka shtypur shumë ditë më vonë.
    Këto insttucione duhet të rrëzohen sa më shpejt sepse po krijojnë iluzionin se kemi shtet, duhet të rrëzojmë e të tregojmë se nuk e kemi shtetin. Duhet të desatbilizohet gjendja sa më shumë, prë t'u treguar të gjithëve se ne po na mohohen t' drejtat, po vritemi duke luftuar për këto të drejta, dhe se ne po i nënshtrohemi një terrori dhe propagande anti-njerëzore pikërisht për të mos luftuar për këto të drejta.

Kjo levizje s'eshte e vetmja qe lufton per vetvendosje! Ka dhe levizje tjera qe s'u eshte degjuar zeri ne kete mase kaq te madhe sepse kane menyra tjera te veprimit. Une besoj qe cdo shqiptar, cdo parti shqiptare kudo qe eshte - ka si pjese e programit dhe pavaresine e Kosoves, kohen kur populli i Kosoves do vendose per vete!
    Cilat janë ato mënyra tjera të veprimit bre lladik??
    Të shkosh në Vienë të bisedosh me Serbinë se a duhet të kemi liri a jo??
    Vetëvendosja është e vetmja që po lufton për vetëvendosje për momentin.
    Cilat janë ato lëvizje tjera, përmendi me emra.
    S'ka lëvizje tjera o daj, po mos fol në jerm.
    Si ke guxim të flasësh për politikë e të thuash "unë besoj".
    O daj, në politikë duhet të lexosh e të interesoshesh se ç'po ndodh e jo të dalësh me fraza të tipit "unë besoj" "unë kam besim", se besimi i nevojitet religjionit e jo politikës.
    Ti beson, por ata tradhëtuan, e miratuan një Pako e cila është më e tmerrshme se çdo dokument i pansllavistëve për zhdukjen e shqiptarëve, sepse pikërisht kjo Pako është një rrugë drejt zhdukjes së popullit tonë.

Nga pozita indiferente, une mendoj qe sa keni merituar aq edhe keni fituar. Kur filloi lufta clirimtare ne Kosove, pjesa me e madhe e popullates (gjinise mashkullore) u larguan nga Kosova bashke me grate e tyre, per t'u vendosur neper kampe refugjatesh, e neper shtepi private te vellezerve te tyre te gjakut si ne Shqiperi, ashtu edhe ne Maqedoni, Mal te Zi, e ne tere boten.
    Une mund te deshmoj se mysafiret nga Kosova (meqe ate term perdornim ne Maqedoni per fjalen REFUGJAT) kalonin tere naten neper kafene e restorane, duke bere aheng, duke u dehur, duke kercyer neper pube e ne disko, perderisa shtepite u digjeshin, perderisa toka u pergjakej, perderisa ata qe kishin ngelur te mbrojne kete toke perballeshin me bishat serbe!
    Këtu fajin e ka pasë poltika pacifiste e Rugovës që u bëpnte thirrje popullit për paqë. Ai thoshte se ne do t'a fitojmë lirinë' me paqë dhe me dialog, se nuk bën të luftojmë kundër Serbiosë sepse ajo është shumë e fortë dhe mund të na shkatërrojë, e shumë pisllëqe të tjera që vetëm Rugova ka ditur t'i nxjerrë nga goja. Por populli nuk ka faj, popullit i duhet një drejtim i mirë, drejtim i natyrshëm, dhe jo ideologjitë e infiltruara nga agjentët e shkijeve siç ishte rasti i Rugovës.
    Pastaj nëse ne tash nuk e meritojmë sepse nuk paskemi luftuar. së paku e meritojnë fëmijët tanë, nipërit stërnipat të cilët nuk mund të gjykohen për veprimnet e dikujt tjetër që bëri gjatë vitit 98-99.
    Nëse një pjesë e popullit nuk ka luftuar për këtë tokë, kjo nuk i jep të drejtë askujt që të na mbajë të robëruar. Mirëpo nëse nevojitet një luftë shqiptarët do ta fillojnë përsëri dhe kësaj here nuk do të ikë askush. Njëherë kanë ikur.

Perse se mbaruan bombardimet e NATOS dhe nderkohe qe forcat okupatore terhiqeshin nga Kosova, nuk u clirua Mitrovica menjehere, perse s'u pastruan te a.q. enklava serbe qe sot akoma ekzistojne ne Kosove?
    Këtu ka qenë gabimi i krahut politik të luftës.
    Ushtarët luftuan sakrifikuan kush jetën, e kush u plagos, kush mbeti invalid, sakrifica këto që nuk harrohen, e më e tmerrshmja kanë qenë masakrimet e familjeve, e përdhunime të grave, asnjë nga këto nuk harrohen.
    Por krahu politik i luftës, ka gabuar së pari kur ka nënshkruar marrëveshjen e Rambujesë. Qyhs atëherë këta politikanë kanë qenë të njoftuar me atë që do të ndodhë. Prandaj e kanë lënë Mitrovicën nën shkije. Sepse e kanë ditur që do të vije koha që njëfarë pako e Ahtisarit do të shpallë komuna të reja për serbët dhe prandaj kanë bërë përgatitjet qysh atëherë.

ME KEQARDHJE TE MADHE ME DUHET TE PRANOJ SE TE DREJTEN PER VETVENDOSJE ESHTE DASHUR TA FITONIT NE LUFTEN CLIRIMTARE - KUR DO LUFTONIT TE GJITHE PERKRAHE ME UCK-ne E JO TE IKNIN NEPER KAMPE REFUGJATESH E NEPER VENDE TJERA PER TE BERE AHENG E QEJF!
    Ti daj, nuk ka ikur askush për të bërë qejfe e ahengje por ka qenë politika e Rugovës ajo që i ka dezorientuar popullin.
    Dhe nuk shkruan askund se koha e luftës ka përfunduar. Jo. Lufta mund të fillojë kurdo. Posa të shkelen të drejtat, lufta duhet të fillojë. Lufta nuk është punë me orara që tash ta bësh e më vonë jo.
    Për luftë duhet të jetë njeriu i përgatitur gjithëmonë. Dhe do të fillojë përsëri nëse vazhdon kjo gjendje.

Sikur te ishte cliruar tere Kosova nga serbet, forcat nderkombetare s'do kishin nevoje te qendronin deri tani ne Kosove - dhe Pavaresia do ishte fituar shume me heret, por tani qe keni patur per PARTNER CLIRIMI KOMUNITETIN NDERKOMBETAR - DO DUHET QE NE KOORDINIM ME TA TE VENDOSNI TE ARDHMEN E VENDIT TUAJ!
    Ndërkombëtarët nuk qëndruan për ta çliruar Kosovën në tërësi, por për të robëruar edhe më shumë.
    Mitrovica Veriore u sulmua nga serbët pikërisht në vitin 2000 pasi që kishin ardhur ndërkombëtarët. dhe këto trupat e huaja vetëm kishin bërë sehire duke i shikuar shqiptarë't duke ikur nga sulmet e çetnikëve. UNMIK-u nga ana e vet nuk ka lejuar mediat që populli të informohet për këtë spastrim etnik që ka ndodhur në Mitrovicë.
    Për të ardhmen e vendit tonë nuk kemi nevojë të koordinohemi me askënd.
    Të arhdmen e përcaktojmë vetë. Ata nuk do të jetojnë këtu. prandaj s'kanë pse të pyeten për vendin tonë.

Pse s'merr nje inisiative per te sensibilizuar opinionin publik te Kosoves se PRINDERIT E KETYRE JETIMAVE VARFANJAKE DERDHEN GJAKUN QE JU TE BEHENI HAJDUTE E QE NE TE THYEJME XHAMAT E INSTITUCIONEVE, PO HAJDE SHTERNGONI NJE CIK ****** E NDIHMONI TE GJORRET QE MOS BREDHIN RRUGEVE DUKE KERKUAR LEMOSHE PER NJE GOJE BUKE?
    Me këtë e ke dhjerë fare mer lladik i hupt.

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535
    Citim Postuar më parë nga Alienated

Cfare te garanton ty se Albin KURTI s'eshte thjeshte nje element tjeter destabilizues, i shtyre nga elemente antishqiptare te cilet duan te tregojne se shqiptaret S'DINE TE MBAJNE SHTET?
    Jeni koplet anakronikër... Po ti ju shtove listës së injorantëve, këtu ëëë? Nga Dardani tek kiniku, RTP e Televizor...Pse e identifikoni Vetëvendosjen me Albin Kurtin... janë me qindra mijëra ata që e mbështesin.

Ore po ju keni ndonjë gjysh gjall, nëse po, pyeteni se si u mor Kosova?! Nëse nuk dinë, po ua u them unë... e dhanë "ata që po ju japin tani lirinë".

Kush nga ju ma shpjegon këtë "Pavarsi e kushtëzuar". Jepini, ma tregoni... o Alien.. po ja ça do të thotë pra që ti nuk di të qeverisesh... pse nuk të japin pavarsi të plotë...pse??

Pse krijojnë manastire me "lejen" e Martinin "të vogël", ëëë?

Po ju jeni frikacakër... se ju mëson babi të mos e shani përëndimin se ata na çlirun se babi nuk luftonte se runte pasurinë.

JO NEGOCIATA, VETËVENDOSJE
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dragut : 09-04-2007 më 18:15

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Pikërisht kundër këtyre fjlaëve në CAPS LOCK ngritet Vetëvendosja.
    E drejta elementare nuk guxon të ngat'ërrohet me ambicie të mëdha.
    Se a jemi të aftë a jo, kjo pyetje mund të shtrohet nëse duam të sundojmë ndonjë vend tjetër, por jo për tokën e vendin tonë.
    Se a e meritojmë a jo, përsëri kjo pyetje mund të shtrohet nëse duam të sundojmë ndonjë vend tjetër, por jo për tokën e vendin tonë.

Për të pasur liri në vendin tonë nuk është çështje merite, por është e drejtë elementare. Pa e pasë shtetin tonë liri nuk mund të kemi.

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    [QUOTE=Dragut]...Pse e identifikoni Vetëvendosjen me Albin Kurtin... janë me qindra mijëra ata që e mbështesin.
    QUOTE]

Përse "Vetëvendosja", me në krye Albin Kurtin nuk formon parti dhe legjitimon vetëvetën me ata qindëra e mijëra mbështetës( nëse i ka) dhe në zgjedhje t´i mund kundërshtarët, pastaj ta bëjë politikën e vet dhe të "vetëvendos"?! Përse ka frikë të formoj parti?! Numëri i mbështetësve dihet vetëm në zgjedhje dhe vetëm zgjedhjet i jepin të drejtë të flasë a jo në emër të popullit!
    Mendoj se "Vetëvendosja" do të jetë edhe më shumë aktuale në të ardhmen, atëherë kur Kosova do bëhet shtet! Në shtetin e ri të KosoVës "Vetëvendosja" sërish do të kërkoj "Vetëvendosje"!
    Gjithëcka i vie era luftë për pushtet e jo për shtet, përpjekje për atë se kush do t´i kurorëzojë dafinat e fitorës, pas sakrificave shekullore të shqiptarëve të Kosovës(dhe jo vetëm të Kosovës)! Në këtë garë të turpshme prinë "Vetëvendosja", por ajo nuk është vetëm! Janë edhe parti të tjera që e ëndërrojnë këtë, pastaj të thonë:"Ja, ne ishim ata që e bëmë, se ndryshe askush nuk deshte dhe s´mund ta bënte këtë! Dhe kështu të mbetën në pushtet gjatë e sa më gjatë!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DardanG : 10-04-2007 më 02:16

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535

Thumbs down

Citim Postuar më parë nga DardanG
    atëherë kur Kosova do bëhet shtet!
    .......

Pse tek kjo fjali e jotja... ndjehet dëshpërim? Atëherë... thua ti! Po pse nuk po jua u jep Ahtisari e Perëndimi pavarsinë? Apo dhe ju e kuptoni që ajo nuk është pavarsi po skllavëri.

Dhe këtu dalim tek një problem tjetër... pse duhet tua u japin pavarsinë të tjerët? Këtu dua të më përgjigjesh Dardan. Çështë kjo "jap dhe marr pavarsi".

Kur tua shpjegoni të gjithë shqiptarëve aty se çfarë përmban "Pako Ahtisari" dhe mbasi ta kenë lexuar të vendosin vetë, se çfarë është më e mirë për ta. Mjaft lozët me "perëndimi na çliroj" "Ahtisari burri më i mirë", "Perëndimi di të na qeverisë dhe ai e di se çfarë është më e mirë për ne".

Citim Postuar më parë nga DardanG
    Në shtetin e ri të KosoVës
    Në çfarë shteti të ri?! Ty po të japin pavarsi të kufizuar... ti do kthehesh në një fermë të Europës... me Kosovën e Bosnjen, Europa po tall tra.pin dhe po bën eksperimente...Bosnja edhe pak vite do ndahet.... dhe parashikoj që edhe kjo "Pavarsia e Kushtëzuar" drejt kësaj po e çon Kosovën, "Serbëve atë që u takon serbëve (kanë manastire plot) dhe shqiptarëve atë që u takon"

Jeni shumë të verbër.... jeni për tu mëshiruar!

JO NEGOCIATA, VETËVENDOSJE
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dragut : 10-04-2007 më 08:42

Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Pse tek kjo fjali e jotja... ndjehet dëshpërim? Atëherë... thua ti!
    Nuk ndjehet deshprim! Më keni keqëkuptuar! Unë nuk kam qenë kurrë nihilist dhe as pesimist, përkundrazi kam qenë optimist kur ishte fjala të eardhmja e Kosovës! I deshpruar kam qenë kur kam dëgjuar nihilistet dhe pesimistët!

Po pse nuk po jua u jep Ahtisari e Perëndimi pavarsinë? Apo dhe ju e kuptoni që ajo nuk është pavarsi po skllavëri.
    Ahtisari e ka bërë punën e tij, ka propozuar Pavarësi në KS të Kombeve të Bashkuara dhe tash varet nga të tjerët cfarë do të bëjnë. Unë jam optimist pasi që ata që e ndihmuan Kosovën në ditët më të vështira të saj, sërish janë duke ngulur këmbë që statusi i Kosovës duhet të jetë Pavarësi. Kështu mendon USA, Anglia, NATO, Gjermania... Dhe atë që e thonë këto edhe e bëjnë! Unë e dij se Pavarësia e një kombi nuk i sjellë atij skllavërinë, por lirinë, por ju po mendoni të kundërtën!

Dhe këtu dalim tek një problem tjetër... pse duhet tua u japin pavarsinë të tjerët? Këtu dua të më përgjigjesh Dardan. Çështë kjo "jap dhe marr pavarsi".
    Përse?! Nuk e di?! Këtë e di fort mirë, por shtihesh sikur nuk e di!
    Kombet e vogëla dhe të lëna pas dore, sic janë shqiptarët, nuk kanë forcë(ekonomike, ushtarake, të ballafaqohen me shtetet më të forta ushtarakisht, por sidomos kundër atyre shteteve që kanë përkrahjen tradicionale nga ndonjë a më shumë fuqi të mëdha! Je i bindur që Kosova mund ta bëjë e mbrojë shtetin pa ndihmën e miqve, pa përkrahjen e tyre, gjithëcka mund ta bëjë me forcat e veta, madje edhe në armiqësi me tërë botën?! Jo, unë nuk mendoj kështu! Unë nuk dua ta shohë Kosovën dhe as Shqipërinë pa miq dhe ndihmën e tyre! Pastaj se mos serbët, grekët, bullgarët, malazezët, maqedonët, kroatet, i themeluan shtetet e tyre pa pasur miq dhe pa pasur ndihmën e miqve?! Jo, nëse beson kështu atëherë nuk je në rrjedhë të ngjarjeve të mëparshme historike dhe as në ato të tashmet.
    Të tjerët mund të ndihmojnë ta fitosh pavarsinë, dhe sidomos është e mirëseardhur sikur KS I KB do ta vuloste këtë(dhe do ta vulos), pra Pavarsinë e Kosovës! Për shtetin e ri, pra për Kosovën shtet, siguria do të ishte shumëfish më e madhe, sikur të vendoste KS të Kombeve të Bashkuara. Populli thotë"Guri do zinte vend!"

Kur tua shpjegoni të gjithë shqiptarëve aty se çfarë përmban "Pako Ahtisari" dhe mbasi ta kenë lexuar të vendosin vetë, se çfarë është më e mirë për ta. Mjaft lozët me "perëndimi na çliroj" "Ahtisari burri më i mirë", "Perëndimi di të na qeverisë dhe ai e di se çfarë është më e mirë për ne".
    Shqiptarëve nuk kamë nevojë t´u sqaroj asgjë! Falë Zotit ata nuk janë analfabet, dijnë të lexojnë, edhe Projektin e Ahtisarit për Pavarësi e kanë lexuar, dhe e kuptojnë fort mirë c´është e bardhë dhe c´është e zezë, c´është e mundshme dhe c´është e pamundshme! Ahtisari në perendim cmohet si njeri i mencur, një diplomat i dëshmuar i cili ka bërë punën e vet, është i rrespektuar në tërë botën, mjeshtër i zgjidhjes së konflikteve! Në perendim cmohen njerëzit e mencur, ndërsa ne Kosovë, nuk c´mohet mencuria, por burrnia, pra c´mohen mustaqet, qyrku.... Perendimi na ndihmoj të clirohemi dhe po na ndihmon të bëhemi shtet! Pak të duket kjo? Kënd prisje t´i të na ndihmojina, Rusia, apo Mongolia, apo mendon se mjaftojnë vetëm forcat tona kundër tërë botës?!

Në çfarë shteti të ri?!
    Në shtetin e Kosovës! dhashtë Zoti e quhet Shteti i Dardanisë, e pastaj, pas ndonjë dhjetë, 20 viteve Dardania të jetë një pjesë e Shqipërisë, me emërin Dardani!

Ty po të japin pavarsi të kufizuar... ti do kthehesh në një fermë të Europës... me Kosovën e Bosnjen, Europa po tall tra.pin dhe po bën eksperimente...Bosnja edhe pak vite do ndahet.... dhe parashikoj që edhe kjo "Pavarsia e Kushtëzuar" drejt kësaj po e çon Kosovën, "Serbëve atë që u takon serbëve (kanë manastire plot) dhe shqiptarëve atë që u takon"
    Propozimim është për Pavarësi të mbikqyrur e jo të kufizuar! Dhe unë them se Kosova, si shtet i ri, për një kohë bukur të gjatë, ka nevojë për mbikëqyrje ndërkombëtare, për ndihmë ushatarke, financiare, ekonomike, organizative...! Kësaj ndihme nuk duhet t´i frikësohemi, sidomos kur ajo ndihmë vie nga ata që na kanë ndihmuar dhe na ndihmojnë!
    Më thuaj ju lutem cili shtet ka pavarësi klasike, pra pavarësi të plotë: Greqia, Serbia, Bullgaria, Turqia, Gjermania.... Të gjitha këto shtete i kanë bazat amerikane, apo të NATOS, apo i kishin dhe kanë baza dhe ekspertë të rusve në territorin e tyre dhe sërish janë shtete të pavarura. Dhe këto baza i kanë ruajtur ato shtete, por edhe në emër të tyre kanë marrë ndihma të mëdha ekonomike, financiare, ushtarake! Ishte Projekti Marshal që e ngriti Gjermaninë nga gërmadhat dhe e bëri fuqi botërore ekonomike, ndonëse në territorin e saj ishin bazat ushatarake angleze, amerikane, franceze...
    Edhe Shqipëria mund të ishte sot ndryshe, porse ajo deshironte "pavarësi të plotë"! Pavarësi të plotë nga perendimi, por jo edhe nga Lindja, pra nga Bashkimi Sovjetik, nga Kina...Ithtarë të till ka edhe sot! Fatkeqësisht!

Jeni shumë të verbër.... jeni për tu mëshiruar!
    Nuk mbaj syze, pra nuk jam i verbër! Jamë optimist dhe jo nihilist! Nuk është punë e vogël që Kosova të bëhet shtet pas më shumë se dymijë viteve, që nga Mbretëria Dardane, ajo po bëhet një subjekt i pavarur politik, ashtu sic janë të gjitha shtetet e Europës! Dhashtë Zoti sa më shpejt, sa më qetë dhe sa më më pak dhëmbje!

Edhe dicka du të thëm(ta përseris)! Kosova, pas më shumë se dy mijë vitesh, është në prag të Pavarsisë të saj! Kjo është një mrekulli, ndaj mos shiqoni me mikroskop, mos nxirrni bishta e mos coni pluhur! Logjikoni! Pas dy mijë vitesh Kosova serish, sërish shtet!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DardanG : 10-04-2007 më 13:17

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Shqiptarëve nuk kamë nevojë t´u sqaroj asgjë! Falë Zotit ata nuk janë analfabet, dijnë të lexojnë, edhe Projektin e Ahtisarit për Pavarësi e kanë lexuar, dhe e kuptojnë fort mirë c´është e bardhë dhe c´është e zezë, c´është e mundshme dhe c´është e pamundshme! Ahtisari në perendim cmohet si njeri i mencur, një diplomat i dëshmuar i cili ka bërë punën e vet, është i rrespektuar në tërë botën, mjeshtër i zgjidhjes së konflikteve! Në perendim cmohen njerëzit e mencur, ndërsa ne Kosovë, nuk c´mohet mencuria, por burrnia, pra c´mohen mustaqet, qyrku.... Perendimi na ndihmoj të clirohemi dhe po na ndihmon të bëhemi shtet! Pak të duket kjo?
    A e ke lexuar vetë ti pakon e ahtisarit bre budall bre??
    Trego çfarë ka aty të bardhë.

Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    A e ke lexuar vetë ti pakon e ahtisarit bre budall bre??
    Trego çfarë ka aty të bardhë.
    Aty ka të bardhë sepse nuk ka "burra" me mustaqe, me "qyrka" të Natradinit dhe c´është me rëndësi nuk ka pllugje të ndryshkura, gunga gunga, të maruara në kovachanet serbe të mbetura që nga koha e Serbisë!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DardanG : 11-04-2007 më 16:59

Faqja 68 prej 77 FillimFillim ... 18586667686970 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çamëria
    Nga artur në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 21-04-2010, 17:31
  2. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  3. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •