O pllugu - ato institucione i keni zgjedhur ju o mik! I keni votuar ne zgjedhje te lira e demokratike. I keni dhene voten LDK-se qe te merret me keto ceshtje! Nuk behet politika neper kafene e neper dhoma gjumi, por ne parlament, ne qeveri, ne insitucione - pa marre parasysh a te pelqejne ty personalisht ose jo! Edhe politikanet qe keni votuar ne zgjedhje e duan Kosoven te pavarur - por perdorin mjete tjera - jo alla Albinkurtçe.Postuar më parë nga pllugu
SHPK eshte policia e Kosoves qe duhet te krijoje rend dhe te mbaje qetesi, dhe ka per detyre te vere situaten nen kontroll - edhe nese kjo ndonjehere nenkupton perdorimin e dhunes (TE CILIN S'E ARSYETOJ - por ja qe e kane per politike gjithe POLICITE E BOTES).Postuar më parë nga pllugu
Me 10 shkurt kishte dy pale fajtore:
Pala e pare ishte Policia (SHKP dhe UN POLICE) qe perdoren dhunen e tepruar, dhe per pasoje Ministri i Rendit morri pergjegjesine dhe dha doreheqje ndersa policet rumune qe kane shtene ne drejtim te protestuesve po ndiqen penalisht - dhe nuk do habitem nese shume shpejt do i shohim ne burg (nese s'i kane burgosur akoma).
Pala e dyte fajtore ishte levizja e Albinit, qe s'dinte te organizoje nje proteste paqesore, per t'i bere me dije edhe institucioneve te popullit, edhe atyre nderkombetare se (sipas tyre) po shkojne ne rruge te gabuar! U vrane protestues - dhe kjo s'eshte pune fare e mire. Pjese e pergjegjesise per vrasjen e protestuesve duhet t'i ngarkohet edhe Albin KURTIT i cili si organizator proteste duhej te kishte ndermarre te gjitha masat e duhura qe protesta mos eskalonte ne dhune ndaj institucioneve publike!
Zgjedhjet kane qene te lira dhe te hapura per cdo qytetar kosovar i cili ploteson kushtet sipas ligjit zgjedhor. Pse s'votuan te tjeret? Mendoj qe kishin opsione te bollshme politike per te zgjedhur! Pse lejuat qe te fitoje LDK dhe te beje qeveri? Ju e njihnit politiken impotente te LDK-se. Prishtina e pergjakur nga pushket e UNMIK-ut?! Po Kosova e pergjakur nga pushket serbe - kur s'guxonit as zerin te ngrini?! E ke harruar?Postuar më parë nga pllugu
Nese Albin KURTI ka vizion per te ardhmen - pse s'ben partine e vete, le te mbledhe popullin (qe e perkrah) rreth vetes dhe le te punoje ne menyre institucionale. Vizioni i tij per te ardhmen eshte perdhunimi i institucioneve te zgjedhura nga populli - dhe kjo s'i sherben per te mire asnje shqiptari - askund!
Per kete komentova me siper! S'dua te perseritem!Postuar më parë nga pllugu
Kjo levizje s'eshte e vetmja qe lufton per vetvendosje! Ka dhe levizje tjera qe s'u eshte degjuar zeri ne kete mase kaq te madhe sepse kane menyra tjera te veprimit. Une besoj qe cdo shqiptar, cdo parti shqiptare kudo qe eshte - ka si pjese e programit dhe pavaresine e Kosoves, kohen kur populli i Kosoves do vendose per vete!Postuar më parë nga pllugu
Per ta perfunduar, do kaloj ne anen e nje joshqiptari dhe ne anen e nje joserbi. Ne anen e nje pale teresisht indiferente!
Nga pozita indiferente, une mendoj qe sa keni merituar aq edhe keni fituar. Kur filloi lufta clirimtare ne Kosove, pjesa me e madhe e popullates (gjinise mashkullore) u larguan nga Kosova bashke me grate e tyre, per t'u vendosur neper kampe refugjatesh, e neper shtepi private te vellezerve te tyre te gjakut si ne Shqiperi, ashtu edhe ne Maqedoni, Mal te Zi, e ne tere boten.
Une mund te deshmoj se mysafiret nga Kosova (meqe ate term perdornim ne Maqedoni per fjalen REFUGJAT) kalonin tere naten neper kafene e restorane, duke bere aheng, duke u dehur, duke kercyer neper pube e ne disko, perderisa shtepite u digjeshin, perderisa toka u pergjakej, perderisa ata qe kishin ngelur te mbrojne kete toke perballeshin me bishat serbe!
CDO RESPEKT CDO PERJASHTIMI - S'DUA T'I FUS TE GJITHE NE NJE THES!!!
Perse nuk luftuan te gjithe burrat por iken nga lufta? Perse disa pjese te Kosoves u dogjen e ca te tjera s'u preken, por iu lane ne dore serbeve pa krisur as edhe nje plumb? Sa keni bere per vetvendosjen qe kerkoni? Perse se mbaruan bombardimet e NATOS dhe nderkohe qe forcat okupatore terhiqeshin nga Kosova, nuk u clirua Mitrovica menjehere, perse s'u pastruan te a.q. enklava serbe qe sot akoma ekzistojne ne Kosove? Perse nje numer i madh burrash - treguan burrerine duke uzurpuar pronat serbe - ne vend qe te clironin token e tyre, ne teresi?
ME KEQARDHJE TE MADHE ME DUHET TE PRANOJ SE TE DREJTEN PER VETVENDOSJE ESHTE DASHUR TA FITONIT NE LUFTEN CLIRIMTARE - KUR DO LUFTONIT TE GJITHE PERKRAHE ME UCK-ne E JO TE IKNIN NEPER KAMPE REFUGJATESH E NEPER VENDE TJERA PER TE BERE AHENG E QEJF!
Sikur te ishte cliruar tere Kosova nga serbet, forcat nderkombetare s'do kishin nevoje te qendronin deri tani ne Kosove - dhe Pavaresia do ishte fituar shume me heret, por tani qe keni patur per PARTNER CLIRIMI KOMUNITETIN NDERKOMBETAR - DO DUHET QE NE KOORDINIM ME TA TE VENDOSNI TE ARDHMEN E VENDIT TUAJ!
P.S. Kerkoj falje qe u zgjata kaq shume!
Krijoni Kontakt