Kjo mesele nuk eshte askund me realitetin.
Nuk po bahet fjale ketu per nje "nuse" .
Po dihen gjanat mjaft mire.
Kjo nuk është mesele! Mesele është "Vetëvendosja", e cila, është kundër të gjithëve, ka sy të vecant, vesh të vecant, nuhatje të vecant, cështjen e Kosovës e sheh me një realitet tjetër cfarë nuk e shohin 99 për qind(në mos edhe më shumë) e klasës politike shqiptare(këndej dhe andej kufirit) dhe është kundrejt të gjithëve! S´kajshërisht është kundrejtë të gjithëve dhe, në këtë rast, s´kajshmëria e të gjykuarit dhe e të vepruarit a mund të jetë reale? Unë nuk besoj, sidomos po që se kemi parasysh rrethanat, mundësitë dhe pamundësitë, kacikun e veprimit, në këtë situatë të klasës politike shqiptare që nuk e përfill "vetëvendosjen", por edhe "kacikun" e mospërfilljes dhe të veprimit, vetë kundër të gjithëve të "vetëvendosjes". Sa për atë farë meselen të postuar më lartë nga unë dhe të cituar nga ti, ajo është më së reale! Shqiptarët gjithmonë janë grindur mes veti, nuk i kanë lëshuar udhë tjetrit dhe në këtë rast ka përfituar një i tretë! Përse vallë u coptua territori etnik shqiptarë(të mos shkojmë shumë larg dhe të themi për territoret ilire që shtriheshin atje ku as mendja sot nuk mund të na kap)?! Arsyetimin e kemi të gjetur, si zakonisht? Faktori i jashtëm! Jo more burr nuk është faktori i jashtëm, por grindjet e brëndshme! Hidhi pak sytë Historisë!
Politikanet pranuan Paketen e Ahtisarit e cila:
- nuk sjell pavaresi
Politikanët shqipëtarë jo vetëm që e pranuan, por nxituan ta pranojnë(unë kam përshtypjen) Paketen e Ahtisarit, sepse sic thonë ata, Paketa e Ahtisarit ofron Pavarësi të mbikëqyrur për Kosovën. Edhe në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, në Njujork u propozua që Kosova duhet të ketë Pavarësi të mbikëqyrur! Pavarësia brirë nuk ka, ajo është Pavarësi dhe kjo mbikëqyrje është më se e nevojshme për Kosovën edhe për shumë vite! Do të ishte më fatlume sikur Kosova të mos e kishte at "mbikëqyrje", porse realiteti është se Kosova ka nevojë për ndihmë ushtarake, financiare, përse jo edhe për ndihmë në udhëheqje. Këte ndihmë nuk e kundërshtojnë as shtetet që kanë jetë më të gjatë, e lëre më për një shtet në gojë të armikut dhe armiqve, i cili ende nuk ka lindur!
- nuk lejon ta marresh pavaresine
-
Ai burri i botës, pra Ahtisari, propozon Pavarësi për Kosovën, ndërsa ju thoni se nuk lejon ta marrësh pavarësinë! Pavarësinë nuk lejon ta marrësh Serbia, Rusia dhe ndonjë shtet tjetër apo dikush që është kundër Pavarsisë së propozuar nga Ahtisari, e jo Ahtisari! Ai nuk e kundërshton këtë, përkundrazi e propozon këtë, atje në Këshillin e Sigurimit, në Kombet e Bashkuara!
ndan Kosoven ne pjesen serbe dhe shqiptare, ku pjesa serbe shtrihet ne 35% te teritorit
Kjo është pika e dhëmbshme edhe për mua dhe besoj edhe për secilin nga ne! Janë bërë lëshime të mëdha në pushtetin lokal, por ce do kur për këtë kanë vendosur forcat perendimore, ato që e shporrën Serbinë nga Kosova në vitin 1999! Po ta clironte Kosova vetëvetën, po ta shporrte serbin vet, atëherë besoj se do këndohej një këngë tjetër, pra nuk besoj se do të kishte ndërmjetësues, edhe pse rrjedhat e ngjarjeve nuk dihet se si do të ishin edhe në ato rrethana. Por, realiteti është ky, ndërmjetëson ai që e ka shporrur Serbinë nga Kosova dhe ai propozon Pavarësi për Kosovën, ndërsa "Vetëvendosja" është kundër! Për her
e të parë në Historinë e vet, në këto 2000 vitet e fundit) Kosova do të jetë shtet, natyrisht nëse jetësohet Propozimi i Ahtisarit! Kjo ju tingëllon aq cuditshëm sa pa një pa dy doni ta hidhni posht këtë Propozim, apo fare nuk dini se cdo të thotë shtet?!
shendrron kishen ortodokse ne instrument te Beogradit
- e
Për këtë na paska faji Ahtisari?! Jo more burr i botës Ahtisari e pau këtë realitet dhe aty janë kishat(mendoj në të vjetrat) dikur shqiptare, por tash serbe! Mos ka faji Ahtisari përse stërgjyshërit tonë e pëlqyen një fe tjetër dhe kishat ia dhuruan serbit dhe tashmë serbi shfrytëzon pikërisht këto kisha si argument e armë për të na luftuar ne. Këtë faji lejua kujt të duash, por jo Ahtisarit dhe shteteve perendimore! Fundja, përse Akademia e Shkencave e Kosovës dhe e Shqipërisë nuk ofruan argumente të kundërta, për atë se kishat janë shqiptare! Përse nuk e bëri këtë "vetëvendosja" pasi që kishte munësi ta bënte këtë! Nuk besoj që kishte mundësi ta bënte këtë! Aq më pak me ca thirrje në ndonjë demonstratë! Thirrjet në demonstrata nuk janë argumente!
Kolonizon Kosoven me serbe nga Bosna, Kroacia e Vrraka
- u jep komunave serbe pasurine me te madhe te Kosoves, Trepqen, Liqenet te Gazivodes e te Badofcit, minieren e Kishnices e te Hajvalise, Brezovicen si vend turistik me vlere, e plot pasuri te tjera, ku shqiptaret nuk do te kene as qasjen me te vogel
.
Ju flisni sikur po vie koha e Miloshevicit e jo e Pavarsisë së Kosovës! Edhe atëherë Serbia, pra në kohë lufte, mezi i sillte serbët në Kosovë, si refugjatë e jo në një kohë tjetër. Dhe ku i ke sot ata kolonist, apo refugjatë serb që erdhen edhe pa dashjen e tyre në Kosovë? Kanë ikur dhe kurrë nuk kthehen në Kosovë. Mund të kthehen vetëm ata serb (shkije raje) që kanë jetuar me shekuj në Kosovë dhe sigurisht se është shumë vështirë për ta të shpërngulen diku tjetër. Ky është realiteti! Shteti sigurisht se, me kohë, do të arrij ta kontrolloj edhe territorin, por edhe pasuritë e tij.
-ta ndalon rreptësisht bashkoimin me Shqipërinë
Mund ta ndaloj për një kohë bashkimin me Shqipërinë, por për mua me rëndësi është që e drejta e Serbisë mbi Kosovën të mos ekzistoj më! Kombet, shtetet, bëjnë plane afatshkurtëra, por afatgjate, ndërsa ato afatgjata janë plane madhore që nuk mund të realizohen brënda ditës, e aq më pak me një demonstratë të dhunshme, apo paqësore!
- ta nderron flamurin, stemen dhe hymnin kombetar
Me cfarë flamuri do të përfaqësohej krijesa e "Vetëvendosjes" në Kombet e Bashkuara?! Më thuaj?! Me atë të Shqipërisë, pra me flamurin tonë kombëtarë, nuk do të hante pazari ti dhe "vetëvendosja" e dini këtë fort mirë, por bëni zhurmë për këtë!
-
te cakton borxhe ndaj shteteve tjera edhepse ende nuk eshte paguar demshperblimi i luftes nga Serbia
Nëse kërkon të bëhesh shtet atëherë duhet të marrësh edhe obligimet dhe të dëshmosh se seriozisht do të bëhesh shtet! Janë njerëz më të mencur se unë e ti ata që kanë pranuar për këtë! Jam i bindur se borgjet e Kosovës do të shlyhen, do të falën! Shtetit të ri të Kosovës po i premtohen, qysh tash, ndihmë në miliarda euro dhe edhe kjo është në një farë mënyre shlyerje e borgjeve.
Ju kërkoni dëmshpërblim të luftës, ndërsa nuk shikoni rastin e Bosnjës, si shtet që ishte, në territorin e të cilit u bë agresion dhe gjenocid i paparë dhe Gjykata e Hagës nuk i dha të drejtën e kompenzimit të dëmit të luftës! Kroacia, pas këtij rasti, është në mëdyshje të madhe a ta kërkoj dëmshpërblimin e luftës a jo! Kosova nuk është një rast tjetër, një rast i vecant! Mjerisht realiteti është kështu, aspak i drejtë, i hidhur, por...
-
te shuan TMK, duke e zevendesuar kete me nje force policore prej 2500 vetash qe nuk jane ne gjendje ta mbrojne as veten e tyre.
TMK nuk shuhet vecse transformohet(mund ta këtë një emër tjetër) dhe aftësohet dhe armatoset nga NATO. Pozicioni i forcave të ardhshme të armatosura të Kosovës është shumë më i qartë dhe i favorshëm se sa ai i tashmi. Disa pjesëtarë të TMK do të arrijnë sigurisht t´i plotësojnë kërkesat e reja për forcat e ardhshme të armatosura, të tjerët, që nuk munden, vetëvetiu duhet të largohen, porse për të larguarit duhet të kujdeset Shteti i ri i Kosovës, të paktën ata të mos i lë pa punë.
Pako eshte e tmerrshme, luftone kete pako se bashku me Kjo Levizjen "Vetevendosje!"
Krijoni Kontakt