Close
Faqja 67 prej 77 FillimFillim ... 17576566676869 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 661 deri 670 prej 770
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2007
    Postime
    42
    Citim Postuar më parë nga DardanG
    Ta zëmë se dy palë "krushq" janë nisur për një "nuse"! Le të na sjellin nusen ajo palë krushq që arrin e para! Por, ama le të shkojnë secila palë udhës së vet dhe mos të ndeshën, sepse pastaj do mbetemi pa krushq e pa nuse! E dini, sa "Qafat e dasmorëve" e sa Vorret" e dasmorëve" janë nepër trojet etnike shqiptare! E dini përse ndodhi kjo?! E dini, por...! Nuk donin t´ia lëshonin udhën as njëra palë krushq tjetrës! Pastaj nxirreshijn shpatat dhe jataganët, ushtonte e shitonte pushka e gjatë, këndej e andej, derdhej gjaku, e bëhej nami dhe në fund edhe vetë nuset zbrisnin nga kuajtn dhe e mësynin njëra tjetrën, kacafyteshin deri në vdekjen e tyre dhe darsmorët, nuset e pritura nga dhëndurët bëheshin njëherë plojë e korbave, pastaj dilnin t´i varrosnin kur kuptohej se atje naltë e atje larg, në atë qafë e në atë lugunë është bërë hataja; krushqit u vranë dhe u grinë sepse asnjëra palë nuk donte t´ia lëshonte udhën tjetrës!
    Edhe sot është kështu! Por, tani është më rrezikshëm se më parë! Përpara nuk grindeshin krushqit për nuse, sepse secila e kishte në kal të vetën, por grindeshin për udhën, kush do të shmangej dhe t´ia lëshoj udhën tjetrës palë!! Por, tani është më rreziksëm, shumë më rrezikshëm, "krushqit" , të dy palët, janë nisur për një "nuse"! Kam drojë se grindja nuk është edhe aq për "udhën" sa për "nusën"! Kush do ta marrë "nusën" përpara?! Kush do të arrij të nusja përpara?! Njëra palë do trup, nuk i pritet, apo?! Do ta grabitë, ta rrëmbej dhe le të dalë ku të dalë dhe s´bëhet faremerak se c thonë fqinjtë dhe c ´thotë bota, do të këtë opasoja e ndëshkime nga fqinjtë e bota! Tjetëra palë do ashtu sic ka nisur me mote, ca me hatër ca me zor, ca me zor ca me hatër!
    Dhe kur dy vetë grinden do të dalë një i tretë që do e rrëmbej "nusën" tonë , "nusën" e të dy palë dasmorëve! E atëherë do bëhet hataja! Do mbesim pa nuse e dasmarë, do mbesim mish për korba pa pasur kush të na varros!
    Kjo mesele nuk eshte askund me realitetin.
    Nuk po bahet fjale ketu per nje "nuse" . Po dihen gjanat mjaft mire. Politikanet pranuan Paketen e Ahtisarit e cila:
    - nuk sjell pavaresi
    - nuk lejon ta marresh pavaresine
    - ndan Kosoven ne pjesen serbe dhe shqiptare, ku pjesa serbe shtrihet ne 35% te teritorit
    - e shendrron kishen ortodokse ne instrument te Beogradit
    - e kolonizon Kosoven me serbe nga Bosna, Kroacia e Vrraka
    - u jep komunave serbe pasurine me te madhe te Kosoves, Trepqen, Liqenet te Gazivodes e te Badofcit, minieren e Kishnices e te Hajvalise, Brezovicen si vend turistik me vlere, e plot pasuri te tjera, ku shqiptaret nuk do te kene as qasjen me te vogel.
    - ta ndalon rreptesisht bashkimin me Shqiperi
    - ta nderron flamurin, stemen dhe hymnin kombetar
    - te cakton borxhe ndaj shteteve tjera edhepse ende nuk eshte paguar demshperblimi i luftes nga Serbia
    - te shuan TMK, duke e zevendesuar kete me nje force policore prej 2500 vetash qe nuk jane ne gjendje ta mbrojne as veten e tyre.

Kjo Pako eshte e tmerrshme, luftone kete pako se bashku me Levizjen "Vetevendosje!"
    VETEVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Citim Postuar më parë nga GencKa
    Kjo mesele nuk eshte askund me realitetin.
    Nuk po bahet fjale ketu per nje "nuse" .
    Po dihen gjanat mjaft mire.

Kjo nuk është mesele! Mesele është "Vetëvendosja", e cila, është kundër të gjithëve, ka sy të vecant, vesh të vecant, nuhatje të vecant, cështjen e Kosovës e sheh me një realitet tjetër cfarë nuk e shohin 99 për qind(në mos edhe më shumë) e klasës politike shqiptare(këndej dhe andej kufirit) dhe është kundrejt të gjithëve! S´kajshërisht është kundrejtë të gjithëve dhe, në këtë rast, s´kajshmëria e të gjykuarit dhe e të vepruarit a mund të jetë reale? Unë nuk besoj, sidomos po që se kemi parasysh rrethanat, mundësitë dhe pamundësitë, kacikun e veprimit, në këtë situatë të klasës politike shqiptare që nuk e përfill "vetëvendosjen", por edhe "kacikun" e mospërfilljes dhe të veprimit, vetë kundër të gjithëve të "vetëvendosjes". Sa për atë farë meselen të postuar më lartë nga unë dhe të cituar nga ti, ajo është më së reale! Shqiptarët gjithmonë janë grindur mes veti, nuk i kanë lëshuar udhë tjetrit dhe në këtë rast ka përfituar një i tretë! Përse vallë u coptua territori etnik shqiptarë(të mos shkojmë shumë larg dhe të themi për territoret ilire që shtriheshin atje ku as mendja sot nuk mund të na kap)?! Arsyetimin e kemi të gjetur, si zakonisht? Faktori i jashtëm! Jo more burr nuk është faktori i jashtëm, por grindjet e brëndshme! Hidhi pak sytë Historisë!

Politikanet pranuan Paketen e Ahtisarit e cila:
    - nuk sjell pavaresi
    Politikanët shqipëtarë jo vetëm që e pranuan, por nxituan ta pranojnë(unë kam përshtypjen) Paketen e Ahtisarit, sepse sic thonë ata, Paketa e Ahtisarit ofron Pavarësi të mbikëqyrur për Kosovën. Edhe në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, në Njujork u propozua që Kosova duhet të ketë Pavarësi të mbikëqyrur! Pavarësia brirë nuk ka, ajo është Pavarësi dhe kjo mbikëqyrje është më se e nevojshme për Kosovën edhe për shumë vite! Do të ishte më fatlume sikur Kosova të mos e kishte at "mbikëqyrje", porse realiteti është se Kosova ka nevojë për ndihmë ushtarake, financiare, përse jo edhe për ndihmë në udhëheqje. Këte ndihmë nuk e kundërshtojnë as shtetet që kanë jetë më të gjatë, e lëre më për një shtet në gojë të armikut dhe armiqve, i cili ende nuk ka lindur!

- nuk lejon ta marresh pavaresine
    -
    Ai burri i botës, pra Ahtisari, propozon Pavarësi për Kosovën, ndërsa ju thoni se nuk lejon ta marrësh pavarësinë! Pavarësinë nuk lejon ta marrësh Serbia, Rusia dhe ndonjë shtet tjetër apo dikush që është kundër Pavarsisë së propozuar nga Ahtisari, e jo Ahtisari! Ai nuk e kundërshton këtë, përkundrazi e propozon këtë, atje në Këshillin e Sigurimit, në Kombet e Bashkuara!

ndan Kosoven ne pjesen serbe dhe shqiptare, ku pjesa serbe shtrihet ne 35% te teritorit
    Kjo është pika e dhëmbshme edhe për mua dhe besoj edhe për secilin nga ne! Janë bërë lëshime të mëdha në pushtetin lokal, por ce do kur për këtë kanë vendosur forcat perendimore, ato që e shporrën Serbinë nga Kosova në vitin 1999! Po ta clironte Kosova vetëvetën, po ta shporrte serbin vet, atëherë besoj se do këndohej një këngë tjetër, pra nuk besoj se do të kishte ndërmjetësues, edhe pse rrjedhat e ngjarjeve nuk dihet se si do të ishin edhe në ato rrethana. Por, realiteti është ky, ndërmjetëson ai që e ka shporrur Serbinë nga Kosova dhe ai propozon Pavarësi për Kosovën, ndërsa "Vetëvendosja" është kundër! Për her
    e të parë në Historinë e vet, në këto 2000 vitet e fundit) Kosova do të jetë shtet, natyrisht nëse jetësohet Propozimi i Ahtisarit! Kjo ju tingëllon aq cuditshëm sa pa një pa dy doni ta hidhni posht këtë Propozim, apo fare nuk dini se cdo të thotë shtet?!
    shendrron kishen ortodokse ne instrument te Beogradit
    - e

Për këtë na paska faji Ahtisari?! Jo more burr i botës Ahtisari e pau këtë realitet dhe aty janë kishat(mendoj në të vjetrat) dikur shqiptare, por tash serbe! Mos ka faji Ahtisari përse stërgjyshërit tonë e pëlqyen një fe tjetër dhe kishat ia dhuruan serbit dhe tashmë serbi shfrytëzon pikërisht këto kisha si argument e armë për të na luftuar ne. Këtë faji lejua kujt të duash, por jo Ahtisarit dhe shteteve perendimore! Fundja, përse Akademia e Shkencave e Kosovës dhe e Shqipërisë nuk ofruan argumente të kundërta, për atë se kishat janë shqiptare! Përse nuk e bëri këtë "vetëvendosja" pasi që kishte munësi ta bënte këtë! Nuk besoj që kishte mundësi ta bënte këtë! Aq më pak me ca thirrje në ndonjë demonstratë! Thirrjet në demonstrata nuk janë argumente!

Kolonizon Kosoven me serbe nga Bosna, Kroacia e Vrraka
    - u jep komunave serbe pasurine me te madhe te Kosoves, Trepqen, Liqenet te Gazivodes e te Badofcit, minieren e Kishnices e te Hajvalise, Brezovicen si vend turistik me vlere, e plot pasuri te tjera, ku shqiptaret nuk do te kene as qasjen me te vogel
    .

Ju flisni sikur po vie koha e Miloshevicit e jo e Pavarsisë së Kosovës! Edhe atëherë Serbia, pra në kohë lufte, mezi i sillte serbët në Kosovë, si refugjatë e jo në një kohë tjetër. Dhe ku i ke sot ata kolonist, apo refugjatë serb që erdhen edhe pa dashjen e tyre në Kosovë? Kanë ikur dhe kurrë nuk kthehen në Kosovë. Mund të kthehen vetëm ata serb (shkije raje) që kanë jetuar me shekuj në Kosovë dhe sigurisht se është shumë vështirë për ta të shpërngulen diku tjetër. Ky është realiteti! Shteti sigurisht se, me kohë, do të arrij ta kontrolloj edhe territorin, por edhe pasuritë e tij.
    -ta ndalon rreptësisht bashkoimin me Shqipërinë
    Mund ta ndaloj për një kohë bashkimin me Shqipërinë, por për mua me rëndësi është që e drejta e Serbisë mbi Kosovën të mos ekzistoj më! Kombet, shtetet, bëjnë plane afatshkurtëra, por afatgjate, ndërsa ato afatgjata janë plane madhore që nuk mund të realizohen brënda ditës, e aq më pak me një demonstratë të dhunshme, apo paqësore!

- ta nderron flamurin, stemen dhe hymnin kombetar
    Me cfarë flamuri do të përfaqësohej krijesa e "Vetëvendosjes" në Kombet e Bashkuara?! Më thuaj?! Me atë të Shqipërisë, pra me flamurin tonë kombëtarë, nuk do të hante pazari ti dhe "vetëvendosja" e dini këtë fort mirë, por bëni zhurmë për këtë!

-
    te cakton borxhe ndaj shteteve tjera edhepse ende nuk eshte paguar demshperblimi i luftes nga Serbia
    Nëse kërkon të bëhesh shtet atëherë duhet të marrësh edhe obligimet dhe të dëshmosh se seriozisht do të bëhesh shtet! Janë njerëz më të mencur se unë e ti ata që kanë pranuar për këtë! Jam i bindur se borgjet e Kosovës do të shlyhen, do të falën! Shtetit të ri të Kosovës po i premtohen, qysh tash, ndihmë në miliarda euro dhe edhe kjo është në një farë mënyre shlyerje e borgjeve.
    Ju kërkoni dëmshpërblim të luftës, ndërsa nuk shikoni rastin e Bosnjës, si shtet që ishte, në territorin e të cilit u bë agresion dhe gjenocid i paparë dhe Gjykata e Hagës nuk i dha të drejtën e kompenzimit të dëmit të luftës! Kroacia, pas këtij rasti, është në mëdyshje të madhe a ta kërkoj dëmshpërblimin e luftës a jo! Kosova nuk është një rast tjetër, një rast i vecant! Mjerisht realiteti është kështu, aspak i drejtë, i hidhur, por...

-
    te shuan TMK, duke e zevendesuar kete me nje force policore prej 2500 vetash qe nuk jane ne gjendje ta mbrojne as veten e tyre.
    TMK nuk shuhet vecse transformohet(mund ta këtë një emër tjetër) dhe aftësohet dhe armatoset nga NATO. Pozicioni i forcave të ardhshme të armatosura të Kosovës është shumë më i qartë dhe i favorshëm se sa ai i tashmi. Disa pjesëtarë të TMK do të arrijnë sigurisht t´i plotësojnë kërkesat e reja për forcat e ardhshme të armatosura, të tjerët, që nuk munden, vetëvetiu duhet të largohen, porse për të larguarit duhet të kujdeset Shteti i ri i Kosovës, të paktën ata të mos i lë pa punë.

Pako eshte e tmerrshme, luftone kete pako se bashku me Kjo Levizjen "Vetevendosje!"
    Cila është pakoja e "Vetëvendosjes", e cila e kundërshton Pakon e Ahtisarit?! Mendoni se do të jetë e realizueshme ajo?! S´qaroni "Pakon" e juaj! Mos e mbani të fshehur! Mund të jetë model edhe për Ahtisanrin, edhe për KS të Kombeve të Bashkuara, edhe për miqtë e shqiptarëve, posacerisht për Anglinë dhe Amerikën, mund të jetë një "eurekë" që do të na shpëtoj?! Ku është programi i juaj?! Ju doni "Vetëvendosje" dhe jeni kundër Pavarsisë, kjo tingëllon cuditshëm! Shumë cuditshëm! Si një mesele, e parrëfyerë!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2007
    Postime
    42
    S´kajshërisht është kundrejtë të gjithëve dhe, në këtë rast, s´kajshmëria e të gjykuarit dhe e të vepruarit a mund të jetë reale?
    Idete e Vetevendosjes iu duken "skajshmeri" sepse pushtetit antidemokratik ne Kosove e drejta per vetevendosje i duket "skajshmeri".
    Per pushtetin antidemokratik cdo e drejte natyrore qe i takon popullit, eshte "skajshmeri" ose ekstremizem. Edhe liria konsiderohet ekstremizem nga ana e ketij pushteti. Edhe e drejta per te protestuar paguhet me jete nga shqiptaret. Meqenese diktatura eshte nje ekstrem, atehere ajo e konsideron si ekstreme lirine, demokracine dhe te drejtat e njeriut. Viktime e ketij pushteti dhe e propagandes se tij, je edhe ti vete.

Sa për atë farë meselen të postuar më lartë nga unë dhe të cituar nga ti, ajo është më së reale! Shqiptarët gjithmonë janë grindur mes veti, nuk i kanë lëshuar udhë tjetrit dhe në këtë rast ka përfituar një i tretë!
    Po te tham edhe nihere, se s'je kerkah hiq. Ne Kosove nuk ka lufte mes shqiptareve, por ka diktature te UNMIK-ut dhe qeveri kuislinge, e cila nuk ka fare pushtet por eshte vetem nje iluzion per te mashtruar popullin se kemi institucione.
    Me 5 prill Parlamenti aprovoi Pakon e Ahtisarit e cila nuk te lejon te marresh pavaresine dhe te le nen sovranitetin e Serbise.
    Ne i kemi gjetur te gjitha pikat me te demshme te kesaj Pakoje. Ju qe po e levdoni nuk kini gjetur as edhe nje pike te vetme te mire, sepse nuk mund ta gjeni, sepse e tere Pakoja eshte nje tmerr qe nga pika e pare deri te e fundit.

Përse vallë u coptua territori etnik shqiptarë(të mos shkojmë shumë larg dhe të themi për territoret ilire që shtriheshin atje ku as mendja sot nuk mund të na kap)?! Arsyetimin e kemi të gjetur, si zakonisht? Faktori i jashtëm! Jo more burr nuk është faktori i jashtëm, por grindjet e brëndshme! Hidhi pak sytë Historisë!
    Jo grindjet e brendshme!
    Por te ashtuquajturit politikane qe gjithemone ishin te gatshem te lidhin marreveshje me armikun pikerisht atehere kur nuk ishte koha per marreveshje. Sapo shfaqej nje levizje kombetare, menjehere si kunderpergjigje nxirrte koken nje politikan me partine e tij dhe mashtronte njerezit se kinse po e fitojme lirine dhe benin marreveshje me armikun.
    Edhe sot, keta politikane, shkuan ne Viene qe te pyesin Serbine nese ne kemi apo jo te drejte qe te jemi te lire, thua ti se liria e jone eshte ne duar te serbit.

Shqiperine e kane krijuar idealistet, e shpetuan rastet dhe e varrosen politikanet.

Politikanët shqipëtarë jo vetëm që e pranuan, por nxituan ta pranojnë(unë kam përshtypjen) Paketen e Ahtisarit, sepse sic thonë ata, Paketa e Ahtisarit ofron Pavarësi të mbikëqyrur për Kosovën.
    Pavaresi e mbikqyrur dmth mbikqyrje. Mbikqyrja eshte e kunderta e pavaresise. Perderisa jemi te mbikqyrur nuk jemi te pavarur. Siq tha edhe Albini, pavaresia e mbikqyrur eshte pavaresi e atij qe na mbikqyr, e jo e jona. Politikanet nuk merziten per kete pune. Ata kane bere milionat permes hajnise institucionale. Ata nuk dine se cka eshte shqiptaria. Nuk iu intereson per popull e per te drejtat tona. Bile shumica prej tyne e kane zgjedhe kete rruge qysh ne kohen e komunizmit psh Fatmir Sejdiu ia ka mbajte stafeten Titos.

Ai burri i botës, pra Ahtisari, propozon Pavarësi për Kosovën, ndërsa ju thoni se nuk lejon ta marrësh pavarësinë!
    Cka flet Ahtisari eshte tjeter gje, e tjeter eshte cka shkruan ne Pakon e tij. Politikanet vendore dhe nderkombetare vazdimisht permendin pavaresine, sepse e dine se si te permendin pavaresine dhe te premtojne se ajo do e "vie", populli shqiptar menjehere qetesohet.
    Pavaresine nuk ta jep askush, aq me pak kur vete e nenshkruan nje dokument i cili te obligon te mbetesh perhere koloni e huaj.
    Me 31 dhjetor 2005, Bajram Kosumi atehere kryeminister deklaroi:
    "Mesi i 2006 do te na sjelle pavaresine"
    Mirepo mesi i 2006 nuk na e solli pavaresine, dhe nderkombetaret e dinin se populli do ta kerkonte pavaresine nga Bajram Kosumi prandaj e hoqen Kosumin nga kolltuku. Keshtu populli nuk kishte nga kush te kerkonte realizimin e atij premtimi sepse Kosumi nuk ishte me kryeminister ndersa Agim Ceku jo qe nuk permbushte obligimet e Kosumit por ky vetem sa vazhdonte me premtime tjera qe gjithashtu nuk i ka permbush e as qe do ta beje kete.
    Fjalet jane vetem fjale, per me teper fjalet jane rrena. Ajo qe shkruhet e nenshkruhet, ka rol me te madh, dhe eshte pikerisht Pakoja ajo qe bie ndesh me fjalet e ketyre politikaneve vendore e nderkombetare.

Kqyre ti, e ka propozu Ahtisari pvaresine per Kosoven, e i doket ktij si nime u pavaresu Kosova.

Kjo është pika e dhëmbshme edhe për mua dhe besoj edhe për secilin nga ne!
    Kjo pike e dhembshme fillon qysh ne nenin e pare te Pakos se Ahtisarit dhe perfundon ne nenin e fundit te kesaj Pakoje. Mirepo te mos keqkuptohemi, sepse kjo eshte e dhembshme per popullin e jo per politikanet.
    Politikanet jane vete ata qe e kane sjelle punen deri ketu. Deri tash mjaft e kane genjyer popullin se Mitrovica do te bashkohet, e tash po del e verteta ne shesh se keta jo qe nuk po e bashkojne Mitrovicen por po i falin edhe me shume teritore Serbise. Sikur te ishte e dhimbshme per ta nuk do ta pranonin kete pako.

Po ta clironte Kosova vetëvetën, po ta shporrte serbin vet, atëherë besoj se do këndohej një këngë tjetër, pra nuk besoj se do të kishte ndërmjetësues, edhe pse rrjedhat e ngjarjeve nuk dihet se si do të ishin edhe në ato rrethana. Por, realiteti është ky, ndërmjetëson ai që e ka shporrur Serbinë nga Kosova dhe ai propozon Pavarësi për Kosovën, ndërsa "Vetëvendosja" është kundër! Për her
    Kosova e ka clirue veteveten. UCK ka hyre ne Prishtine me 11 qershor, duke e debuar perfundimisht Serbine nga ketu.
    Por me 13 qershor nderhyn KFOR duke okupuar Kosoven dhe e ndan Kosoven ne 5 zona ushtarake, dhe me pas ne dy zona etnike (serbe ne veri dhe shqiptare ne jug te Ibrit).
    Pas pak kohesh e perfundojne misionin e tyre te pare: Shkaterrimin e UCK-se. Ia moren te gjitha armet, dhe nga UCK krijuan nje kinse-ushtri sa per iluzion, per ti genjyer popullin se me te vertete po mendojne per neve. Kete ushtri e armatosen jo me shume se sa policine, dhe i dhane kompetenca jo me shume se sa zjarrfikesve. Mirepo ushtaret i veshen me veshje ushtarake per te krijuar iluzionin se kemi ushtri.
    Me pas filluan ti burgosin ushtaret e UCK, e sot e kemi nje ushtar te lirise ne Hage, perderisa asnje serb nuk eshte denuar per krimet e luftes ne Kosove dhe as vete Serbia nuk ndihet e penduar per luften qe ka bere sepse nderkombtaret po "rehabilitojne" Serbine.
    Sot po fillon fushata e fundit: "TMK do te shuhet". Keshtu shkruan ne kete Paketen e Ahtisarit.
    Kjo TMK do te zevenesohet me 2500 police (FSK), sepse ketyre nuk mund tu themi ushtare.
    Serbine e kemi shporre ne shqiptaret, KFOR na i ka marre meritat me te padrejte.

Për këtë na paska faji Ahtisari?! Jo more burr i botës Ahtisari e pau këtë realitet dhe aty janë kishat(mendoj në të vjetrat) dikur shqiptare, por tash serbe! Mos ka faji Ahtisari përse stërgjyshërit tonë e pëlqyen një fe tjetër dhe kishat ia dhuruan serbit dhe tashmë serbi shfrytëzon pikërisht këto kisha si argument e armë për të na luftuar ne. Këtë faji lejua kujt të duash, por jo Ahtisarit dhe shteteve perendimore! Fundja, përse Akademia e Shkencave e Kosovës dhe e Shqipërisë nuk ofruan argumente të kundërta, për atë se kishat janë shqiptare! Përse nuk e bëri këtë "vetëvendosja" pasi që kishte munësi ta bënte këtë! Nuk besoj që kishte mundësi ta bënte këtë! Aq më pak me ca thirrje në ndonjë demonstratë! Thirrjet në demonstrata nuk janë argumente!
    Ato kisha kane qene tonat deri me 1920, kur Serbia filloi te sjelle popat e saj ne ato kisha. Shqiptaret edhe pasi jane bere muslimane nuk i kane harruar kishat por i kane vizituar, i kane ruajtur, e here pas here i kan meremetuar.
    Gjate 500 viteve sundim turk, shkau ketu nuk ka marre fryme dhe ato kisha i kane ruajtur shqiptaret. Fakte ka mjaft, dhe levizja "Vetevendosje!" i ka keto fakte mjafton ta kontaktosh levizjen ne zyret e saj ne qytetezen Pejton.
    Ne duhet te ngritemi kunder ketij uzurpimi te kishave tona, duhet te tregojme hapur se ato jane tonat, dhe na takojne e duhet te na kthejne ato kisha. Serbia i ka uzurpuar, dhe nje prone e uzurpuar duhet ti kthehet pronarit te mehershem.

Ju flisni sikur po vie koha e Miloshevicit e jo e Pavarsisë së Kosovës! Edhe atëherë Serbia, pra në kohë lufte, mezi i sillte serbët në Kosovë, si refugjatë e jo në një kohë tjetër. Dhe ku i ke sot ata kolonist, apo refugjatë serb që erdhen edhe pa dashjen e tyre në Kosovë? Kanë ikur dhe kurrë nuk kthehen në Kosovë. Mund të kthehen vetëm ata serb (shkije raje) që kanë jetuar me shekuj në Kosovë dhe sigurisht se është shumë vështirë për ta të shpërngulen diku tjetër. Ky është realiteti! Shteti sigurisht se, me kohë, do të arrij ta kontrolloj edhe territorin, por edhe pasuritë e tij.
    Pakoja e Ahtisarit i lejon serbet qe te kolonizojne Kosoven. Serbia ka mjaft refugjate serbe te cilet i mban ne kushte te kqija ekonomike, me qellim qe pastaj ti sjelle ketu pasi ketu u ofron kushte pak me te mira, dhe keshtu e kolonizon Kosoven. Pakoja e Ahtisarit i lejon Serbise qe te kete sundim mbi keto komuna e si pasoje ajo do te kete kontroll ne kolonizimin e ardheshem te Kosoves.
    Ata koloniste serbe i ke gjithkund neper Kosove. I ke ne qytete. I ke edhe ne fshatra. Shpesh-here te bllokojne edhe rrugen, e nuk iu thote askush asgje. Shpesh here vrasin njeri tjetrin dhe per kete akuzojne shqiptaret si vrases. Hudhin bombe ne shtepite e veta dhe akuzojne shqiptaret si teroriste. Ata serbe i ke edhe ne Malet e Sharrit, pikerisht ne Brezovice ku te gjitha te ardhurat nga turizmi i marrin ata. Serbet i ke edhe ne veri te Kosoves ku ushtrojne sovranitet te plote mbi ate pjese, dhe mbajne formacione qetnike, te gatshme per te luftuar edhe ne pjesen ketej Ibrit. Serbet nuk kane ikur, ata veq sa po vine edhe me shume. Tash kane te drejte te vendosen ku dojen ata. Per shembull ju teket me u vendose ne afersi te Ferro-Nikelit ne Drenice, dhe vine nja 5000 serbe dhe mjaftojne keta 5000 serbe qe te bejne nje komune me vete dhe me ate rast iu takon ehde fabrika, sepse keshtu shkruan ne Pakon e Ahtisarit.

Shiko:

ANEKSI III
    DECENTRALIZIMI

Neni 12.4. Pavarësisht nga dispozitat e Nenit 12.1 të këtij Aneksi, Kosova do të hyjë në konsultime me komunitetet joshumicë në rastet kur ky komunitet përbën së paku 75% të popullsisë në një vendbanim të përqendruar me popullsi të gjithmbarshme prej së paku 5000 banorësh, sa i përket themelimit të komunave të reja.

Dhe keto komuna do te kene fonde ekstra qe do ti pranojne nga qeveria e Kosoves. Domethane se ne shqiptaret do ti mbajme serbet me buxhetin tone.

Shiko ne te njejtin aneks:

12.3 Menjëherë pas mbajtjes së zgjedhjeve lokale, të gjitha funksionet dhe kompetencat ekzekutive do të barten nga komunat e paraprake tek qeveritë e porsazgjedhura të komunave të reja, në pajtim me këtë Marrëveshje. Autoritetet qendrore të Kosovës do të sigurohen që të gjitha financat e parapara për komunat e reja tu ndahen atyre dhe që ato t’i kenë pranuar këto fonde, dhe do të ndërmarrin të gjitha masat e domosdoshme për tu siguruar që komunat e reja të jenë në gjendje të fillojnë veprimtarinë e tyre si njësi efektive territoriale të vetëqeverisjes lokale.

Cili shtet do te kontrolloje teritorin dhe pasurine e tij kur nuk po krijohet fare shteti? Pushtetin do ta kete Perfaqesuesi civil nderkombetar dhe pakica serbe. Shiko ne Pakone Ahtisarit:

3.7 Për miratimin, ndryshimin apo shfuqizimin e ligjeve të paraqitura si në vijim do të kërkojnë shumicën e anëtarëve të pranishëm të Kuvendit gjithashtu edhe shumicën e anëtarëve të Kuvendit të cilët mbajnë ulëse të rezervuara apo garantuara për përfaqësuesit e komuniteteve të cilat nuk janë në shumicë.

a) Ligjet të cilët ndryshojnë kufijtë komunal, themelojnë apo shuajnë komunat, përkufizojnë shtrirjen e pushteteve të komunave dhe pjesëmarrjen e tyre në marrëdhëniet ndërkomunale dhe tejkufitare;
    b) Ligjet të cilat implementojnë të drejtat e komuniteteve dhe pjesëtarëve të tyre përpos atyre të parashikuara me kushtetutë;
    c) Ligjet për përdorimin e gjuhëve;
    d) Ligjet për zgjedhjet lokale;
    e) Ligjet për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore;
    f) Ligjet për lirinë fetare apo për marrëveshjet me komunitetet fetare;
    g) Ligjet për arsimin;
    h) Ligjet për përdorimin e simboleve (përfshirë simbolet e komunitetit) dhe festat publike

Sa here qe ne duhet te vendosim per ndonjeren nga keto ligje te siper-permendura, ne duhet te pyesim serbet sepse ata kane te drejten e vetos sipas kesaj pike te dokumentit. Nga te gjitha minoritetet qe kane ulese te rezervuara apo te garantuara, serbet perbejne shumicen.

Shiko ketu se kush do ta kete pushtetin e vertete ne Kosove:

Neni 11 Përfaqësuesi Civil Ndërkombëtar (PCN)

11.3 PCN do të ketë përgjegjësi të përgjithshme për mbikëqyrjen, dhe do të jetë autoriteti përfundimtar në Kosovë për sa i përket interpretimit të kësaj Marrëveshjeje, siç parashihet me Aneksin IX, e veçanërisht nenin 2, të kësaj Marrëveshjeje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GencKa : 08-04-2007 më 05:34
    VETEVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    [QUOTE=GencKa]

Nuk deshta të vazhdojë polemiken me ata që janë në mjegullë, apo duan mjegullë, megjithatë...

Idete e Vetevendosjes iu duken "skajshmeri" sepse pushtetit antidemokratik ne Kosove e drejta per vetevendosje i duket "skajshmeri".
    A nuk është skajshmëri nëse e mohoni Pavarësinë e Kosovës të propozuar në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara në Njujork dhe kërkoni "Vetëvendosje"! " Vetëvendosja" e juaj a ka qëllim "pavarësinë" e Kosovës, apo cfarë është ajo krijesë e mbajtur fshehtë e juaj?!

Per pushtetin antidemokratik cdo e drejte natyrore qe i takon popullit, eshte "skajshmeri" ose ekstremizem. Edhe liria konsiderohet ekstremizem nga ana e ketij pushteti. Edhe e drejta per te protestuar paguhet me jete nga shqiptaret. Meqenese diktatura eshte nje ekstrem, atehere ajo e konsideron si ekstreme lirine, demokracine dhe te drejtat e njeriut. Viktime e ketij pushteti dhe e propagandes se tij, je edhe ti vete.
    Unë nuk jam viktim e propagandës së asnjë pushteti dche as e "Vetëvendosjes"! Gjërat i shoh ashtu sic i shoh dhe i gjykoj ashtu sic i gjykoj! Ju flisni për një pushtet antidemokratik, ndërsa njëherësh kundërshtoni shtetin e zgjedhur demokratikish(cfarëdo që të jetë ai) nga populli. Më se e dij unë ky pushtet ka dalë nga zgjedhjet e fundit dhe të gjitha partitë politike që dolën në zgjedhje dhe që morën vota të mjaftueshme janë të përfaqësuara ne¨Parlament, pra kanë mandatin të qeverisinë. "Vetëvendosja2, e cila flet në emër të popullit, demonstron në emër të popullit, kërkon në emër të popullit, nuk ka dalur nga zgjedhjet demokratike, ndaj edhe nuk ka të drejtë të flasë në emër të popullit, të veproj në emër të popullit, e aq më pak ta quaj klasën e sotme politike antidemokratike! Veoprimet e juaja a nuk janë të skajshme?!

Ne Kosove nuk ka lufte mes shqiptareve, por ka diktature te UNMIK-ut dhe qeveri kuislinge, e cila nuk ka fare pushtet por eshte vetem nje iluzion per te mashtruar popullin se kemi institucione.
    Qeverinë "kuislinge" nuk e zgjodhi UNMIKU, por e zgjodhi populli në zgjedhjet e lira! Mendoni se UNMIKU dhe NATO është pushtues i Kosovës?! Nëse është kështu atëherë vakj halli për ty e "Vetëvendosjen"!

Me 5 prill Parlamenti aprovoi Pakon e Ahtisarit e cila nuk te lejon te marresh pavaresine dhe te le nen sovranitetin e Serbise.
    Po e aprovoi Pavarësinë e prozuar nga Ahtisatri, të cilën e kundërshtoni! Vetëm një deputet ishte kundër, ndopshta ishte simpåatizues i juaj! Parlamenti ka të drejtë të votoj sepse është ligjërisht i zgjedhur nga populli, në zgjedhje të lira dhe të ndershme.

Ne i kemi gjetur te gjitha pikat me te demshme te kesaj Pakoje. Ju qe po e levdoni nuk kini gjetur as edhe nje pike te vetme te mire, sepse nuk mund ta gjeni, sepse e tere Pakoja eshte nje tmerr qe nga pika e pare deri te e fundit.
    Ju mund të hulumtoni me mikroskop gjëra që nuk pëlqehen, porse për mua mjafton fjala Pvaraësi dhe shporrja e Serbisë nga Kosova.

Jo grindjet e brendshme!
    Por te ashtuquajturit politikane qe gjithemone ishin te gatshem te lidhin marreveshje me armikun pikerisht atehere kur nuk ishte koha per marreveshje. Sapo shfaqej nje levizje kombetare, menjehere si kunderpergjigje nxirrte koken nje politikan me partine e tij dhe mashtronte njerezit se kinse po e fitojme lirine dhe benin marreveshje me armikun
    .
    Për ju të ashtuquajtur politikanë janë e gjithë ajo klasë politike në Kosovë e Shqipëri, pozitë e opozitë, që pranuan Pavarësinë e Kosovës të propzuar në KS të KB?! Të gjithë janë kusling e tradhëtarë?! Vaj halli për ju dhe "vetëvendosjen" e juaj!

Edhe sot, keta politikane, shkuan ne Viene qe te pyesin Serbine nese ne kemi apo jo te drejte qe te jemi te lire, thua ti se liria e jone eshte ne duar te serbit.
    Konfliktet e mëdha dhe të vogëla, të gjata dhe të shkurtëra, historikisht janë zgjidhur, ashtu sic janë zgjidhur, në fund në tryezë të bisedimeve! Kosova nuk kishte arsye t´i refuzonte këto bisedime në Vien, kur ato ishin edhe me ndërmjetësues! Por, ju aq dini aq flisni!

Shqiperine e kane krijuar idealistet, e shpetuan rastet dhe e varrosen politikanet
    .
    Shqipëria nuk është e varrosur ajo është e gjallë! Idealistët po e krijojnë edhe një shtet të dytë shqipëtarë, me ndihmën edhe të Shqipërisë, pra Kosovën!
    Kaq shihni mirë ju sa që jo vetëm që nuk e shihni një shtet të ri shqiptarë që po lind, por edhe Shqipërinë e shihni në varrë! Të mjerët ju!

Pavaresi e mbikqyrur dmth mbikqyrje. Mbikqyrja eshte e kunderta e pavaresise.
    Tëm gjithë fëmijtë e lindur, të gjitha krijesat e lindura, të gjitha shtetet e poasalindura, janë të mbikëqyrura nga të mëdhenjtë:nga prindëritë, nga miqtë! Falë AZotit që Kosova, shtet i Pavrarur, ka miq dhe do ta mbikëqyr derisa të forcohet ekonomikisht, t´i vëjë themelet e një shteti që mund të qendroj në kåembët e veta dhe që nuk do të ndjehet i kërcnuar nga të tjerët! Mendon se Kosovës nuk i duhet ndihma dhe mbikëqyrja edhe për një kohë! E don Kosovën pa mbikëqyruje të miqve dhe nën mbikëqyrje të armiqve! Ka mundësi të jetë edhe kështu?!
    Siq tha edhe Albini, pavaresia e mbikqyrur eshte pavaresi e atij qe na mbikqyr, e jo e jona. Politikanet nuk merziten per kete pune. Ata kane bere milionat permes hajnise institucionale. Ata nuk dine se cka eshte shqiptaria. Nuk iu intereson per popull e per te drejtat tona. Bile shumica prej tyne e kane zgjedhe kete rruge qysh ne kohen e komunizmit psh Fatmir Sejdiu ia ka mbajte stafeten Titos.
    Cka flet ahtisari është tjetër gje, e tjetër është cka shkruan në P?akon e tij...
    Të bësh krahasime mes Albinit tënd dhe të "vetëvendosjes" dhe Sejdiut, president të Kosovës, është naivitet i kulluar! Më tregoni ku është Albini dhe ku ishte Sejdiu këto kohët e fundit! Do tua them, Sejdiu ishte në Njujork ku propozohej Pavarësia e Kosovës, ndërsa Albini në burg për shkak se organizoj demonstrata kundër Pavarsisë së Kosovës
    Ai nuk fleyt por propozon dhe atë që e ka propozuar Ahtisari e ka përkrahur e gjithë klasa politike shqiptare, Ametrika, anglia, Europa! Kundër është Rusia, Serbia, Sllovakia, Greqia dhe natyrisht "Vetrëvendosja"! "Vetëvendosja" kundër Pavarsisë së Kosovës, ashtu sic janë edhe armiqtë e Kosovës...! Preke kokën!

Pavaresine nuk ta jep askush, aq me pak kur vete e nenshkruan nje dokument i cili te obligon te mbetesh perhere koloni e huaj.
    Me 31

Nuk ta jep askush, por mirë është ta fitosh edhe me ndihmën e miqve, përkrahjen e tyre, sepse kjo do të thotë se edhe më lehtë do ta mbrosh! Më trego se cilio shtet fqinj e fitoi vetë: Greqia, Mali i Zi, Maqedonia, Srbia, Kroacia, Bullgaria... Të gjitha e fituan pavarsinë me ndihmën e miqve, ndërsa vetëm ne shqiptarët nuk kishim miq dhe mbetëm ashtu sic mbetëm pa miq e pa shtet, të coptuar nepër shtete! Sot kemi miq dhe përkrahje, ndërsa "vetëvendosja" i quan ata miq anmiq dhe ata që i gëzohen miqve dhe ndihmës së tyre i quan kuisling! Hajde logjikë fëminore hajde! Të mos them dicka tjetër!

dhjetor 2005, Bajram Kosumi atehere kryeminister deklaroi:
    "Mesi i 2006 do te na sjelle pavaresine"
    Mirepo mesi i 2006 nuk na e solli pavaresine, dhe nderkombetaret e dinin se populli do ta kerkonte pavaresine nga Bajram Kosumi prandaj e hoqen Kosumin nga kolltuku. Keshtu populli nuk kishte nga kush te kerkonte realizimin e atij premtimi sepse Kosumi nuk ishte me kryeminister ndersa Agim Ceku jo qe nuk permbushte obligimet e Kosumit por ky vetem sa vazhdonte me premtime tjera qe gjithashtu nuk i ka permbush e as qe do ta beje kete.
    Uhhhh! Kosumi qenka i juaj, ndërsa Ceku kuislin! Po i shpalosni letrat dalëngadalë! Përse nuk e shpalli atëherë Pavarsinë Kosumi, pra "Vetëvendosja", pasi që ju e paskët pas njeriun në krye të Qeverisë!

Fjalet jane vetem fjale, per me teper fjalet jane rrena. Ajo qe shkruhet e nenshkruhet, ka rol me te madh, dhe eshte pikerisht Pakoja ajo qe bie ndesh me fjalet e ketyre politikaneve vendore e nderkombetare.
    Nuk dijë të jetë nënshkruar, kush gjatë historisë, pas fjalëve të folura, pra në ajër! Nënshkruhen dokumentet dhe do të nënshkruhet Dokumenti që garanton pavarsinë e Kosovës, jam i bindur.

kjo eshte e dhembshme per popullin e jo per politikanet
    .

Ke "dhëmbje për popullin që mezi pret Pavarësi dhe politikanët që duan ta n¨nshkruajnë atë dokumet për Pavarësi të Kosovës?!
    Politikanet jane vete ata qe e kane sjelle punen deri ketu. Deri tash mjaft e kane genjyer popullin se Mitrovica do te bashkohet
    E si do ta bashkonte "Vetëvendosja" Mitrovicën?!

Kosova e ka clirue veteveten. UCK ka hyre ne Prishtine me 11 qershor, duke e debuar perfundimisht Serbine nga ketu.
    UCK e bëri të vetën aq sa mundi! Por, më trego NATO a e bombardoi atëherë Serbinë, Nepalinë, apo Tanzaninë! Sa naiv që je, sa fëminor që je!

Por me 13 qershor nderhyn KFOR duke okupuar Kosoven dhe e ndan Kosoven ne 5 zona ushtarake, dhe me pas ne dy zona etnike (serbe ne veri dhe shqiptare ne jug te Ibrit).
    KFOR-i okupator?! Kështu mendon edhe Serbia!

Pas pak kohesh e perfundojne misionin e tyre te pare: Shkaterrimin e UCK-se. Ia moren te gjitha armet, dhe nga UCK krijuan nje kinse-ushtri sa per iluzion, per ti genjyer popullin se me te vertete po mendojne per neve. Kete ushtri e armatosen jo me shume se sa policine, dhe i dhane kompetenca jo me shume se sa zjarrfikesve. Mirepo ushtaret i veshen me veshje ushtarake per te krijuar iluzionin se kemi ushtri
    .

Kjo është histori që të gjithë dimë se cfarë dhe përse ka ndodhur! Por, nuk e dinim se KFORI dhe NATO ka luftuar kundër UCK e jo kundër Serbisë!
    padrejte.

Ato kisha kane qene tonat deri me 1920, kur Serbia filloi te sjelle popat e saj ne ato kisha. Shqiptaret edhe pasi jane bere muslimane nuk i kane harruar kishat por i kane vizituar, i kane ruajtur, e here pas here i kan meremetuar.
    Gjate 500 viteve sundim turk, shkau ketu nuk ka marre fryme dhe ato kisha i kane ruajtur shqiptaret. Fakte ka mjaft, dhe levizja "Vetevendosje!" i ka keto fakte mjafton ta kontaktosh levizjen ne zyret e saj ne qytetezen Pejton.
    Ne duhet te ngritemi kunder ketij uzurpimi te kishave tona, duhet te tregojme hapur se ato jane tonat, dhe na takojne e duhet te na kthejne ato kisha. Serbia i ka uzurpuar, dhe nje prone e uzurpuar duhet ti kthehet pronarit te mehershem.
    "Vetëvendosja" duhet ta organizoi një demonstratë për kthimin e kishave tona! Pale, sa... mos të flas për këtë!
    .................................................. .................................................. .......
    Vaji halli kush flet në emër të "Fetëvendosjes"dhe edhe më keq nëse këso politike ndjekë "Vetëvendosja"!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2007
    Postime
    42
    A nuk është skajshmëri nëse e mohoni Pavarësinë e Kosovës të propozuar në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara në Njujork dhe kërkoni "Vetëvendosje"! " Vetëvendosja" e juaj a ka qëllim "pavarësinë" e Kosovës, apo cfarë është ajo krijesë e mbajtur fshehtë e juaj?!
    Nuk je tue marr pavaresine, e as nuk ke me marre, se politikanet tu e kane pranuar Pakon e cila nuk pranon pavaresi dhe nuk lejon pavaresi.
    Cka ka propozu Ahtisari ne KS te sigurimit ajo eshte veq me i gju hi syve popullit.
    Deridikund ia kane arrit qellimit me i mashtru njerezit, se rezultatet po shihen te ti ma se pari se qysh po iu beson.

Vaji halli kush flet në emër të "Fetëvendosjes"dhe edhe më keq nëse këso politike ndjekë "Vetëvendosja"!
    UNE FLAS NE EMEN TEM.
    VETEVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e Sefa
    Anëtarësuar
    24-12-2005
    Vendndodhja
    Aty ku demokracia eshte vlere
    Postime
    14
    Ekipi negociator eshte ekip i perber nga perfaqesuesit e institiucineve te Kosoves dhe te partive relavante politike. Aty jane edhe ata qe luftuan drejtperdrejt ne luften e fundit per clirimin e Kosoves andaj kam besim ne ta. Ka besim i tere populli. Shqiptaret e Kosoves kan besim te plot dhe te paluhtur ne perfaqesuesit e vet dhe ne ata te Bashkesise Nderkombetare, ne ata qe ne momentet me te veshtira kur ishte vene ne pyetja vet qenja e shqiprtarit ne Kosove na u gjenden, na ndihmuan dhe na perkrahen ne lufte dhe ne rindertim pas lufte.
    Natyrish qe perkraja nuk mund te jete 100 % , dhe as qe duhet kerkuar ate.
    Por ajo qe "Vetevendosja" proklamon se vetem ajo perfaqeson popullin me 2-3 mij vete ne protesta eshte absurde.
    Vetvendosja ka problem veteveten, me identitetin e vet, eshte parti apo levizje.
    Qe nga formimi i saj vetem nihilizem shperndan e asgje me shume.
    sefa

i/e regjistruar Maska e Sefa
    Anëtarësuar
    24-12-2005
    Vendndodhja
    Aty ku demokracia eshte vlere
    Postime
    14
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Ku po jeton ti në tokë a në mars a në jupiter a? A e din se lëvizja Vetëvendosje ka program të qartë, dhe kërkon vetëvendosje për popullin e Kosovës, këtë të drejtë s'e ka gëzuar asnjëherë populli i Kosovës. Dhe gjithmonë ka luftuar për këtë të drejtë.

Po mor zotri, une po te besoj se levizja Vetevendosja ka program, por me trego ti mua si ta kuptojm ate program kur anetaret e saj nuk njofin istitucionet e Kosoves, Qeverin, Parlamentin. Deklarohen hapur se nuk njohin SHPK-en. Nuk njofin Presidentin.Qe te gjitha keto jane Instoitucione tonat, pra te popullit.Njerzit qe jane ne krye te ketyre institucioneve,te mir apo te keqij, nuk kan zbritur nga Marsi por jan aty sepse populli ua besoj mandatin.
    Sipas teje vetem levizja Vetevendosje po u angazhojka dhe po punuaka per vetevendosje te popullit. Une shume mir dij te beje dallimin e nje levizje me emrin Vetevendosje nga Vetvendosja si e drejte popullit per te vendosur vete per fatin e vete.E keto te dyja nuk jane e njejta gje. Ky eshte mendimi im dhe nuk do ta kisha nderruar me tendin.
    sefa

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po mor zotri, une po te besoj se levizja Vetevendosja ka program, por me trego ti mua si ta kuptojm ate program kur anetaret e saj nuk njofin istitucionet e Kosoves, Qeverin, Parlamentin. Deklarohen hapur se nuk njohin SHPK-en. Nuk njofin Presidentin.Qe te gjitha keto jane Instoitucione tonat, pra te popullit.Njerzit qe jane ne krye te ketyre institucioneve,te mir apo te keqij, nuk kan zbritur nga Marsi por jan aty sepse populli ua besoj mandatin.
    Sipas teje vetem levizja Vetevendosje po u angazhojka dhe po punuaka per vetevendosje te popullit. Une shume mir dij te beje dallimin e nje levizje me emrin Vetevendosje nga Vetvendosja si e drejte popullit per te vendosur vete per fatin e vete.E keto te dyja nuk jane e njejta gje. Ky eshte mendimi im dhe nuk do ta kisha nderruar me tendin.
    Institucionet nuk janë të popullit por janë kundër popullit, sepse UNMIK ka pushtetin mbi çdo gjë. E drejta e Vetëvendosjes është problemi kryesor në Kosovë tash për tash, sepse kjo së bashku me lirinë janë të drejtat kryesore që po i mohohen populli tonë.
    SHPK është vetëm një vegël e UNMIK-ut për të shtypur popullin. U pa më 10 shkurt. Çfarë institucione janë këto kur 28 ligje ia ka hedhë poshtë UNMIK-u.
    Sikur të ishin institucione do të punonin në favor të popullit, por këtojanë tradhetare që gënjejnë popullin.
    Në zgjedhje kanë marrë pjesë vetëm 49,5% e votuesve dmtyh më pak se gjysma, le që edhe programet elektiorale nuk janë zbatuar. Në vend të një Prishtine të ndërtuar kemi një Prishtinë të përgjakur nga pushkët e UNMIK-ut.
    Në vend se të na japin lirinë na e japin robërinë, e burgosin pikërisht atë që ka vizion për të ardhmen, at' që e mbron popullin me të vërtetë, Albin Kurtin.
    Institucionet janë tonat atëherë kur kanë mandatin e popullit. UNMIK nuk e ka mandatin e popullit.
    Jo sipas meje por siç është realiteti vetëm Lëvizja Vetëvendosje po punon në drejtim të realizimit të drejtës për vetëvendosje.
    Pse mos po punojnë politikanët?? Jo, politikanët po e shtypin me gjak këtë lëvizje sepse nuk e duan vetëvendosjen. Ata duan që një grup mafioz në biseda me shkije dhe ndërkombëtarë të vendos për fatin 2 milionë njerëzve.

E keto te dyja nuk jane e njejta gje.
    Sugurisht nuk janë e njëjta gjë. Por është kjo lëvizje që po lufton për të drejtën për vetëvendosje.
    Dhe në'se ti merr pjesë në demonstratën që organizon kjo lëvizje, ti nuk po del në rrugë për këtë lëvizje, por po del në rrugë për të drejtat tua, për të drejtën tënde për vetëvendosje.

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Ku po jeton ti në tokë a në mars a në jupiter a? A e din se lëvizja Vetëvendosje ka program të qartë, dhe kërkon vetëvendosje për popullin e Kosovës, këtë të drejtë s'e ka gëzuar asnjëherë populli i Kosovës. Dhe gjithmonë ka luftuar për këtë të drejtë.
    pllugu

Cdo shqipetar, cdo kosovar, cdokush qe jeton ne keto troje etnike dhe qe ndjen veten shqipetar - ate "program" ka! Te gjithe e duan Kosoven te pavarur, te gjithe e duan qe populli i Kosoves te vendose per veten, te gjithe do donin te shihnin ke Kosova nje shtet te pavarur si politikisht, ekonomikisht, ushtarakisht ashtu edhe nje shtet te forte!

Deshira per ta pare Kosoven te lire e te pavarur S'ESHTE E DREJTE E REZERVUAR E ASNJERIT INDIVID QE DEL NE TV E RREH GJOKS! Eshte paguar me gjakun e luftetareve te lirise, femijet e te cileve sot kane ngelur pa perkujdesjen e nevojshme - nga askush!
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Cdo shqipetar, cdo kosovar, cdokush qe jeton ne keto troje etnike dhe qe ndjen veten shqipetar - ate "program" ka!
    Jo bre daj se nuk e ka atë program por pse po rren!
    Ku e kanë atë program politikanët, të cilët gjakosën vet'ëvendosjen, të cilët po lënë Kosovën nën Serbi.
    Nuk mundesh edhe ta pranosh pushtetin e UNMIK-ut e njëkohësisht ta kërkosh tpë drejtën për vetëvendosje, sepse UNMIK-u të cilin ti e pranon si pushtet ta mohon këtë të drejtë. E ka mohuar që atë ditë kur ka urdhëruar bisedimet mes Serbise dhe Kosovës.
    Nëse ka shqiptarë që kanë atë program ata shqiptarë duhet të dalin në shesh e t'a kërkojnë ktë tl drejtë që iu mohohet.
    Ne nuk bën të presim dhe nuk jemi të detyruar të presim. E duam shtetin menjëherë, sepse koha është e shtrenjtë koha është flori. Sa më shumë që presim aq më shumë humbim. Me këto zhvillime politike që po ndodhin ne nuk do shkojmë askund vetëm do të kthehemi para 1999. Sepse politikanët kanë pranuar sundimin e pakicës serbe dhe të ndërkombëtarëve mbi popullin tonë.

Deshira per ta pare Kosoven te lire e te pavarur S'ESHTE E DREJTE E REZERVUAR E ASNJERIT INDIVID QE DEL NE TV E RREH GJOKS!
    Jo shoq nuk po rreh gjoks por po ia drejton gjoksin plumbit të diktaturës. Sepse frika nuk i duhet këtij popuilli. Frika na shkakton humbje.
    Gjoks po rrahin politikanët duke thënë se po sjellin pavarësi kurse ata po e sjellin të kundërtën.

Eshte paguar me gjakun e luftetareve te lirise, femijet e te cileve sot kane ngelur pa perkujdesjen e nevojshme - nga askush!
    Me gjysmën e dytë të kësaj fjalie, po e tregon se je me vetëvendosjen, por të duhet edhe pak të përmirësohesh.
    Kanë mbetur pa përkujdesje sepse pushteti nuk është i yni. A mendon ti se UNMIK-u dëshiron t'i ndihmojë atij që luftoi Serbinë? Jo, nuk dëshiron t'i ndihmojë.
    As politikanët nuk duan t'i ndihmojnë atyre që mbetën jetimë e invalidë'etj
    sepse iu intereson kapitali i tyre e asgjë tjetër.

Faqja 67 prej 77 FillimFillim ... 17576566676869 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çamëria
    Nga artur në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 21-04-2010, 17:31
  2. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  3. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •